2018-10-02 314 浏览
家人們想吃燒肉放題,所以特地book了校長燒肉日韓料理吃😆我們訂了夜晚7:15-9:15的時段。我們早10分鐘來到,已經可以入場😆這裡有不同的肉可以自己燒,還有其他熟食、刺身及甜品😋其中一個area有秋葵、南瓜、翠肉瓜、小甜薯、羊排、金菇肥牛卷、帆立貝、海蝦、栗米墨魚餅、牛助眼心條、牛仔骨、豚肉卷、辣台灣腸、雞肉腸、肉串、午餐肉、龍利柳、三文魚腩骨、魷魚鬚、麻吉燒另一個area有豬五花、牛五花、豚肉片、豬排、豬頸肉、雞翼、雞排、雞腎、雞軟骨、牛排、牛柳粒、叉燒而熟食方面,有豆腐羹、青口、螺、豬頸肉、上湯時蔬、炒時蔬而刺身方面,有三文魚、甜蝦及其他魚生😆 我們燒東西的時候,因太肚餓,不斷拎刺身吃😆我們最喜歡的是豬五花及牛五花。他們的脂肪比十分好,而且燒出來也不會韌,十分香口😍店員十分體貼,看到我們的隔油紙太污糟,會主動幫我們更換😆吃完燒肉,還有甜品。特別喜歡蜜糖牛奶味的雪糕球,蜜糖味很濃😆今天大家都吃得很滿足😋😋

家人們想吃燒肉放題,所以特地book了校長燒肉日韓料理吃😆
這裡有不同的肉可以自己燒,還有其他熟食、刺身甜品😋

而熟食方面,有豆腐羹、青口、螺、豬頸肉、上湯時蔬、炒時蔬

店員十分體貼,看到我們的隔油紙太污糟,會主動幫我們更換😆
今天大家都吃得很滿足😋😋
2018-09-28 294 浏览
與朋友聚舊,因大家都想吃燒肉放題,所以來了校長燒肉日韓料理我們吃7:15 至9:15的時段,大部分位置都住滿,所以最好預約定才來這裡有無限的肉可以拎,而且還有甜品和飲品當中包括有金菇肥牛卷、豚肉卷、豬五花、牛五花、雞排、牛排、牛柳粒等等,都是我的最愛還有很多其他肉類,不能盡錄還有其他熟食,如豆腐羹、青口、螺等等而且還有刺身,包括我最愛的甜蝦和三文魚還有飲品櫃任拎飲品店員都很helpful, 會定時幫我們換隔油紙今天十分滿足,我和朋友都吃到要捧著肚子走
與朋友聚舊,因大家都想吃燒肉放題,所以來了校長燒肉日韓料理

這裡有無限的肉可以拎,而且還有甜品和飲品

還有很多其他肉類,不能盡錄
還有其他熟食,如豆腐羹、青口、螺等等

而且還有刺身,包括我最愛的甜蝦和三文魚

還有飲品櫃任拎飲品

店員都很helpful, 會定時幫我們換隔油紙

今天十分滿足,我和朋友都吃到要捧著肚子走

第一次吃元朗的「校長燒肉日韓料理」今天到元朗千色店買衣服,逛街,逛到累了,便走到元朗的「校長燒肉日韓料理」,我和朋友大概5:00pm入座。看到店門外除了有很多人在排隊外,亦見到不同時段的價錢。今日是星期五,時間是5時正,所以我們的收費是108元,再加一。其實我心想:「百多元,有燒肉任食,真是爽了,哈哈」一開始,我們先周圍看看有什麼東西吃。我見到有椰汁西米露,竹蔗茅根,人蔘雞湯放到最入面。(對面就見到有汽水,芒果啫喱,菊花桂花寒天,雪條,雪糕等等這些飲料和甜品)繼而旁邊,就見到有一些炸物,例如是炸魚皮,炸薯格,炸洋蔥圈,小丸子...........(下面有一些茄汁,沙律醬,甜辣醬)跟著再看過去,就見到熱食,例如是上湯時蔬,炒時蔬,東風螺,清酒煮青口,煙燻鴨胸肉,b仔翼尖,珍珠白飯。然後就見到主角了,就是可以自己燒的食物。例如是黑椒牛扒,醬醃雞腎片,醬醃豬扒,黑椒牛柳粒,豚肉片,辣醃豬扒,雞中翼,豬頸肉,醬醃雞軟骨粒,牛五花,豬五花,菠蘿,餃子,粟米粒,豬柳漢堡,煙肉片,秋刀魚,三文魚腩骨,脆皮腸,紅布腸,粟米墨魚餅,雞肉卷,雞肉腸,四方魚腐,南瓜片,秋葵,麻吉燒,三色椒,金菇等等....
第一次吃元朗的「校長燒肉日韓料理」

一開始,我們先周圍看看有什麼東西吃。

然後就見到主角了,就是可以自己燒的食物。例如是黑椒牛扒,醬醃雞腎片,醬醃豬扒,黑椒牛柳粒,豚肉片,辣醃豬扒,雞中翼,豬頸肉,醬醃雞軟骨粒,牛五花,豬五花,菠蘿,餃子,粟米粒,豬柳漢堡,煙肉片,秋刀魚,三文魚腩骨,脆皮腸,紅布腸,粟米墨魚餅,雞肉卷,雞肉腸,四方魚腐,南瓜片,秋葵,麻吉燒,三色椒,金菇等等................

之後就見到有壽司類,和沙律類,和刺身類。(日式芥末,刺身豉油,蒜蓉,千島醬,蜂蜜芥末醬,胡麻醬,這些醬汁就見到放在枱上,讓我們自己倒)

我們拿了很多食物到座位不停燒,食到差不多6:45pm便賣單。食到很飽,整體來說,我覺得很便宜,因為賣單二人,245元,即是122.5元一位。所以我一定會再來的,因為真是很便宜。(而賣單245元兩位,裡面是加了7元可以無限更換燒烤紙)

而我吃得最多的是醬醃豬扒,辣醃豬扒,醬醃雞腎片等等........我覺得它醃得很入味,醬醃味道和肉類的結合,當我燒完吃下去,肉類又香又「野味」,吃到我十分飽。(≧▽≦)

走的時候,看到門口有寫:「生日優惠,88折同行者,7折每四位有一位生日」,我下次一定要帶弟弟來吃,因為他快要生日,哈哈。
2018-09-07
$122.5 (晚餐)
  • 醬醃豬扒
  • 黑椒牛柳粒
  • 辣醃豬扒
2018-08-27 574 浏览
同老友食晚飯,最好揾間坐得舒服又有酒飲又多食物選擇既餐廰,今曰去左校長烤肉…天氣咁熱首先飲杯冰凍既生啤,正!只係加$28 蚊就可以任飲,最岩同老友暢飲重可以—邊飲—邊食住魚生,一邊烤肉,想食蠔和長腳蟹一樣有,只要加$88乜都有得食,好超值沙律部尚算大,有各式沙律菜和各種冷盤,醬汁亦非常多選擇,鍾意食沙律既朋友,必定喜歡酸蘿白和泰式雞腳佐酒—流烤肉選擇亦唔小,最喜歡佢既羊肉同牛肉👍豬牛羊雞魚,每—件已飽肚

重可以—邊飲—邊食住魚生,一邊烤肉,

想食蠔和長腳蟹一樣有,只要加$88乜都有得食,好超值

酸蘿白和泰式雞腳佐酒—流

烤肉選擇亦唔小,最喜歡佢既羊肉同牛肉👍

豬牛羊雞魚,每—件已飽肚
2018-08-24 514 浏览
今次係第三次食校長 前兩次體驗仲可以接受但係隔咗兩個月再去好多野都唔同晒1.款式少 特別係肉類如:雞翅剩係得原味 二其他肉好多都係得一款口味而且睇落唔係好新鮮2.員工 員工態度惡劣(包括經理)黑口黑面好似唔恨做咁3 雪糕車長期都係壞 自從第一次去之後就冇 見過佢有 仲要夏天都冇4炸物小食極難食 又凍又淋好似食緊香口膠咁極不推介 自己都唔會再去食🤢🤢
2.員工 員工態度惡劣(包括經理)黑口黑面好似唔恨做咁
4炸物小食極難食 又凍又淋好似食緊香口膠咁
極不推介 自己都唔會再去食🤢🤢
2018-08-24
2018-08-19 404 浏览
已經幾個月冇食過韓燒,一年冇食過放題,心痕痕左好耐,就揀左元朗好出名既校長燒肉日韓料理,貪佢一次過可以滿足兩個願望嘛😋😋同朋友預先book左位,一去到門口既經理哥哥就充滿笑容咁歡迎我地,未食已經好心情。7點45分後成人每位$198,價錢算合理。我地坐門口位,好近bar枱,拎野食勁方便,我當然一馬當先走出去睇下有咩野食啦!近門口位有個刺身櫃,刺身種類繁多,三文魚、蟹棒、希靈魚等一應俱全,即叫即切。行過少少就係自助醬油區,單係唔同既汁醬配料已經過十種…我就拎左燒肉汁+蒜蓉豉油,原本自己張枱都有日本椒鹽、七味粉等提供,真係總有一款岩口味👍仲有唔同冷盤供應燒肉區既選擇起碼有30款啊,最吸引我既就係牛五花同豬五花,大大片,油脂分布平均,我最怕就係啲肉已經霉霉爛爛,校長既肉類就冇咁個情況,每一片都完整無缺~bar枱會有卡片對應唔同食物,起碼可以知自己食緊咩嘛😂😂當然,得肉類係唔夠架,呢到仲有海鮮,例如蝦,青口,魷魚,扇貝,龍利柳都有。我同朋友都係食肉獸,所以都冇燒到蔬菜,不過我見蔬菜都唔少,矮瓜、秋葵、三色椒等等…肉類refill得快,唔怕比人夾哂聽職員講加$7可以無限換牛油紙黎燒野食,加左覺得都

聽職員講加$7可以無限換牛油紙黎燒野食,加左覺得都唔錯,一來冇咁多油彈出黎,二來真係少左九成焦黑既鑊燶,職員好細心,基本上每燒一round都會幫手換紙👍👍
燒肉唔會得一個味,係有用心醃過架😍點埋燒肉汁真係冇得輸~

牛花腩、一口牛、雞軟骨、豬頸肉都好好食

扇貝大大粒,都好新鮮,燒熟離殼就可以食

豬五花、龍利柳、肉棒
龍利柳用香草醬醃得好入味,燒完仲好滑

其實仲有熟食區、湯水區、飲品櫃、雪糕櫃。最特別係雪糕櫃有益力多味雪糕球😮第一次見,口食雪梨既朋友可以食冰西瓜+冰菠蘿
野飲都好多款,我就飲左消茶,可以中和食咁多燒肉既油膩感~

兩位埋單$443,離開時門口既經理哥哥仲係笑笑口咁幫我地拉門歡送我地出去
nice service~
2018-08-07
$221.5 (晚餐)
2018-08-14 437 浏览
位於元朗這間校長燒肉日韓料理,放題形式,任飲任食,與一般放題餐廳一樣,都是按時段來收費,晚市分四個時段,我們這晚是星期二,約7點3進場,價格為$198,以不到$200就可以享受任飲任食的待遇,十分超值。一入店內滿滿的燒烤香氣已為我打開食慾,當坐下時店員就詢問我們是否需要加$7燒烤紙,燒烤紙否無限更換,少見識的我們倒是第一次聽燒烤紙這東西,發覺用燒烤紙效果真的不錯,烤肉不會粘著燒烤板上,而且不會容易燒焦。食物,飲品及甜品都是自助形式自取的,先走一圈看看,有刺身,壽司,沙律,熟食,不同款式的燒烤食物,飲品櫃,甜品櫃,雪糕櫃。燒烤食物 - 有很多盤烤肉以供選擇,最欣賞牛仔骨,肉味濃;豬腩片,夠薄夠肥美,油脂經烤過後很甘香。韓式料理當然有人蔘雞湯啦,味道尚可。還有酸梅湯和綠豆沙可解一解燒烤後的熱氣。芝士蠔和牛油雜茹是用錫紙器皿盛載著,直接放在烤板上煮。熟食 - 辣雞翼尖及辣花螺很惹味,留意熟食盤會更換新菜式,所以有空要多走幾轉看看有沒有新款食物。

食物,飲品及甜品都是自助形式自取的,先走一圈看看,有刺身壽司,沙律,熟食,不同款式的燒烤食物,飲品櫃,甜品櫃,雪糕櫃。

芝士蠔和牛油雜茹是用錫紙器皿盛載著,直接放在烤板上煮。

2018-07-31
2018-08-09 416 浏览
平時都見到很多人光顧,有時門口還有人排隊,難得今晚閒日,walk in仲有少少位,就和女朋友食餐好的。燒烤的時候,可以選擇用燒烤紙感覺衛生一啲,而且不怕痴鑊,店員會定時定候幫你更換張紙。飲品種類繁多,雪櫃夠凍,最喜歡有解茶。前菜選擇都不少,有炸物,人蔘湯,蔬菜熱盤等等。重點當然是燒烤,雞翼很惹味,不會過鹹。秘製叉燒和辣味醃雞扒必點之選,要好好善用提供的較剪,剪成一小舊更快煮好。蔬菜和菇都不少選擇,更加有錫紙裝着牛油杯和雜菌杯,翠玉瓜和金菇韭菜非常適合燒烤。自選的醬汁種類繁多,我最喜歡蜂蜜和燒烤汁,另外的醬汁可以用來配沙律🥗。壽司吧枱有火炙三文魚、玉子和火炙其他壽司,水準都不錯👍另外還有刺身選擇,不過今天主打燒烤就沒有試。食物全都是水準之上,而且價錢又平、地點方便,適合一班人或拍拖,空氣幾流通,吃飽都不會成身好大陣味。

飲品種類繁多,雪櫃夠凍,最喜歡有解茶。
前菜選擇都不少,有炸物,人蔘湯,蔬菜熱盤等等。
炸物

壽司吧枱有火炙三文魚、玉子和火炙其他壽司,水準都不錯👍
另外還有刺身選擇,不過今天主打燒烤就沒有試。
炸物
  • 燒肉
2018-08-02 484 浏览
跟男友想食日韓燒肉放題,見校長好似好抵食就去燒下大家要留意有分訂位人士排隊及walk-in 人士排隊位置訂左19:15,19:05到左就排隊乖乖等入座入去見到坐位好寬敞,一讚因為唔會逼住隔離就有生保人男友一開始負責拎即刻食得嘅野,如刺身同冷盤刺身其實算多款式,同埋食落知道係新鮮可以放心冷盤可以食下沙律同壽司又幾好喎!烤物黎講真心算多款式,推介海蝦,魚柳,秘制叉燒,一口腸同韮菜店員推介加$7任換煮食紙減少痴底情況!果然方便好多健康好多飲品多元化,最開心係有道地解茶甜品有男友至愛嘅啫哩,要留肚一一品嚐
跟男友想食日韓燒肉放題,見校長好似好抵食就去燒下

大家要留意有分訂位人士排隊及walk-in 人士排隊位置

訂左19:15,19:05到左就排隊乖乖等入座

入去見到坐位好寬敞,一讚
因為唔會逼住隔離就有生保人

男友一開始負責拎即刻食得嘅野,如刺身同冷盤
刺身
冷盤

刺身其實算多款式,同埋食落知道係新鮮可以放心
冷盤可以食下沙律同壽司又幾好喎!

烤物
烤肉
蔬菜

店員推介加$7任換煮食紙減少痴底情況!果然方便好多健康好多

飲品
甜品
飲品多元化,最開心係有道地解茶

甜品有男友至愛嘅啫哩,要留肚一一品嚐
熟食炸物
飲品
甜品
熟食炸物
2018-08-02 5342 浏览
I bet everyone in Yuen Long know this place. Haha, pretty famous of the good duel and various of food.The BBQ pot used Butter paper (which need extra cost for changing new paper), and it is less sticky and burn.Lots of different meat - Pork / Beef / Lamb etc. It has original taste or marinaded.Seafood / veggieDeep fried snack - spring roll / onion ring / chicken nuggle, etcDessert - Cake / pudding / jello, etcDrinks - Coke / tea / beer, etcIce cream and ice barother veggie for BBQSalad bar / Sus

Seafood / veggie

Ice cream and ice bar

other veggie for BBQ

Salad bar / Sushi / Sashimi

Time to BBQ

My bad, I burned the pineapple... hahaha, they were still have sweet tho

Ice cream at the end

So many different kinds of food. Even there were lots of people, the food refilled very fast. The most I like was the beef short ribs (yay!). BBQ about 5 minutes on each side, added a bit salt (provided on the table). Simple but tasted so good. Other good choice was the squid tentacle. They were fresh and tasty.

After having lots of meat, I go to the salad bar for some vegetable and some sashimi. Haha, so full. My friend and I enjoy this meal so much.
2018-07-29
2018-07-30 316 浏览
好朋友好耐冇見,見Sozmart網購食校長燒肉有折,又想食韓燒,就約左fd黎呢到啦!  首先,同其它任食韓燒一樣,有齊甜品,有壽司,有熟食,有野飲同湯,但佢特別既地方係,肉既種類比較多,唔同牛既部位都有,唔似得其他店永遠都只係得肥牛牛仔骨咁,呢到竟然連金姑肥牛都有,好意外  D肉全部都好好食,冇話邊d有伏,可以放心食用  每張台上面都有鹽呀,醬汁咁,可以隨時加,好方便  我好欣賞佢雪糕果到,竟然有豆腐雪糕球,好香豆腐味,好滿足  總括黎講,係元朗想食好味既任食韓燒,一定簡左呢間先!
D肉全部都好好食,冇話邊d有伏,可以放心食用
每張台上面都有鹽呀,醬汁咁,可以隨時加,好方便
 我好欣賞佢雪糕果到,竟然有豆腐雪糕球,好香豆腐味,好滿足
總括黎講,係元朗想食好味既任食韓燒,一定簡左呢間先!
2018-01-10
2018-07-28 312 浏览
校長燒肉在元朗區也頗有名氣,因為燒肉放題在此區並不多,是晚就訂了枱跟父母來燒過夠,難得阿爸回港渡假,就來吃得盡慶一點。七點後入座$198一位,再加了生蠔蟹腳任食$88,加埋一大約三百蚊個人,咁多野食價錢都合理啦飲品也是任飲,可以加$28有埋生啤任飲,但唔加都有罐裝啤酒的,就睇個人喜好了。家人都怕糖水飲太多而拿了無糖的茶,其他飲品仲有可樂,百氏,新奇士等,款式很多。冷盤有刺身壽司等,刺身有三文魚,甜蝦,希靈魚等,都幾新鮮呀。壽司就有火炙,太卷等,師傅不停手咁做,完全不用搶炸物有蟹蚶,麥樂雞,洋蔥圈,薯格等,其他熟食有小丸子,焗青口,辣味螺,炒蛋,炒雜菜,白飯,人蔘雞湯等,refill得很快。燒肉幾多野揀,牛豬羊雞等都有,原味或醃左嘅。海鮮有蝦,魷魚,扇貝等。芝士蠔,燒起上黎都幾肥美㗎。埋位就即刻開波燒,牛油紙要7蚊張,有點貴但加左佢又真係無痴底,係方便嘅。阿爸話想食生蠔,散叫$19一隻,咁好似加$88任食抵啲,仲有埋長腳蟹。生蠔係大size美國蠔,唔差喎,爽口鮮甜夠哂肥長腳蟹就一般雪蟹味,個人覺得燒一燒啲蟹腳好味啲食完一大堆肉又係時候食返啲菜平衡下啦,整返個沙律先,菜新鮮爽脆,仲有勁多醬

燒肉幾多野揀,牛豬羊雞等都有,原味或醃左嘅。
海鮮有蝦,魷魚,扇貝等。
芝士蠔,燒起上黎都幾肥美㗎。
埋位就即刻開波燒,牛油紙要7蚊張,有點貴
但加左佢又真係無痴底,係方便嘅。
生蠔係大size美國蠔,唔差喎,爽口鮮甜夠哂肥
長腳蟹就一般雪蟹味,個人覺得燒一燒啲蟹腳好味啲

食完一大堆肉又係時候食返啲菜平衡下啦,整返個沙律先,菜新鮮爽脆,仲有勁多醬汁揀,麻醬梗係無得輸啦,蜜糖芥末都正,其他有燒汁,辣椒油,辣醬,千島醬,蜜糖,黑醋等,咩味都有啦。
菠蘿勁甜

凍食甜品有奶凍,啫喱,雪糕,雪條,泡芙,蛋糕等,熱食有腐竹蛋糖水,個人覺得呢個士多啤梨味慕絲蛋糕幾正喎,微甜又綿滑。

阿爸阿媽都好滿意,食到捧住個肚走,最緊要一家人開心嘛。
2018-07-26
2018-07-27 168 浏览
食過咁多食店,真係無試過咁服務,每一個都面帶笑容,人多再忙都願意主動幫你~真心野食都唔差,有好多好好味,刺身選擇都不少(三文魚,白玉豚,甜蝦,呑拿魚…),海鮮(蠔,蝦),選擇都好多,肉類都新鮮~
食過咁多食店,真係無試過咁服務,每一個

都面帶笑容,人多再忙都願意主動幫你~

真心野食都唔差,有好多好好味,刺身選擇

都不少(三文魚,白玉豚,甜蝦,呑拿魚…),海

鮮(蠔,蝦),選擇都好多,肉類都新鮮~

2018-07-26 226 浏览
每次去到食放題燒烤都特別興奮,因為唔需要再為叫餐而煩惱, 可以任你攞自己鍾意嘅食物。有名你叫'校長燒肉'幾有霸氣😎午市和晚市既放題都是任飲任食基本上說得出燒烤嘅肉類都有,當中有煙肉,豬扒,牛仔骨,五花片,叉燒,雞翼等等。牛仔骨我食得最多嘅,好有牛味,有一條幼骨連住,啖啖肉,唔會好鞋,加少少鹽已經好足夠。如果覺得太油膩,可以連埋生菜一齊食,這都是韓國人的食法。其次豬頸肉也好好味的,切成條狀, 又容易燒熟,當中帶點肥, 醃製得夠入味,我仲加了白飯一齊食。熟食方便都好多選擇,有炸三文魚尾,炸得非常之香脆,粉漿夠薄,魚味十足,好鮮甜。除咗普通飲品同啤酒係免費之外,Sapporo生啤只需要加$28蚊,喺出面酒吧叫一杯都不可能,所以我覺得非常超值。

有名你叫'校長燒肉'幾有霸氣😎

午市和晚市既放題都是任飲任食

2018-07-19
2018-07-22 356 浏览
一時興起,想一嘗久久未食的燒肉放題,又不想出到市區,於是便左找右找,最後找到校長燒肉。7時左右到達,店外竟然排了不少人,原來大家都在等待夜晚放題時段的開始,等了一會兒後,終於到我們進入。店入環境普通,裝修無甚特別,走了一轉,食物的款式亦不算多,其中令人失望的是刺身的款式甚少,連甜蝦也沒有。草草取了些三文魚刺身來試,味道不過不失。取了一些熟食,分別是雞翼與小丸子,亦是普普通通。雖然沒有什麼特色飲料,但竟然有人參雞湯,當然要一試,但竟然絲毫人參味也沒有,令人失望。於是便開始燒肉了,燒了雞翼,豬頸肉,金菇和一堆貝殼類海鮮,自己燒的食物自然是特別好吃,但在燒食物時油煙味甚濃,吸油煙的裝置形同虛設,令我渾身油煙味,難受得很,吸入過多油煙後更感到不太舒服,大大影響進食的心情。最後餐廳提供的甜品亦泛善可陳,大多為雀巢雪糕,自家製的甜品看上去亦不吸引,唯有帶著失望離開。整體而且,食物平平,價錢計加一後一位243.5,以假日黃金時段而言不算貴,但這次的體驗麻麻,不值得再試。

2018-07-22
$243.5 (晚餐)