2008-01-21
與同事數月一次的gathering一改再改, 卒之順應民意, 約o左黎呢處, 因為本人未幫襯過, 上網睇過貴版食評, 似甚差劣, 十五十六之餘, 卻又本著大無畏精神, 決定親身一試.去到下午六點八到, 時間尚早而人客都係小貓三四隻, 同事要求waiter比我地早些入場, 七點至計數, waiter見橫掂未有太多人, 雖則好似唔多情願, 但都應承比我地就坐, 一邊叫野一邊等埋另一位同事.其實waiter有講有笑, 態度都ok吖. 至於食物方面, 我覺得呢個價錢, 同埋又係任飲任食, 係可以接受, 三文魚, 手卷, 甜蝦等都ok, 係吞拿魚比較腥同有筋, 其他火窩, 炸物等, 同事們都吃得津津有味, 捧住個肚走.另外, 座位方面, 如果有五個人坐張梳化卡位, 就真係比較逼, 突出黎果位就夾唔到火窩野囉.整體上, 如果對食要求唔太高, 鐘意食日本野加火窩, 又要任飲任食, 價錢又要實惠, 地點又要適中, 呢度係一個幾好選擇.
其實waiter有講有笑, 態度都ok吖.