2023-07-25
幾個月前網上見到這餐廳做感謝祭$398鐵板燒餐有14點品, 係幾吸引😍 終於的起心肝打電話去book枱, 午餐晚餐同價, 各分兩段時間, 晚餐1800/2015. 當晚2015準時到達, 不過在門外等到2040才安排入座, 我倆安排坐counter位, 一枱12人都坐得比較緊貼. 廚師會將各人點餐的食材放在眼前, 完全準備好晒才正式開爐烹煮同時服務員亦會送上沙律配醋汁&前菜蘿蔔絲刺身三品, 刺身色澤一般, 質素普通終於等到鐵板燒出場, 我倆分別選擇生蠔&鵝肝. 另外亦有帶子選擇. 生蠔蠔味好重, 好味😋 鵝肝夠大件, 可惜煎得唔夠香口鮑魚爽口, 有口感大蝦肉質彈牙夠實在美國薄牛肉, 肉質ok, 內有蔥粒&乾蒜片, 可惜蔥粒唔夠蔥味野菜有紅甜椒, 黃甜椒, 菇&秋葵鐵板燒不可缺少的炒飯😅 今次廚師炒飯炒到一粒粒&乾身👍 味道少少淡, 所以我自己加多少少鹽 味道更加昇華😋麵豉湯&牛蒡漬物最後有半塊焦糖多士, 多士邊有少少燶, 所以味道有啲苦. 另外可以選擇咖啡或甜品(二選一) 總括來說, 這餐只需$398+10%(食材不升級情況下)完全冇投訴. 非常推薦大家去食😊😊
同時服務員亦會送上沙律配醋汁&前菜蘿蔔絲
刺身三品, 刺身色澤一般, 質素普通
生蠔蠔味好重, 好味😋
鵝肝夠大件, 可惜煎得唔夠香口
鮑魚爽口, 有口感
大蝦肉質彈牙夠實在
野菜有紅甜椒, 黃甜椒, 菇&秋葵
麵豉湯&牛蒡漬物