餐厅: 時代冰室 (沙角商場)
资讯:

好簡單嘅叫外賣, 點知落錯晒: 三眼仔雞扒要豉油, 唔要蔥油, 點知乜油都無, 花腸雞湯飯, 變花腸雞湯烏冬, 茶走, 變奶茶無煉奶, 都唔知想點, 垃圾, 之前叫過外賣又係咁樣,諗住比多次機會都係無改善,我諗我喺度寫完時代冰室都唔會睇, 無心做就唔好做啦,越做越差,同剛剛開始,真係差好遠,唔知係咪轉咗手所以咁差
2024-08-13 118 浏览
豬扒腸仔飯,眼睇無乜特別,普通快餐一個無乜期望。但係完我發覺唔會好想飲水,佢無個啲好咸嘅汁,我覺得幾好喎,唔會咸咸甜甜唔知想點咁。豬扒都好香好夠淋。同埋佢周圍環境都幾乾淨。
2024-07-12 113 浏览
我在下午三點叫外賣 也不是什麼高峰時段叫了蔥油豬扒蛋飯沒有落任何醬油或蔥油只是一塊勁乾的豬扒和白飯然後打去餐廳 他說廚房忘記下了我只是想他送回醬料給我吃飯他說我要自己找平台找了平台 我說沒有車手那退款算了他要我自己拿飯到餐廳才肯退款那麼我叫外賣的意義在那裏?不理會顧客感受不知道是什麼態度以前就扮黃店吸引年輕人幫襯我以後唔會再幫襯
我在下午三點叫外賣 也不是什麼高峰時段
我只是想他送回醬料給我吃飯
他說我要自己找平台
找了平台 我說沒有車手那退款算了
他要我自己拿飯到餐廳才肯退款
那麼我叫外賣的意義在那裏?
不理會顧客感受
不知道是什麼態度
以前就扮黃店吸引年輕人幫襯
我以後唔會再幫襯

2024-07-06
45 分钟 (外卖送餐)
2024-05-05 240 浏览
外賣一個牛柳飯同雞飯竟然等左40分鐘,等左20分鐘後問店員可否幫手跟跟,店員話好多外賣係要等下,問佢可否轉其他同價但快d 有既食物,佢話轉咩都係等咁耐...再等左15分鐘見無起色,我同店員講退錢,佢先幫我追但都要等多陣,返到家發現連餐具都唔俾我但收左我$4餐具錢,嬲死,佢地一句唔好意思都無講,咁既服務絕對唔會再幫襯!
2024-05-02
40 分钟 (外卖自取)
2024-03-23 331 浏览
星期五一行2人晚上7時到店,店內坐無虛席但不用等位。水是自助拿的,台與台之間十分近,有點擠擁,但這就是茶餐廳的特別之處。食物方面,第一次試這裡的蛋包飯,飯的份量夠多,蛋就簿簿的一層,重頭戲鰻魚就比較多骨另外蒸倉魚比蛋包飯質素好,肥肥的倉魚加上鼓油、莞茜等十分野味。值得一說的是,油菜我是特意和店員說要全走的(因為QR code 下單不可選全走醬),店員也回應了我可以的,但菜到達的時候沒有走蠔油。性價比: 4/5食物:4/5環境:4/5 服務:3/5
星期五一行2人晚上7時到店,店內坐無虛席但不用等位。
鰻魚蛋包飯

服務:3/5
鰻魚蛋包飯
小t菜蒸倉魚
油菜
呢間餐廳就係樣樣都有嘅地方😋。我揀左個蒜蓉汁雞扒意粉同肥牛飯來試下,真係食到手停口唔停!雞扒香噴噴,啖啖肉感,加上蒜蓉味道嘅意粉,真係惹味過癮!而肥牛飯又係另一番風味,啲肥牛柔軟得嚟有嚼勁,仲可以食到啲飯底微微嘅焦香,叫人一口接一口🍽。至於煲仔飯,佢哋嘅臘腸豆卜排骨煲仔飯簡直係秋冬天嘅暖胃之選。每一啖都食到臘腸同排骨嘅鹹香,嗰啲飯粒焦香夾雜咗肉汁味道,簡直係靚絕!😍如果大家仲未試過打邊爐,呢間嘅醉雞肥牛鍋就真係唔可以錯過,湯底香濃之餘,啲醉雞同肥牛真係好入味!至於五福臨門,呢個選擇我就攞來增加啲新鮮菜式同肉類,個飲品龍鳳大檸樂就提提神,酸酸甜甜正啱過後悠閒嘆一下。去完呢間餐廳,我真係食得滿足又開心,好似暖暖內心噉,決定要成爲佢哋經常光顧嘅客人!🥰🍜🍲

2023-11-05 510 浏览
)時代冰室下午茶時代冰室分店越開越多,裝修行關懷舊風格。坐位闊度可以接受。自行用Qr Code 落單,方便易用。🍗西多+雞翼西多係港人最喜歡的下午茶食品之一,半件裝蛋醬不足🧐有3隻雞翼,簡簡單單一餐。
)時代冰室下午茶
時代冰室分店越開越多,裝修行關懷舊風格。坐位闊度可以接受。
自行用Qr Code 落單,方便易用。
🍗西多+雞翼
西多係港人最喜歡的下午茶食品之一,半件裝蛋醬不足🧐
有3隻雞翼,簡簡單單一餐。
2023-10-04 370 浏览
中午平日黎食黑椒粟米‧雞扒芝士焗飯-焗飯好咸202蔥油滑雞湯米粉-米粉一舊舊(熱)奶茶 -奶茶淨用茶包沖火腿奄列-炒蛋一乾真真鮑魚花膠· 花菇滑雞湯飯-都可以希望能改善一下食物質素。
中午平日黎食
黑椒粟米‧雞扒芝士焗飯-焗飯好咸
202蔥油滑雞湯米粉-米粉一舊舊
(熱)奶茶 -奶茶淨用茶包沖

火腿奄列-炒蛋一乾真真
鮑魚花膠· 花菇滑雞湯飯-都可以

希望能改善一下食物質素。
2023-09-19 379 浏览
今天中午探完朋友,於是喺朋友家樓下幫襯時代冰室下午茶餐。所有分店都係用QR code自行落單都方便容易用的:於是要了2份下午茶餐:半份西多+王牌生炸雞髀$40及半份西多+瑞士炸雞中翼$34。下午茶餐都跟飲品的。都叫了即磨咖啡。其實係茶餐廳呢個價錢差唔多。都冇特別期望,只要入得口,有味道都會接受的😬咖啡普通,可以接受。西多一般,沒有搽上花生醬蛋漿不足。雞髀及雞翼完全係冇味.乾爭爭的😱。餐廳真係要好好檢討吓。平時喺其他分店嘗試過係好味的。呢間店舖嘅師傅真係要好好檢討😭。
今天中午探完朋友,於是喺朋友家樓下幫襯時代冰室下午茶餐。
下午茶餐都跟飲品的。都叫了即磨咖啡。
咖啡普通,可以接受。
西多一般,沒有搽上花生醬蛋漿不足。
雞髀及雞翼完全係冇味.乾爭爭的😱。
2023-09-18
不再幫襯!我好少留言投訴一間最「差」💛店工作忙,用app 叫Lunch 1. 致電餐廳,承認”漏包一個餐”,我有禮貌問可否送返,被惡劣回應:煩死!(然後被cut線) 當時得我無午餐,請問客戶無做錯,點解要咁被對待?2. 除咗服務,另外有送到嘅餐,其他人都覺得好差- 啲包淋又出水- 奶茶 茶底過苦- 凍檸茶似檸”水”無茶味- 個湯麵只得鹹味,味精過重整體差到無言…希望餐廳老闆可正視員工問題,有「倒米」員工點做得長,其實大把茶餐廳冰室都比你好食、服務又好咁多,點會再揀你呢?希望唔好認為用「時代」兩字,客戶就永遠無條件包容你地嘅無理的對待。而且其他平台都有相關投訴,服務+食物都有問題,決定不再幫襯。
不再幫襯!我好少留言投訴
一間最「差」💛店

工作忙,用app 叫Lunch
當時得我無午餐,請問客戶無做錯,點解要咁被對待?

2. 除咗服務,另外有送到嘅餐,其他人都覺得好差
- 啲包淋又出水
- 奶茶 茶底過苦
- 凍檸茶似檸”水”無茶味
- 個湯麵只得鹹味,味精過重
整體差到無言…

2023-08-03
外卖送餐
$139 (早餐)
#搞串個pantry唔知大家有冇食過上環傳說中嘅三眼仔飯👁️👁️👁️?試過嗰間孖沙嘅叉燒煎蛋飯🍳,先發現原來豉油加流心蛋黃🤩,一齊撈飯好好食😋!今次就去咗間大家應該好熟悉嘅餐廳,試吓佢哋嘅三眼仔飯💕。呢間餐廳而家喺#慈雲山 、#太子 、#沙田 、#馬鞍山 都有分店。而今次我哋就嗌咗🟤蔥油炸豬扒三眼煎蛋飯($59)、🟠蒲燒鰻魚炒烏冬($59)。蔥油炸豬扒三眼煎蛋🌟🌟🌟🌟🌟一嚟到就俾佢三個郁郁下嘅蛋黃吸引住🤤!三個煎蛋嘅蛋黃都係流心🍳,撈埋豉油白飯,真係好正好好食😋。豬扒🐷望落雖然好似有啲乾,但係食落口好juicy🤩,好嫩滑。同孖沙唔同嘅係,佢係配豬扒,而唔係叉燒,都一樣好好食好match💕!蒲燒鰻魚炒烏冬🌟🌟烏冬軟硬度適中,醬油炒得好均勻🔥。鰻魚、紫菜、木魚舖咗喺面,聞落好香😛!鰻魚正正常常,食落都係有少少腥味🧐,不過蒲燒汁都夠味,可以中和下啲腥味🥳。整體味道都唔錯🙌🏻,但係醬汁過多,個碟底部全部都係醬汁,食到最後就會有啲太咸太甜😖。
#搞串個pantry

蔥油炸豬扒三眼煎蛋🌟🌟🌟🌟🌟

蒲燒鰻魚炒烏冬🌟🌟
蒲燒鰻魚炒烏冬
蒲燒鰻魚炒烏冬
2023-07-26
2023-04-03 566 浏览
早餐時段去食個腿通煎蛋,點知隻蛋燶到咁。 不過個經理都肯換過隻俾我,不過等左5分鐘先有。 跟住隻蛋俾左我,其實都係差唔多燶。但落左單十分鐘既咖啡都仲未上,又要催多次。服務幾好,食物就麻麻。

服務幾好,食物就麻麻。
2023-04-03
$36 (早餐)
2023-03-08 431 浏览
一段時間冇去過時代,今日嚟到見到有超抵鐵皮餐,只係五四五十蚊就有得食塊扒,可以揀飯意粉或者薯條做底。我哋分別食左一份蒜蓉汁雞扒意粉同一份肥牛飯加法蘭克福。加野飲都係加幾蚊鐵板上到嚟,雞扒有兩大塊夠厚肉,用鐵板上淋汁時既滋滋聲大增胃口,冰室都好貼心有一條紙圈檔住彈出嚟既油煙肥牛飯就好似pepperlunch嗰種咁,超惹味好邪惡呀用鐵皮上除左有淋汁既興奮,另一風味就係意粉同飯會焦焦地,好有咬口,塊板好夠熱,所以啲飯焦同意粉焦都好正如果咁大份都唔夠飽,仲可以加唔同既餸例如上面我哋加左既腸,超長,但留意係法腸唔係司華力腸,亦都可以加餐有湯同餐包等等呢餐好滿足💛
我哋分別食左一份蒜蓉汁雞扒意粉同一份肥牛飯加法蘭克福。
加野飲都係加幾蚊
肥牛飯就好似pepperlunch嗰種咁,超惹味好邪惡呀
呢餐好滿足💛
2023-02-24 278 浏览
抱住有良心嘅餐廳咁當然要去食下啦,仲要係茶餐廳啱晒宅女的我🤣下午茶叫咗一個熱狗,熱狗嘅size都完全夠食!腸仔係芝士腸同平時嘅茶餐廳不同,係好食啲!包都好軟熟😍
2023-02-24 251 浏览
男朋友放工之後剩係得呢一間餐廳唔使等位所以就直接入咗去,咁就賴嘢啦🥲🥲餐廳環境都係正正常常,食物就真係不予置評。叫咗兩個嘢食,食物嘅質素都係搞唔掂,食咗兩啖已經想放棄佢。而且價錢都唔係平兩個人食咗大概接近$200☹️