推介指數 Recommendation Level : 🔥🔥隱藏於中環蘭桂坊後巷的一間日式小店,提供日式便當食品,以及精品咖啡,晚上則會搖身一變成為酒吧,部分時間還會有現場樂隊主場,非常特別。Located in a hidden alley behind Lan Kwai Fong in Central, this Japanese-style small eatery serves bento boxes and specialty coffee during the day, and transforms into a bar with live band performances in the evening, making it a unique establishment.酒釀雞卷定食 ($168)Wine Chicken Set酒釀雞卷定食除了主菜之外還提供前菜,這天的前菜包括醃酸薑、蓮藕片,以及一些酸菜,味道普通沒有太大驚喜另外還附上了關東煮,關東煮的味道比較清淡,感覺沒有什麼特別定食配上的是拌烏冬,烏冬煮得時間剛剛好,有彈牙的感覺,配上日式芝麻醬以及雞蛋,口感非常順滑

酒釀雞卷定食 ($168)
Wine Chicken Set

另外還附上了關東煮,關東煮的味道比較清淡,感覺沒有什麼特別

酒釀雞卷令人有點失望,因為雞肉似乎煮得時間太長,所以有點硬,亦缺乏肉汁,不過酒香卻非常濃郁

The Chicken Roll Set Meal comes with appetizers, including pickled ginger, lotus root slices, and some pickled vegetables. The flavors are ordinary and lack any surprises.

Additionally, the set meal includes a side dish of Kanto-style simmered vegetables, which has a mild taste and nothing particularly special.

The set meal is accompanied by mixed udon noodles, which are cooked perfectly to achieve an al dente texture. The noodles are served with Japanese sesame sauce and a poached egg, creating a smooth and satisfying taste.

Unfortunately, the Chicken Roll itself was disappointing. The chicken seemed to be cooked for too long, resulting in a tough texture and a lack of juiciness. However, the flavor of the marinated chicken was rich and prominent.
酒釀雞卷定食 - Wine Chicken Set
😎 評價 - Epicurean Explorer's comments:

🍽️食物Food: 🔥🔥

✅除了定食之外,還有其他輕食給客人選擇
Apart from the set meals, there are also other light snacks available for customers to  choose from.

❌食物的種類不算太多,定食及小食只有數款
The variety of food options is not extensive, with only a few choices for set meals and light snacks.

🏡環境Environment: 🔥🔥

✅裝修層次非常特別,是港式與日式互相融合,非常時尚
The interior design is a unique fusion of Hong Kong and Japanese styles, which creates a stylish atmosphere.

❌不過由於為處於後巷,加上店舖已半開放式設計,所以有時候可能會有些蚊蟲
However, due to its location in an alley and the semi-open design of the venue, there may be occasional issues with mosquitoes and other insects.

💁服務Service:🔥🔥🔥🔥

侍應生非常有禮,會向你主動介紹食物,亦會親自向你講解食用方法
The service staff is courteous and proactive, providing explanations of the dishes and guidance on how to consume them.

❌無 Nil

💰價格Price:🔥🔥

✅有午市定食提供,所以價格相對較優惠
There is no additional charge for the lunch set meal, making it relatively affordable.

❌定食不會附上飲品,所以若果連同飲品計算的話,價錢會比較貴
Beverages are not included in the set meal, so if you factor in the cost of drinks, the overall price may be higher.
2023-09-18
2023-10-08 25 浏览
【時光逆流】哥哥迷必去打卡Cafe😍🫣 依間位於蘭桂坊附近嘅Cafe喺鬧市中增添左一份靜恬嘅感覺 喺附近返工嘅朋友仔 不妨都可以去嗰度食個lunch 都幾寫意😴😴日式鰻魚定食 💰$208成個定食有一份關東煮 烏冬 流心蛋 鰻魚唔算好肥 而且都幾飽🤓🤓特盈玉子燒 💰$98有別一般嘅玉子燒 佢用咗黑松露同埋芝士整滿滿既松露醬令到成個玉子燒超香😍食落好滑好creamy😌份量頗大 2個人share可能都會有小小膩🤧日本東京第一 💰$68蛋糕食落好流心 夠Soft得黎而且唔膩🍰口感細滑之餘仲有好香嘅芝士味 🧀作為飯後甜品 兩個人share啱啱好另外要咗杯朱古力同埋咖啡☕️散開心扉的萬靈藥 (玫瑰/肉荳蒄可可)💰$68成杯可可睇落超靚 仲有大大粒棉花糖做裝飾飲落好香玫瑰同肉桂味 味道偏甜🌹Dirty 💰$58啡味偏淡 飲落口感較厚 正㠪常常~~
【時光逆流】

散開心扉的萬靈藥 (玫瑰/肉荳蒄可可)💰$68

成杯可可睇落超靚 仲有大大粒棉花糖做裝飾
飲落好香玫瑰同肉桂味 味道偏甜🌹

Dirty 💰$58

啡味偏淡 飲落口感較厚 正㠪常常~~
👭🏻孖妹今日嚟到呢間位於中環蘭桂坊日式小店,隱世度👭🏻孖妹最初蕩失咗路,最後好彩有路人幫手先搵到呢間小店餐廳座位位於一樓,地下,主要有音樂嘅Decoration一樓內有好多哥哥張國榮嘅中式同poster,店鋪燈光會調暗一啲啲,藍光為主,所以影相就有少少難度,但氣氛不減,充滿藝術氣息🥢酒釀雞卷定食 💰168✨定食有關冬煮湯、兩件雞卷、溫泉蛋漬物,日式烏冬+胡麻醬,另配上花雕酒汁比客人點雞卷食㗎,雞卷採用較低脂雞扒位置,手捲起扎住浸入花雕醬汁烹調,肉質嫩滑唔腥,重點系花雕酒汁好鬼濃酒香‼️一定一定要點雞食😍減肥朋友可以逐少加胡麻醬食烏冬,減少脂肪同鈉質吸收✨ 溫泉蛋熟左啲有少少,👩🏻‍💼大孖冇得撈蛋黃落烏冬到食😂蛋黃香略覺不足🥲烏冬份量一般但女仔夠食嘅,關冬煮有豆卜、芋絲、香蔥,味就幾濃唔錯🥢煙三文魚百吉圈 💰88 ✨包體裡面搽左薄薄既蛋黃醬,餡料非常多,有新鮮生菜、3-4塊煙三文魚同蕃茄片,另外仲有杯淡咖啡✨bagel 包體面香脆,有啲似法包,但包體裡面非常鬆軟,雖然比起一般bagel 冇咁煙,食落完全唔會痂牙👍中低筋麵粉比例相薄較低先做呢個效果㗎😝✨煙三文魚完全唔會死鹹,食到三文魚本身既

餐廳座位位於一樓,地下,主要有音樂嘅Decoration

🥢酒釀雞卷定食 💰168

🥢煙三文魚百吉圈 💰88

煙三文魚百吉圈

✨煙三文魚完全唔會死鹹,食到三文魚本身既油脂香,水分夠唔怕食到煙三文魚碎濕濕🥰生菜好新鮮,配上屬於水茄嘅蕃茄片,好濕潤唔乾,加埋生菜既爽脆👭🏻孖妹好快就食哂❤️

🥢日本東京第一💰68

日本東京第一

✨本來👷🏻‍♀️細孖叫左焙茶巴斯克蛋糕,可惜當日賣哂🥲店員推薦左呢款比👭🏻孖妹

日本東京第一

✨用上長灰色板上,旁邊有黑朱古力醬、玫瑰花瓣🌹裝飾,碟中心放上微微燒濃面嘅芝士蛋糕,比起巴斯克蛋糕口感會實啲,但比紐約芝士餅軟,蛋糕三角中心位呈半流心狀態😍cream cheese 打得夠滑有驚喜😌🖖🏻點黑朱古力醬食有另一番口味㗎😚

🥢回到現在的魔法 💰58

回到過去的魔法

✨餐廳主打魔法可可,每款都有唔同嘅香料或者配料,所以口感同味道質感都會有所不同👷🏻‍♀️細孖喺openrice見到太多人 order, 一於試下作佢有咩magic先
✨用上白色金紋白色杯裝起,店員先依次序加入巨量朱古力粉、鮮牛奶、黑朱古力漿,最後面加入一個大嚿嘅棉花糖,再滲上玉桂粉裝飾,仲有秘魯人三、丁香、海鹽

回到過去的魔法

✨先聞到一浸玉桂香味,口感比較似厚鮮奶好Thick,濃郁絲滑而且朱古力味非常非常濃郁,海鹽令朱古力味更加突出,一下子舊時點點回憶湧上心頭,絕對有magic😂

🥢荷爾蒙平衡術 💰68

✨同回到現在的魔法一樣轉咗瑪卡同奇亞籽, 奇亞籽含有豐富嘅纖維同油脂可以促進腸道蠕動,瑪卡就有好豐富礦物質同維他命系,屬於秘魯高山種植,相比👷🏻‍♀️細孖果杯質感會輕盈一啲,牛奶同朱古力粉互相融合

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

• 酒釀雞捲定食
  • 回到現在的魔法
  • 荷爾蒙平衡術
2023-09-24 198 浏览
這間隱藏在中環小巷裡的咖啡廳十分特別門外有一大窗口 非常適合打卡拍照裡面有掛滿不同藝術品 當中有不少是張國榮哥哥的Q版畫像🖼️ 燈光柔和 播著鋼琴純音樂食物方面是日式輕食 點了一個澳洲和牛漢堡定食 $168 和牛漢堡juicy 煎得剛剛好 不會太乾 幼身烏冬伴着芝麻醬 十分惹味 定食附上的湯亦十分濃味超推介特盈玉子燒$98 上有松露醬及芝士 玉子燒質感濕潤嫩滑軟綿日本東京第一芝士蛋糕$68 十分creamy 芝士味濃郁 敞開心扉的萬靈藥$68 上有巨型棉花糖 撒上玫瑰及肉豆蔻 朱古力味很rich 帶有不同層次的味道
這間隱藏在中環小巷裡的咖啡廳十分特別

日本東京第一芝士蛋糕
敞開心扉的萬靈藥
  • 忘憂的治癒術
2023-09-13 31 浏览
文青cafe 你去得多但係位於蘭桂坊鬧市之中你又知唔知?呢度有兩層空間唔算大但係如果你係張國榮迷嘅話嚟到依度你一定好開心放工後喺度食飯或者坐低飲杯咖啡都係一個不錯嘅選擇而且今晚我撞正有live Band有二胡有結他,我都係第一次聽😊今次簡單叫咗三樣嘢澳洲和牛漢堡定食日式餃子定食玉子燒焦陽熱情果梳打定食真的相當豐盛裡面有烏冬麵、關東煮、半熟煮其實煎餃子都有技巧呢度嘅餃子真係大大隻好好味日式烏冬都好彈牙喔和牛漢堡非常巨大,肉質厚實面頭鋪隻煎蛋咬落去嘅口感有濃郁的牛肉味絕對係肉食愛好者必嚐兩個定食絕對有誠意 玉子燒內部鬆軟蛋餅表面有著微微的焦糖蛋質濕潤柔嫩,食落好滿足

文青cafe 你去得多
但係位於蘭桂坊鬧市之中你又知唔知?
呢度有兩層空間唔算大
但係如果你係張國榮迷嘅話
嚟到依度你一定好開心
放工後喺度食飯或者坐低飲杯咖啡都係一個不錯嘅選擇
而且今晚我撞正有live Band
有二胡有結他,我都係第一次聽😊
今次簡單叫咗三樣嘢

日式餃子定食
玉子燒
焦陽熱情果梳打

定食真的相當豐盛
裡面有烏冬麵、關東煮、半熟煮
其實煎餃子都有技巧
呢度嘅餃子真係大大隻好好味
日式烏冬都好彈牙喔
和牛漢堡非常巨大,肉質厚實
面頭鋪隻煎蛋
咬落去嘅口感有濃郁的牛肉味
絕對係肉食愛好者必嚐
兩個定食絕對有誠意
玉子燒內部鬆軟蛋餅表面有著微微的焦糖
蛋質濕潤柔嫩,食落好滿足

2023-09-07 34 浏览
唔知大家有冇試過喺中環返工,睇落好多嘢食,但係一到12點就人山人海,有時排完隊可能lunch time都完埋,真係好頭痛。今日個friend帶我去一間真正可以稱得上隱世小店,雖然位於中環,但係店舖所在地唔起眼,所以係鬧市中嘅淨土!我同朋友一睇完Menu都俾佢個醉雞捲吸引所以我哋大家都叫咗個🍱醉雞捲定食 ($168),定食賣相好靚,食物都好豐富!🍱涼拌蓮藕片好爽口,味到酸微微好開胃!🍱日式漬物質感類似魷魚絲,甜甜酸酸🍱關東煮 - 絕對唔係馬虎嘅關東煮!湯底好濃郁,入面有芋絲,豆皮,蘿蔔,每種配料都吸晒關東煮湯底嘅味,食完覺得唔夠喉添呀!🍱日式冷烏冬 (日式麻醬+溫泉蛋)烏冬可以放落關東煮湯度食,亦都可以搭配定食比嘅日式麻醬同埋溫泉蛋撈埋一齊食!烏冬口感好好,煙煙韌韌唔會好粉!🍱醉雞捲主角醉雞捲,賣相好似平時喺台灣夜市食嘅爆汁雞卷咁,不過佢係用醉雞形式去煮,成件事冇咁油之餘都冇咁熱氣!雞卷好大嚿,醉雞味好濃,如果係醉雞愛好者一定好鐘意,咬落去啖啖肉,好正!返工lunch time梗係唔少得一杯咖啡我就叫咗杯☕️Dirty ($58),咖啡同奶漸變嘅賣相已經吸引咗我嘅少女心,加埋佢咖啡一啲都唔

我同朋友一睇完Menu都俾佢個醉雞捲吸引

🍱涼拌蓮藕片
好爽口,味到酸微微好開胃!

🍱日式漬物
質感類似魷魚絲,甜甜酸酸

🍱日式冷烏冬 (日式麻醬+溫泉蛋)

🍱醉雞捲

返工lunch time梗係唔少得一杯咖啡
我就叫咗杯☕️Dirty ($58),咖啡同奶漸變嘅賣相已經吸引咗我嘅少女心,加埋佢咖啡一啲都唔酸,好香濃,係一杯能夠治愈上班族嘅咖啡!

朋友叫咗一杯☕️「敝開心飛的萬靈藥 」($68)
其實係玫瑰朱古力,朱古力味好香濃淡淡嘅玫瑰咪唔會揼咗朱古力之餘仲多咗一份層次,冇改錯名, at least都俘虜咗女仔嘅心!

📍 時光逆流 (中環)
中環雲咸街41號文靜大廈地下低層
2023-09-06 26 浏览
夜晚想同朋友chill下傾計,但中環好多bar音樂都好嘈,行行下見到有個小路牌寫住有咖啡有酒嘅小cafe,就行左樓梯落去望下。舖頭分左2層 上層係餐廳區 (應該坐20人內),下層就有個半開放式bar枱,最多可以坐4人我就同朋友坐bar枱 傾計好舒服,店員話差唔多每晚上層會有啲特別嘅活動當晚係有live music, 唔會好大聲,當日嘅音樂都好好聽 (guitar solo)氣氛好好因為好鐘意極甜嘅cocktail 所以好推薦- I walked into love with you $128初心者必飲 冇乜酒精味 又有果香同少少玫瑰花瓣第二杯濃少少推薦- sweetie milkshake $88有小小好似椰汁西米露嘅味,帶有啲酒氣
因為好鐘意極甜嘅cocktail 所以好推薦
初心者必飲 冇乜酒精味 又有果香同少少玫瑰花瓣
第二杯濃少少推薦
- sweetie milkshake $88
有小小好似椰汁西米露嘅味,帶有啲酒氣
2023-09-03 16 浏览
誤打誤撞去咗雲咸街一家充滿藝術感的餐廳,機會開放給不同主題的香港本地畫家巡迴擺展,黃昏時段咁會有live吧,晚上播放不同的歌曲及大眾飲番杯。🎶🎵近期以張國榮哥哥為主題的畫展♥️♥️如果中意藝術既朋友都可以嚟欣賞嘆番杯咖啡坐一坐享受下。不過既然嚟到,當然係試吓佢地的日式便當試一試🍱。🐮🍱澳洲和牛漢堡定澳洲和牛漢堡夠哂濃郁,而且入口非當juicy,上面放上一隻太陽煎蛋,切開包著香濃的蛋汁,口感滑滑更添美味,必食之選。🐟🍱鰻魚便當鰻魚原條而且厚厚啖啖肉,上面鰻魚味道甜甜入口髲軟即融,好味道每一個便當都會配上醃漬物、順滑Q彈稻庭烏冬配麻醬、暖暖關東煮湯內有蘿蔔、芋絲及油揚及水煮半熟蛋,味道及份量都十足。🍳🧆特盈玉子蛋玉子燒非常厚實配,切開熱騰騰,入面見有點帶出鮮甜,更不會像平日甜蛋玉子燒的死甜,上面更配有滿滿的黑松露醬及半雿芝士,味道昇華到另一個層次。如果去大館或者蘭桂坊都感受去感受到一下呢份溫暖的小確幸。

🐮🍱澳洲和牛漢堡定

🐟🍱鰻魚便當

🍳🧆特盈玉子蛋
如果去大館或者蘭桂坊都感受去感受到一下呢份溫暖的小確幸。
2023-08-30 30 浏览
再訪來吃晚餐料理,今次點了鰻魚定食及特盈玉子燒(黑松露、芝士),這次用餐經驗也是很好。首先有誘人的鰻魚定食。鰻魚烤得金黃,配上鰻魚燒汁,散發出誘人的香氣。嚴選的魚肉鮮嫩多汁,入口即化。搭配的醬汁微甜微鹹,為整個菜品增添了豐富的層次感。稻庭烏冬則是十分細滑,而且很有口感。接著,品嚐了特盈玉子燒。玉子燒外觀金黃鬆軟,每一口都充滿著濃郁的蛋香。而黑松露的香氣則在口中緩緩散開,為整個菜品增添了一份奢華的感覺。這道菜以其簡單的組合和精緻的味道,展現了主廚對料理獨特創意。Cafe的用餐環境雅致舒適,柔和的燈光營造出輕鬆愜意的氛圍。小店亦提供了優質的服務體驗, 很推介!

2023-08-21 28 浏览
呢一間係充滿文清色彩嘅咖啡店,地點雖然有啲難搵,但係有一種避世嘅感覺。本人好鍾意張國榮,呢間餐廳充滿着張國榮畫像,真係非常之親切。老闆都好友善,又會問我哋野食嘅意見。This is a café with a strong chill chill ambiance. Although the location is somewhat hard to find, it gives off a secluded feeling. I'm a big fan of Leslie Cheung, and this restaurant is filled with his portraits, making it incredibly welcoming. The owner is also very friendly and often asks us for feedback on the food.

2023-08-13 32 浏览
呢間餐廳係蘭桂坊行到最上嗰座大廈上黑色樓梯1/F就到~有主食、輕食、甜品、咖啡或者飲酒都得😚選擇眾多,環境cozy👍🏼🐟香煎三文魚定食三文魚超大塊加咗少少木魚碎!配上🍜烏冬兩食,可以加入關東煮或撈半熟🥚蛋同埋芝麻醬!三文魚沾上蛋汁都係不錯嘅配搭😙關東煮入邊有蘿蔔、油揚同芋絲~🥯煙三文魚百吉圈我平時去Cafe 其中一個必叫的bagel~入面有🥬生菜、🍅蕃茄、🐟三文魚和海量嘅蛋黃醬🤣所以唔會覺得乾✨🍰時光逆流招牌蛋糕當日係焙茶巴斯克芝士蛋糕,🫖焙茶味超香濃,🧀芝士味亦有,兩者balance得好好👍🏼推介推介✨✨🫖牛蒡茶以真牛蒡焗茶,建議焗一陣先飲味道更加濃烈,清香解膩😝☕️鲜奶咖啡豆偏向nutty,甘味會較突出,加入🍼鮮奶,整體都creamy推介指數:⚡️⚡️⚡️⚡️餐廳環境:⚡️⚡️⚡️⚡️服務態度:⚡️⚡️⚡️⚡️再訪:Yes

🐟香煎三文魚定食

🥯煙三文魚百吉圈

🍰時光逆流招牌蛋糕

🫖牛蒡茶
以真牛蒡焗茶,建議焗一陣先飲味道更加濃烈,清香解膩😝

☕️鲜奶咖啡

推介指數:⚡️⚡️⚡️⚡️
餐廳環境:⚡️⚡️⚡️⚡️
服務態度:⚡️⚡️⚡️⚡️
再訪:Yes
  • 時光逆流招牌蛋糕
2023-08-10 185 浏览
呢間位於中環嘅餐廳時光逆流,真係一個日式西餐嘅好去處!店舖空間唔算大,但係坐得幾舒服,佈置亦都好有心機~ 係少數假日都覺得有一絲喘息空間既好地方。首先,我地叫左一份澳洲和牛漢堡定食,非常大份嘅和牛漢堡扒,仲有一隻煎蛋係上面,肉扒嫩滑得嚟又多汁,好滿足!之後我地仲叫左份香煎三文魚定食,鍾意三文魚既人一定要叫!!魚煎得啱啱好,一啖落口就爆出魚油,真係好好味~!而且定食都會配上烏冬~可以放入關東京既湯度食,或者撈麻醬同半熟蛋食嫁~然後仲有特盛玉子燒(松露醬﹑芝士),松露醬香氣四溢,同芝士一拍即合,正~!最後,我地叫左個經典蘋果撻作結,佢係凍食既,外皮酥脆,蘋果香甜唔會死甜~ 岩哂我呢D想食甜品又怕膩既人~
呢間位於中環嘅餐廳時光逆流,真係一個日式西餐嘅好去處!

澳洲和牛漢堡定食

之後我地仲叫左份香煎三文魚定食,鍾意三文魚既人一定要叫

~!
特盛玉子燒(松露醬、芝士)

經典蘋果撻
2023-07-30
$265.1 (午餐)
香煎三文魚定食
特盛玉子燒(松露醬、芝士)
經典蘋果撻
  • 三文魚扒定食
  • 玉子燒
2023-08-09 113 浏览
今日lunch去咗一間隱藏喺蘭桂芳附近、兩層高嘅日式cafe~ 入面裝修充滿藝術氣息,仲放滿張國榮畫像,正正切合店名——時光逆流▪️澳洲和牛漢堡定食🐮🍱和牛漢堡都幾厚,食落juicy。面頭仲有隻太陽蛋🍳同半溶芝士🧀,好夾。另外定食係配烏冬,可以加入胡麻醬同半熟蛋撈嚟食,或者放落關東煮入面放湯食。關東煮🍢唔會咸,入面仲有蘿蔔、芋絲、腐皮,都好入味。▪️日式大阪燒大阪燒香脆,雖然比較薄身,但入面都有好多椰菜,好爽口,仲有煙肉🥓增加咸香味。另外面頭有好多木魚,口感豐富▪️魔法可可🍫 - 敞開心扉的萬靈藥 (玫瑰🌹、肉荳蔻)其實即係熱朱古力,面頭放咗大大粒棉花糖,再加玫瑰花瓣同肉荳蔻粉,好吸精👀 飲落朱古力味好香濃,帶有少少玫瑰同肉荳蔻味,唔會好甜時光逆流📍中環雲咸街41號文靜大廈地下低層

▪️澳洲和牛漢堡定食🐮🍱

▪️日式大阪燒

▪️魔法可可🍫 - 敞開心扉的萬靈藥 (玫瑰🌹、肉荳蔻)

時光逆流
📍中環雲咸街41號文靜大廈地下低層
日式大阪燒
魔法可可 - 敞開心扉的萬靈藥 (玫瑰、肉荳蔻)
  • 敞開心扉的萬靈藥
2023-08-07 113 浏览
這間隱世咖啡店位於中環蘭桂坊的石牆上方,主打日式西餐,亦有手工啤酒,店內分為上下兩層,裝修以日系的白、木、綠三種色調為主,營造悠閒時光,更會不定期邀請本地樂手即場表演。澳洲和牛漢堡定食 - $168足度十足的漢堡扒,用上油脂豐富的澳洲和牛,嫩滑且充滿肉汁,牛香味好濃郁,再鋪上香煎太陽蛋;滑溜的溫泉蛋流出濃濃蛋黃;鹹香的關東煮有腐皮、蘿蔔及粉絲;日式漬物有爽脆的蓮藕及酸菜;幼細的稻庭烏冬煙韌彈牙。香煎三文魚定食 - $168超大塊三文魚扒皮脆肉嫩,滿嘴豐溢的魚脂香,帶少許大魚刺,亦方便挑出。巴斯克焦香芝士蛋糕 - $58充滿濃郁的芝士味之餘,更有獨特的焦香,甜而不膩,有半熟軟心的效果。Dirty - $58層次分明且略帶漸變色,咖啡由濃到淡、由深到淺的被鮮奶稀釋,口感變化很豐富。
溫泉蛋

Dirty - $58
2023-08-07
午餐
2023-08-03 41 浏览
今日嚟咗呢間比較隱蔽啲嘅日式Cafe呢間Cafe樓高兩層 餐廳有好多擺設2樓重充滿晒張國榮哥哥嘅畫像呢個定食set會有好多嘢食有烏冬有湯重有隻溫泉蛋都幾抵食 如果可以配埋嘢飲就好啦🤣🌀香煎三文魚定食幾鐘意三文魚既皮煎得香脆 重要鹹鹹地幾夠味 不過就多少少骨 大家食嘅時候要小心🌀日式餃子定食餃子煎得幾香脆 🌀飲品▫️花落(櫻花/荔枝)呢杯飲品賣相好靚,有櫻花做點綴好似一個小型水晶球有淡淡嘅荔枝味▫️回到現在的魔法(秘魯人蔘/肉桂/丁香/海鹽)你杯朱古力上面有一個好大嘅棉花糖主要作用係令到朱古力會有啲甜到但係我嫌個棉花糖太阻住我飲嘢所以我食左佢😮‍💨😮‍💨😮‍💨😮‍💨然後杯嘢就苦左🫠🫠🫠🫠🫠好蠢

今日嚟咗呢間比較隱蔽啲嘅日式Cafe

🌀香煎三文魚定食

🌀日式餃子定食
餃子煎得幾香脆

🌀飲品

▫️花落(櫻花/荔枝)
呢杯飲品賣相好靚,
有櫻花做點綴
好似一個小型水晶球
有淡淡嘅荔枝味

▫️回到現在的魔法(秘魯人蔘/肉桂/丁香/海鹽)
你杯朱古力上面有一個好大嘅棉花糖
主要作用係令到朱古力會有啲甜到