2024-01-26 35 浏览
突然好想食台灣野!所以趁住老公今日放假,送完返學我哋就去撐枱腳🥳我地去到牛頭角打卡able嘅地道台灣美食春禧小館食個lunch~主食order左:❤️紅燒騝心牛肉麵(純牛骨湯)純牛骨湯底好入味👍🏻牛腱心厚切但做肉質非常軟腍😋而陽春麵(台灣麵)煮得非常入味同埋彈牙。💛鹽酥雞粒滷肉飯 鹽酥雞粒係即叫即炸,非常乾身鬆脆,味道鹹香惹味🤤肥美豬肉配上香濃醬汁,非常好送飯!食台灣野一定要叫小食🥰🧡香炸甜不辣 其實係加左甜醬既魚餅🍥甜甜地好味😋💜地瓜QQ球細細粒波波咁,一啖一粒👍🏻而且我佢有兩隻色吾同口味:紫地瓜同埋黃地瓜。外層酥脆內裡軟軟甜甜,如果閃閃係度一定好鍾意🥰飲品方面,怕凍嘅我一定會飲熱嘅「桃膠桂圓紅棗茶」又暖又滋補滋潤!而且桃膠份量都好足料👍🏻老公就叫左芝士奶蓋紫薯鮮奶,我試飲左幾啖😆好香滑😋臨走時先發現原來門口位有台灣直送嘅手信😍可以買返屋企,繼續慢慢食!或者新年送禮都好岩🥰至於餐廳環境都係igable!戶外嘅座位有霓虹燈牆可以打卡,而室內嘅座位就可以同花花牆打卡🌸🌺🌼

主食order左:
❤️紅燒騝心牛肉麵(純牛骨湯)
紅燒騝心牛肉麵(純牛骨湯)

💛鹽酥雞粒滷肉飯

食台灣野一定要叫小食🥰
🧡香炸甜不辣
其實係加左甜醬既魚餅🍥甜甜地好味😋

💜地瓜QQ球
地瓜QQ球

老公就叫左芝士奶蓋紫薯鮮奶,我試飲左幾啖😆好香滑😋
桃膠桂圓紅棗茶  &  芝士奶蓋紫薯鮮奶

紅燒騝心牛肉麵(純牛骨湯)
地瓜QQ球
桃膠桂圓紅棗茶  &  芝士奶蓋紫薯鮮奶
2024-01-23 17 浏览
我以前經常都會去台灣旅行,可以探下當地朋友之餘,最鍾意就係掃街食夜市小食,不過自從疫情之後都暫時都未安排到時間飛過去玩,好彩而家響香港都一樣可以食到台式美食 ╭★鹽酥雞粒滷肉飯鹽酥雞粒炸得外脆內嫩,配上滋味滷肉,肥瘦適中,好味道╭☆紅燒腱心牛肉麵純牛骨湯湯底非常濃厚,牛肉入味口感軟腍,麵質煙韌彈牙,啖啖都充滿台灣風味 ╭★水晶台式咖啡咖啡入口順滑,奶味香濃,加上水晶粒粒令口感進一步提昇,飲到停唔到口╭☆外婆家豆乳豆漿味道濃郁又唔會太甜,會不定時更換樽款,大人小朋友都見到都鍾意店舖仲有唔少靚靚打卡位,而且亦都有台灣伴手禮可以選購,我一見到盒三星蔥蛋卷就忍唔住要帶返屋企

╭★鹽酥雞粒滷肉飯
鹽酥雞粒炸得外脆內嫩,配上滋味滷肉,肥瘦適中,好味道

╭☆紅燒腱心牛肉麵

╭★水晶台式咖啡

╭☆外婆家豆乳

紅燒腱心牛肉麵
水晶台式咖啡/ 外婆家豆乳
為咗比劣評呢間餐廳,我特登開一個帳號。眼見午市依然有大批食客光顧,而且open rice 上竟然有38個正評真係難以置信。首先,由入門到坐低都完全無人理我,返工時間嘅午市全間舖得三個員工,落單要掃QR code用電話點。可見服務質素有幾高,仍然要收加一。我叫咗夜市炸雞滷肉飯,滷肉飯只有約250g嘅份量,就算文員食都未必夠飽。 最大問題係炸雞未煮熟,食入口凍冰冰,非常恐怖。由於放飯時間好趕急,我無報食環。另外,套餐送嘅紙包茉莉花橙茶係洗潔精味。套餐連+$5台灣腸 加一總共係$80.3。食完依然好肚餓。

夜市炸雞滷肉飯
2024-01-17 23 浏览
早排同朋友想去網紅打卡點gathering,見到牛頭角有間台灣人氣小食餐廳。最吸睛嘅地方係有個玫瑰花花背景牆同Tiffany blue 梳發,即刻少女心爆發💕 除咗有餐廳主食外,亦都有台灣嘅伴手禮小食,飲品都係台灣直送,款式都幾多。門口有啲小飾品同花售賣,好似夜市嘅攤檔,鋪頭角落位仲有得打機🤣真係好有台灣夜市嘅氣氛🧋飲品:玫瑰泡泡浴 (人氣必叫👍🏻)其實係芝士奶蓋玫瑰花茶,花味好香,另外仲加左桃膠,女仔食除咗打卡之外,仲可以養顏滋補❤️芝士奶蓋紫薯鮮奶有粒粒紫薯碎,真材實料🧆小食:香炸甜不辣鹽酥雞🍱主菜:手工花枝丸米線 揀咗蕃茄湯超濃+濃湯餃子台灣惹味牛腩定食 🍴餐廳:春禧小館🏠地址:牛頭角偉業街93號地舖

🧋飲品:
玫瑰泡泡浴 (人氣必叫👍🏻)

芝士奶蓋紫薯鮮奶
有粒粒紫薯碎,真材實料

🧆小食:

🍴餐廳:春禧小館
🏠地址:牛頭角偉業街93號地舖
2023-12-12
  • 玫瑰泡泡浴
💩💩💩💩幫大家寫篇食評記錄,唔好再去中伏打呢篇食評浪費時間,專登開個帳都要打出黎,等大家同事唔好再中伏💩💩⚫️⚫️🟠🟡🔵🟣🔴⚫️🟤🟡🟢🟠⚫️⚫️🔴加一篇真心食評原來如此艱難,真是改了又改!🟠⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️🟢是小弟的中伏記。原來其他部門同事都中過伏。附近返工,同事講開公司對面呢間嘢冇乜人食,好快搵位!🫨估到應該都係伏嘢,一直都不敢光顧!😱趕見客諗住快快吃個飯😰明白點解平時無人幫襯💩💩💩💩吃了屎一般。紅燒牛肉麵真係好X難食!牛肉好靭湯底唔知點解無味無道,冇影相🫨咬咗幾啖食唔到,另一同事食咩已經唔記得,都話好難食。收咁嘅價錢比唔到質素,2餸飯仲好食。⚫️劣評比1分都嫌多☠️又要填咗先俾到差評!呢間咁嘅嘢原來有個大陸花牆😂真是好頂癮!算係咁有裝飾,好似望住好多膠花食飯💀個女同事話好有大陸淘寶feel。❌❌各位同事千祈唔好再去中伏🚫
💩💩💩💩幫大家寫篇食評記錄,唔好再去中伏

⚫️⚫️🟠🟡🔵🟣🔴⚫️🟤🟡🟢🟠⚫️⚫️🔴
加一篇真心食評原來如此艱難,真是改了又改!
🟠⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️🟢

收咁嘅價錢比唔到質素,2餸飯仲好食。
⚫️劣評比1分都嫌多☠️又要填咗先俾到差評!

❌❌各位同事千祈唔好再去中伏🚫

• 好難食中哂伏
2024-01-03 29 浏览
想去食個間餐廳無位就去咗一間成日都無咩人食嘅餐廳點知真心伏我叫咗牛肉麵,又唔夠熱只能夠講入得口但實在唔好味涼拌木耳完全無味道🙄朋友叫嘅鹽酥雞魯肉飯仲驚喜魯肉肥膏多到一個點仲要勁稀似汁多DD飯又係唔夠熱雞又唔多好味得奶茶同豆漿先叫正常重點仲要收加一服務劣評🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️
想去食個間餐廳無位
就去咗一間成日都無咩人食嘅餐廳
點知真心伏
我叫咗牛肉麵,又唔夠熱
只能夠講入得口
重點仲要收加一服務
劣評🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️
2024-01-03
2023-12-27 16 浏览
我哋搵到牛頭角有一間打卡聖地台灣夜市餐廳春禧小館😍滿足自己當去左台灣😂😍餐廳環境設計好少女可愛文青☺️有大塊花牆打卡一流,有窗邊座位嘆下珍珠奶茶🧋望下風景,露天雅座更一幅以霓虹燈做嘅台灣特色圖案&字句、好吸晴、打卡超正,文字更突出出台灣小吃文化台灣嘅特色同風味☺️介紹下當日我地既美食😋古早滷水雞翼台灣麵+紅燒牛肉湯底雞翼充分吸收滷汁好入味,肉質嫩滑,刀削麵條口感細緻彈牙配上濃郁紅燒牛肉湯底,味道好豐富獨特~皓皓不停舉大拇指👍😂古法冬瓜鴨腿湯飯用鴨腿熬製既香味濃郁冬瓜湯系凍冰冰嘅天氣下非常暖胃🥰台灣惹味滷肉飯十分有傳統台灣口味😍啖啖香味肉汁送飯一流😋仲有夜市小食擺盤😍豐富整齊。椒鹽花枝丸外皮酥脆,內部彈牙鮮嫩,配上椒鹽粉末,好有台灣夜市嘅回憶~地瓜QQ 同黑糖麻薯十台灣出名嘅甜點,外形圓轆轆,顏色鮮艷,口感Q彈,味道超好味😋夜市脆炸鹽酥雞外脆內嫩香,肉汁豐富鎖住系入邊🥰仲有小朋友最鍾意既炸地瓜條😂 個小食拼盤超豐富我地食到飽晒,皓皓仲同店長讚野食好好味😋👍當然點少得台灣飲品🥤同埋岩小朋友飲芝士奶蓋紫薯鮮奶紫色好吸睛,香滑既紫薯加埋芝士奶蓋超級好味😍綠茶益力多+小芋圓酸酸甜甜好開胃,質地柔滑,

古早滷水雞翼台灣麵+紅燒牛肉湯底

古法冬瓜鴨腿湯飯
用鴨腿熬製既香味濃郁冬瓜湯系凍冰冰嘅天氣下非常暖胃🥰

台灣惹味滷肉飯
十分有傳統台灣口味😍啖啖香味肉汁送飯一流😋

仲有夜市小食擺盤😍豐富整齊。

椒鹽花枝丸
外皮酥脆,內部彈牙鮮嫩,配上椒鹽粉末,好有台灣夜市嘅回憶~

地瓜QQ 同黑糖麻薯

夜市脆炸鹽酥雞
外脆內嫩香,肉汁豐富鎖住系入邊🥰

當然點少得台灣飲品🥤同埋岩小朋友飲

芝士奶蓋紫薯鮮奶
紫色好吸睛,香滑既紫薯加埋芝士奶蓋超級好味😍

綠茶益力多+小芋圓
酸酸甜甜好開胃,質地柔滑,口感輕盈,加入彩色小芋圓更有咬口🥰皓皓即刻要交換飲🤣

同場仲有好多當地零食麵條同埋小手作賣🥰
2023-12-21 22 浏览
😍台式餐廳 x 打卡聖地📷「生活有點苦,我想給你加點甜」🌸春禧小館🥢位於牛頭角工廠區附近有好多巴士🚌會經過交通方便👍👍講明打卡聖地喎🤩首先梗係介紹下個環境先啦🙆🏻‍♀️有露天/室內位置👍枱枱凳凳係用Tiffany Blue/白色💠為主色仲有幾個打卡位👍👍香港難得有咁好心思嘅台式餐廳🥰入到門口發現仲有嘢買🤩有台灣零食同小手工藝等😁😁🤤打完卡+買完野就食嘢lu🤤👍春禧小館特別推介👍全部都係台灣🇹🇼直送充滿夜市特色嘅食材😍再加上師傅👨🏻‍🍳精心炮製🔻最後成為一道出色嘅台灣料理🔻🇹🇼台灣夜市風味炸雞🐤滷肉飯🍚🈶特大炸雞😋有我成個拳頭👊🏻咁大呀🤤肉質嫩滑~可口多汁🤤🈶地瓜QQ球🟡🟣😋係紫薯同蕃薯嘅Q版球體😍🈶香炸地瓜條🍠😋可以當甜甜嘅薯條咁食🈶宜蘭香葱餅🫓😋一咬落去爆哂汁~好Juice👅🈶椒鹽花枝丸🟤😋炸完之後好香口~好彈牙🦷🈶香炸甜不辣🧡口感好似加咗甜醬嘅魚餅尤其新鮮炸起熱辣辣嗰陣最好食🈶鹽酥雞粒🐤😋一啖一粒好滋味👍🈶滷肉飯🍚同出面比真係肥而不膩啖啖肉,好送飯👍🈶珍珠奶茶🧋😋茶+奶嘅配搭好好口感濃郁,珍珠Q彈⚫️⚫️佢哋仲係寵物友善餐廳,歡迎毛孩🐶🐱如果大家喺附近行過路過就唔好錯過啦🙃🙃值得一試👍👍
😍台式餐廳 x 打卡聖地📷

「生活有點苦,我想給你加點甜」

🌸春禧小館🥢

同出面比真係肥而不膩
啖啖肉,好送飯👍

🈶珍珠奶茶🧋
😋茶+奶嘅配搭好好
口感濃郁,珍珠Q彈⚫️⚫️

佢哋仲係寵物友善餐廳,歡迎毛孩🐶🐱

如果大家喺附近行過路過就唔好錯過啦🙃🙃值得一試👍👍

#宜蘭香葱餅 #椒鹽花枝丸
#香炸甜不辣 #鹽酥雞粒
#寵物友善餐廳 #歡迎毛孩
2023-12-18 22 浏览
同同事經過咗好多次都想試食,但係每一次經過都好多人,午市時間排晒隊,每一次食到,難得今次開會開到兩點,嚟到就真係即時可以入座餐牌有好多選擇,用QR code落單,最後我揀咗個鹽酥雞粒滷肉飯,配要加好似係兩蚊嘅黑糖薑母茶。個飯一嚟到擺盤好靚,但係滷肉汁驟眼望落去有啲稀,黑糖薑母茶就用外賣包裝,方便飲唔使都可以拎走,滷肉汁雖然稀咗少少,但係味道還可以,鹽酥雞粒炸得非常香脆,可惜差少少鹹味,黑糖薑母茶就係沖出嚟嘅味道,朋友話杯台式奶茶好難飲。下次未必再嚟。

2023-12-11
我倆繼續為大家介紹官塘區美食,這次為大家搜羅到一家台式料理,地點位於牛頭角偉業街, 牛頭角港鐵站B5出口,步行約5-9分鐘您會看到一個TIFFANY BLUE打卡位,這裡就是[春禧小館]。春禧小館是一家不論打卡,還是食物質素都很高性價比的台式餐廳,可出此言呢?! 看看我倆食評便知道,這次我倆肚子都滿懷幸福地離開,肚子裡的幸福感直飆喉嚨,飽到撐不著腰,敗北滷肉飯(細) $38點了細份量,淋上面的滷肉份量挺多,滷肉飯講求不肥不吃,五花腩切成肉丁,燜煮出來帶點膠質,而且豬油肉汁滲到飯底,肉汁包裹著粒粒分明的米飯,好''搶''飯,味道是我倆吃過最正宗台式的!夜巿炸雞 2件 $45厚厚的雞排,外脆肉嫰,零油膩香炸甜不辣 $32甜不辣不會炸到乾乾的也不油膩,厚度跟份量都相當充足,它本身已帶味道,單吃味道也行,若點配醬汁更惹味。宜蘭香蔥餅 5件 $32 **必食外貎平平無奇的香蔥餅讓我驚艷到,咬下去竟然有湯汁!這個必點無議!古法冬瓜鴨腿湯飯 $68一大碗鴨腿湯飯,飯粒粒分明,湯頭香濃,鴨腿軟嫩,吃完它非常滿足。珍珠奶茶 $27口味是常規,沒有特別要評的地方。芋見珍珠奶茶 $38 + 寒天晶球 $8超

滷肉飯(細) $38

夜巿炸雞 2件 $45
厚厚的雞排,外脆肉嫰,零油膩

香炸甜不辣 $32

宜蘭香蔥餅 5件 $32 **必食

古法冬瓜鴨腿湯飯 $68

珍珠奶茶 $27
口味是常規,沒有特別要評的地方。

芋見珍珠奶茶 $38 + 寒天晶球 $8
超好喝!口感不是一般連鎖店沖調那種,除了寒天晶球還帶一些碎碎的口感我不懂如何形容,光喝這杯就已經full了。

因為我倆想多試幾款味道,所以全部都是單點,其實這裡有早餐,午餐,下午茶,Happy Hour 供應,好值得大家一試。

2023-12-14
午餐
  • 宜蘭香蔥餅
2023-12-13 8 浏览
今日嚟到牛頭角做嘢,唔熟悉呢一帶嘅我,就搵咗個牛頭角上班族嘅朋友食飯。朋友就帶咗我嚟到呢間位於偉業街嘅台式小館。餐廳裝修都幾有驚喜,戶外座位仲有個小小嘅小池塘,感覺好舒服。我哋就揀咗坐喺戶外,吹吓風,食吓飯。我哋叫咗個冬瓜鴨腿湯飯,鴨腿份量好足,肉質嫩滑,鴨皮又香脆。冬瓜湯好鮮甜,帶有淡淡嘅鹹香味,好啱冬天食。我哋都覺得呢間餐廳嘅食物好有水準。呢個冬瓜鴨腿湯飯嘅鴨腿真係好好食,肉質嫩滑,鴨皮又香脆。冬瓜湯亦都好鮮甜,帶有淡淡嘅鹹香味,好啱冬天食。
2023-12-02
午餐
  • 冬瓜鴨腿湯飯
2023-12-13 13 浏览
《牛頭角驚喜台灣夜市餐廳》疫情咁耐,仲未抽倒時間去台灣旅行喺香港,俾我搵到間地道台灣食店黑糖珍珠鮮奶柔滑奶香,鮮奶質感濃厚,黑糖味好濃香,加入芋圓更有咬口,飲完一啖又一啖白桃烏龍蘆薈淡淡白桃清香味,配合酸酸地嘅蘆薈,好醒胃夜市炸雞炸雞皮有別於其他炸雞,薄而香脆,肉汁嫩滑地瓜QQ波完美複製正宗台灣美食,香脆可口椒鹽花枝丸 一眼就睇中咗花枝丸,食到停唔到口芋泥肉鬆吐司包裝得好靚,芋泥甜而不漏手工花枝丸米線(特濃蕃茄湯)蕃茄湯好濃好足料,花枝肉丸都好夠鮮味滷肉飯(細)呢個飯不得不讚,肥度適中,味道剛好一家三口,食到勁飽,勁滿足,性價比高
《牛頭角驚喜台灣夜市餐廳》

疫情咁耐,仲未抽倒時間去台灣旅行
喺香港,俾我搵到間地道台灣食店

黑糖珍珠鮮奶

白桃烏龍蘆薈
淡淡白桃清香味,配合酸酸地嘅蘆薈,好醒胃

夜市炸雞
炸雞皮有別於其他炸雞,薄而香脆,肉汁嫩滑

地瓜QQ波
完美複製正宗台灣美食,香脆可口

椒鹽花枝丸
一眼就睇中咗花枝丸,食到停唔到口

芋泥肉鬆吐司
包裝得好靚,芋泥甜而不漏

手工花枝丸米線(特濃蕃茄湯)
蕃茄湯好濃好足料,花枝肉丸都好夠鮮味

滷肉飯(細)
呢個飯不得不讚,肥度適中,味道剛好

一家三口,食到勁飽,勁滿足,性價比高
2023-12-10
庆祝纪念
生日
  • 椒鹽花枝丸
  • 黑糖珍珠鮮奶
2023-12-10 11 浏览
咪以為我鍾意講飲講食就係「食家」😅 其實每次被人問起想食咩嘅時候… 我個腦都係一片空白😅 呢日好彩有人幫手揸主意💡帶我哋嚟到一間 #台式餐廳 #春禧小館 試新嘢😉餐廳本身個佈局都幾別緻,不過座位嘅分配就有啲奇怪,若果要搵埋一大班人過嚟lunch gathering ,真係要預早安排🤪 餐廳食物以台式口味為主,#滷肉飯、#鹽酥雞 當然唔少得😎 不過我就怕咗嗰種油膩感,所以最終揀咗個 #飯糰 定食🍙 #配菜 方面,我就揀咗 #沙律、#鹽酥雞粒 再配埋 #豆漿 做午餐🤤 估唔到佢哋嘅 #沙律菜 都幾新鮮,配埋 #芝麻醬 一齊食,份外滋味🤤 #鹽酥雞 份量唔會太多,鬆脆得嚟都幾惹味🤤 飲埋支可愛造型嘅 #豆漿,#小秘書 已經飽到再塞唔落個 #飯糰 落肚🤭 唯有擺到四五點嚟做下午茶😅外表睇起嚟油淋淋嘅 #飯糰 🍙 … 睇起嚟都唔想食😅 不過原來味道都唔錯,食落去有啲蝦米香,煙煙韌韌咁,鍾意食糯米嘅大家可以過嚟試吓喎😉 📍 春禧小館 (牛頭角)偉業街93號地舖

📍 春禧小館 (牛頭角)偉業街93號地舖
2023-12-07
$63.8 (午餐)
2023-11-19 48 浏览
去觀塘行街 行行吓去到牛頭角咁就醫埋肚就番屋企啦見到呢間餐廳有好大幅打卡花花牆🔹️手工花枝丸米線 (特濃蕃茄湯底)好濃郁蕃茄味 每條米線都掛晒蕃茄湯花枝丸大粒彈牙🔹️台式炆煮坑肉定食有好多唔同嘅配菜坑肉好稔 唔嚡口🔹️蜜糖脆香雞翼+宜蘭香蔥餅雞翼好香蜜糖味 炸得香脆香蔥餅好juicy 第一吓咬落去標晒汁 嚇親 😆🔹️桃膠桂圓紅棗茶超多桃膠 養養顏先份量亦超大杯 味道適中 唔會太甜好啱女性飲用 🤗🔹️芝士奶蓋火龍果茶👦不停話好飲 好fresh 芝士奶蓋唔會蓋咗火龍果嘅味

去觀塘行街 行行吓去到牛頭角
咁就醫埋肚就番屋企啦
見到呢間餐廳有好大幅打卡花花牆

🔹️手工花枝丸米線 (特濃蕃茄湯底)
好濃郁蕃茄味 每條米線都掛晒蕃茄湯

🔹️芝士奶蓋火龍果茶
👦不停話好飲 好fresh
芝士奶蓋唔會蓋咗火龍果嘅味
2023-11-06 572 浏览
牛頭角區如果在星期日,其實大部份的餐廳都不開。春禧小館 是小數會營業的台式料理餐廳。有室外和室內的座位,可能太開揚的關係,冷氣不算很足夠。QR Code 下單,午餐會有跟餐飲品,或者加錢轉特飲。不過我入座的時間應該過了午市,就只能單點囉。🍜古早滷水雞翼麵 (HKD 68)有數款麵可選擇,我選了不用加錢轉的刀削麵。就口感來說其實都幾有彈性,但不知為知超碎,用筷子吃很煩 ...湯底則選了紅燒牛肉湯,不過不失,調味剛好吧。滷水雞翼是入味的,也容易咬開。🥤芝士奶蓋紫薯鮮奶 (HKD 38)幾大杯。喝的時候也吃到紫薯粒,但稍甜了些。
牛頭角區如果在星期日,其實大部份的餐廳都不開。
春禧小館 是小數會營業的台式料理餐廳。
有室外和室內的座位,可能太開揚的關係,冷氣不算很足夠。
QR Code 下單,午餐會有跟餐飲品,或者加錢轉特飲。
不過我入座的時間應該過了午市,就只能單點囉。

🍜古早滷水雞翼麵 (HKD 68)
有數款麵可選擇,我選了不用加錢轉的刀削麵。
湯底則選了紅燒牛肉湯,不過不失,調味剛好吧。
滷水雞翼是入味的,也容易咬開。
古早滷水雞翼麵

🥤芝士奶蓋紫薯鮮奶 (HKD 38)
幾大杯。喝的時候也吃到紫薯粒,但稍甜了些。
芝士奶蓋紫薯鮮奶
题外话/补充资料: 在這區要吃到這價錢很意外。
2023-10-29
$116.6 (午餐)