2021-01-14 1068 浏览
之前都有叫開呢間外賣,質素份量都ok,但近排叫過幾次都一般般!呢個粟米斑塊飯望落以為好多斑塊粟米汁,但實情唔係嘅!下面已鋪好哂白飯同娃娃菜墊底,得兩舊大d 嘅斑塊,其他都係零零碎碎幾小舊咁!諗住斑塊少都算喇,我用汁送飯!點知汁又奇少!完全送唔到飯!最後剩低大半白飯未食用左$38大元食白飯,想用汁撈飯都撈唔到唯一係個湯真係唔錯,住家湯嘅味道,飯真係有待改善........................

用左$38大元食白飯,想用汁撈飯都撈唔到
外卖自取
用餐时段
2008-03-05 2064 浏览
今日無咩謂口食早餐同lunch, 所以等到兩點九到就叫棉花仔外賣, 叫左個"渙門脆豬扖飽餐"飲熱華田...豬仔飽焗得好脆, 又多生菜絲, 豬扖好味又唔un....只嫌不夠熱, 咁樣一個餐只係$18, 抵到爛..另外到左三點幾四點, 同事門再嗌tea...haha, 食左好多野...推介:渙門脆豬扖飽椒鹽墨魚丸椒鹽魷魚我地係下午茶常客嚟架....

推介:
渙門脆豬扖飽
椒鹽墨魚丸
椒鹽魷魚

我地係下午茶常客嚟架....
2007-03-21 1113 浏览
懶得出街星期三,睇過幾個外賣店網頁後,覺得棉花仔是日午餐似乎幾好食,同同事各叫一個做午餐。蜜汁金沙骨配蠔油鮮竹卷飯:三件金沙骨帶點肥肉,還算多肉可食,味道偏甜總算似蜜汁味;蠔油鮮竹卷似乎係自製,入面真係啖啖肉,如果可以加d甘筍之類爽口蔬菜會比較好,而家的確有d漏;配上一堆炒紹菜,叫做平衡一下營養。除左一盒飯有齊蜜味、蠔油味、豉油味之外,唔知係邊樣問題,飯盒底好油,絕對唔可以食到底,今次似乎選擇錯誤。羅宋湯夠濃夠多蔬菜,味道都係偏甜,合我口味!如果可以帶d辣味會更對口味。不過唯一唔好係唔夠熱,飲住溫吞吞湯感覺唔好!!翻叮後就好好多。食完呢個午餐,成個下晝都好滯,最後要一人一杯大熱檸茶解膩,下次唔制lu!!ok面係比個湯既。

2007-02-10 681 浏览
叫了一個5香肉丁抄一丁+凍OT $21一丁唔係幾夠辣,面就唔錯幾好味唔會抄到好多油但就好似小左D囉,而配菜好似仲多個面錦,比較細兜左小小但我最欣賞係佢D外賣包裝好靚好衛生.比到人好光淨既感覺..送外賣速度都幾快
叫了一個5香肉丁抄一丁+凍OT $21
2007-02-09 519 浏览
見到棉花仔的食評出爐,超有親切感,因為小妹亦時有幫襯! 葵芳的外賣店不少,棉花仔、順子、食好d、葵發等等,棉花仔能夠突圍而出,是需要一點過人之處的;這點過人之處,我覺得是服務。 首先,接電話落單的多是溫柔的小姐,而非粗聲粗氣的阿姐。即使落single order,棉花仔都不會嫌煩,甚至會問你要幾點送貨;相反部分外賣店要自己爭取幾點前送貨,要求了都只覆一句"盡量啦!"... 食物味道分別不大,好處是稍為少油,賣相也較靚,叫太陽蛋就真的上一隻分明的太陽蛋,不會變了炒蛋。還有一點都是關於服務的,就是叫湯麵它會分開湯及麵送,以免麵會浸得太淋,十分細心。 因此,索價$23-$28的午餐其實不貴。不過必須注意:棉花仔建議午市11:30前落單,否則有排等!
見到棉花仔的食評出爐,超有親切感,因為小妹亦時有幫襯!

2007-02-01 309 浏览
好唔好食就見人見智啦!以貨櫃碼頭路呢邊黎講,算係數1數2,不過係講佢價錢囉,我就多數幫襯順子外賣,價錢合理d,食物好食d,多d選擇得黎又幾創新,所以我發覺棉花仔而家張餐牌d食物都要抄順子,不過順子一樣係要等好耐,有時都等到幾激氣,如果講接電話小姐,我公司d男同事就個個都讚順子,因為d男同事經常問送外賣來果d人,知道順子接聽電話果幾個都係靚女,咪係咁讚囉,我就覺得2間服務都差唔多啦!
2007-01-23 126 浏览
以貨櫃碼頭路呢邊黎講,棉花仔食物包裝算係數一數二,外賣盒用上微波爐膠盒,飲品又似星巴克一樣有個瓦通紙圈防熱,不過羊毛出在羊身上,所以呢度價錢都比一般飯堂昂貴。今日早餐為煎蘿蔔糕+熱奶茶。宣傳書仔話蘿蔔糕係自製,唔知係咪方便煎熱關係,蘿蔔糕較為硬身,食落唔太覺有蘿蔔絲,不過臘腸粒都算多,而且煎得夠時間,所以都幾香口;另外所落既豉油甜甜地幾好味。熱奶茶送到黎已經唔太熱,我無落糖飲都竟然ok,茶味夠濃唔澀,有水準bor!! 服務方面,接電話小姐溫柔有禮,會問清楚客人所需醬料,幾細心;如果可以改善一下食物溫度同埋送達時間,應該會更加好。