2018-11-12 50 浏览
呢度40幾蚊一個午餐價錢都算係咁但係份量就唔算多如果男士黎食嘅話就可能唔夠飽啦佢啲雞肉味道其實唔錯嘅好食嘅但係都好似個相咁樣囉細細份環境同普通餐廳一樣乾淨企理喺觀塘來講係一個唔錯嘅選擇
呢度40幾蚊一個午餐價錢都算係咁
但係份量就唔算多如果男士黎食嘅話就可能唔夠飽啦
佢啲雞肉味道其實唔錯嘅好食嘅
但係都好似個相咁樣囉細細份
環境同普通餐廳一樣乾淨企理
喺觀塘來講係一個唔錯嘅選擇
今日返學前本身想去食南記,點之勁多人咁行入d 見到呢間食日式, pizza 同 漢堡包店冇咩人,咁就試下喇門口有自助八達通點餐機, 咁就試下用喇我哋點咗日式牛柳粒, 同日式炒豬肉定食一個加左10蚊要左金桔檸檬青檸梳打,同加左5蚊要左凍檸檬茶, 點餐嘅時候見到張圖既餸同埋飯係分開嘅。。。。但攞既時候見到係d 餸係d 飯上面,同埋杯野飲好細杯。。。仲要一大半係冰, 心裏面即刻大打折扣但食落個豬肉同牛柳粒都幾好味,d 飯又真係珍珠米, 即刻加返唔少分下次返學前,想食個快餐都會再嚟
今日返學前本身想去食南記,點之勁多人

門口有自助八達通點餐機, 咁就試下用喇
我哋點咗日式牛柳粒, 同日式炒豬肉定食
下次返學前,想食個快餐都會再嚟

2018-11-01
2018-10-16 76 浏览
今天下午與兩位同事,在觀塘做嘢,要做到O T先至攪掂,真辛苦,收工商約一齊吃完飯先至回家,行經駿業街中海日昇中心地下,見到有間日式食市,名字叫板上好日本,環境幾闊大沒有(擠逼)感覺坐得舒服,燈光柔和最好食吓嘢傾吓偈,呢到先買飛後睇號碼攞餐,板上雪花一口牛配珍珠飯,牛肉煎到半生熟,將入面啲肉汁鎖住,油脂香肉夠霖好好食凍奶茶吾錯夠厚身有茶香,安格斯牛肉漢堡配脆薯皇,好大好厚漢堡包,飽有小小香脆牛肉好小粉多牛肉所以牛肉味重,脆薯皇新鮮炸起外脆內軟,燒鰻魚食落口醬汁加鰻魚好配合帶出魚油香味,還有一個至尊pizza芝士有拉絲肉腸有咸香皮有小小脆,花洋蔥炸到好似朵菊花好靚,食落口外香脆內洋蔥香甜,呢一餐消費吾高好扺食。
2018-10-16 59 浏览
最近也十分疲倦 因此從食物方面也沒有太多的心情考慮吃什麼 便跟友人隨便到訪了一間快餐連鎖店享用晚餐 沒想到一間連鎖的快餐店也給了我一份意外的收獲 這間餐廳名為板上 而當天我們則到訪了位於觀塘的分店 首先想跟大家推介 這間餐廳的食物確實不算太貴 即使當天我點選了一份安格斯漢堡 也只是58元 然而質素也是相當高 不是會因價錢而拖累質素的餐廳 而且環境也相當寛敞 即使我們當時有3個友人 而且環境也很舒適 絕對不像其他的快餐店一樣 位置不舒適 令整頓飯加上了一點遺憾 然而板上並跟這些快餐店相反 令我們整頓飯能夠輕鬆地跟朋友暢談 此外 友人所點選的主食也很不錯 推介各位到訪試食 相信你也會得到一個難忘的回憶😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
2018-10-13 80 浏览
今晚打算飯後到觀塘海濱散步,於是在openrice覓食, 發現了這個地方裝修特別,食評都ok, 決定一試, 試後覺得不值這個價錢!這個價錢食Mosburger值好多啦!
2018-10-12
2018-10-08 55 浏览
After dining nearby, I was still hungry so ended up here.It was a bit like a food court as there is a central cashier so ordering was quite confusing.Got a tea and cake from the shop on the left.It seems to be coffee brown but there is no info that they have a joint here.Anyway, the tea was tasteless.The cake fared better but it was dehydrated as it was not refrigerated properly as the sides were coarse and dry but the taste was quite nice with a strong earl grey taste to it.

2018-10-03 62 浏览
其實我本人就係觀塘番工👀有時收夜夜左少少!都吾知食乜好🤙🏻雖然話就話工廠區好多cafe 同埋啲特色野食!但其實食黎食去都係果啲🤔冇哂新意!今次聽同事講去左駿業街呢頭😅好多都話開左好多間好食既餐廳!咁我唯有抱住一死以謝天華既心情黎食下呢度啲餐廳啦!由於本人係牛肉既極度愛好者!見到佢餐牌上面有個一口牛飯!我好難吾狗沖🤧🤧其實呢度啲裝修都幾靚!位置仲好多😍岩哂我呢啲中意靜靜地食下飯傾下計既人!佢野食送到既時間勁快!等左7-8分鐘就有得拎個飯!再加多杯特色飲品😃😃我就叫左杯芒果冰沙!足料多果肉得黎仲吾會太甜!岩岩夏天消暑解渴!講番重點!個一口牛肉飯確係吸引!牛肉鮮甜得黎吾會燒到燶哂!仲要大細適中!吾會得果幾粒😍不得不提既就係佢啲飯粒粒分明!雖然冇詳細問😮但我諗應該都係日本米煲既🤘🏻🤘🏻

2018-10-02 66 浏览
因為有時放工太晏,晚飯又想試下新野,所以經常會係觀塘附近搵下晚飯食,咁岩就比我地搵到間環境幾舒服,價錢望落又幾大眾化,所以就入去試下啦!去到既時候好好彩唔算多人唔洗等位,之後我地一齊都係點左個“一口牛配珍珠飯“,❤❤以晚市黎講$62個飯有咁既質數都算唔話得,雖然呢個便當既份量唔算好多,不過小菜都有芽菜同粟米🎉🎉🎉另外就係大大粒既牛粒同飯,仲有個偏甜既醬汁,點牛粒食同餸飯食都幾野味。🤙🏻🤙🏻🤙🏻另外不得不提既珍珠米,粒粒分明,咬落有口感,無我最愛既飯粒😍😍呢個價位係觀塘區食到真係難得。🤧🤧飲品方面我自己就叫左杯凍泡沫咖啡,咖啡一般偏甜而且我本身較鐘意多cream既cappuccino,個人口味覺得超正啊!如果係咖啡愛好十,注意佢地唔係coffee shop,所以都不能要求太多啦。😍😍整體上我都好滿意,最主要既原因係其性價比真係算高,有機會一定會再去試下其他野食。👅👅👅

2018-08-17
之前係荔枝角都食過板上, 價錢相宜, 而且食物質素唔錯。得悉板上係觀塘都開咗分店, 今日黎開呢區, 所以就順道過埋黎。       板上用餐位置多, 更有bar枱位, 任君選擇。      而且仲有位供叉電同埋無線上網。       蒜香三文魚 X 照燒雞配珍珠飯   三文魚同照燒雞, 我兩樣都想食, 係心大心細下, 決定兩樣都點黎食。   三文魚煎得好香口, 加上蒜香味, 更為吸引。而照燒雞都不遑多讓, 醬汁調味適中, 不會過濃。而照燒雞醬汁流入咗飯到, 珍珠米吸咗醬汁精華。兩者都點果然是明智的選擇。餸既份量好多, 鋪滿了整個飯盒, 加上粟米同中華沙律, 食完成個飯盒, 十分飽肚。       另外, 加多$10就可以升級飲品, 相當扺食。食完午餐後, 我仲有時間, 就過去食店既另一邊。另一邊係一個Coffee Bar, 除咗咖啡之外, 下午茶時段仲有蛋糕。不過, 啱啱食完飯, 我就只係點咗一杯咖啡, 蛋糕就留返下一次再試啦。      咖啡既選擇都唔少, 而店員推介玫瑰鮮奶咖啡, 咖啡無落糖漿, 啱晒唔中意太甜飲品既我, 所以我就點咗一杯試下。 玫瑰咖啡既賣相非常吸引, 好有少女的

板上用餐位置多, 更有bar枱位, 任君選擇。

而且仲有位供叉電同埋無線上網。

蒜香三文魚 X 照燒雞配珍珠飯

另外, 加多$10就可以升級飲品, 相當扺食。

咖啡既選擇都唔少, 而店員推介玫瑰鮮奶咖啡, 咖啡無落糖漿, 啱晒唔中意太甜飲品既我, 所以我就點咗一杯試下。 玫瑰咖啡既賣相非常吸引, 好有少女的感覺, 打卡呃Like一流。咖啡飲落的甜度的確唔高, 唔中意甜飲既大家不妨一試。
玫瑰鮮奶咖啡

呢到環境好舒適, 閒時黎飲下咖啡, 食下蛋糕, 相信係一個非常理想既地點。
2018-08-16
2018-10-02 56 浏览
朋友帶我去板上 本身以為食日本野,點知食burger 開頭有點失望 但入到去香味就飄出尼,而且d lighting好有feel,又有bar枱,成個環境都好舒服佢係先點野食然後去拎,好似fast food咁我叫左牛肉漢堡餐,有薯條仲有杯野飲薯條份量好多好大,亦都好香,但係尼到的時候唔係太熱,只係暖暖地,但係咬落去都有少少脆而唔係淋的個牛肉對於女仔尼講其實真係好大個要爭到個口好大先可以食到, 再唔係就㩒扁個包食。塊牛肉好厚好多汁而且一咬的時候d醬bit晒出尼。包入面仲有番茄,生菜,醬我地仲叫左雞翼,佢d肉唔會痴住d骨, 而且肉好嫩皮好脆,外皮仲有d甜飲品係巨峰提子 本身叫佢走冰但係佢唔記得咗走,所以去到最後d冰溶曬的時候搞到杯野飲好淡而且巨峰提子嘅味道都唔係好重
佢係先點野食然後去拎,好似fast food咁

我叫左牛肉漢堡餐,有薯條仲有杯野飲

包入面仲有番茄,生菜,醬

2018-09-25
2018-09-28 49 浏览
一入商場就比呢間餐廳既裝修吸引住。環境舒服,除了有正常枱外,仲有bar枱,最啱 3, 4個人來食飯傾計,有咖啡,蛋糕仲可以叫set dinner配啤酒,chill一chill!不過見佢D野飲好吸引,所以我地兩個女仔唔叫set dinner,一人叫左一個餐再加蜜糖雞翼!!set dinner係蒜香三文魚豚肉定食。三文魚有驚喜,驟眼睇落去好似好細但都幾厚身,所以都抵食! 而且唔會有腥味豚肉都多,而且好香因為三文魚同豚肉係飯上面,所以飯會有蒜味同豚肉的香味,會令人越食越多定食入面仲會有芽菜同粟米,芽菜幾夠味,但粟米就淡左少少雞翼真心好味!出面好夠脆同好夠蜜糖,入面的肉好嫩,唔韌,必食!!野飲係紅豆抹茶奶茶,我本身唔飲奶茶,但係呢杯野唔會好甜,佢會比較似綠茶,下次會再叫整體都唔錯,環境好舒服。因為我地唔趕時間,而佢又無限時,所以係個咁舒服既環境傾下計再慢慢食就食左兩個鐘....

豚肉都多,而且好香
定食入面仲會有芽菜同粟米,芽菜幾夠味,但粟米就淡左少少

2018-09-25
  • 蜜糖雞翼
2018-09-27 41 浏览
同事推介板上餐廳,價錢超值。質素又很不錯為食的我,今晚就與家人去飽飽口福。位於觀塘駿業街56號中海日升中心地下 HJK 舖這間板上餐廳地方寬敞,坐位舒適。最適合三五知己聚餐聊天。板上雪花一口牛62元,凍飲加5元牛肉淋滑肉味重,配上煙韌的珍珠飯。附加少許芽菜,玉米。健康的感覺,不錯板上蒲燒鰻魚飯75元只看賣相已令人食指大動,吃起來更是滿心滿足。跟餐同樣也附上小許芽菜,玉米。至尊披薩76元在這裡也能吃上賣相討好的披薩,色,香 味俱備的披薩。芝士香濃,配上青椒絲,蕃茄。加上香脆的披薩餅底。口感不錯安格斯牛肉漢堡脆薯皇68元牛肉味濃郁,喜歡牛肉的食客不容錯過。喜歡花茶的我,跟餐的飲品。玫瑰花茶與家人享用美食之餘,喝上清香的花茶。感覺超正
同事推介板上餐廳,價錢超值。質素又很不錯
地方寬敞,坐位舒適。最適合三五知己聚餐聊天。

板上雪花一口牛62元,凍飲加5元

牛肉淋滑肉味重,配上煙韌的珍珠飯。
附加少許芽菜,玉米。健康的感覺,不錯

板上蒲燒鰻魚飯75元
只看賣相已令人食指大動,吃起來更是滿心滿足。
跟餐同樣也附上小許芽菜,玉米。

至尊披薩76元

安格斯牛肉漢堡脆薯皇68元
牛肉味濃郁,喜歡牛肉的食客不容錯過。

喜歡花茶的我,跟餐的飲品。玫瑰花茶
與家人享用美食之餘,喝上清香的花茶。
感覺超正

2018-09-27 29 浏览
同朋友們搵一間左餐廳聚下 食物價錢算平 環境又舒服 而且地方好大 好開揚 同朋友黎食下野 令下啤酒 傾下計真係一流食物好多選擇👍🏻 我叫左山賊醬燒燻蹄珍珠飯 飲品係巨峰乳酸梳打 主角燒燻蹄實在係太吸引了!燻蹄嘅皮好有光澤 而且肉質一啲都唔乾身 好有彈性 而味道咸度適中 便當入面仲有2款配菜 有芽菜同粟米感覺即刻冇咁油膩 另外仲叫一客水牛城雞翼 味道好惹味!而且雞翼好大隻 雞皮都好香脆有蛋糕 咖啡bar 同啤酒我們每人都叫左一件蛋糕做甜品係呢度食飯 真係好多唔同食物都有 👍🏻

食物好多選擇👍🏻

我叫左山賊醬燒燻蹄珍珠飯 飲品係巨峰乳酸梳打

主角燒燻蹄實在係太吸引了!
燻蹄嘅皮好有光澤 而且肉質一啲都唔乾身

味道好惹味!而且雞翼好大隻 雞皮都好香脆

有蛋糕 咖啡bar 同啤酒
我們每人都叫左一件蛋糕做甜品
係呢度食飯 真係好多唔同食物都有 👍🏻
放左工後同3個同事一行四人黎到板上食個晚飯😊呢度面積好大 而且係工業風嘅裝修 坐得好舒服👍🏻食物選擇好多 有日式便當同埋burger, pizza 最正嘅就係有啤酒 啱晒我地放左工黎啤一啤呀我叫左板燒黑草羊·珍珠飯 套餐配一杯飲品成個賣相好好 配料分隔開 好日本便當嘅感覺羊肉用洋蔥同燒汁炒香 羊肉味道重 鐘意食羊嘅一定讚好👍🏻 配飯亦好開胃 另外加左個小食 脆薯角 份量好多 呢個價錢抵食👍🏻 呢度仲有coffee bar 同有蛋糕食 下次一定會再黎幫襯!
放左工後同3個同事一行四人黎到板上食個晚飯😊

呢度面積好大 而且係工業風嘅裝修 坐得好舒服👍🏻

食物選擇好多 有日式便當同埋burger, pizza
最正嘅就係有啤酒 啱晒我地放左工黎啤一啤呀

我叫左板燒黑草羊·珍珠飯 套餐配一杯飲品
成個賣相好好 配料分隔開 好日本便當嘅感覺

另外加左個小食 脆薯角
份量好多 呢個價錢抵食👍🏻

呢度仲有coffee bar 同有蛋糕食
下次一定會再黎幫襯!

2018-09-23 33 浏览
今日我男人又可以來接我放工,咁就緊係行一陣食埋飯先番去啦,行下行下咁就泥左呢間餐廳門口有自助點餐機夠曬方便咁就唔洗排長龍,呢度地方夠大,一班朋友來飲住啤酒傾野都得,冇人會催你走我同男人望一望個menu 就揀左蒜香三文魚黑豚.珍珠飯,安格斯牛肉漢堡.脆薯皇同埋大阪燒三文魚啲魚皮煎得非常脆口,肉質唔柴口又唔腥,我男人唔好魚都食左幾舊,黑豚分量都夠多,仲食到啖啖柚子香,減低黑豚既油膩感,兩個配菜睇落冇咩野但都有調過味冇hea我安格斯牛肉漢堡肉味濃郁,配菜新鮮爽口,配上千島醬,蕃茄同芝士營造豐富口感,味道一流,脆薯皇多到足足有成個薯仔咁濟,又多又好味大阪燒做得非常厚實,邊位有少少焦脆,面頭吱滿燒汁同沙律醬,熱力令木魚花不斷飄動,真係食慾大增,大大啖食落口有非常豐滿既感覺,燒汁同沙律醬既配口真係無得輸,會令人一口接一口咁食

蒜香三文魚黑豚.珍珠飯

安格斯牛肉漢堡.脆薯皇