2012-03-18
皮蛋肉碎粥 $5.8咸到以為點左咸蛋咸瘦肉粥,幸好粥水夠綿,料頭充足,間唔中食下都幾抒情。 臘味蒸蘿蔔糕 $8.8個名少左個「味」字,又唔夠霸氣,應該叫分子臘味味蒸蘿蔔糕。一上枱已經震攝人心,油水充足之餘,淨係食到臘味既油膱,但實體既臘味就一粒都見唔到,難度食緊分子料理? 鮮竹牛肉球(小) $10.8牛肉球本身無咩問題,仲幾嫩滑,不過配埋D疑似喼汁就真係正,淡中帶酸,苦得黎澀,簡直糟蹋左舊牛肉! 炸兩腸粉 $12.8份量幾對眼,腸粉都幾軟滑,但係炸兩林既,好彩D角落頭仲有少少脆。 鴛鴦燒賣皇(優) $13.6係我見識少,又一廂情願以為係傳統著黃色衫果款燒賣,點知黎到只係兩舊赤裸裸、肥騰騰既肉團,分別頂住舊冬菇同豬肚。咬落去肥瘦分明,即刻口甜舌滑,把口「啷」 過油。肚餓既朋友記得點呢樣點心,食一粒已經夠滯。
皮蛋肉碎粥 $5.8
臘味蒸蘿蔔糕 $8.8