2008-01-09 13 浏览
自從脫離同事既麵包團, 我既早餐選擇多了, 此處既scone 是我的"飛佛", 昨天幸運地發現了新品種(還未吃過) - cranberry wheat scone, $12, 放係櫃中無blueberry scone 咁大件, 有少少失望, 今朝返到公司烘熱了, 面頭有很多黑白芝麻同埋穀麥, 質感同其他完全不同, 唔油, 食落感覺健康, 但鍾意食牛油既...呢款最唔岩你地!
scone
2007-11-21 14 浏览
黎開呢度買隻杯俾自己裝奶茶....五點幾俾我發現佢- blueberry scone, $12! 通常朝早先見到佢...今朝係公司烘左黎食...雖然blueberry 味唔係好濃, 但就粒粒大大粒, 同埋餅皮脆脆地...咁多間麵包鋪(A1, 皇后, 文華, 半島, 大班.... 既scone, 佢既texture 我最鍾意! 第二係文華!
2007-10-21 15 浏览
had a quick dinner before having cookie lesson. had one chicken pie $18 and one latte $27.chicken pie is very hot. not much chicken. so so.latte: ok.

latte: ok.
2007-03-28 25 浏览
暖心朱古力蛋糕,好腥,一陣蛋黃味,蛋糕面又硬.總之就難食過自己整.
2006-10-25 251 浏览
new-taste...just try it..the taste is sweet with much cream...in fact, if u like strong taste coffee...i believe u would not love this new introduction.....but, for me, it's good....it's coffee-taste milk..service is good...though place for sitting in is not enough
new-taste...just try it..

2006-08-14 14 浏览
買左一杯綠茶星冰樂take away,要左light 所以冇咁甜~而且冇加到忌廉。初初d冰未溶~淨係飲到d糖水,但d冰溶哂就好香綠茶味架喇!如果好口渴的話就唔好叫星冰樂喇~因為始終要等佢溶哂先會出味*
2006-07-26 15 浏览
哩間d位好迫,坐得唔舒服,唔relax。不過男友鍾意哩度d coffee,我都幾like哩度d mocha。咖啡比pacific好~不過冇得上網,爭少少。
哩間d位好迫,坐得唔舒服,唔relax。
咖啡比pacific好~不過冇得上網,爭少少。
2006-04-12 20 浏览
其實個人唔係太好coffee今次少有地試下jelly latte點解冇cream架我最意cream~~latte唔夠甜,jelly冇乜特別,太硬飲完夜晚訓唔著~~~~地方唔係咁適合傾偈,太多人行來行去
其實個人唔係太好coffee
今次少有地試下jelly latte
點解冇cream架
我最意cream~~
latte唔夠甜,jelly冇乜特別,太硬
飲完夜晚訓唔著~~~~
地方唔係咁適合傾偈,太多人行來行去
想講入面有個好好笑容o既男(面有d肉o個位) barrister served 得好好, 又polite其實其他o個d都好好servicechocolate lamington 好味, 其實佢應該整多d chocolate than lemon lamington 啦坐得都舒服

其實其他o個d都好好service

坐得都舒服
我其實依家都唔多飲coffee la呢度d mocha係好過pacific ge, 起碼飲完唔會訓唔著la, 又唔會手震la, 不過就少選擇la!鍾意食佢d野食ge我最鍾意ge就係奶油條d cream好味, 咬落去ge感覺唔硬唔軟!多左花生都ok!加上唔鍾意cheese, 所以我淨係食cholocate or coffee cake, coffee slice係唔錯ge, 好香, 冇咩奶味, 不過黑森林就唔掂la!其實朗豪坊果d位唔係咁岩做coffee shop lor, d位又細, 坐得又唔舒服, 起碼有italian tomato個位咁大先好開coffee shop, 搞到人飲完食完要急急腳走, 益左starbucks la
我其實依家都唔多飲coffee la
鍾意食佢d野食ge
我最鍾意ge就係奶油條
d cream好味, 咬落去ge感覺唔硬唔軟!
多左花生都ok!
2006-01-05 20 浏览
同朋友飲野,試左芒果味既frapp, 感覺上好果汁喎!所以覺得唔係幾得!叫左都覺得有d錢…都係綠茶frapp最好!話時話,好耐無食呢度既藍草莓芝士蛋糕,今次再試番,依然係咁好味,唔怪得長賣長有,簡直係經典呀!
2005-11-04 24 浏览
試左Starbucks既Lemon Lamington,覺得好似檸檬味雪芳蛋糕,$5一件,比其他迷你版大一點點,不過唔係好似一般Lamington,我就覺得朱古力同綠茶味好好多!而且椰絲太多喇! 可以減少…整體而言, Lemon Lamington只係一般,唔算十分美味!

2005-09-14 11 浏览
最愛飲frappaccinno,試左新出既light,係咖啡味,感覺非常好!有好多飲品會因light而變味,呢隻無,唔錯!唔知係心理作用定係真,感覺上無咁膩,同埋好fresh,但係始終冰太多又有些幾大粒…我想如果green tea也有light都不錯吧!
2005-06-03 9 浏览
去完pokka,唔順氣黎左買個lamington compensate 下um...都出左一段時間而家先第一次試個lamington0既coffee味真係好starbucks好濃,好好食,好想食多個重買左一個red beam lamington呢個不嬲都好喜歡。$3抵喇,唔大唔細,好趣緻。今次食紅豆味唔夠,多d會好好多。點解coffee比red beam貴$2?係咪因為用上starbucks coffee豆的關係~btw,都覺值。條氣順晒。
去完pokka,唔順氣
黎左買個lamington compensate 下

um...都出左一段時間
而家先第一次試
好濃,好好食,好想食多個

重買左一個red beam lamington
呢個不嬲都好喜歡。
$3抵喇,唔大唔細,好趣緻。
今次食紅豆味唔夠,多d會好好多。

點解coffee比red beam貴$2?
係咪因為用上starbucks coffee豆的關係~
btw,都覺值。

條氣順晒。
2005-05-17 12 浏览
一些牛奶介紹我食starbucks既muffins,一宜苦無機會,今個假期終可以品嚐一下!要左一個柑香鬆餅,再加一個綠茶frapp,非常enjoyable! 一些牛奶果然無介紹錯,muffin好香好鬆軟,而且佢會為你叮熱,所以更覺好味!我選既柑香muffin有橙肉,莓肉,同埋梨肉,甜中帶酸,清清地,好味!值得再試!雖然$12一個,但係物有所值喎!另外要讚一讚此分店員工,有禮而且做野快手,好呀!
另外要讚一讚此分店員工,有禮而且做野快手,好呀!