2024-04-20 1103 浏览
成餐飯感覺差到無語,專登加錢要vip房,點知間房完全無冷氣,佢地既房係喺商業大廈果邊所以平日6點後同星期六日就會冇冷氣,成29度既天氣仲要焗喺房度,冇冷氣真係氣都唞唔到, 好過份...成餐喜慶飯好難得一圍人食飯,完全搞壞晒成個氣氛,成餐飯因為太熱大家都明明好忟,大家都忍住冇出聲,所以成餐飯難得一家人一齊都冇傾計,連氣都抖唔到仲點傾計,叫佢加風扇由4點叫到夜晚8點都未加,8點再問佢先同我講原來係冇風扇要問人借。4點話比我地打麻雀又唔講d房會冇空氣,大熱天時點捱啊?永無下次, 原來星小館不嬲都比人話好差,唔怪得可以叫左4個鍾問有冇冷氣都可以冇人覆冇人理,真心好野
2024-04-20
2024-04-04 921 浏览
有朋自遠方來,想吃中式fusion菜,位置好方便,佐敦地鐵站步行大約3-4分鐘就可以到達,味道可以,但出菜好慢。復活節假期客人唔多,可以坐得耐啲,比較喜歡前菜小食,例如豬手同魚皮(如果你鍾意麻辣味),環境尚算不錯,另外叫咗個文昌雞,好味;仲有叫咗個齋煲,偏咸,餐廳有獨立房間,私隱度高,適合親戚良朋相聚,有機會會再次光顧,或者試吓佢既點心。佢哋既茶葉選擇都多,會推薦你喝特別茶,當然比一般茶貴,不過朋友都愛喝汽水,所以只叫水仙,茶味也可以!
2024-03-30
  • 魚皮
2024-01-20 1696 浏览
燒腩肉,蝦餃必食整體係好食 但服務質素一般員工經常西面 啲部長講電話超大聲 驚死人唔知佢啲電話內容服務態度很差 個老男待應忘記落單追左2-3次條魚 個男待應都係叫我哋等最後去到問收銀有冇落單 原來係冇落到
燒腩肉,蝦餃必食

追左2-3次條魚 個男待應都係叫我哋等
最後去到問收銀有冇落單 原來係冇落到
腩仔拼叉燒
腩仔拼叉燒
已經係第三次幫襯,服務態度真係越嚟越差,非常失望,唔會再嚟。第一,帶位順便問飲咩茶以為係基本,但一路都冇人嚟過。第二,嘢食冇哂又唔係落單個時通知客人,到人催單先話俾人知冇。第三,待應成日圍埋吹水,就算經過見到你啲茶冇哂都唔會主動添茶。自問要求已經唔高,相信呢啲只係身為飲食業嘅基本要求,但一樣都做唔到,真係非常失望。
第一,帶位順便問飲咩茶以為係基本,但一路都冇人嚟過。

家人做冬晚飯,分到餐廳中間圓枱,餐廳在1樓,其入口玻璃門整晚被風吹開,強風不斷打入餐廳令人非常不舒服,多次要求職員處理不獲理會,態度惡劣,輕佻傲慢,玻璃門不能關上反指出面大風就係咁,要客人們在寒冬下吃飯受罪般吹風。食物可以,服務態度好差,一家人吃飯實在不建議。

2023-12-21
2023-11-19 1242 浏览
周姓女經理服務態度差勁,對熟客殷勤招待,生客敷衍了事。口頭承諾不兌現。不知所謂!吃生日宴一吐氣不是已約好朋友慶生,我把不得即時取消,奉勸其老闆謹慎選員工,我說過以後不會惠顧此店
2023-11-18
庆祝纪念
生日
2023-11-04 1466 浏览
性價比來說中等,服務有待改善。食物方面雞湯翅是好吃的,沒有太多味精。蒸蟶子火侯剛剛好,不會過老。唯獨那個鮑魚雞粒炒飯真的是強差人意,材料很少,不值得,價錢更比其他小菜貴,有點失望,敗筆於此。蜜桃茶的確好喝,可以再試一下。本來覺得服務還可以接受的,但到最後問服務員取外賣盒時,被一職員回應:等下啦,外賣盒等二十分鐘啦,二十分鐘後給你。想請問一下顧客打包有錯嗎?當時也不是後多顧客,只有幾枱卻得到如此答覆,無言。最後結帳人均五六百左右,性價比一般
性價比來說中等,服務有待改善。

蜜桃茶的確好喝,可以再試一下。

想請問一下顧客打包有錯嗎?
當時也不是後多顧客,只有幾枱卻得到如此答覆,無言。

最後結帳人均五六百左右,性價比一般
2023-09-18 1449 浏览
同前同事飲茶,佢帶埋B女比我地玩。好得意又識得自己食野。餐廳開好早,同事拎左位,叫左白桃烏龍茶好香。個茶用蠟燭燒住保暖。點心算有創意同非常好食,真心唔差,又坐得舒服唔會太噪。價格就大路唔會收天價但可惜食完唔飽要去下場。本身想叫個麻雀牌做型嘅點心可惜冇晒,希望下次有機會食到。

本身想叫個麻雀牌做型嘅點心可惜冇晒,希望下次有機會食到。
2023-09-11 1274 浏览
精緻有趣嘅點心,造型特別,適合打卡,價錢偏貴。炒粉麵飯類幾好食。餐館欠缺自然光,燈光偏暗。午市出菜速度有時比較慢。如果8-12人,會安排上十幾樓有電視既房間,可以好好同朋友傾計。
2023-09-04 1301 浏览
第一次食《星小館》,說實話感覺真係一般。先講講服務,無論佢有其他客定冇其他客,叫佢地加茶真係叫得好辛苦,永遠走來走去,係咪咁鍾意《扮工》?我地一嚟到叫定左《冬瓜盅》,好味足料清甜,味道真係一流既。不過分左6碗之後,一直冇人問過我地有冇需要添不特止,竟然過左陣有個阿姐話幫我地收返入去,What??,當然我地唔俾啦,之後佢幫我地分多左5碗出嚟,到底發生了甚麼事?《脆米》花竹蝦,脆米好味既,不過蝦就不夠鮮甜爽口。《通菜煲》味道夠香夠濃,菜不會太老。《水煮魚》味道正常發揮,夠香麻夠不會太辣,不過魚片同水晶粉偏少。《欖角一口金沙骨》甜香俱備,夠香脆,一口size方便食,呢個無得輸。《椒鹽雙脆》,魷魚酥出色,另一款normal。《蒜心豬腩片》,唔知點解佢用左豆角?😅,算,係好食既,味道香濃,豬腩片爽口。《豉油王炒麵》,沒有預期般既水準,只屬一般。豉油亦不夠香,鑊氣都爭咁啲。
第一次食《星小館》,說實話感覺真係一般。

《脆米》花竹蝦,脆米好味既,不過蝦就不夠鮮甜爽口。

《通菜煲》味道夠香夠濃,菜不會太老。

《椒鹽雙脆》,魷魚酥出色,另一款normal。

Beware! you need to wait for 1 hour for your dim sum, and the waiters are happy to see you waiting and being impatient, quite a twisted place.guess they have too few customer, so they don't want to serve you fast and well, and you cannot leave before getting your tummy stuffed.what a pathetic restaurant

what a pathetic restaurant
2023-07-29 1097 浏览
訂位食飯一肚氣,俾埋電話記錄都話無訂位,擺明係你個支客俾咗自己啲熟客啦,雖然最後有位,但位置極差,員工出出入入撞檯撞凳。雖然菜味道還可以,但服務比澳牛還差勁。個大叔服務員態度惡劣,舉手看到都唔招待,叫佢扮聾,服務速度極慢,上菜漏單,走青又無走,而且等勁長時間先上菜。要其他客人見到出聲,其他服務員先過來。整體來講,雖然呢家餐廳的菜味道口感還可以,但是非常不推薦。服務態度差、餐廳環境差。如果你要體驗自己動手豐衣足食,可以一試,唔係就建議選擇其他餐廳。

2023-07-19 1014 浏览
今次係第二次幫襯星小館!第一次經朋友介紹嚟幫襯,覺得點心好好味,招呼唔錯!今次專承約另一朋友再來幫襯一次!但怎知今次十分失望😞不是點心令人失望,而是廚房出菜的速度,慢到令你不能相信!我們落了單後等了45分鐘,經過再三催促才有點心到!當時酒樓的食客大約七成滿!請服務員幫我哋催促點心,但有服務員話冇得吹㗎,你哋等吓啦!結果我哋食咗四碟點心,唔敢再叫,因為驚唔知幾點先有得走!😭所以真係唔敢再幫襯啦!好失望!
今次係第二次幫襯星小館!
第一次經朋友介紹嚟幫襯,覺得點心好好味,招呼唔錯!
今次專承約另一朋友再來幫襯一次!
但怎知今次十分失望😞
不是點心令人失望,而是廚房出菜的速度,慢到令你不能相信!
我們落了單後等了45分鐘,經過再三催促才有點心到!
當時酒樓的食客大約七成滿!
服務員幫我哋催促點心,但有服務員話冇得吹㗎,你哋等吓啦!
結果我哋食咗四碟點心,唔敢再叫,因為驚唔知幾點先有得走!😭
所以真係唔敢再幫襯啦!好失望!

2023-07-04 1166 浏览
早兩日約左班朋友係佐敦 #星小館 開餐,一行5人7點就已經坐低,經侍應介紹,揀左以下幾款小菜#生猛澳洲龍蝦-除左賣相靚之外,龍頭本身做緊特價,$438有一斤四両,真心抵食,而呢個龍蝦除左夠肉地之外,上碟仲有少少炒飯同米通,增加唔少口感,好好味,下次再有機會黎而仲有優惠既話,一定會再encore呢個,仲有個驚喜位係個蝦頭,估唔到有咁多蝦膏,勁香甜,撩下撩下好滋味🤤#煎蓮藕肉餅-朋友話呢味係功夫菜,自己唔會整,所以點左黎食,肉餅做得幾鬆,上枱亦好熱辣辣,可惜就係太咸,或者要黎送飯就岩岩好#古壇酸菜天然海鱸魚-初初都擔心會辣,但又想像中無咁辣,值得一賺既係,d侍應會一直留意住個碟底個蠟燭有無熄,熄左就會禽禽青黎點反著,務必令餸菜保持溫度,魚係滑既,不過略嫌清魚骨清得唔夠乾淨,間唔中有一兩塊要挑骨#海南文昌雞-唔知係咪而家既文昌雞唔使行唔使郁,叫左半隻雞但好肥,成口肥膏,但隻雞係整得好滑既#醉粒粒豬手-豬手切到細細粒,要黎送啤酒好正,d毛都算處理得乾淨,只有一兩舊仲有少少,算合格啦最後,想講一件事,我地點餐係7點,但去到8點所有菜都上左,淨係差個龍蝦未到,咁我地正常都追啦,追左幾個侍應,最後頂

最後,想講一件事,我地點餐係7點,但去到8點所有菜都上左,淨係差個龍蝦未到,咁我地正常都追啦,追左幾個侍應,最後頂唔順追個經理,但個經理竟然話:有成200個餸要整呀,唔等得既取消啦,態度勁晦氣,我地心諗:咁唔鍾意,不如辭工啦,我地等左成個鐘都未到先追姐,使唔使咁既態度呀?!

後來見佢同其他食客都係嘈交收場,下!原來而家興咁服務架?廢解!餐廳野食係好味既,亦值得黎,但有呢個19經理,真係倒米壽星,如果有呢間餐廳老闆見到,希望會正視呢個問題
2023-06-12 1249 浏览
📍星小館佐敦吳松街182號榮國中心1樓呢間餐館經朋友極力推介,又適逢時機就走去試吓係咪真係咁好食。首先講吓佢嘅室內裝修,比人一種乾淨企理,感覺舒適。有房間,有卡位,就算坐在大廳都好舒服。兩人食飯,叫咗三樣菜色,有手打芹香馬蹄蓮藕肉餅($148-HKD),肉餅一般啦,不過不失,若送飯食就正。養生海帶蓮藕尖($65-HKD),爽口,味道帶酸甜,不錯啊,開胃小食。古壇酸菜天然海鱸魚($268-HKD),味道好好嘅酸菜魚,啖啖肉,好味,湯底美味清甜,正呀🤤
📍星小館
佐敦吳松街182號榮國中心1樓