2022-12-30 746 浏览
雖然個名叫是但求其食,但野食一啲都唔求其,絕對有質素,職員服務態度有禮貌,午餐set都好抵,有餐湯,有飲品,同埋環境幾chill天花 video wall 幾吸引好舒服😌
2022-12-20
2022-12-26 584 浏览
平時都唔多寫食評,但呢餐係平安夜lunch 去,聖誕menu 加價都預左,但係食物質素對唔住個價錢,令到人過節都過到嬲嬲地,帶子意大利飯d 帶子大粒過d 飯少少,海鮮意粉用急凍海鮮都預左,連個汁都hea 過罐頭湯,仲要溝到勁淡,牛扒叫做正常少少,但係叫左5成熟出黎變左8成熟🙄意粉同意大利飯$148一碟,牛扒$398, 叫埋兩杯好難飲的飲品連兩碗麻麻地的餐湯埋單八百幾蚊,真心去食茶記冇咁嬲
2022-10-23 593 浏览
是但求其食~~原來一啲都唔求其係呢間距離朗屏西鐵站4分鐘嘅餐廳久違咁同朋友好好地食番餐飯場內嘅環境比較昏暗音樂聲量適中都係啲香港想當年嘅流行曲枱面餐具嘅擺法都係for大家share嚟食咁野食方面,我哋叫咗2個2人餐落完單就黎咗西湯先之後就再黎飲品飲品黎完之後,就黎前菜沙律啦但係職員係等我哋將啲湯差唔多飲晒啦先至上沙律,其實成餐飯都係咁上菜唔會話一下子出曬啲餐比你真心覺得唔錯,沙律相⬇️之後就上薯條,薯條好食😋因為上菜速度係視乎你食嘢嘅速度咁我哋四個人嗌咗兩個二人餐我哋係7:00去到嘅,食完出到嚟嘅時間其實已經係接近九點因為食下野傾吓偈~話咁快就過咗兩個鐘咁之後上菜嘅順序⋯我就一次過po晒出嚟俾你地睇咁以上嘅圖片就係兩個套餐嘅所有食物其實仲有個甜品嘅,但係就冇影低係一個cheese cake嚟嘅咁食物嘅質素,整體來講係十分之好嘅個芝士海鮮意大利燴飯好好味但係個意大利粉就偏硬,味道係好食嘅咁肉食方面其實除咗呢個豬肋扒之外仲有個牛扒嘅但係就冇影低個豬肋扒一上到黎我哋都嚇親因為估唔到會咁大份咁其實個套餐都有其他食物嘅選擇嘅大家可以嘗試下其他食物但係總括而言啦呢一間西餐廳嘅服務係好嘅食物質素都係好
是但求其食~~

枱面餐具嘅擺法都係for大家share嚟食
咁野食方面,我哋叫咗2個2人餐
落完單就黎咗西湯先之後就再黎飲品
榛子奶泡咖啡

飲品黎完之後,就黎前菜沙律啦
但係職員係等我哋將啲湯差唔多飲晒啦
先至上沙律,其實成餐飯都係咁上菜
唔會話一下子出曬啲餐比你
真心覺得唔錯,沙律相⬇️
沙律

之後就上薯條,薯條好食😋
炸薯條

芝士煙肉意大利粉
豬肋扒配原隻乳鴿
辣肉腸pizza

咁以上嘅圖片就係兩個套餐嘅所有食物
其實仲有個甜品嘅,但係就冇影低
係一個cheese cake嚟嘅

咁食物嘅質素,整體來講係十分之好嘅
個芝士海鮮意大利燴飯好好味
但係個意大利粉就偏硬,味道係好食嘅
咁肉食方面其實除咗呢個豬肋扒之外

芝士海鮮意大利燴飯
芝士煙肉意大利粉
豬肋扒配原隻乳鴿
2022-08-16 621 浏览
是但求其食👍🏻其實呢間嘢一啲都唔是但、唔求其嘢食都唔錯😊店舖環境以工業風裝修為主,餐牌上有幾款套餐供應,食物以西餐為主😎我地今次叫左個2人餐~入面有餐湯蒜蒜包x2 , 沙律, 兩個小食, 6選1主菜, 9選1主菜仲有兩杯茶,仲可以加$100 轉紅白酒/加$200轉氣泡酒✅我哋叫咗👇🏻IBERICO風乾火腿伴哈密瓜炸薯條同黃金雞翼脆炸德國鹹豬手黑松露野菌燴飯仲有一支氣泡酒❤️有機會要同朋友再去食😉
是但求其食👍🏻其實呢間嘢一啲都唔是但、唔求其
嘢食都唔錯😊

我地今次叫左個2人餐~

我哋叫咗👇🏻
IBERICO風乾火腿伴哈密瓜
炸薯條同黃金雞翼
仲有一支氣泡酒❤️

有機會要同朋友再去食😉
火腿拼哈密瓜
火腿拼哈密瓜
2022-08-07 559 浏览
🥰棉花糖朱古力☕ ⭐⭐⭐大大粒棉花糖非常吸引明太子海鮮意粉🍝⭐⭐⭐⭐⭐足料有很多海鮮粒同明太子,明太子味道不會太咸🫰黑松露什菌飯🥄⭐⭐⭐⭐第一啖已經很有濃郁黑松露味北京鴨胸薄餅🍕⭐⭐⭐⭐⭐好似食片皮鴨一樣,喜歡食片皮鴨嘅一定喜歡此薄餅經過見到此店,第一次食,絶對沒有中伏叫了3set午餐 仲有餐湯:海鮮白湯一樣美味飲品:好多選擇 例:花茶/特色朱古力/特色咖啡價錢合理 期待下次試下麻辣雞絲漢堡牛扒
🥰
棉花糖朱古力☕ ⭐⭐⭐
大大粒棉花糖非常吸引

明太子海鮮意粉🍝⭐⭐⭐⭐⭐
足料有很多海鮮粒同明太子,明太子味道不會太咸🫰

黑松露什菌飯🥄⭐⭐⭐⭐
第一啖已經很有濃郁黑松露味

北京鴨胸薄餅🍕⭐⭐⭐⭐⭐
好似食片皮鴨一樣,喜歡食片皮鴨嘅一定喜歡此薄餅

經過見到此店,第一次食,絶對沒有中伏
叫了3set午餐 仲有餐湯:海鮮白湯一樣美味

• 北京鴨胸薄餅
  • 棉花糖朱古力
  • 明太子海鮮意粉
2022-07-08 504 浏览
優質小店,服務好食物美味!有朋友生日仲幫我寫埋Happy birthday,環境好好適合坐喺度傾吓計,同埋三個人食咗五百幾蚊都唔係好貴。個薯蓉同埋薄餅都唔差,飯偏硬~
優質小店,服務好食物美味!
2022-06-30 368 浏览
每次問朋友食咩佢都話是但,有次喺元朗搵野食竟然見到有間咁嘅餐廳,就bookmark左,然後再去元朗晚飯就直去呢間.白酒蜆肉意粉其實好食,有好多蜆,但實在太棘,吃不了白酒和蜆的味道,就這度扣了少少分, 意粉ok.泰式奶茶也不錯,茶味很濃就泰國那種,不太甜對我來說非常好.手打牛肉漢堡肉質較為硬身和肉汁不夠有點乾身的感覺,薯角好食。總括來說環境是不錯,食物質素也可以。

白酒蜆肉意粉
白酒蜆肉意粉

泰式奶茶也不錯,茶味很濃就泰國那種,不太甜對我來說非常好.

手打漢堡

手打牛肉漢堡

肉質較為硬身和肉汁不夠有點乾身的感覺,薯角好食。

總括來說環境是不錯,食物質素也可以。
2022-06-27 343 浏览
早兩晚同同事番工叫外賣諗唔到食咩係OR碌碌下之際👀見到有間鋪叫"是但求其食"🫢於是就揀左佢, 一於睇下可以有幾求其食🫣首先, 我地叫左個明太子海鮮 Pizza🙈佢個pizza係薄脆批底🤤而上面啲topping有厚厚芝士加上明太子醬 口感同味覺都好享受🥰之後,我地叫左香蒜珍珠帶子燴飯🤤燴飯好濃好稔🤤加上新鮮帶子🙈感覺唔會太heavy🥰而個龍蝦汁海鮮意粉都好好味🙈個汁好鮮🤤另外, 因為有套餐🙈所以我地仲有兩款雞翼, 分別係金蛋雞翼 🐣同 脆香雞翼🐣兩款雞翼我比較鍾意金蛋多啲啲🙈🙈但兩款都係好香脆的😘😘
明太子海鮮pizza

外卖自取
明太子海鮮pizza
龍蝦汁海鮮意粉
2022-06-11 1855 浏览
今晚 ~ 🍽 是但求其食 🍽 ~ 就係覺得個名幾得意,就嚟試試佢。 餐廳🍴不算大,坐位不多,好彩🙎🏻‍♂️出門口前都打電話📲問問有冇位,預先30分鐘都訂到位,雖然只得面向街景的窗口🪟位,但我哋覺得好過其他枱,起碼只得我哋坐,反而更濶落,影相📸️仲唔會怕影到其他人😆😆,又唔會好似識得隔離枱咁近,倒也不錯👍🏻諗住,是但求其食,就是但揀咗個「精選二人套餐 ~ Set for Two」🤪,睇落都幾豐富:~小食~金蛋🍳雞翼(4隻)~蛋黃醬雞翼,好香口,好脆,4隻雞翼都連翼尖啊,但又不是全翼,有點似日本居酒屋常用那款「手羽」🤔~主菜~蒜蓉芝士🧀焗龍蝦(半隻)🦞配 精選西冷牛扒 🥩 ~ 龍蝦🦞都算有肉,但👨‍🍳可能忘了敲碎小小個龍蝦鉗🤔,好硬,幾經辛苦才食到,裡面仲有好多肉啊,不食就有點浪費吧😌。 西冷扒🥩,5成熟,沒有血水,但有點乾身,口感有點「鞋」,肉汁欠奉,有點失色。 松露薯蓉反而幾好味😋,香噴噴👃🏻~意粉或燴飯~CAJUN 烤雞炒飯🍛 ~ 微辣🌶既炒飯,反而覺得好開胃,但食唔到辣既朋友,可能覺得不太合口味,炒飯都算乾身,但早過個主菜上碟。,~PIZZA ·~ 海鮮醬鴨胸 Pizza 🍕 ~ 有不

~小食~

~主菜~

~意粉或燴飯~

,~PIZZA ·~

海鮮醬鴨胸 Pizza 🍕 ~ 有不同既餐廳都有呢類創意款式,之前都食過,而今次呢間做法一樣,但餅皮好脆,鴨胸都唔靭,好食😋

~冷熱餐茶~🥤☕️ :今晚不想飲酒🍺,索性叫了2杯朱古力飲品🥤🥤
🌰🥤忌廉朱古力
🌰🥤棉花糖朱古力 ~ 棉花糖好大粒啊

🥣 是日餐湯係雜菜湯🍅🥬🥕,無得揀其他,只可揀要定唔要🤣🤣

餐廳🍴另一個特色係,當你抬頭一看,就會發現有投射海洋生物🐟🐠🐬🐋🦈的影像,打造成海洋世界咁,都幾有特色,幾舒服😎

整體來說,尚算不錯😌。 只是,上菜速度較快,可能當時未有太多客人,加上,冷氣風口位,食物比較易吹涼。
2022-06-06 1296 浏览
Bookmark咗呢間餐廳好耐,個日同屋企人食飯咁岩唸起就去咗食💁🏻‍♀️餐廳嘅佈置好用心,周圍都有黑膠唱片🎤雖然小店叫是但求其食但真心嘢食都好有誠意🫶🏻抗疫二人套餐$388🔺周打海鮮湯🦑海洋湯唔會好淡仲有d海洋係入面🤭真係幾好飲😙🔺金蛋雞翼🐣一間到menu就必叫呢個😍 雞翼係炸嘅所以好脆🤪岩岩黎到雞翼好熱要小心啲食🤣而每隻雞翼都沾滿鹹蛋黃🤩真係超邪惡🫣🔺韓式泡菜海鮮pizza🍕Pizza餅底係薄身所以好脆身🙌🏻而pizza嘅料好多包括蜆,八爪魚🐙蝦仲有大量芝士🧀而醬係泡菜醬,食落微辣🌶同平時嘅pizza有d唔同但真係好好食🤤推介👅🔺龍蝦汁海鮮燴飯🦞呢個就有d失望啦🥲飯冇咩龍蝦味😞但勝在都有幾多海鮮🦐而且份量好多😉🔺蒜蓉芝士焗龍蝦配精選西冷牛扒🥩牛扒叫咗5成熟但好靭,真係唔係好咬到🫢但調味係OK嘅💦而龍蝦偏乾但有膏🦞🔺棉花糖朱古力🍫(好似要加錢但唔記得價錢🙊呢個真心有驚喜🤩一大舊棉花糖係上面仲要有燒過😚食一啖棉花糖再飲朱古力真係好幸福❤️‍🔥🔺呢個餐係4月個陣食,已經差唔多2個月前所以唔知仲有冇呢個餐🙈

抗疫二人套餐$388

棉花糖朱古力
棉花糖朱古力

• 金蛋單骨雞翼
2022-05-21 406 浏览
行過水邊圍村,見到間野叫是但求其食。入左去試下,我都求其叫左個餐,個環境係細d,不過老闆都花心思在環境佈置方面,有投影機投影,又有舒服既位置。不知係員工定係老闆,好有心慢慢講解餐單上既食物,最後食左個明太子海鮮意粉。不過套餐選擇唔夠多,鋪頭位置都不顯眼。依個價錢,你可以有得擇,試下無妨,反正食品都不錯。
2022-05-18
2022-05-11 360 浏览
好似叫口水雞Burger, 好大份, 夠晒飽,不過味道麻麻,同埋D雞肉係凍嘅,唔會再叫,但薯條就好好食喇All Day Breakfast, 好多款食,可以滿足到咩都想食嘅人,味道就正常囉芥末八爪魚飯,呢個反而有驚喜喎,本身覺得會伏,都虐伏野喇,點知食落口好白芥末味,唔會好搶,唔錯
2022-05-05 416 浏览
朋友生日,於是搵到元朗呢間個名幾得意嘅餐廳慶祝,入到去環境都唔錯,衛生情況良好👍🏻我哋四個人點咗個二人套餐,再散叫其他嘢,餐廳都好好咁樣上咗四碗餐湯😋個Pizza 幾好食,餅底夠薄同脆!另外我哋嗌咗兩壺花茶🌸🌼,分別係美容養顏茶(玫瑰洛神花蘋果花茶),同埋美容消脂茶(玫瑰茉莉綠茶)。兩者味道都唔錯,不過前者可能會比較甜。兩壼花茶下面都有個燭台一直點住保溫,飲完職員會幫你加水,值得推介🥰主食方面我哋就嗌咗一個意粉同埋一個炒飯,兩個份量都好足,個人嚟講就鍾意個炒飯多啲,感覺比較惹味😋,不過對於唔食得辣嘅人來講可能就會有少少辣得滯相對嚟講小食同埋主菜就比較遜色,不過亦可接受最後都想讚下啲職員服務,全部人都好好態度同有禮貌,俾我哋坐咗喺度邊食邊傾好耐。我哋提早拎咗個蛋糕過去比佢哋幫我哋keep住,食到最後佢哋竟然幫我哋插埋蠟燭攞出嚟🥰,餐廳仲可以投影Happy birthday,都令人幾驚喜🤩。總括而言,呢到都幾適合同朋友聚會,係會想再嘗試嘅餐廳!👍🏻
黑松露蘑菇pizza

個Pizza 幾好食,餅底夠薄同脆!

CAJUN烤雞炒飯

金蛋雞翼&雙拼三角酥
蒜蓉芝士焗龍蝦配精選西冷牛扒

相對嚟講小食同埋主菜就比較遜色,不過亦可接受

總括而言,呢到都幾適合同朋友聚會,係會想再嘗試嘅餐廳!👍🏻
黑松露蘑菇pizza
CAJUN烤雞炒飯
2022-05-01 243 浏览
揀左食呢間,本來以為好近放低架車都行左半個鐘😂唔緊要,都好快入座我叫左野菌意大利飯小黃子叫左麻辣手撕雞漢堡,再加左份水牛城雞翼同薯條係幾特別幾好食😆應該可以再一戰!!
揀左食呢間,本來以為好近
放低架車都行左半個鐘😂
唔緊要,都好快入座
我叫左野菌意大利飯
小黃子叫左麻辣手撕雞漢堡,再加左份水牛城雞翼同薯條
係幾特別幾好食😆
應該可以再一戰!!
2022-05-01 204 浏览
其實行過幾次,係比個店名吸引左,今次就去望下間店既餐牌啦。原來係cafe,食物質素一啲都唔 求其呀。 店內擺設 好有心思,食品質素好好。個pizza好香又大大個, 餐前小食一定要加配,多士真係脆脆卜卜啊 牛油雞翼見到都流口水喇
其實行過幾次,係比個店名吸引左,今次就去望下間店既餐牌啦

個pizza好香又大大個
, 餐前小食一定要加配,多士真係脆脆卜卜啊
牛油雞翼見到都流口水喇