2024-02-19 105 浏览
係旺角東站附近, 隱藏左間老字號而且仲保留傳統格調的中式海鮮餐館成間店的裝潢都十分經典中國風🏮🪭🧧桌數不多, 當天已經全部約滿😯好在有提前留座 否則就白行一趟懶人最愛就是套餐😜呢度由二人去到八人餐都一應俱全至尊二人(杉斑)套餐 $788湯有兩款, 我地揀左各一 (因為咩都想試)杏汁菜膽白肺湯🍲濃郁杏仁的清香, 湯水呈奶白色, 白肺夠爽滑又細軟, 菜膽吸哂湯汁好入味胡椒豬肚湯🍲極致的胡椒香,飲得出勁足料暖胃豬肚軟滑、彈牙白灼韭菜花😇韮菜嫩口, 零渣個調味好惹味白灼魷魚👍🏻👍🏻脆! 鮮! 就咁點豉油已經好好食油浸虎杉斑🐟條斑係炸香左再淋上熟豉油,魚皮勁脆蒸得啱啱好, 啖啖魚肉, 少骨完全無腥味,大滿足!蒜蓉粉絲蒸日本元貝🤩🤩手掌咁大隻既珍寶級元貝元貝鮮味、完全唔會韌鋪滿蒜蓉、香蔥、粉絲😍呢個組合無得輸非常惹味❣️翡翠金沙蝦球🦐蝦好新鮮,勁彈牙, 炸得香但唔膩鹹蛋黃比例剛好🥦仲有西蘭花可以解膩豉汁蒸大連鮑🦪大隻+啖啖肉鮑魚處理得好乾淨, 無腥味再配豆豉及香蔥去蒸, 鮮味十足口感超彈牙! 呢度D海鮮真係非常OK💯埋尾仲送甜品😋足料綠豆沙煲到起哂沙 粒粒分明, 出色
係旺角東站附近, 隱藏左間老字號
而且仲保留傳統格調的中式海鮮餐館
成間店的裝潢都十分經典中國風🏮🪭🧧

桌數不多, 當天已經全部約滿😯
好在有提前留座 否則就白行一趟

懶人最愛就是套餐😜
呢度由二人去到八人餐都一應俱全

至尊二人(杉斑)套餐 $788
湯有兩款, 我地揀左各一 (因為咩都想試)

杏汁菜膽白肺湯🍲
濃郁杏仁的清香, 湯水呈奶白色,
白肺夠爽滑又細軟,
菜膽吸哂湯汁好入味

胡椒豬肚湯🍲
極致的胡椒香,飲得出勁足料暖胃
豬肚軟滑、彈牙

白灼韭菜花😇
韮菜嫩口, 零渣
個調味好惹味

白灼魷魚👍🏻👍🏻
脆! 鮮! 就咁點豉油已經好好食

油浸虎杉斑🐟
條斑係炸香左再淋上熟豉油,魚皮勁脆
蒸得啱啱好, 啖啖魚肉, 少骨
完全無腥味,大滿足!

蒜蓉粉絲蒸日本元貝🤩🤩
手掌咁大隻既珍寶級元貝
元貝鮮味、完全唔會韌
鋪滿蒜蓉、香蔥、粉絲😍
呢個組合無得輸
非常惹味❣️

翡翠金沙蝦球🦐
蝦好新鮮,勁彈牙, 炸得香但唔膩
鹹蛋黃比例剛好🥦
仲有西蘭花可以解膩

豉汁蒸大連鮑🦪
大隻+啖啖肉鮑魚
處理得好乾淨, 無腥味
再配豆豉及香蔥去蒸, 鮮味十足
口感超彈牙! 呢度D海鮮真係非常OK💯

埋尾仲送甜品😋
足料綠豆沙
煲到起哂沙 粒粒分明, 出色

2024-02-19 50 浏览
來呢度食宵夜,兩人叫左個海鮮宵夜餐,晚上食碗雞粥,粥幾綿,有d雞肉,都易入口。有d小食,係九菜同埋豬肚,細細碟,味道唔錯。有一碟炸魚,平時食開steamed fish,咁樣既做法真係少食,有新鮮感。有薑蔥爆香左,侍應仲幫我地切開左幾份,多骨,但肉好好食,好細滑。冇食過呢個品種既魚,但係某地方應該出名。叫左半碟豉汁炒蜆,個汁好濃味。蜆肉好食,好香。二人晚餐黎講抵食,快,同埋接近十點仲有得食,岩想食宵夜既人。
2024-01-27
2024-02-02 201 浏览
真係唔知原來呢度有間海鮮館,就在MOKO附近,入到去幾有懷舊感~店舖唔算好大,但座位間隔唔會好迫,一入門口已經見到新鮮生猛嘅海鮮~2人餐7XX已經好豐富…先嚟個杏汁豬肺湯同胡椒豬肚湯,都係花功夫嘅湯水,水準唔錯!白灼海蜇同白灼魷魚都係好爽口,2人餐嚟講份量幾大~當然點埋個調好嘅辣豉油就更惹味豉汁蒸大連鮑夠挺身,入口軟諗帶有彈性,絕對新鮮~油浸虎杉斑魚身漲卜卜,炸到脆卜卜,好香口夠晒火喉,肉質彈實鮮甜!蒸蓉粉絲日本扇貝好大隻,肉厚鮮甜,加上大量蒜蓉同香蔥,好難唔令人愛上😍~翡翠金沙蝦球雖然只係兩隻,但個size唔細,金沙層又脆又咸香,好味!仲伴有西蘭花,呢個飽飽地嘅時候食下菜係唔錯!最後仲送綠豆沙,同平時出邊食到唔同,除左起晒沙,仲多一重香甜味,令人食得好滿足~

豉汁蒸大連鮑夠挺身,入口軟諗帶有彈性,絕對新鮮~

2024-01-30 190 浏览
去香港吃海鮮🦞多數想起鯉魚門或西貢,原來旺角市區也有主打新鮮海鮮的酒樓,一入門口已經見到大魚缸養海鮮😆我們點了避風塘蟹套餐,HKD1188有五種海鮮、燉湯、六小福🫶🏻🫶🏻🫶🏻.✨杏汁菜膽白肺湯✨胡椒豬肚湯✨蒜蓉粉絲蒸日本元貝元貝很大隻,火候控制得好好,粉絲份量很多,蒜蓉味好香👍🏻✨翡翠金沙蝦球我最愛的咸蛋黃口味,咸蛋黃覆蓋整個蝦球,蝦球肉質保持爽嫩✨豉汁蒸大連鮑✨豉汁炒靚蜆✨旺角避風塘炒蟹非常惹味的菜式,蟹肉很入味😋✨白灼海蜇✨白灼魷魚.📍旺角海鮮菜館
✨杏汁菜膽白肺湯
✨胡椒豬肚湯
✨蒜蓉粉絲蒸日本元貝
元貝很大隻,火候控制得好好,粉絲份量很多,蒜蓉味好香👍🏻
✨翡翠金沙蝦球
我最愛的咸蛋黃口味,咸蛋黃覆蓋整個蝦球,蝦球肉質保持爽嫩
✨豉汁蒸大連鮑
✨豉汁炒靚蜆
✨旺角避風塘炒蟹
非常惹味的菜式,蟹肉很入味😋
✨白灼海蜇
✨白灼魷魚
📍旺角海鮮菜館
2024-01-30 145 浏览
首訪位於旺角洗衣街的「旺角海鮮菜館」有意想不到的驚喜,食材新鮮,廚師夠功架;今天跟男友再訪回味一番-🔹至尊二人(杉斑)套餐 $788▶杏汁菜膽白肺湯/胡椒豬肚湯白肺湯杏仁清香濃郁更帶點杏仁蓉,白肺爽滑細軟;胡椒豬肚湯啖啖胡椒香,豬肚細滑軟彈,夠暖胃-▶油浸虎杉斑原條杉斑經煎封再淋上鹹度適中的豉油,魚皮香脆而油香豐富,魚肉雪白軟嫩,緊實富魚香,毫無腥味,滿足!-▶蒜蓉粉絲蒸日本元貝珍寶級元貝上鋪上滿滿蒜蓉、香蔥及粉絲,蒜蓉香豐富突出,元貝鮮味嫩滑-▶翡翠金沙蝦球兩大隻黃金蝦球配以翠綠西蘭花鋪墊,賣相可愛蝦球爽口彈牙又新鮮,炸得香而不膩,鹹蛋黃香好滋味-▶豉汁蒸大連鮑加入豆豉及香蔥去蒸的鮑魚爽彈軟滑,豉汁調味恰到好處-▶白灼海蜇爽脆有韌性,口感一流-▶白灼魷魚脆嫩口感,吃到食材的原味道
🔹至尊二人(杉斑)套餐 $788
▶杏汁菜膽白肺湯/胡椒豬肚湯
▶油浸虎杉斑
▶蒜蓉粉絲蒸日本元貝
▶翡翠金沙蝦球
兩大隻黃金蝦球配以翠綠西蘭花鋪墊,賣相可愛
蝦球爽口彈牙又新鮮,炸得香而不膩,鹹蛋黃香好滋味
▶豉汁蒸大連鮑
加入豆豉及香蔥去蒸的鮑魚爽彈軟滑,豉汁調味恰到好處
▶白灼海蜇
爽脆有韌性,口感一流
▶白灼魷魚
脆嫩口感,吃到食材的原味道
2024-01-26
  • 杏汁豬肺湯
  • 翡翠金沙蝦球
  • 清蒸虎杉斑
旺角海鮮菜館👻同朋友兩個人想食海鮮如果要去到西貢又太遠真係無咩太多選擇好彩朋友介紹依間旺角市區夠哂方便仲有啲二人餐份量啱啱好下次都會再去😙.🔅至尊二人餐 HKD 788✨杏汁菜膽白肺湯✨胡椒豬肚湯杏汁豬肺湯好清奶白色咁菜膽吸咗啲味好入味好耐無飲白肺湯清下個肺都幾好胡椒豬肚湯就幾濃幾重味足料飲完成身暖哂😆✨白灼粉腸 白灼韮菜花兩小碟試下佢個粉腸有咬口又幾彈牙鍾意重味啲仲有碟醬料可以配下韮菜花夠嫩口一啲韮菜既渣都無✨清蒸虎杉班二人餐條魚既份量一啲都唔輸蝕蒸得啱啱好夠嫩夠滑時間控制得好清蒸已經好出色✨蒜蓉粉絲蒸日本元貝我同朋友最愛既蒸扇貝大隻多蒜多粉絲啖啖肉得黎又夠鮮好正😚✨翡翠金沙蝦球仲有得食好邪惡既金沙蝦球鹹蛋黃包住隻蝦彈牙又大隻個鹹蛋黃做得好好仲有啲西蘭花解下膩好貼心✨豉汁蒸大連鮑魚大大隻鮑魚處理得好乾淨豉汁蒸好夾加埋少少蔥鮮味十足😛✨足料綠豆沙食到最後仲有甜品添好足料既綠豆沙好滿足.整體黎講:豐富海鮮 抵食之選😋.🎈 旺角海鮮菜館 (旺角)旺角洗衣街153號地舖
旺角海鮮菜館👻

食到最後仲有甜品
好足料既綠豆沙好滿足
整體黎講:
豐富海鮮 抵食之選😋
🎈 旺角海鮮菜館 (旺角)
旺角洗衣街153號地舖
2024-01-25 132 浏览
位於旺角既海鮮菜館,門面好老香港FEEL 同埋有米芝蓮班底加持,心諗應該一定有返咁上下夜晚8點 全場坐滿晒,好彩我地2個人 搵到張細枱埋位,有香片/普洱/壽眉可選 好似去左茶居咁 飲啖茶再慢慢點菜有幾個二人餐選擇,可以一次過食到幾款海鮮,最後揀左至尊二人龍蝦套餐 $988杏汁菜膽白肺湯呈奶白色 入口滿滿杏仁味 湯頭清甜唔會滯,豬肺爽口彈牙 一盅有幾件,出面唔多地方有豬肺湯飲 私心地非常滿意呢個湯胡椒豬肚雞湯胡椒味濃而唔會太辣 落肚暖粒粒 幫手warm up左個胃,湯內除左豬肚 仲有幾塊雞件 好足料旺角六小福 (6選2) - 白灼鮮豬肚 + 白灼鮮豬脷附上辣椒豉油,兩碟都好香麻油味,豬肚清新爽口 沾少少豉油會更好食; 豬脷鮮嫩脆爽 唔沾豉油一樣好食蒜蓉粉絲蒸日本元貝大大粒日本元貝 用大量蒜蓉同粉絲一齊蒸 加上蔥花同熟油淋面 鮮味而且香口非常豆豉果皮蒸大連鮑魚一上手就啜啖汁 鮑魚同果皮味都好出色,鮑魚肉質軟腍之餘又彈牙 新鮮! 翡翠金沙蝦球咸香外衣包住大大粒蝦球 邪惡的...白胡椒龍蝦粉絲煲重頭戲! 一大鍋龍蝦 滋滋聲 香噴噴咁上枱,一打開蓋已經非常吸引,除左白胡椒 仲用左金不換炒香 粉

杏汁菜膽白肺湯

胡椒豬肚雞湯

旺角六小福 (6選2) - 白灼鮮豬肚 + 白灼鮮豬脷

豆豉果皮蒸大連鮑魚

翡翠金沙蝦球
咸香外衣包住大大粒蝦球 邪惡的...

白胡椒龍蝦粉絲煲
重頭戲! 一大鍋龍蝦 滋滋聲 香噴噴咁上枱,一打開蓋已經非常吸引,除左白胡椒 仲用左金不換炒香 粉絲吸晒龍蝦鮮 入口非常惹味

是日糖水 - 海帶綠豆沙 Happy Ending

*份量好足 差D連糖水都食唔落

*開到好夜 下次食宵夜可以諗諗佢

*茶位@$15 + 醬油花生$16 + 收加一
2024-01-19
  • 傳統杏汁燉豬肺湯
2024-01-24 80 浏览
店名: 旺角海鮮菜館 地址: 旺角洗衣街153號地舖旺角站B3出口,行5分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4/5黎到旺角想食海鮮,黎到老字號“旺角海鮮菜館",佢哋嘅海鮮出名新鮮又大份😆二人至尊避風塘蟹套餐$1188白灼海蜇❤️❤️❤️❤️❤️海哲舊舊都好爽脆彈牙,點上佢哋嘅秘製豉油,味道更惹味👅白灼豬利❤️❤️❤️❤️同樣有口感,點豉油一流‼️杏汁菜膽白肺湯❤️❤️❤️❤️落飲清甜,白肺毫無腥味,養生之選🤩胡椒豬肚雞湯❤️❤️❤️❤️❤️胡椒味超濃郁,豬肚彈牙爽脆,正☺️蒜蓉粉絲蒸日本元貝❤️❤️❤️❤️❤️上枱超大隻,拎上手好重🤪元貝肉質鮮甜嫩滑,大大隻,啖啖肉,加上巨量索哂蒜香同鮮味嘅粉絲,超好食👍🏻😋翡翠金沙蝦球❤️❤️❤️❤️❤️蝦球大隻新鮮,配上金沙咸蛋黃味,正!🤩豉汁蒸大連鮑❤️❤️❤️❤️❤️鮑魚口感軟腍又新鮮😝豉汁炒靚蜆❤️❤️❤️❤️蜆肉隻隻飽滿,鮮甜無沙,夠晒鑊氣😗新加坡黑胡椒蟹 ❤️❤️❤️❤️❤️蟹🦀超大隻,多肉又惹味,加上黑胡椒嘅微辣,入味又有鑊氣🤩😍
店名: 旺角海鮮菜館

地址: 旺角洗衣街153號地舖
旺角站B3出口,行5分鐘

環境: 4/5
價錢: 4/5
味道: 4/5

二人至尊避風塘蟹套餐
白灼海蜇❤️❤️❤️❤️❤️
海哲舊舊都好爽脆彈牙,點上佢哋嘅秘製豉油,味道更惹味👅

白灼豬利❤️❤️❤️❤️
同樣有口感,點豉油一流‼️

杏汁菜膽白肺湯❤️❤️❤️❤️
落飲清甜,白肺毫無腥味,養生之選🤩

胡椒豬肚雞湯❤️❤️❤️❤️❤️
胡椒味超濃郁,豬肚彈牙爽脆,正☺️

蒜蓉粉絲蒸日本元貝❤️❤️❤️❤️❤️

翡翠金沙蝦球❤️❤️❤️❤️❤️
蝦球大隻新鮮,配上金沙咸蛋黃味,正!🤩

豉汁蒸大連鮑❤️❤️❤️❤️❤️
鮑魚口感軟腍又新鮮😝

豉汁炒靚蜆❤️❤️❤️❤️
蜆肉隻隻飽滿,鮮甜無沙,夠晒鑊氣😗

新加坡黑胡椒蟹 ❤️❤️❤️❤️❤️
蟹🦀超大隻,多肉又惹味,加上黑胡椒嘅微辣,入味又有鑊氣🤩😍
2024-01-24 77 浏览
哩間中菜館好有老字號feel,重點係有米芝蓮推介‼️有唔同既套餐,兩個人同一大班人都有得選擇。為慶祝我地揀左🦞至尊二人龍蝦套餐🦞飯前飲碗熱湯,杏汁豬肺湯清甜啖啖杏汁香,感覺好滋潤。胡椒豬肚湯鮮美帶辛辣,飲到個身暖笠笠❣️平常唔好內臟既我,都追住食哩味白灼粉腸,乾淨無怪味口感清脆爽彈,簡單加入麻油豉油調味已經好美味😋白灼韭菜花鮮嫩無渣,清甜👍🏻今晚四款海鮮都好正👍🏻豉汁蒸大連鮑Q彈鮮味✔️豉汁蒸好香但唔會遮哂d鮮味。蒜蓉粉絲蒸日本元貝好大隻厚肉夠鮮嫩,超多蒜🧄超多粉絲❣️香到不得了😋翡翠金沙蝦球外脆內爽彈,咸蛋黃香口惹味,蝦球夠大隻先正✔️白胡椒澳洲龍蝦粉絲煲砂鍋上枱寧舍香噴噴,澳龍走油走得好,龍蝦肉漲卜卜鮮味爽彈,粉絲滿滿醬油香,大啖大啖食超爽🤤最後個糖水都好好食,芋頭煲到好綿,又濃又香甜❣️哩間好食✔️下次想食中菜海鮮都值得回頭✔️
哩間中菜館好有老字號feel,重點係有米芝蓮推介‼️

飯前飲碗熱湯,杏汁豬肺湯清甜啖啖杏汁香,感覺好滋潤。
胡椒豬肚湯鮮美帶辛辣,飲到個身暖笠笠❣️
白灼韭菜花鮮嫩無渣,清甜👍🏻
今晚四款海鮮都好正👍🏻
豉汁蒸大連鮑Q彈鮮味✔️豉汁蒸好香但唔會遮哂d鮮味。
翡翠金沙蝦球
外脆內爽彈,咸蛋黃香口惹味,蝦球夠大隻先正✔️
白胡椒澳洲龍蝦粉絲煲
最後個糖水都好好食,芋頭煲到好綿,又濃又香甜❣️
哩間好食✔️下次想食中菜海鮮都值得回頭✔️
2024-01-24 64 浏览
🏅旺角海鮮菜館,新鮮大方,傳統風味,體驗香港特色👍🏼🫶🏼🤝前菜白灼粉腸、白灼豬利點了一個 1188全尊套餐,海鮮款式非常多,而且海鮮生猛,望着廚師從魚缸拿出來,非常過癮✌🏽🐟⚪️先來的是杏汁菜膽白肺湯,湯水呈白色,飲一口非常順滑,熱辣辣⚪️另一碗則點了豬肚湯,充滿味道的鮮甜的味道🧡蒜蓉粉絲蒸日本元貝,第一次食咁大隻,有大量嘅蒜蓉蔥粉絲,好入味,蒸得啱啱好,唔會太硬唔會太生💛翡翠金沙蝦球,兩大隻蝦球連西蘭花金沙蛋黃好好味,而且都好厚,好有滿足感🖤豉汁蒸大連鮑,豉汁非常入味鮑魚有口感,好新鮮🖤豉汁炒靚蜆,峴既大細啱啱好亦都係好有口感,好新鮮食到呢度已經好飽,自己點多碗飯,連埋汁一齊嚟食好好味終於來到重頭戲,🤍白胡椒粉絲蟹煲🦀🦀粉絲蟹煲,蟹肉香味四溢,加上盡索鮮甜蟹汁的爽口粉絲及香辣惹味的胡椒調味,簡直是絕配🦀蟹大過一隻手隻,啖啖都係肉,仲要好新鮮,有彈性♋️粉絲嘅份量都好多,好滿足嘅一餐
🏅旺角海鮮菜館,新鮮大方,傳統風味,體驗香港特色👍🏼🫶🏼🤝
前菜白灼粉腸、白灼豬利
⚪️另一碗則點了豬肚湯,充滿味道的鮮甜的味道

💛翡翠金沙蝦球,兩大隻蝦球連西蘭花
金沙蛋黃好好味,而且都好厚,好有滿足感

🖤豉汁蒸大連鮑,豉汁非常入味
鮑魚有口感,好新鮮

🖤豉汁炒靚蜆,峴既大細啱啱好
亦都係好有口感,好新鮮
食到呢度已經好飽,自己點多碗飯,連埋汁一齊嚟食好好味

終於來到重頭戲,
🤍白胡椒粉絲蟹煲🦀
🦀蟹大過一隻手隻,啖啖都係肉,仲要好新鮮,有彈性
♋️粉絲嘅份量都好多,好滿足嘅一餐
2024-01-18 84 浏览
今次去咗一間老牌"旺角海鮮菜館",無論食物品質,服務態度都非常有驚喜,食得非常之開心!我哋叫咗二人至尊避風塘蟹套餐,包括:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️菜蛋白肺湯/豬肚湯~湯口濃郁,一試愛上😍⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️粉絲蒸日本元貝~粉絲多到滿瀉,元貝非常鮮甜大隻⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️豉汁蒸大連鮑魚~火喉控制得剛剛好,鮑魚軟腍,完全冇過火,加上豉汁香,回味無窮!⭐️⭐️⭐️⭐️翡翠金沙蝦球(位上)~蝦球大隻新鮮,配上金沙咸蛋黃味,正!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️避風塘炒蟹~隻蟹非常大隻,又多肉,微辣,實在太好味!⭐️⭐️⭐️⭐️豉汁炒蜆小吃~白灼魷魚、白灼韭菜花這一餐吃得非常滿足,二人份量的套餐,飽到捧着肚子走😂樓面姐姐送了糖水,又會問客人菜式啱唔啱口味,非常nice,我們下次會再來😁😁😁

我哋叫咗二人至尊避風塘蟹套餐,
包括:

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️菜蛋白肺湯/豬肚湯
~湯口濃郁,一試愛上😍

⭐️⭐️⭐️⭐️豉汁炒蜆

小吃~白灼魷魚、白灼韭菜花

喺旺角火車站附近嘅一間中菜館,主要係食海鮮嘅!我哋揀咗二人龍蝦套餐。開胃小菜可以揀兩款,我哋揀咗白灼韭菜花同白灼魷魚,味道清爽!胡椒豬肚雞湯好豐富,豬肚同雞肉好鮮嫩~白胡椒澳洲龍蝦粉絲煲,煲上枱嘅時候好熱,而且龍蝦好大隻,肉好多,鮮甜多汁,粉絲吸收咗龍蝦汁,好味!蒜蓉粉絲蒸日本元貝,滿滿嘅蒜茸粉絲蒸煮,元貝好鮮甜豆豉果皮蒸大連鮑魚,鮑魚細嫩多汁,有果皮嘅清香,同豆豉醬都夾翡翠金沙蝦球,外脆內嫩,外層係鹹蛋,西蘭花都用鹹蛋醬汁炒過。甜品就係芋頭西米露!芋頭綿密,甜度適中,好好味!

蒜蓉粉絲蒸日本元貝,滿滿嘅蒜茸粉絲蒸煮,元貝好鮮甜

甜品就係芋頭西米露!芋頭綿密,甜度適中,好好味!
2024-01-15 100 浏览
等埋朋友收工先開餐,都已經夜一夜,佢就介紹黎旺角海鮮菜館,開得夜之餘,仲見話係米芝蓮班底,應該有返咁上下水準😉今次我地就叫左旺角夜宵磨龍蝦套餐($598),另收茶芥及加一,揀左美國波士頓龍蝦黑胡椒粉絲煲、白灼韭菜花、白灼鮮魷魚、豉椒炒靚蜆、豉油皇炒麵近門口魚缸位見到龍蝦、瀨尿蝦、青蟹等唔同海鮮,店內牆壁仲見到有D名人簽名,幾有名氣先送上餐前小食花生,香口又夠脆,幾開胃😄白灼鮮魷魚:白灼得剛剛好,唔會過熟或過生,魷魚鮮甜得黎,食落彈牙爽口,好好食😋中意仲可以點一點醬油調味一下白灼韭菜花:呢個係一道清淡嘅菜式,韭菜花簡單咁白灼,保留住原汁原味,食落清甜爽口😊豉椒炒靚蜆:用豉椒同蒜蓉炒蜆,蜆肉鮮甜多汁,豉椒嘅香味同辣味都好突出,令人食得好過癮😋蜆殼都好易開,唔會有啲開唔到嘅,而且都好乾淨,冇沙粒,食得好放心😊美國波士頓龍蝦黑胡椒粉絲煲:呢個係套餐嘅主角,一隻大大隻嘅波士頓龍蝦,肉質鮮嫩彈牙,用黑胡椒同粉絲一齊煲,味道香辣惹味,好過癮😋粉絲吸收晒龍蝦同黑胡椒嘅汁,食落滑溜溜,唔會太乾或太濕,份量亦都好足👍🏻豉油皇炒麵:麵條炒得香脆,唔會太軟或太硬,而且麵條都好有彈性,食落有咬口😋豉油皇嘅味道都
等埋朋友收工先開餐,都已經夜一夜,佢就介紹黎旺角海鮮菜館,開得夜之餘,仲見話係米芝蓮班底,應該有返咁上下水準😉今次我地就叫左旺角夜宵磨龍蝦套餐($598),另收茶芥及加一,揀左美國波士頓龍蝦黑胡椒粉絲煲白灼韭菜花白灼鮮魷魚豉椒炒靚蜆豉油皇炒麵
前菜 花生
先送上餐前小食花生,香口又夠脆,幾開胃😄
白灼鮮魷魚
白灼韭菜花
豉椒炒靚蜆
豉油皇炒麵
豉油皇炒麵:麵條炒得香脆,唔會太軟或太硬,而且麵條都好有彈性,食落有咬口😋豉油皇嘅味道都好香濃,仲有啲煙韌味,好好味😋
大合照🤩
薑汁蕃薯糖水
薑汁蕃薯糖水:最後送上甜品作呢餐夜宵嘅結束,用咗新鮮嘅蕃薯,蕃薯煮得好熟,食落好軟,仲有啲薑汁嘅辣味,好暖胃😋

成餐夜宵都好滿足,旺角海鮮菜館真係一間值得推介嘅餐廳,海鮮新鮮又美味,價錢又合理,份量又足夠,仲有唔同嘅套餐可以選擇,適合一家大細或者一班朋友嚟食🥰
補MENU
2024-01-11
$350 (宵夜)
前菜 花生
白灼鮮魷魚
白灼韭菜花
豉椒炒靚蜆
豉油皇炒麵
薑汁蕃薯糖水
2024-01-14 130 浏览
呢間餐廳喺旺角係由米芝蓮班底組成!星期日去到六點幾好熱鬧!好多一家大細嚟呢度食嘢一杏汁菜膽白肺湯好鮮甜,而且好潤喉!味道好濃郁而且白肺都好乾淨 。yummy滋補湯品!胡椒豬肚土雞湯胡椒味幾重,而且夠晒軀寒!讓人可以品嚐到湯中的豬肚的鮮嫩口感。白灼豬肚麻油味好重係簡單卻美味的菜餚。豬肚的口感煙韌油浸虎杉斑炸嘅火候控制得好好!虎杉斑魚肉鮮嫩,皮脆肉嫩!蒜蓉粉絲蒸日本元貝是一道帶有濃郁蒜香味。日本元貝在蒸煮過程中保持了鮮嫩的口感,搭配蒜蓉和粉絲的組合,超級無敵鮮甜!翡翠金沙蝦球是一道精美的海鮮菜品。金沙蝦球外表金黃酥脆,充滿鹹蛋香內裡鮮嫩多汁,搭配翡翠色的蔬菜裝飾,夠晒健康!豉汁蒸大連鮑魚鮑魚好軟熟!而且的豉油調教得好好!帶出鮑魚好有鮮味
呢間餐廳喺旺角係由米芝蓮班底組成!
星期日去到六點幾好熱鬧!好多一家大細嚟呢度食嘢

一杏汁菜膽白肺湯

胡椒豬肚土雞湯

白灼豬肚

麻油味好重係簡單卻美味的菜餚。豬肚的口感煙韌

油浸虎杉斑

炸嘅火候控制得好好!
虎杉斑魚肉鮮嫩,皮脆肉嫩!

蒜蓉粉絲蒸日本元貝是一道帶有濃郁蒜香味。
超級無敵鮮甜!

翡翠金沙蝦球是一道精美的海鮮菜品。
金沙蝦球外表金黃酥脆,充滿鹹蛋香
內裡鮮嫩多汁,搭配翡翠色的蔬菜裝飾,夠晒健康!

豉汁蒸大連鮑魚

鮑魚好軟熟!而且的豉油調教得好好!帶出鮑魚好有鮮味
2024-01-14 74 浏览
这家有着三十多年粤菜海鲜老字号 是米芝莲星级班底,这里的师傅每日细心精挑活跃海鲜,食材非常新鲜 ,很多名人也是他們家的熟客~環境就很地道廣東菜的味道✅菜品推荐蒜蓉粉丝蒸大元贝这个元贝个头真的敲级大一个,搭配上蒜蓉跟粉丝,吃起来真的好满足,元贝还特别鲜嫩哦豉汁炒大蚬这个是用浓郁豉汁炒出来的,还是挺香的,蚬肉吃起来好肥美鲍鱼这个鲍鱼也非常新鲜,个头又大,吃起来肉质带有一点Q弹—喜欢吃海鲜的千万不要错过,美味新鮮又正宗

这家有着三十多年粤菜海鲜老字号

✅菜品推荐
蒜蓉粉丝蒸大元贝

豉汁炒大蚬
这个是用浓郁豉汁炒出来的,还是挺香的,蚬肉吃起来好肥美

鲍鱼
这个鲍鱼也非常新鲜,个头又大,吃起来肉质带有一点Q弹

喜欢吃海鲜的千万不要错过,美味新鮮又正宗

• 傳統杏汁燉豬肺湯
  • 蒜蓉粉絲蒸日本元貝