2022-10-16
🥰春禧堂台灣料理餐廳PLUS🤤好有驚喜,食物味道很地道, 旁邊有個共享美食位置,店內橫裝處處可供打卡,有打卡花牆、休閒沙發位置 、 窗邊吧檯位置同樣看得出是精心設計的。另有台灣手作售賣❤️😍今次點了兩個主食、小食及飲品,春禧堂用外賣盒包裝,外賣盒真係好靚。主食:人氣芋泥肉鬆吐司🍞,店員即叫即製熱辣辣香噴噴,芋泥好香好軟熟,加上芋泥芋泥 顏色好吸引,胃口大開,吃不停口呢🤤餐廳推介的鹽酥雞肉燥飯,這個便當 cp值極高,炸雞外皮脆卜卜, 分量很足,肉燥飯味道適中 ,不會太鹹, 也不會太油膩。✨小食:濃湯餃子 ,真心覺得物有所值,這個價錢有8粒,而且粒粒都是好大粒, 餃子嘅湯好清甜。台灣烤香腸,真的很懷念台灣街頭小吃的味道, 所以點選了台灣香腸。食咗當去旅行了。✨飲品:人氣芝士奶蓋火龍果茶🤤,真係堅食到火龍果肉❤️, 新鮮製造, 飲落好抗氧化,非常健康清新的感覺,好適合瘦身人士的👍芝士奶蓋紫薯鮮奶❣️,整體感覺不會太甜,如果喜歡吃香芋的朋友, 可以不妨一試,真係好有驚喜😋總括,春禧堂的台灣料理真係好好食, 用心製作,做得非常出色🌟。 可以由店內還裝以及外賣的包裝盒可見得到是一間非常有heart的小店
主食:
✨小食: