2017-04-12 468 浏览
門口嘅帶位服務態度已經唔錯 入面嘅侍應亦好好禮貌 之前見網上腐皮有少少驚唔敢黎 但一黎到無想像中咁差 反而仲比預期好好多我加左$88蚊有鮑魚生蠔長腳蟹等 無雪味刺身亦好鮮味 燒肉唔會淨係得粉味 味道可以接受不過亦有缺點 一開始漏左我幾張單 到後期就勁咁黎錯嘢食 好在同侍應講返佢地都會收走 唔會留係到唔理同埋開始嘅時段汽水唔凍總括而言滿意嘅 下次會再黎不過我個胃太細喇應該唔洗加$88蚊都已經夠我食我同女朋友連邊爐都未打就已經舉白旗

我加左$88蚊有鮑魚生蠔長腳蟹等 無雪味

我同女朋友連邊爐都未打就已經舉白旗
2017-04-12
  • 刺身
2017-04-12 407 浏览
少有嘅特色放題員工服務態度非常好食開放題都知不嬲放題侍應都無服務但呢間就唔同啦今次比我見識到有服務嘅放題一入到黎靚女咨客已經面帶笑容因為我哋提早到場未夠鐘入座咨客姐姐就已經攞咗幾盒飲品俾我哋七點鐘準時返好枱比我地入左坐低嘅時候服務員會同我地推銷88升級版服務員好Nice咁逐款介紹升級版嘅食物仲話俾我哋知有幾抵食呢個侍應咁落力我俾佢呢份誠意打動左所以加埋88侍應哥哥仲教埋我地食法同埋次序我第一次食放題食得咁有條理每一樣食物嚟到送餐嘅侍應都會講低菜式名並且話比我哋知食法到最後食飽左侍應仲會提醒我哋去食埋甜品雪糕呢餐真係食嘅除咗放題嘅食物最重要嘅係食個服務我第一次食放題食到要主動俾貼士👍🏻
少有嘅特色放題

呢餐真係食嘅除咗放題嘅食物
最重要嘅係食個服務
我第一次食放題食到要主動俾貼士👍🏻

2017-04-11
4月3號友人生日,打算試試這間在facebook上極力推薦的放題。在前一日我們先是嘗試用whatapps訂位,但詢問期間,每半小時回復一之次,之後確實時間也要等兩小時,最後由其中一名友人打電話訂位罷。三人訂了6:30的放題,我們6:00就到了,很快就有職員帶我們入座,雖然不是卡位,但座位寬闊,尚算舒適。之後我們+88元升級加配,有飽魚,長腳蟹腳,生蠔,饅魚等。可能這間餐廳主打燒物的關係,刺身、壽司,真的是不太能接受。壽司賣相一般,甚至惡劣,但我們那段時段還沒有滿座,只有半場的人客,不存在要趕快出品的情況,刺身不新鮮,吃了兩件就吃不下。但燒物也不見得特別出色。飲品更連普通的忌廉鮮奶,lotte飲品也沒有。服務方面,有職員會有視而不見的情況,已經有舉手,甚至有眼神接觸,也可以假裝看不見。但當然也有很熱心的,可圈可點。最後收費:公眾前夕7:00-9:00,+88元升級加配,再10%服務費。每人370元。370元的放題,但只有這質素的放題,真的只可一,不可再。

之後我們+88元升級加配,有飽魚,長腳蟹腳,生蠔,饅魚等。

可能這間餐廳主打燒物的關係,刺身壽司,真的是不太能接受。壽司賣相一般,甚至惡劣,但我們那段時段還沒有滿座,只有半場的人客,不存在要趕快出品的情況,刺身不新鮮,吃了兩件就吃不下。

370元的放題,但只有這質素的放題,真的只可一,不可再。
2017-04-03
庆祝纪念
生日
  • +88元加配的磯燒飽魚和長腳蟹腳
噚晚同朋友試左呢間位於佐敦裕華國貨附近既板燒郎日式燒烤放題食飯,整體表現中上,價錢係大約$200 - $300。首先講下價錢,星期六7點至9點價錢係$249加1,另外如果想坐房就每人加$20,加多$88就有任有生蠔、拖羅、鮑魚等。 如果加哂上面既價錢,total 每人 $392.7,同出面既平價酒店自助餐價錢相若,當然,你可以唔加個$88啦。其次,食物方面,有驚喜既,例加左$88先送既湯、鮑魚、生菜包飯、一口牛等等都幾好食,特別係鮑魚,係意料之外既好食,可以一試。不過比較失望係生蠔同帶子刺身,兩者共通點都係冇味,生蠔食落去仲有冰有殼,可以唔洗試。最後想講下服務同環境方面,員工態度良好,以放題餐廳黎講好罕見,多數出面啲放題餐廳侍應生個個做到好炆,呢樣好難得。可惜漏單情不缺,上菜較慢,需要改善下。我地加左$20坐房,入左房係靜啲,傾計會方便啲,不過坐得唔算太舒適,如果唔怕噪其實可以慳番。大家如果想試,記得要訂座,如果唔訂有排等。

大家如果想試,記得要訂座,如果唔訂有排等。
$392.7
  • 一口牛
  • 鮑魚
2017-03-31 749 浏览
今天是我第二次來食,今次試过88升級版,果然一分錢一分貨,真系底食,我和兩個朋友勁吃升級的食品,最愛都系食生,美國生新鮮,我一人都吃了十三只啦!還有長腳蟹 、 鮑魚 , 赤蝦 和靚牛肉,呢間野怎賺錢呢? 他們都不跟其他放題一樣,又唔孤寒又任你食, 還有網燒蒸氣火鍋 ,任你玩食物都算出得快, 服務都上算ok, 我和朋友每人300多, 食咗差不多兩個半小時有多, 他們都很好,夠鐘又不催我地走,不會好像其他放題一樣趕你走, 下次一定和一班朋友再來支持你哋, 今天真係食得痛快, 多謝曬
,最愛都系食生
,美國生新鮮
2017-03-30
  • 刺身
  • 刺身拼盤
2017-03-30 589 浏览
正正呀呢間真係今日同bb七點鐘嚟呢間食首先當然係成日冇食過嘢啦好一呢就係大大 一盤刺身好新鮮呀三文魚而且好厚切赤貝係我嘅最愛係咁叫係咁叫因為唔係間間放題都有赤貝食帶子刺身都唔錯特別正嘅係呢度有海膽花之戀為咗食海膽我叫咗五件花之戀自己一個人食曬咁肚餓當然唔少得要食升級版加88見呢間嘢個facebook廣告做到咁行果然冇昆人D長腳蟹正到啪啪聲鮑魚好鮮味牛肋骨的確好味過普通嗰啲和牛燒起身好香推薦大家同自己嘅bb豬去食
正正呀呢間真係

燒起身好香
推薦大家同自己嘅bb豬去食
2017-03-30
2017-03-29 572 浏览
屋企人生日,五人同行揀左五點開始,另加88包生蠔鮑魚靚牛燒。由於掛住食掛住燒,竟然只影左幾張前盤相,燒肉相一張都冇影haha,叫得快嚟得快。太多種類食品,由刺身長腳蟹鮑魚生蠔、炸物天婦羅、泰式熟食粉麵飯炒菜,燒嘅都係例牌雞牛豬羊架;各肉類再細分辛辣芝士蜜糖香草味等,肉質都不錯,除左點紙叫,仲有自助拎少量款式海鮮同串燒燒。飲品方面都有汽水、紙包飲品同特色飲品,有至愛嘅椰汁。五點時段兩小時已經勁飽,食完可以行去尖沙咀慢慢消化。服務正正常常,室內設計尚可,每張枱都好闊落,放好多嘢食都仲有位!
五點時段兩小時已經勁飽,食完可以行去尖沙咀慢慢消化。
2017-03-25 681 浏览
真心幾失望服務都算幾好但係嘢食真係好難食仲成日黎錯野,亂咁執,份量又錯冇嗰啲又唔話你知難食嘅就比多幾舊你唔係講笑我真係講唔出一樣好食嘅嘢成餐飯最滿意就係個雀巢雪糕囉!未試嘅真係唔使去試啦
真心幾失望
服務都算幾好
但係嘢食真係好難食
仲成日黎錯野,亂咁執,份量又錯
冇嗰啲又唔話你知
難食嘅就比多幾舊你
唔係講笑我真係講唔出一樣好食嘅嘢
成餐飯最滿意就係個雀巢雪糕囉!
未試嘅真係唔使去試啦

2017-03-25 716 浏览
这里的老板我已经认识多年了今天来这店支持一下他要吃就吃最好的这家最有名的是阿拉斯加蟹放题价格是最高的了而且吃的东西也最全因为除了阿拉斯加蟹之外还有日本菜韩国菜泰国菜还有一大堆自助餐的食物看得我眼花缭乱这个阿拉斯加蟹我真的推荐好吃的连小朋友和老人家都喜欢服务员人很好一直帮我们收碟换碟然后帮我们控制火的大小才很用心教我们先吃那个那个吃完沙拉、鱼生在吃铁板烧然后最后是蒸汽火锅吃的我肚子很撑差点走都走不动了不过还是得谢谢老板的招呼希望大家也多多支持这家店
这里的老板我已经认识多年了

差点走都走不动了
不过还是得谢谢老板的招呼
希望大家也多多支持这家店
2017-03-25 536 浏览
喺Facebook睇到板燒郞廣告見到$399嘅阿拉斯加放題平時出面食開成千蚊一隻阿拉斯加蟹呢度399就任食兩個鐘仲包埋其他食物有刺身壽司天婦羅有鐵板燒 蒸氣火鍋咁計法四舊水食晒咁多樣嘢又真係抵喎所以就約埋幾個Fd一齊去食我哋一入座經理話已經幫我地安排晒刺身燒肉都唔使蟹就已經有個頭盤首先一黎當然係阿拉斯加蟹蟹肉幾清甜而且肉質幾厚身配合埋酸酸甜甜嘅蟹醋可以話係一支棒其他啲嘢食都唔錯喎好似刺身咁都幾新鮮燒肉嘅味道又香啲泰國嘢食仲幾有鑊氣添埋單四舊幾水都叫做值回票價啦!
喺Facebook睇到板燒郞廣告

其他啲嘢食都唔錯喎
好似刺身咁都幾新鮮
燒肉嘅味道又香
啲泰國嘢食仲幾有鑊氣添
埋單四舊幾水都叫做值回票價啦!
2017-03-20
2017-03-21 635 浏览
武完獅師兄弟一齊過來板燒郎因為有個師弟之前食過話ok五點鐘上到嚟個場好靜可能係靜靜哋嘅關係環境感覺俾人幾舒服咁就當然係食刺身啦食放題咁我哋就加咗星級版88因為師兄弟最鍾意喪食生蠔呢度啲生蠔非常大隻經理介紹呢一隻係美國生蠔食落去超大啖好肥美配合埋生蠔嘅醬汁直頭係yummy yummy另外就係赤紅蝦比起普通嘅甜蝦大隻好多同甜蝦相比食落去個味道更加鮮甜因為我哋加咗星級版驚你仲送咗龍躉燉湯畀我哋飲飲落去真係冇味精而且藥材各種材料都好足下次再會再過嚟食升級版生蠔刺身都值得推介
武完獅

食升級版
生蠔刺身都值得推介
2017-03-17
2017-03-17 752 浏览
店舖嘅裝修唔錯燈光嘅光暗啱啱好店舖周圍會有唔同嘅食物相仲有好多同名人嘅合照地方算係衛生乾淨服務方面有一位着黑色衫嘅經理服務態度非常好招呼唔錯會話比我哋知食物嘅先後次序例如係食咗刺身然後再鐵板燒食完鐵板燒之後再食蒸氣火鍋成個流程都一清二楚刺身同肉食都好快到刺身新鮮壽司嘅款式好多而且有特色例如係海膽花之戀同海膽手卷為咗食海膽我哋食到勁飽燒肉幾好食好香 醃得幾好味所以除咗食海膽我哋都係主力係咁食燒肉比較特別嘅係有酸辣鳳爪泰式生蝦泰式放題真係第一次見價錢$200左右都幾抵食我個人推介大家一試
店舖嘅裝修唔錯

價錢$200左右都幾抵食
我個人推介大家一試
2017-03-15
2017-03-15 499 浏览
香港嘅食肆咁多放題開到週街都係呢一間放題算係少有嘅抵食放題環境衛生方面不過不失地方燈光偏暗服務態度ok服務員會同我哋細心講解食嘢嘅次序然後幫我哋開爐 更換鐵板 收碟 更換碟說話態度非常客氣食物上菜速度幾快因為食物品種好多好快張枱就擺唔落如果大家去食嘅話建議一次唔好嗌太多嘢食因為食得刺身又燒唔切燒得切又食唔到啲熟食就會凍曬雖然話畀咗錢任食但係浪費食物始終都唔好食物嘅味道尚可接受畢竟係燒肉店喺燒肉方面做得比較出色· 泰式嘅小炒料理都做得唔錯刺身方面就普普通通但總體嚟講都算滿意畢竟二百蚊呢個價錢食到咁多種類嘅嘢食
香港嘅食肆咁多

刺身方面就普普通通
但總體嚟講都算滿意
畢竟二百蚊呢個價錢食到咁多種類嘅嘢食
2017-03-15 439 浏览
先講呢度嘅環境我畀呢度嘅環境評分係一般般覺得呢度嘅裝修冇太多風味唔似係日式又唔似係韓式但好就好在張張枱都夠闊落就算係六個人坐一張枱都唔會覺得迫呢度比較出色嘅係服務嘅態度一入嚟門口嘅知客姐姐好靚女笑容幾親切 接待招呼都幾好喺等待嘅時間佢會攞嘢畀我哋飲然後係 帶位入座嘅經理哥哥好高大靚仔把聲好好聽服務員收碟收得好密仲會關心我哋啲嘢食有冇到齊另一方面比較出色嘅係食物品種同埋質素呢度嘅嘢食除咗落單嘅嘢食好多之外自助區嘅嘢食都非常之多飲品嘅汽水啤酒種類包羅萬有仲有埋泰式特飲佢哋自家製出品嘅泰式特飲非常好味所有嘅食物包括刺身壽司天婦羅鐵板燒蒸氣火鍋燒肉海鮮 全部都冇令我哋失望雖然環境一般但係服務同埋食物嘅質數值得畀5星評價
先講呢度嘅環境

蒸氣火鍋燒肉海鮮 全部都冇令我哋失望
雖然環境一般但係服務同埋食物嘅質數值得畀5星評價
2017-03-13
2017-03-15 420 浏览
難得4兄弟咁齊人出黎做gym辛苦完當然要食餐好順便吹下水啦呢度既坐位大部分都係卡位坐落幾舒服4個人坐啱啱好剛好圍住一個爐落單紙設計得幾好每張紙都有推介食物有埋食物相供參考十張紙加起身都百幾二百樣野食我地主力叫左主角既燒肉同刺身唔洗5分鐘就上齊晒鐵板燒肉速度都幾快初初仲擔心羊架太厚有排燒都係5分鐘內已經熟晒燒出黎既肉類 配合埋燒汁我地幾兄弟都大讚好食!刺身係冰鎮,跟住大大個冰盤上我地對刺身既評價係不過不失呢度比較特別係泰國野同埋係多春魚天婦羅!我本人好鍾意多春魚炸成天婦羅 加埋天汁正到啪啪聲!2個鐘內都食左好多野撐住肚行返出去已同兄弟約定下次再黎呢度一戰!
難得4兄弟咁齊人出黎做gym

鐵板燒肉速度都幾快
初初仲擔心羊架太厚有排燒
都係5分鐘內已經熟晒

燒出黎既肉類 配合埋燒汁
我地幾兄弟都大讚好食!
刺身係冰鎮,跟住大大個冰盤上
我地對刺身既評價係不過不失

呢度比較特別係泰國野
同埋係多春魚天婦羅!
我本人好鍾意多春魚
炸成天婦羅 加埋天汁
正到啪啪聲!

2個鐘內都食左好多野
撐住肚行返出去
已同兄弟約定下次再黎呢度一戰!
2017-03-14