2024-01-09 75 浏览
星期日天氣好,適合去行山,之後就去了這間位於大埔廣場的【校長燒肉日韓料理】補充體力。餐廳主打放題日韓料理,有過百款的食物,款式甚多,令人眼花撩亂,另外還有任飲清酒、啤酒及多款飲品,十分豐富。除了有韓燒外,還有日式火鍋,加上多款的壽司刺身、炸物天婦羅、蒸點心、沙律、海鮮等等,應有盡有。三文魚肥美,有些接近腩位。蘋果沙律爽脆,沙律菜新鮮。炸物適合小朋友,新鮮熱辣。火鍋配料有丸、腸、肥牛等。很多款式的燒烤肉,牛扒、豬扒、雞扒等等。熱食以蔬菜及麵為主。清酒、梅酒啤酒都有齊。還有多款健康茶。甜品有奶凍、雪糕等。值得一讚店員收碟快,主動換油紙及幫助客人。
三文魚肥美,有些接近腩位。
蘋果沙律爽脆,沙律菜新鮮。
炸物適合小朋友,新鮮熱辣。
火鍋配料有丸、腸、肥牛等。
很多款式的燒烤肉,牛扒、豬扒、雞扒等等。
熱食以蔬菜及麵為主。
清酒、梅酒啤酒都有齊。
還有多款健康茶。
甜品有奶凍、雪糕等。
值得一讚店員收碟快,主動換油紙及幫助客人。
2024-01-02 60 浏览
成日起大埔食野 同朋友去食飯成日要諗食乜🥹一大班人最岩去校長燒肉日韓料理食野 壽司又有、熱食、火鍋、韓燒、炸物、甜品 多樣款式選擇 價錢唔貴 乜都有得食 性價比好高😍😍大多數都係燒醃好咗嘅肉類,當然大件夾抵食 有雞軟骨、牛扒、雞翼、多春魚等 有平時坊間小見既秋刀魚👍🏻👍🏻🫣炙燒壽司好多款勁正 見相都知多款式 壽司有軍艦同卷物 7點後任食任拎 最愛芝士三文魚壽司😍食多幾舊都唔會怕飽啦‼️甜品雪糕都好多選擇 仲有菠蘿冰同西瓜冰🥰出面仲有花茶任沖任飲 大人細路都岩👏🏻最愛瓶裝維他奶

甜品雪糕都好多選擇 仲有菠蘿冰同西瓜冰🥰
出面仲有花茶任沖任飲 大人細路都岩👏🏻
最愛瓶裝維他奶

2023-12-19
2023-12-21 82 浏览
邊爐、燒肉;仲有各款沙律前菜、熟食、壽司、甜品!😛校長燒肉日韓料理放題款式不嬲都好豐富😍呢日又拉埋屋企人去食Buffet😚💫 燒肉火鍋區有成三大格,牛、豚、雞、海鮮款款都有😋必食一口牛、咖喱雞軟骨、土匪雞翼、叉燒、金沙骨、香草魚柳、香草腸、黑椒牛扒、蒜香雞扒、一口豚等~另外,亦有唔少蔬菜、丸類、麵食可以打邊爐,三款湯底包括日式清湯、壽喜燒湯同豬骨湯🥘💫 凍盤&壽司區有凍蝦、青口等;各款日式前菜包括中華沙律、味付螺肉、仲有韓式泡菜同涼拌🥗!壽司款式都多,有成十幾款,好吸引既有香芒炸蝦卷🍤、火灸蟹柳壽司同花之戀~🍣另外有刺身通行證任拎刺身,包括三文魚、大大隻既赤蝦、八爪魚、吞拿魚、鮮帶子等,而且色澤晶瑩~店員比既份量仲好多添😛💫 炸物區有炸薯格、薯餅、洋蔥圈、蝦片🦐仲可以自製溫泉蛋海苔飯🍳點心區有蟲草花燉湯!仲有啲包點同蟲草花燒賣🤭💫 熟食區都多款式!有蒸魚、咕嚕肉、金銀蛋煮菠菜、炒肥腸、西芹鮮蝦仁等,味道都OK嫁💫 甜品櫃有各款杯裝甜品,仲有迷你版百福豆腐花😚又可以自選配料整涼粉同冰粉!雪條有韓國既蜜瓜雪條🍈仲有奇脆批(香芋味)、牛奶樂🥛價錢資料:晚市(5pm~11pm)星期一至五成人(
邊爐、燒肉;仲有各款沙律前菜、熟食、壽司甜品!😛校長燒肉日韓料理放題款式不嬲都好豐富😍呢日又拉埋屋企人去食Buffet😚

價錢資料:
晚市(5pm~11pm)
星期一至五
成人(自選兩小時):$238
小童(自選兩小時):$138

六日、公眾假期及前夕
成人(自選兩小時):$258
小童(自選兩小時):$148
2023-12-13 97 浏览
我幫襯過大埔荃灣同觀塘分店雖然冇食過其他分店不過暫時都可以斷言大埔分店應該係最多嘢食嗰一間不過唯一唔好嘅係大埔太多人啦每次都要排好耐隊先入得🙃🙃不過呢個價錢可以食到咁多嘢有刺身有得打邊爐有得燒肉一切都係值嘅👍👍
我幫襯過大埔荃灣同觀塘分店
不過呢個價錢可以食到咁多嘢
刺身有得打邊爐有得燒肉
一切都係值嘅👍👍
2023-12-12 1366 浏览
在附近參加了活動,晚上來吃燒肉放題。之前在荃灣的分店吃過,覺得性價比高,今次再來吃!這兒坐位闊落,抽風系統良好,食物種類極多,而生日生月份更全單88折,性價比很高!燒肉區豬肉、牛肉、雞肉、羊肉、多春魚等,應有盡有,大部份肉類已經醃製好,例如麻辣雞扒、雞翼、金沙骨。而我最喜歡羊肉片,薄切,吃起來特別易入口。還有不能錯過的菠蘿,燒過的菠蘿特別清甜多汁!火鍋區湯底有日式清湯、壽喜燒湯、日式豬骨湯選擇。有各式丸類、腸類、餃子和肉類,還有烏冬、拉麵、粉絲等不同粉麵選擇。沙律區和餐前小食區有炸薯格、炸雞塊、春卷等,十分鬆脆。當然還有不少沙律菜揀,十分吸引!刺身區和壽司區赤蝦、凡立貝等刺身十分新鮮!壽司款式也不少,小巧精緻。甜品區七彩繽紛的果冰、布甸任君選擇,還有大人小朋友都喜愛的軟雪糕、本土牌子cocoberry 和百福豆腐雪糕,還有不同味道的冰條,小朋友就最開心!熟食區有馬拉盞燒賣緊蒸點心,又有人蔘雞湯和木瓜雪耳糖水選擇,當然不少得青口、西蘭花等。飲品區喜歡這兒的飲品有雪櫃雪過的和室溫的,有不同茶類和酒類飲品,還有熱的玻璃樽裝維他奶,回憶都回來了!花茶區泡茶的材料有甜葉菊、金邊玫瑰、蘋果花等,包
燒肉區

火鍋

沙律區和餐前小食區
刺身區和壽司

赤蝦、凡立貝等刺身十分新鮮!壽司款式也不少,小巧精緻。
甜品

熟食區

飲品區
花茶區

泡茶的材料有甜葉菊、金邊玫瑰、蘋果花等,包羅萬有,而且備註功效,我們可按自己需要自行泡製花茶。
  • 花茶
2023-12-09 88 浏览
校長燒肉位於大埔中心 大埔嘅街坊一定會識 因為位置非常就腳 今晚同媽咪去食晚市燒烤火鍋放題 食物選擇多元化 有炸物 熱食 蒸點心 火鍋 燒烤 凍海鮮 刺身 壽司 甜品 甜筒 雪條等等刺身有劍魚腩 帶子 八爪魚 三文魚 榮螺片 赤蝦 拎左啲刺身帶子嚟燒非常鮮甜 肉類我最鍾意食雞翼 豬頸肉同埋香辣薄牛肉片 另外都有啲蔬果燒 我就燒咗唔少翠玉瓜同菠蘿可以解膩另外呢度有火鍋 不過我就懶得開多個煲 所以夾咗啲熱食食 金銀蛋莧菜 辣酒煮花螺 雜菇炒翠玉瓜等等 味道都唔錯飲品出面除咗有汽水 包裝茶 仲有罐裝啤酒 啱曬同朋友嚟飲酒食燒肉甜品都有好多款 我就試咗自家製乳酪食落酸酸甜甜 可以解一解食燒肉嘅肥膩感適逢就黎聖誕節 餐廳都佈置咗好多聖誕裝飾 周圍都有掛飾同埋聖誕老人 好有氣氛

喂各位!剛去咗間超正嘅燒肉店,仲喺度胃口大開嗰陣,忍唔住同大家分享下🔥。首先,佢地嗰啲豬頸肉,肥瘦相間得嚟唔會太油膩,瞓喺炭火上面咝咝聲,焦香到不得了!🤤 燒到微焦嘅緣邊嚼落去鬆化又惹味,真係撚正!肉質嘅話,佢哋啲牛肉掂晒嘅,腍滑得嚟又唔會太柴,搽少少醬汁,哇!即刻提升咗整個味道層次!海鮮方面都唔遜色,魷魚鮮甜,蝦仁跳跳,燒呀燒,鮮味就噴晒出嚟,真係令人一試難忘。🐙而且環境都幾好嘅,坐得舒服,仲有多款醬料可以揀,自家調配醬汁、辣椒、蒜蓉,最啱鍾意嘗試新口味嘅你!依家講緊就又餓返嚟喇,兄弟姊妹們,快啲揪埋班Friend一齊衝去食啦!落肚嘅時候,咁嘅滿足感,真係無價!🍢🥢👍🏼

已經喺OP買過好多次 校長燒肉日韓料理 現金券,訂位食抵啲。啱啱放假行完大埔一田,開心購物之後又去咗食校長燒肉,晚餐款式多,價錢合理。C.晚市燒烤自助餐(成人)$258七點幾入場好肚餓,一個價錢可以食到燒肉🥩火鍋🥘刺身🍣放題CP值高🎄位置係人氣大埔廣場,一田百貨旁邊,我哋人少少坐卡位,都好舒服,如果一大班朋友就有VIP房。刺身食放題,我鍾意食咗刺身先,當晚都幾多選擇,吞拿魚、赤身,鮮甜冇筋,必食!三文魚腩夠肥美,大大隻赤蝦夠新鮮,鮮甜無腥味。壽司放滿一整盤,有人好鍾意食腐皮壽司,甜甜地係幾開胃,鰻魚壽司很精緻,還有很多卷物,火灸三文魚,花之戀也不錯。坐低口渴,可以攞啲飲品先,女士最愛各式花茶飲品、汽水、啤酒、泡茶。竟然有清酒 sake、梅酒,都可以任飲,非常有驚喜!小食還有很多炸物,炸薯條、炸香蕉、炸芋丸、炸薯格,炸餃子🥟沾醬汁很好味。前菜小食,中華沙律、泡菜、螺肉,不可少。想食啲熱嘢,甜甜地嘅有糖水,木瓜雪耳糖水、燉蛋,夠晒滋潤。仲有熱辣辣嘅老火湯,朋友飲的是人蔘雞湯,真材實料。熟食區都有很多小菜,少辣回鍋肉,椰菜好爽口,飽肚嘅有炒麵,蘿蔔魚蛋,金銀蛋炒菜。仲有懷舊蒸點心,特色燒賣,
C.晚市燒烤自助餐(成人)$258
刺身
腩夠肥美,大大隻赤蝦夠新鮮,鮮甜無腥味。
竟然有清酒 sake、梅酒,都可以任飲,非常有驚喜!
前菜小食,中華沙律、泡菜、螺肉,不可少。
仲有懷舊蒸點心,特色燒賣,蒸籠粉果。蒸溫泉蛋、茶碗蒸,調味剛好的碗仔翅,好有夜繽紛感覺,童年回憶。
火鍋🍲配料
各式各樣的丸類,蔬菜、粟米、蟲草花、菇菌類,纖維質好健康。
燒烤類
食肉獸首選辣到飛起的麻辣雞扒、雞翼,大大件夠晒份量,大中火燒,肉質嫰滑,好惹味,麻辣刺激。
美國肥牛片,肥瘦均勻,食燒烤多啲脂肪仲香甜,食落滿口油脂香味,牛扒肉質較淋,嫩滑又多汁。
食韓國菜最鍾意就係豬五花,燒到兩邊焦脆,再去拎啲生菜,夾埋一齊食,減少油膩感。
仲有好放肆,咁食咗好多德國腸、腸仔、司華力腸、霹靂腸,全部都係腸,真係好鍾意燒烤食香腸。
朋友話想食燒多春魚,真係要好有耐性,慢慢燒,食到香脆的多春魚,連骨都食埋。

女士們想食得健康啲,很多沙律選擇,蘋果沙律,甜酸好開胃。
甜品仲可無限任食軟雪糕、雪條。
非常滿足的一餐校長燒肉,不斷重複encore的很讚!
  • 花茶
  • 炸物
2023-12-04 79 浏览
大埔有個火車博物館,今日去睇下發覺地方不大,卻有火車歷史外,仲有已退役的火車參觀,幾特別,對火車迷是值得一看。參觀後,不經不覺食晏時候到,就去了位於大埔廣場的校長燒肉餐廳。這家餐廳的門口擺放著一個大大的雪人公仔,路過必看到。再望下個價錢,中午分90分鐘同2小時,食物基本有齊燒烤區+沙律區+熟食區+壽司區+小食區+甜品區+飲品區+雪糕區,仲可以再按需要加食火鍋同刺身等,有咁多嘢食所以冇乜思考就入去,沿樓梯一直行上去有不同擺設,當然最吸睛係iron man。再講下環境,整體企理衛生,飲品好多選擇,見到都開心,除咗罐裝啤酒、仲有梅酒、清酒,最正嘅有暖暖維他奶,真係很少見。食物區隔分明,每區款式唔多,但基本嘅會有齊,好似小食有薯條、炸雞寶,燒肉有牛、豬、雞,壽司有蛋、三文魚、吞拿魚,沙律有蕃茄仔、蔬菜,其他有湯、麵包等等,總之加起就足夠有餘,只怕眼闊肚窄,千萬唔好浪費食物,食幾多攞幾多就最啱。2小時嘅快樂不知時日過,轉眼食到飽飽,又可以再行街。

再望下個價錢,中午分90分鐘同2小時,食物基本有齊燒烤區+沙律區+熟食區+壽司區+小食區+甜品區+飲品區+雪糕區,仲可以再按需要加食火鍋刺身等,有咁多嘢食所以冇乜思考就入去,沿樓梯一直行上去有不同擺設,當然最吸睛係iron man。

2小時嘅快樂不知時日過,轉眼食到飽飽,又可以再行街。

2023-11-22 84 浏览
阿公突然打開相簿🌚發現“回味”的食物🤪之前經過大埔見到開咗日韓燒肉🥓🍣當時仲要萬勝節☠️裝飾阿公睇細節位嚟啦👀連裝飾都仔細搞 就真係心機野喇👍🏼咁餐廳嘅食物質素好就是必然der law😁Iron man 帶頭套🦸🏼 沿路仲有變面畫營造氣氛🦴🧛🏻已經停留咗喺節日氣氛到食飯都開心哂🔝食物多元化得嚟係有質素嘅📯唔會好似其他地方咁得個“多”字但唔係樣樣都放得入胃😆果種例如壽司🍣有多款焦糖燒🍯重點每款都好好食 連職員拎出嚟都會擺靚靚完全做到色👀香👃🏼味👅都俱備太多講唔哂喇‼️自己親身用眼鼻口去試下啦😉
阿公突然打開相簿🌚

太多講唔哂喇‼️自己親身用眼鼻口去試下啦😉
2023-10-06
用餐时段
2023-11-15 962 浏览
星期日的下午我去左大埔行街趁住一田係地下的特賣場買左好多內衣褲。shopping完去左校長燒肉度食晚餐食7點前離坐,可以食刺身,燒肉,火鍋放題$198一口價,另計加一時間由5點入座食到7點前離坐大埔的校長燒肉位於大埔廣場旁邊有日本城同一田百貨餐廳同荃灣分店一樣分為兩層設有電梯同樓梯餐廳以卡座同包廂房今晚我入座我係校花呢個包廂餐廳的洗手間係電梯旁邊,近出入口非常方便食客使用有唔凍的紙包飲品係各式茶類飲品炸物炸芋丸,薯格,炸餃子,糖水木瓜雪耳糖水夠晒清潤中湯人蔘雞湯比較清有紅棗都幾足料熟食區回鍋肉少辣椰菜夠爽口炒麵豬皮魚蛋金銀蛋菠菜蒸點心燒賣粉果馬拉盞蒸類溫泉蛋蛋黃夠香茶碗蒸調味剛好碗仔翅兒時回憶火鍋料各式丸類蟲草花菇菌類生菜燒烤類首選食得辣既叫麻辣雞扒燒完肉質嫰辣味夠惹味麻辣雞翼雞翼大大隻辣味夠入味美國肥牛片用火力把油脂溶化令牛肉更嫰更多汁豬五花燒到焦脆配蔬菜食減少油膩一口牛牛肉粒骰子大小煎香四面肉質較淋牛扒一大塊燒烤完再煎塊偏瘦但唔會太老多春魚燒完香脆由頭食到魚尾飲品區西柚味汽水酸酸甜甜好開胃蘆薈飲品粒粒蘆薈排毒飲品烏龍茶解膩食燒肉飲,食多多都得沙律蘋果提子沙律提子乾甜蘋果微酸預先拌好
星期日的下午我去左大埔行街
趁住一田係地下的特賣場買左好多內衣褲。
shopping完去左校長燒肉度食晚餐
時間由5點入座食到7點前離坐

大埔的校長燒肉位於大埔廣場
旁邊有日本城同一田百貨
餐廳同荃灣分店一樣分為兩層
設有電梯同樓梯

餐廳以卡座同包廂房

今晚我入座我係校花呢個包廂

餐廳的洗手間係電梯旁邊,近出入口
非常方便食客使用

有唔凍的紙包飲品
係各式茶類飲品

炸物
炸芋丸,薯格,炸餃子,
糖水

粒粒蘆薈
排毒飲品
烏龍茶
解膩
食燒肉飲,食多多都得

沙律

有時係腩
夠肥美
赤蝦
夠新鮮

仲可以自製涼粉,冰粉

非常滿足的一餐
2023-11-12
  • 壽司
🥩🍣🍦🍮🥗🍵🍹🧃萬聖節快到了,周圍都有萬聖節主題的裝飾,每次看到都覺得興奮🥰🎃今年終於有點氣氛了😍省城的確是比較多萬聖節裝飾,而今年新界也發現到,大埔校長燒肉的門口就已經有大大棵的南瓜樹,一路到上層都有很多畫像、擺設,後悔沒有穿cos 服來😫$188 自助餐 + 燒肉放題,的確物超所值,食物種類繁多,應有盡有,還有不同的凍飲熱飲提供,對不喝凍飲的人是何等的福音🥹建議升級刺身通行證,量多又新鮮🤤甜品、湯類、雪糕、花茶亦很出色還有梅酒可以一試😋吃得超滿足,下次再來😋PS. 建議整吓啲凳,著短裙會𠝹親patpat😭 隔油紙換大張少少比較好員工都好積極清理枱面,會主動換紙👍🏻👍🏻
🥩🍣🍦🍮🥗🍵🍹🧃

建議升級刺身通行證,量多又新鮮🤤
甜品、湯類、雪糕、花茶亦很出色
還有梅酒可以一試😋

吃得超滿足,下次再來😋

PS. 建議整吓啲凳,著短裙會𠝹親patpat😭
隔油紙換大張少少比較好

員工都好積極清理枱面,會主動換紙👍🏻👍🏻

2023-10-30 89 浏览
上星期突然很想吃放題,想起了這一間開業了一段時間放題燒肉店,晚間時間便和家人過去一坐下來便看到他們有各類熟食,每樣都嘗試了一點,當中他們的味道十分不錯,每一道熟食屬於坊間餐廳單點小菜的味道,非常驚喜,另外他們更有沒有預計過載放題店出現的熟食例如是碗仔翅和點心,看到他們的誠意另外他們除了燒肉之外,亦提供各類刺身,此生的種類相當不少,當中特別推薦赤蝦和王帆立貝,入口新鮮,肉質軟滑彈牙,此外他們的壽司亦屬於高質素最後來到燒肉店當然要嘗試一下各款肉類,他們的肉類選擇極多,此外還提供各種例如餃子芝士腸或是牛油粟米等小吃,比起坊間一些燒肉放題店更有誠意,材料選擇更多,會再相約朋友過來這間性價比高的放題店

2023-10-30 93 浏览
呢間校長燒肉真係好抵食,自助餐放題食lunch 人均200有找!仲要係任食刺身、燒肉同火鍋,當然唔少得有甜品啦!坐位好闊落,環境都非常好,飲品區,燒肉區,熟食區,甜品區,花茶區,刺身區,冷盤區,火鍋區…等等。真係好多選擇。除咗罐裝紙包裝飲品之外,仲有啤酒、清酒、梅酒。我特別鍾意係自助花茶區,差不多二十種配料,而且每種都寫左功效,相當貼心啊!前菜,凍盤同沙律小食都有好多,車厘茄、粟米、青瓜、菠蘿粒,螺肉、中華沙律、酸薑、韓式泡菜、涼拌木耳等等,我自己都試唔哂!仲有熱食熟食同炸薯格、炸雞塊等等。而壽司刺身都有好多選擇,有三文魚、吞拿魚、希靈魚、螺片同赤蝦,夠新鮮!同場更有即制手握壽司㗎!火鍋同燒烤配料區種類多到我係食唔哂,燒肉必推黑椒牛扒,豬頸肉同韓式魚柳,係勁入味,燒到少少脆口,咬落口感更加豐富!而火鍋有三款湯底,分別係日式豬骨湯、日式清湯同埋壽喜燒,個鍋係雙拼鍋,可以試哂唔同口味!而甜品加埋都有十幾款,一啲都唔馬虎,仲可以自制台式涼粉撈,真心正!不得不提係雪糕,呢個雪糕好似雪葩噤,口感係非常非常之好,食完簡直係透心涼!總括,呢個價錢食到噤多嘢真係真心抵!而且食物質素都好好,會再黎喔!

除咗罐裝紙包裝飲品之外,仲有啤酒、清酒、梅酒。

用餐时段
2023-10-29 49 浏览
每當朋友聚會吃飯, 不論人數多少, 因著各人的口味不同, 往往都要費盡心思選擇, 但自從去過校長燒肉之後, 就再沒有這方面的煩惱了校長燒肉的食物及飲品種類非常豐富, 不論中、西、日、韓式, 都應有盡有, 而且味道及質素亦有保證, 一定能夠滿足各人所好, 而且配料亦非常齊全, 還可以一邊韓燒, 一邊火鍋, 一邊自助餐, 一次過滿足三個願望這次來是臨近萬聖節, 由門外到店內都充滿萬聖節氣氛今次試了最深刻的有人參雞湯 - 真材實料, 味道甘甜👍蕎頭 - 有點意外竟然在沙律吧可以找到蕎頭, 很少機會可以吃到, 酸酸的味道非常醒胃, 吃到有點飽飽滯滯時也能大派用場👍😋中式蒸魚 - 肉質鮮嫩好味😋木瓜雪耳糖水 - 非常滋潤的時令糖水, 甜到適中, 吃了三大碗🤩😋😋😋

這次來是臨近萬聖節, 由門外到店內都充滿萬聖節氣氛

今次試了最深刻的有

人參雞湯 - 真材實料, 味道甘甜👍

中式蒸魚 - 肉質鮮嫩好味😋