2023-04-25 398 浏览
We ordered the Ultimate Tuna Sushi Assortment priced at $268, which included 4 pieces of the Red Tuna Sushi. The tuna had a fair taste and was enjoyable, but nothing out of the ordinary. The Minced Tuna was nicely done and had a smaller size than the regular a la carte portion. The staff was courteous enough to advise us to start with the sushi that had seaweed wrapping on it first, as it would absorb moisture from the fish and rice, which was a nice touch.We also tried the Ultimate Extra Fatty

We also tried the Ultimate Extra Fatty Tuna, but unfortunately, the one we had wasn't the best part of it. On the other hand, the Ultimate Medium Fatty Tuna was decent, but considering the price, it could have been better.

Moving on to the Salmon Sushi Assortment, priced at $148, which included 1 piece of Lightly-Broiled Salmon and Cheese, 2 pieces of Lightly-Broiled Salmon, 3 pieces of Salmon sushi, 3 pieces of Salmon Roe thin Roll, and 3 pieces of Salmon thin Roll. Overall, the dish was fine, but the Lightly-Broiled Salmon could have been done a bit more to bring out the oils and flavors.
Salmon Sushi Assortment,
2023-04-23
Salmon Sushi Assortment,
📌 梅丘壽司の美登利総本店 (美麗華廣場) - 尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期3樓312號舖🗓(22/4) 星期六 ⏰ 中午12:30左右 💈特式:日本嘅梅丘壽司美登利嚟香港開店都已經有4~5年,直到而家有旺角/沙田/青衣/尖沙咀4間分店,但我之前都係係日本食,係香港食都係第一次。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:我今日兩個人食,叫左兩個盛合set,另外再散叫左少少壽司,而家等我同大家講下🍣味道先。望月師傅特盛壽司$248 - 呢個盛合有10件壽司,1件手卷同1件玉子,另外仲有一個小沙律/赤麵豉湯/茶碗蒸。壽司有三文魚/帶子/油甘魚/鰈魚裙邊/吞拿魚赤身/大赤海老/大吞拿魚腩/蟹肉蟹膏/雜錦魚生杯/香蔥吞拿魚腩,個手卷就係雜錦魚生手卷。當中有帶子/大吞拿魚腩/大赤海老呢3款比較出色,其他都相對普通,手卷d紫菜亦偏淋。特選手握壽司盛合$298 - 呢個盛合就只有9件壽司,1件手卷同2件玉子。壽司有三文魚子/帶子/鱆紅魚/大赤海老/松葉蟹腳/燒鰻魚/海膽軍艦/2件中吞拿魚腩,個手卷就係蔥吞拿魚腩手卷。當中都係帶子/大赤海老,仲有松葉蟹腳/海膽軍艦都係偏好食,其他亦都相對普通,手
🗓(22/4) 星期六 ⏰ 中午12:30左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

特選手握壽司盛合$298 - 呢個盛合就只有9件壽司,1件手卷同2件玉子。壽司有三文魚子/帶子/鱆紅魚/大赤海老/松葉蟹腳/燒鰻魚/海膽軍艦/2件中吞拿魚腩,個手卷就係蔥吞拿魚腩手卷。當中都係帶子/大赤海老,仲有松葉蟹腳/海膽軍艦都係偏好食,其他亦都相對普通,手卷d紫菜同樣偏淋。

金目鯛手握壽司$55兩件 - 金目鯛係今期特別推介,呢個散叫有2件,一件就係新鮮金目鯛同一件灸燒金目鯛,新鮮個件比較好d,灸燒個件就麻麻地。

吞拿魚筋壽司$12 - 呢個吞拿魚筋未試過,見佢咁平就試下,不過都無特別,除左幾有咬口之外,唯一好處就係唔貴。

香蔥吞拿魚腩軍艦$15 - 因為我好鐘意食吞拿魚腩軍艦,但落order時無留意原來我叫個兩個盛合其中一個已經有香蔥吞拿魚軍艦,另一個就有香蔥吞拿魚手卷,如果唔係我應該唔會再加,因為都只係普通都不得了。

特級玉子壽司$35 - 呢個就見佢幾特別所以特登叫,佢係一件好大件嘅厚燒玉子,同埋一舊乜都無嘅軍艦係上面,個玉子真係好厚,蛋味都香,不過真係好甜,當甜品食就唔錯。

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 : 餐廳有不少清酒/燒酒/啤酒可選擇,當然仲有普通汽水同幾款梳打,但我就無叫到,淨係飲佢地提供嘅茶水。

🍽環境:餐廳環境都幾好,成間餐廳內外都係走木系風格,好有日本feel,坐位大多鬆動闊落,仲有窗口位可以望到九龍公園,而且環境衛生,光猛企理。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:店員服務好,又有禮貌,餐廳係用QR Code落單,上菜時店員會介紹應該先食邊件,由淡至濃味咁食,店員refill茶水亦都好爽手。

💰💸價錢:叫左兩個盛合同散叫左6件壽司,埋單就大約$750蚊,其實價錢就偏貴同唔抵食。

🐲💬總結:話晒香港都係美食之都,仲有不少隱世壽司小店,我就情願去食個d,可能服務同環境會無咁好,但質素會係差唔多甚至更好,但價錢會平一截。

推薦指數:❤️❤️❤️🤍🤍
2023-04-22
望月師傅特盛壽司
特選手握壽司盛合
2023-02-05 741 浏览
年初七,人人生日快樂!!🎉🎉做完Facial,喺附近諗唔到食乜好,不如食壽司當生日飯😂😂🍣,我叫左個「望月板前壽司」嚿玉子和大赤海老🦐最好味😚,蟹肉蟹膏都唔錯。
2023-02-04 554 浏览
香港過江龍壽司店真係緊有一間係左近,美登利雖然人氣同受歡迎程度都被其他壽司店遜色,但佢都絕對不容忽視尖沙咀店位於美麗華商場一期,店舖既裝修以木色為主調,有點日本築地壽司店既感覺,而我坐既卡位闊落又舒服望月板前特撰壽司因為懶既關係,所以揀了呢個set, 個set有迷你沙律、味噌湯 & 茶碗蒸,茶碗蒸都幾滑,魚既魚生壽司件件都係長到拖地的,整體都新鮮美味白子軍艦出面既壽店很少會有白子,見到有當然要叫一貫試下,白子creamy既口感,未必人人喜歡,但我就幾鍾意,同埋都尚算新鮮美登利壽司款式都算多,走中價路線,雖然味道唔算好驚人,但都有品質保證,如果唔想排隊不妨可以考慮佢

望月板前特撰壽司

白子軍艦

2023-01-16 1754 浏览
【梅丘壽司の美登利】於2019年以加盟式進駐香港,在本港開設了四間分店,設有日本師傅監督食物水準,而且食材由日本豊州市場直送,首店開業時要排長龍,今日今非昔比,此情不再。人龍去了近年火速走紅的迴轉壽司店【壽司郎】。小編帶住公主唔想排隊又去開美麗華廣場,終於試下【梅丘壽司の美登利】。室內有壽司枱,有廚師在客人面前即做手握壽司。多人的話可以有個室。另外,窗口位置有單人位置,十分貼心。午餐定食有多款選擇,而且價格貼地。點了份最豐富的【特盛手握壽司盛合  $188】。在香港上樓食正式的壽司店四、五百蚊個lunch set 是常理。這裡的午餐$188 有12件壽司,款式普通都係一分錢一分貨,有生蝦、熟蝦、魷魚、墨魚、蛋。魚生有七款,薄切但長長的,魚生不是腩位沒有油脂但至少新鮮,普普通通。定食有蒸蛋及麵豉湯。女兒不吃魚生但又話要食日本菜,【梅丘壽司の美登利】價格不高、環境舒服、服務又好,親子到來是不錯的選擇。如果要講究的話,就不在此。
人龍去了近年火速走紅的迴轉壽司壽司郎】。小編帶住公主唔想排隊又去開美麗華廣場,終於試下【梅丘壽司の美登利】
室內有壽司枱,有廚師在客人面前即做手握壽司
多人的話可以有個室。另外,窗口位置有單人位置,十分貼心。
午餐定食有多款選擇,而且價格貼地。
特盛手握壽司盛合
定食有蒸蛋及麵豉湯。
2022-12-28
2023-01-03 602 浏览
📍HONG KONG 📍雖然香港有幾間分店,但係一直都冇機會試🥹終於有機會喇🥰 今次仲揀咗午市過黎#天婦羅烏冬御膳一份有齊蟹肉帶子丼飯,湯烏冬,茶碗蒸同天婦羅盛盒🤓紫蘇好爆濃,勁正🥹帶子,辣椒,白身魚要講下,成個天婦羅好脆又唔濕,個皮又唔厚👍🏻蟹肉帶子丼飯好鮮,魚子都新鮮唔魚腥,一啖入邊有滿滿嘅加埋蟹肉🦀茶碗蒸就實左少少,所以蛋香會重d,但我個人口味中意滑d。入面都有蝦帶子粒。成個定食勁大份勁豐富😍#吞拿魚腩手卷打得好爛無根,侍應都會提你一黎就要即食但就無咁多油香。#三文魚三貫呢個就正正常常,三文魚夠大件,好油好香 要提一提呢間勁好services,侍應好主動加茶收碟重好好禮貌。lunch 定食雖然唔平,但係一定夠食😗
📍HONG KONG 📍

#天婦羅烏冬御膳
一份有齊蟹肉帶子丼飯,湯烏冬,茶碗蒸同天婦羅盛盒🤓
紫蘇好爆濃,勁正🥹

成個定食勁大份勁豐富😍

#吞拿魚腩手卷
打得好爛無根,侍應都會提你一黎就要即食
但就無咁多油香。

#三文魚三貫
呢個就正正常常,三文魚夠大件,好油好香

lunch 定食雖然唔平,但係一定夠食😗
2022-10-30 1110 浏览
友人去東京,必去美登利,但在疫情期間,未能去日本,惟有在港吃。油甘魚刺身,鮮度和溫度都合格。極上吞拿魚盛合,壽司份量非常足料,但魚略嫌有筋,而魚拖長版的壽司,始終與傳統壽司有別。傳統壽司就是一口放入嘴裏,這種拖表魚塊的壽司是近年才流行的 。另點了平成海膽手卷,海膽算新鮮,還有魚子,海膽當然不是頂級的,紫菜也不夠脆口。店面設計是日式風格,服務也是近年流行的,自己用平板電腦點菜 ,埋單時發現非會員有八五折,約四百元。總體來說,欠正宗,但算抵食。

油甘魚刺身,鮮度和溫度都合格。

埋單時發現非會員有八五折,約四百元。
總體來說,欠正宗,但算抵食。
2022-10-27 721 浏览
經過此店幾次,都冇入去幫襯,因為價錢略嫌較貴,間中食下無妨。今日放假心情輕鬆所以入去消費,本身係會員,有九折優惠,一睇餐牌就叫了兩個午市壽司套餐,當然有好多都想試包括鰻魚飯,但今次叫咗壽司套餐先,跟餐的麵豉湯味道濃沃,茶碗蒸味道唔錯,蛋好滑。各款壽司無論賣相及味道都冇得挑剔,魚生好新鮮,尤其吞拿魚,拖羅入口即溶,肥而不膩。三文魚同樣味道佳與一般人氣壽司店不同。店員服務態度正面,本人食完啲碗碟都會很快就被收走,亦都好有禮貌。
2022-10-27
2022-10-23 487 浏览
今晚在美麗華廣場附近,醒起有一間梅丘壽司美登利日本餐廳,一行二人各自都點了炙燒手握壽司盛盒$100,有三文魚、魷魚、芝士蝦、吞拿魚及左口魚魚鰭壽司,用料新鮮,刺身大件,跟上次一樣能保持水準👍,另外點了茶碗蒸及一件玉子壽司,蛋夠滑,玉子壽司的蛋更是巨型,$10一件抵食啦!
2022-10-11 490 浏览
好耐無再吃美登利了,今次趁夜左食飯就去食美登利快快手唔洗等8:20入座,不過佢話9點last order,同埋熟食要等20分鐘,咁我都無叫到熟食,所以都唔洗等好耐。叫左個茶碗蒸,好快就到,啲蛋好滑,但就比較水,入面有片菇,有隻蝦,都算幾好味。之後叫左啲壽司,有三文魚(佢無三文魚腩唔知點解)、珍寶帆立貝、牡丹蝦、池魚、鯛魚,同埋吞拿魚蓉細卷。佢啲壽司都算新鮮,最好吃係牡丹蝦同埋帆立貝,都好大隻而且有甜味,不錯。不過佢嘅壽司款式比較少,而且無乜熱食種類真係好少。
好耐無再吃美登利了,今次趁夜左食飯就去食美登利快快手唔洗等

不過佢嘅壽司款式比較少,而且無乜熱食種類真係好少。
茶碗蒸
2022-09-18
2022-10-04 420 浏览
聽人哋講得多,我自己第一次幫襯呢間壽司店✌🏻✌🏻我同朋友嗌咗👇🏻👇🏻👇🏻《極上吞拿魚丼》《特盛手握壽司盛合》《八爪魚小食》本身叫白子,手機落單襟錯制😵‍💫😵‍💫**入埋和心會🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸睇食評見好多食家大嗌⋯失望!失望!🧐但呢個價錢,呢個質素,我又覺得好唔錯~真心冇得同日本心比較🤭🤭我哋成張單連埋入會費先係六百幾蚊,食到攬住個肚走,🤪不過可能我哋兩個係女仔,比較細食,但整體我哋覺得手握壽司都做得幾好飯嘅味道調教得唔錯✔️刺身新鮮度合格✔️八爪魚xx (其實可以唔使試,只係我嗌錯咗)😂😂⭐️⭐️因為入會俾咗會費有coupon送返,所以最後埋單係平返百幾蚊,個會籍接近係送(因為佢可以即時買即時用,出面好多店都唔得~下次先用得~
聽人哋講得多,我自己第一次幫襯呢間壽司店✌🏻✌🏻

我同朋友嗌咗👇🏻👇🏻👇🏻

《極上吞拿魚丼》

《特盛手握壽司盛合》

《八爪魚小食》本身叫白子,手機落單襟錯制😵‍💫😵‍💫

**入埋和心會

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸

睇食評見好多食家大嗌⋯失望!失望!🧐

我哋成張單連埋入會費先係六百幾蚊,食到攬

住個肚走,🤪不過可能我哋兩個係女仔,比較

細食,但整體我哋覺得手握壽司都做得幾好

飯嘅味道調教得唔錯✔️

刺身新鮮度合格✔️

八爪魚xx (其實可以唔使試,只係我嗌錯咗)😂😂

2022-09-20
雖然知佢係日本過江龍 但一路都冇試 諗住睇下口碑先 見到評價都幾兩極化👀不過見佢可以喺唔同區開到分店價錢又只係中等價位未算好貴決定親身試試佢 睇下邊邊講得啱先🤨.🍴蟹肉蟹膏沙律 $98 💛9/10一上檯以為店員上錯食物腦海中嘅沙律就係滿滿嘅一兜菜🥗然後上面有少少蟹肉蟹膏點綴下心諗呢兜橫睇掂點都係淨蟹膏😂點知原來冇錯就係佢大大份蟹膏下面cover住嘅就係爆量蟹肉份量超浮誇 完全顛覆咗我嘅想像 小癲😍.🍴蟹肉蟹膏細卷 $65 💛8/10身為蟹肉蟹膏愛好者原本諗住個沙律實唔夠喉所以又叫咗份細卷🤣一樣係蟹膏滿滿地鋪咗係頂頭但個人覺得沙律蟹肉多好多似乎更抵食😳呢嗰有夠飯就食落飽肚啲.🍴三文魚盞盛合 $145 💛7.5/10有普通同火炙壽司另外仲有魚籽同魚蓉細卷啱哂中意三文魚嘅香港人😛三文魚都幾長身幾大舊 新鮮嘅 但油香唔算話好突出 不過不失咁啦😉.雖然講味道上就一定唔及日本美登利但以份量黎講都叫比得好足🧐想食壽司我未必會第一時間諗起呢到但想食蟹膏蟹肉嗰陣應該會返黎覆桌🦀
雖然知佢係日本過江龍
想食壽司我未必會第一時間諗起呢到
但想食蟹膏蟹肉嗰陣應該會返黎覆桌🦀
  • 蟹肉蟹膏沙律
2022-09-28 268 浏览
行過尖沙咀,突然想食Sushi🍣咁就係商場睇到呢間壽司店不過唔熟路嘅話,我覺得比較難搵到路牌⬆️指我行左去停車場🅿️再入去😵‍💫入到去叫左個Lunch定食有茶碗蒸同麵豉湯麵豉湯唔會好似出面咁咸到死,味道剛好叫左12件壽司🍣定食係幾正嘅另外睇到有梅子壽司🍣所以叫左算試下幾得意,平時係魚味呢個係梅味,幾有趣另外仲叫左個三文魚刺身都算厚切🔪整體幾好可以再食
行過尖沙咀,突然想食Sushi🍣
咁就係商場睇到呢間壽司
不過唔熟路嘅話,我覺得比較難搵到
路牌⬆️指我行左去停車場🅿️再入去😵‍💫

入到去叫左個Lunch定食
有茶碗蒸同麵豉湯
麵豉湯唔會好似出面咁咸到死,味道剛好

叫左12件壽司🍣定食

都算厚切🔪

整體幾好
可以再食
2022-09-26 239 浏览
QR code落單然後就可以等食特選手握壽司盛合 $298賣相幾吸引-蟹肉好鮮甜-鰻魚汁夠濃郁 好好味好可惜除咗依2件 其他都係無乜特別-海膽只係唔苦 一啲甜味都無-吞拿魚腩都唔特別出色-三文魚籽、赤蝦、玉子、吞拿魚蓉手卷 etc依啲都中規中矩啦 無一件係中伏 但$298依個價錢嚟計 又好似唔係好值🤔火炙油甘魚壽司 $20火炙到好似燒熟咗咁吞拿魚筋壽司 $12以為會係嗰啲越咬越香嘅筋位🥲點知得個咬字 一啲都唔香印象中依間係又抵又好食 依家唔同晒
QR code落單

-鰻魚汁夠濃郁 好好味

好可惜除咗依2件 其他都係無乜特別

-海膽只係唔苦 一啲甜味都無
-吞拿魚腩都唔特別出色
-三文魚籽、赤蝦、玉子、吞拿魚蓉手卷 etc

火炙油甘魚壽司 $20
火炙到好似燒熟咗咁
吞拿魚筋壽司 $12
以為會係嗰啲越咬越香嘅筋位🥲點知得個咬字 一啲都唔香

印象中依間係又抵又好食 依家唔同晒
2022-07-23
午餐
✿ 三文魚盛合 $𝟏𝟒𝟓呢個𝐬𝐞𝐭有𝟔件唔同口味既厚切&特大既三文魚壽司仲有𝟑件三文魚籽細卷同𝟑件三文魚蓉細卷🍣 超鐘意食三文魚既我次次黎都會叫返呢個𝐬𝐞𝐭食完真係大滿足!! 三文魚壽司本身都好肥美 而炙燒過既三文魚既魚油香就更加重(●´ω`●)ゞ唯一做得唔夠好既係呢度既壽司飯比較易散 筷子一夾起就散開🥢 另外小卷都有驚喜喔~本身以為小卷係得上面有少少餡料 點知點鼓油嗰陣發現每件小卷入面都有一大舊三文魚真係性價比超高!!✿ 滿滿三貫 $𝟏𝟓𝟖海膽、吞拿魚蓉配三文魚籽呢個組合超吸引!!吞拿魚蓉好肥美 海膽都幾鮮甜 份量多到滿瀉而三文魚籽都好爽脆 每啖飯同刺身既比例差唔多係𝟏:𝟐 大滿足!!✿ 蟹肉蟹膏細卷 $𝟔𝟓呢個賣相超似💩既細卷好好味蟹膏味好濃郁 份量都唔少
✿ 三文魚盛合 $𝟏𝟒𝟓
呢個𝐬𝐞𝐭有𝟔件唔同口味既厚切&特大既三文魚壽司
仲有𝟑件三文魚籽細卷同𝟑件三文魚蓉細卷🍣
超鐘意食三文魚既我次次黎都會叫返呢個𝐬𝐞𝐭
食完真係大滿足!!
三文魚壽司本身都好肥美
而炙燒過既三文魚既魚油香就更加重(●´ω`●)ゞ
唯一做得唔夠好既係呢度既壽司飯比較易散
筷子一夾起就散開🥢
另外小卷都有驚喜喔~
本身以為小卷係得上面有少少餡料
點知點鼓油嗰陣發現每件小卷入面都有一大舊三文魚
真係性價比超高!!

✿ 滿滿三貫 $𝟏𝟓𝟖
海膽、吞拿魚蓉配三文魚籽呢個組合超吸引!!
吞拿魚蓉好肥美
海膽都幾鮮甜 份量多到滿瀉
而三文魚籽都好爽脆
每啖飯同刺身既比例差唔多係𝟏:𝟐 大滿足!!

✿ 蟹肉蟹膏細卷 $𝟔𝟓
呢個賣相超似💩既細卷好好味