2011-01-27 23 浏览
細細個睇得小丸子多 到大少少出旺角就會食呢個章魚小丸子本身自己對章魚都幾鍾意 食過一次就上癮由最初食ge時間$10 一路加價至而家ge$15雖然少食左 不過仍然都咁鍾意食 所以為左食都唔慳得咁多!呢日行到少少攰就同好友買黎一齊share 開心share丫嘛haha以前有埋紫茶 雖然而家得返木魚 不過一樣咁好味 ;)買完就企入冷巷入面食 熱辣辣好好味 雖然辣咀不過我太為食 冇辦法 辣親都唔理得咁多 食!!!!!一路都做緊買小丸子加幾蚊就有野飲 同友人夾左杯珍珠奶茶我就系怕我會辣親個嘴 用黎降溫ga hahahaha~~~~~~~開心share完畢我地又繼續我地shopping 好味.
細細個睇得小丸子多 到大少少出旺角就會食呢個章魚小丸子
本身自己對章魚都幾鍾意 食過一次就上癮
由最初食ge時間$10 一路加價至而家ge$15
雖然少食左 不過仍然都咁鍾意食 所以為左食都唔慳得咁多!

呢日行到少少攰就同好友買黎一齊share
開心share丫嘛haha
以前有埋紫茶 雖然而家得返木魚 不過一樣咁好味 ;)
買完就企入冷巷入面食 熱辣辣好好味 雖然辣咀
不過我太為食 冇辦法 辣親都唔理得咁多 食!!!!!
一路都做緊買小丸子加幾蚊就有野飲 同友人夾左杯珍珠奶茶
開心share完畢我地又繼續我地shopping 好味.
2011-01-23
2010-10-01 33 浏览
見日船又排人龍~原來有優惠益大家~例如:買章魚燒配珍珠奶茶$21買啦~雖然比其他貴左少少,但試試無妨~而且又想食章魚燒喎我只買章魚燒唔買餐~因為冇手拿...嘻嘻~一攞上手好熱 ,真係要涼一涼先好食..如果唔係會辣親嘴!!章魚燒x6粒 $15配wasabi+沙律汁wasabi 超正!!!!!如果再多d就好啦~>3<overall超好味!!!而且即使放涼了兩三個字都仲係熱騰騰喔~
見日船又排人龍~
原來有優惠益大家~
例如:買章魚燒配珍珠奶茶$21
買啦~雖然比其他貴左少少,但試試無妨~而且又想食章魚燒喎
我只買章魚燒唔買餐~因為冇手拿...嘻嘻~
一攞上手好熱 ,真係要涼一涼先好食..如果唔係會辣親嘴!!
章魚燒x6粒 $15
配wasabi+沙律汁
wasabi 超正!!!!!如果再多d就好啦~>3<
熱騰騰!!!湊熱食~但小心辣親喔!
2010-09-27
外卖自取
熱騰騰!!!湊熱食~但小心辣親喔!
2010-08-31 11 浏览
又到mk, 平時食ireland potatoes同燒餅王, 起碼成年冇食過章魚丸, 次次都想食但6粒又好似太飽. 襯哩日有人同我share 就買返盒$15/ 6粒對我黎講唔係貴啦, 起碼哩間係專賣章魚丸既店, 超市賣都要$12 啦. 又冇錢食築地, 所以都係哩間岩自己多d走沙律醬, 但條友竟然轉個頭又唔記得... 講真間店得我一個人排, 你咁都唔記得係咪有點過份呢.拎上手熱辣辣, 好燙手呢!等左哩個時刻好耐了! 雖然粉漿較多, 但食起上黎還是很感動走左沙律醬後, wasabi 既味好出, 真係有點攻鼻燒汁落多d 仲正~太耐冇食食返既感覺真係好正~ 再等食到厭既一日!

拎上手熱辣辣, 好燙手呢!

等左哩個時刻好耐了! 雖然粉漿較多, 但食起上黎還是很感動

走左沙律醬後, wasabi 既味好出, 真係有點攻鼻

燒汁落多d 仲正~

太耐冇食食返既感覺真係好正~ 再等食到厭既一日!
2010-07-25
2010-08-22 6 浏览
嗌左個C餐一盒小丸子+杯凍朱古力($23)小丸子唔洗等可能臨近收工又好多貨尾雖然熱 但食得出唔系新鮮既產物凍朱古力免費加大但系杯野都幾難飲夠凍 夠朱古力味 但系唔夠甜好似茶餐廳既熱朱古力未落糖咁既味-.-下次實唔會再飲-.-
嗌左個C餐
一盒小丸子+杯凍朱古力($23)
小丸子唔洗等
好似茶餐廳既熱朱古力未落糖咁既味-.-
下次實唔會再飲-.-
2010-08-21
2010-08-15 2 浏览
要左一盒章魚小丸子($15),, 我要曬3種醬,,芥苿+燒汁+沙律醬,,,仲有木魚芥苿不是太辣,,夠特別,,非常好吃15元6粒,,不算便宜,, 但比起築地,,價錢便宜一倍,, 我覺得仲好味過築地下次經過一定會再食

芥苿不是太辣,,夠特別,,非常好吃

下次經過一定會再食
2010-07-28
3 分钟 (外卖自取)
2010-08-10
路過此店.寶貝推介的章魚小丸子,即叫即有,新鮮熱熱加了wasabi,一口一粒口感不錯呢,咬到粒粒章魚,足料夠誠意可是醬汁略甜了小許,不過也是旺角必食小食啦PS.不要再加價就好了
路過此店.寶貝推介的章魚小丸子,即叫即有,新鮮熱熱

加了wasabi,一口一粒
口感不錯呢
,咬到粒粒章魚,足料夠誠意

可是醬汁略甜了小許,不過也是旺角必食小食啦

PS.不要再加價就好了
2010-08-08
1 分钟 (外卖自取)
$16 (其他)
2010-06-18 6 浏览
今日見放假悶悶地就出左旺角行下 , 順便四出覓食 出去前做足左準備抄低左日船既地址 , 都唔難搵..本身係隔離買左雞蛋仔 , 食左少少就見到佢 , 順手就買埋啦..16蚊有六粒 , 佢有幾隻味既醬 , 我揀左WASABI , 佢本身就得沙律醬同燒汁..等左2-3分鐘就到手了 一攞上手真係好熱 , 唔知係咪岩岩整起呢XD (因為我掛住食雞蛋仔 )見仲未食完雞蛋仔 , 就攞住佢食埋先 , 都等左成5分鐘先開封..D小丸子都幾大粒 , 仲幾香TIM食第一啖冇點WASABI好似好普通 , 食食下記得佢仲吱左WASABI係側邊點左再食真係好味 , 初初以為會怪怪 , 點知又幾MATCH啵 下次行過應該會再ENCORE
今日見放假悶悶地就出左旺角行下 , 順便四出覓食

出去前做足左準備抄低左日船既地址 , 都唔難搵..

等左2-3分鐘就到手了

D小丸子都幾大粒 , 仲幾香TIM

下次行過應該會再ENCORE

一盒有六粒
上手熱辣辣=]...過左5分鐘打開仲好熱
真係有大大粒章魚..仲有栗米粒tim..
上手熱辣辣=]...過左5分鐘打開仲好熱
真係有大大粒章魚..仲有栗米粒tim..
2010-06-04 16 浏览
章魚小丸子是掃街必食的項目之一但是最好就幾個人share.因為一個人食六粒就太濟了 日之船的小丸子賣15蚊6粒, 比起一般坊間12蚊6粒的貴, 同時亦比起築地的平很多!它出品質素keep得好!永遠都係燒得好靚!沙拉牆,wasabi同木魚都落得闊綽!! 所以它是我的心水之選!這次是朋友買的,她不喜歡吃木魚. 所以沒有加木魚.雖然沒有木魚飛下飛下咁,只有綠白2醬之下,賣相依然相當吸引!味道方面,我最欣賞佢加左wasabi..微辣但又唔會搶左章魚丸既香味喎!跟著加埋甜甜地既沙律醬.每食一粒都有種好滿足既感覺!
章魚小丸子是掃街必食的項目之一
但是最好就幾個人share.
因為一個人食六粒就太濟了

所以它是我的心水之選!

這次是朋友買的,她不喜歡吃木魚. 所以沒有加木魚.
跟著加埋甜甜地既沙律醬.每食一粒都有種好滿足既感覺!
影左2張都mon mon地
影左2張都mon mon地
2010-05-26 4 浏览
之前同小林~去MK本身唸住去一休..但太多人..又想食八福烏東...但又唔想咁齋~~~最後揀左掃街~!! 係MK掃街~除非我好飽~如果唔係永遠都有佢份~XDD不過由以前10蚊6粒(當然係勁勁勁勁遙久的事) > 12蚊6粒 > 依家15蚊6粒......真係貴左好多...><不過因為太好食既關係~同每次D哥哥都比好多sauce我~抵反哂~XDDD最愛佢既sauce~wasabi + salad sauce ~ おいし…!!!有時會叫埋雞軟骨~不過今日真係飽飽了~~~遲下記得的話 再上來POST相相~ 相相係小林度~XDD
之前同小林~去MK

有時會叫埋雞軟骨~不過今日真係飽飽了~~~

遲下記得的話 再上來POST相相~ 相相係小林度~XDD
2010-05-13
$7.5 (下午茶)
2010-04-22
甚至覺得比正宗的還要好吃 對不起築地你不是不好只是對日船的厚粉漿攻鼻的wasabi同似透明的沙律醬有一種不可給取替的情意因為我是香港人嘛
甚至覺得

攻鼻的wasabi同似透明的沙律醬有一種不可給取替的情意

因為我是香港人嘛
咁多年來你仍是最好的
咁多年來你仍是最好的
小豬兒笑我未吃過.吃小丸子多數都只是街邊冇牌平平的今天吃這個.$15/6顆沒wasabi 的好像清淡些, 但有沙律汁都不錯, 酸酸的, 皮脆內熱, 惟墨魚很堅韌.有wasabi 的更佳, 酸酸, 辣辣, 香香, 百味交集, 熱盪盪的.
小豬兒笑我未吃過.
吃小丸子多數都只是街邊冇牌平平的

今天吃這個.
$15/6顆
每次去旺角登打士街掃街, 幫襯開ge都係愛爾蘭瘋薯同阿升兩個鋪位之間的日船今次先至係第一次幫襯藍色的格仔招牌又幾日本feel wor~~~要咗一盒八爪魚丸同三串雞軟骨六粒八爪魚丸賣$15, 的確比其他鋪頭賣得貴 不過佢整得真係好好食甜甜地的照燒汁再加沙律醬, 真係食八爪魚丸的絶配呀~~~~仲有面頭會"郁下郁下"的木魚碎真係好好味呀而另外的雞軟骨亦都係一個唔錯的選擇, 炸得脆脆的不過可以再咸多咗少少, 味道有d淡嘻嘻, 下次去旺角掃又多咗一個選擇lu~~~~~~
每次去旺角登打士街掃街, 幫襯開ge都係愛爾蘭瘋薯同阿升
兩個鋪位之間的日船今次先至係第一次幫襯
藍色的格仔招牌又幾日本feel wor
~~~

要咗一盒八爪魚丸同三串雞軟骨
六粒八爪魚丸賣$15, 的確比其他鋪頭賣得貴
不過佢整得真係好好食
甜甜地的照燒汁再加沙律醬, 真係食八爪魚丸的絶配呀~~~~

仲有面頭會"郁下郁下"的木魚碎
真係好好味呀

而另外的雞軟骨亦都係一個唔錯的選擇, 炸得脆脆的
不過可以再咸多咗少少, 味道有d淡

嘻嘻, 下次去旺角掃又多咗一個選擇lu~~~~~~
2010-02-20
2010-01-18
一月十五日(星期五)同老公仔放工走到去旺角,當然要吃點街頭小吃我們選擇了日船吃多次經過都未試過,今次一於試下啦要了個半打的小丸子加芝麻珍珠小丸子要小salad,因為見到店員給很多salad在小丸子上面熱烘烘的小丸子,冬天吃最好不過呢墨魚就比較硬其他都好,醬料很惹味芝麻珍珠就得個甜字.......
一月十五日(星期五)

同老公仔放工走到去旺角,當然要吃點街頭小吃
我們選擇了日船吃
多次經過都未試過,今次一於試下啦

要了個半打的小丸子加芝麻珍珠
熱烘烘的小丸子,冬天吃最好不過呢
墨魚就比較硬
其他都好,醬料很惹味

芝麻珍珠就得個甜字.......
2010-01-15
2010-01-03 10 浏览
日船於登打士街多年,面對眾多對手,依然不倒,自有其過人之處。現在章魚小丸子賣$15 6粒,價錢不平,但味道不錯,丸子彈牙,加上獨特醬料,香氣四溢,單是聞也十分吸引。不過,日船看來生意不算太好,比其他店子,人客明顯較少,希望它能一直經營下去。

2009-12-18 11 浏览
今日黎到旺角行街,梗係要搵d野填下肚啦 !之前上過openrice,呢間日船既好評都幾多下 !之後夜晚就去左買盒食, $15 / 6粒比平時係天水圍既 $10 / 7粒 的確係貴.不過水準就真係高好多啦!! 味道好正 !今次食左呢個燒汁既小丸子,個皮都比較薄身,唔會好多粉! 同埋入面粒八爪魚好彈牙!!再加上個汁同埋沙律醬既配搭, 真係好好食 !!!跟住要左杯金桔, 飲完真係好爽, 好潤口 !我男朋友比較喜歡杯飲品,我就鍾意小丸子多d啦 !!total $22, 好味既就覺得抵 !下次黎旺角一定會再去買黎食 !!
今日黎到旺角行街,
梗係要搵d野填下肚啦 !
之前上過openrice,呢間日船既好評都幾多下 !
之後夜晚就去左買盒食, $15 / 6粒
比平時係天水圍既 $10 / 7粒 的確係貴.
不過水準就真係高好多啦!! 味道好正 !

今次食左呢個燒汁既小丸子,
個皮都比較薄身,唔會好多粉! 同埋入面粒八爪魚好彈牙!!
再加上個汁同埋沙律醬既配搭, 真係好好食 !!!

跟住要左杯金桔, 飲完真係好爽, 好潤口 !
我男朋友比較喜歡杯飲品,
我就鍾意小丸子多d啦 !!

total $22, 好味既就覺得抵 !

下次黎旺角一定會再去買黎食 !!
燒汁小丸子 正呀!
金桔 ! 爽
2009-12-17
$22 (宵夜)
燒汁小丸子 正呀!
金桔 ! 爽