2021-04-02
九龍灣人必到🥰時代冰室🧡好耐冇食過懷舊冰室,呢間裝修過後嘅冰室俾我感覺乾淨咗同靚咗😍主打懷舊電影風🎬會見到唔少發哥同六七十年代嘅電影海報,幾有特色🥰招牌王牌雜扒$88包括有:豬扒,雞扒,煎蛋🍳,香腸,火腿🍖如圖,份量真係好多,一個女仔一定食唔曬,跟餐仲有湯,飲品同飯/意粉🍝/薯菜送😂你都咪話唔飽豬扒好厚切同大塊,而雞扒都有用香料醃製過,雞皮煎得香脆,其他配料質素正常🧡比較喜歡意粉嘅義式茄汁🥫蕃茄味🍅唔假,比較酸個一種,令到成個扒冇咁油膩😙知足。男人的浪漫煲🌹$88(枝竹火腩煲)本來以為呢啲煲一定好頹,正諗住失望嘅時候,上菜竟然有驚喜!😱火腩真係五花腩,唔係餸頭餸尾‼️係啖啖肉仲要冇骨唔咸個隻‼️而豆腐都大大舊,好滑。其他支竹都好入味。成個小菜唔太咸,而且又係份量好多,仲有得添飯🍚人情味滿分💯環境有特色,而且幾乾淨。仲要價錢咁平,有咁多份量嘅野食,水準中上,都冇咩可以挑剔😜小編覺得茶餐廳🍴冰室黎講,水準絕對係中上👍🏻有機會經過九龍灣諗唔到有咩食都可以試下🥰人均消費:$100以下地址: 時代冰室 (環球工商大廈) (九龍灣)九龍灣常悅道20號環球工商大廈地下1B號舖
招牌王牌雜扒$88
包括有:豬扒,雞扒,煎蛋🍳,香腸,火腿🍖
知足。男人的浪漫煲🌹$88
(枝竹火腩煲)
人均消費:$100以下
地址: 時代冰室 (環球工商大廈) (九龍灣)
九龍灣常悅道20號環球工商大廈地下1B號舖