2024-02-16 103 浏览
午餐比較鍾意粉麵嘅我,又用平台訂餐,今次打算試吓其他米線,見幾吸引就叫嚟試下再外加咗1碟皮蛋,老實講皮蛋我唔建議大家叫,唔係味道差,味道係好食嘅,只係好唔完整地夾到,所以唔推薦大家,個粉麵係好食嘅,好味道不過我覺得青瓜太大舊,可以的話切細小小會更易入口
不過我覺得青瓜太大舊,可以的話切細小小會更易入口
2024-02-08
外卖送餐
2022-06-27 356 浏览
沙田廣源市場入面有條小型美食街,可以搵到唔同種類既熟食鋪頭,價格親民,好適合住喺附近既街坊黎醫肚。今次就揀左食呢間酸辣米線,佢同隔離既川香閣好似係同一個老細(?),落單後見到姐姐去隔離拎食材😂。 🍴酸菜豬軟骨腐竹米線$3535蚊大大碗,價錢比起好多連鎖店更抵,肉既份量又多,好欣賞佢有配埋蔬菜添。湯底係重口味既酸辣湯,酸菜、花生同其他香料都落得唔手軟,酸味辣味都好刺激,重口味人士一定鐘意。而豬軟骨既肉質就時好時壞,我第一次買係超軟腍,但第二次就比較韌呢🙈。 🍴酸菜餃子腐竹米線$35呢碗同上面嗰碗一樣,只係轉左做餃子。餃子皮滑,入面係白菜豬肉餡,似上海雲吞feel。 整體黎講係幾驚艷既,賣相吸引,份量勁多,次次食完都要攤喺度🤣,質素唔係話超級好,但價錢真係抵到爛👍👍。鋪頭仲有其他川菜小吃選擇,啱晒鐘意食辣既人。

🍴酸菜豬軟骨腐竹米線$35

🍴酸菜餃子腐竹米線$35