2007-03-25
唱完k同各honhon分手之後走黎呢度買麵包。店舖細細前舖後工場,兩位阿姐各佔一邊,配合度好高!先從右邊麵包盤中揀左六款"迷你"包;大人對奶油包少奶油有投訴;自己試左紅豆包,包身唔算軟,豆沙無乜油,口感實實唔太甜,OK啦。再從左邊糕餅部份選擇,見到新鮮出爐燒餅,但今日無意欲去食;見到一個大蛋糕孤伶伶等人買,只係一個又唔多夠,多口問阿姐幾時再出大蛋糕?阿姐幫我問師傅,答案係:好快,等多一陣!!說時遲那時快,一盤新鮮出爐大蛋糕已經放係面前,好香呀!!蛋糕入袋後連膠袋都熱溶!!!行左幾條街,當蛋糕溫度稍降即刻試食,蛋糕面有少少脆身,有蛋香而且幾軟滑唔太甜,味道ok以新鮮熱辣取勝!兩位阿姐服務態度唔錯,除左多謝前多謝後之外,真係比左兩個出爐蛋糕我,而唔係新鮮+新新鮮。題外話:寫食評時至發覺同里奧兄食評張相,相似度達90%!可以用黎玩"找不同"遊戲。=p