2024-03-07 698 浏览
午飯時間永遠都係排長龍 入面坐滿晒人 排左大約15分鐘就入得因為6人同行, 所以坐得有少少逼  燒鵝燒肉飯 好食  燒鵝夠香, 不過肥左少少, 燒肉D皮脆卜卜不過服務就普普通通, LUNCH多人既時候, STAFF既極速收晒台面D野同你講多謝晒

因為6人同行, 所以坐得有少少逼

燒鵝燒肉飯 好食

燒鵝夠香, 不過肥左少少, 燒肉D皮脆卜卜

2024-03-05
2023-11-15 2331 浏览
2023-11-14 時間21:17,一行5人入去,鋪頭內都坐滿人,叫了5個晚餐,過咗一陣,第一度菜係酸菜魚,之後有臘味炒青豆,苦瓜炒燒肉,沙拉骨x2,開始食時無為意,點知食食吓,碗酸菜魚裡有舊不知名嘅肉,心知不妙,先搵女夥計問吓,因為女夥計同我落單和出菜,個女夥計睇完,佢個笑容真係呢……她答話個廚房師傅係替工,加咗料,可能加多舊肉,唔….唔怕嘅,舊肉食得嘅,我話吓?加料喎?酸菜魚有舊連骨肉,點解會咁,之後一路食住(甜筒),一路繼續做嘢便走了,好似成件事好合理咁。係,大家應該無聽錯,我也無睇錯,佢食住甜筒答我,可能就收工,心花怒放,生意好。到最後職員叫埋單,我再搵男夥計問清楚,他都答唔出點解酸菜魚裏面有不知名肉,連句唔好意思都無講,就埋單。總結,在食物中加料係正常,無話可説。可能專注做遊客生意,本地客得過且過。
2023-11-14
黑面亞姐落單,佢話唔識咩叫炒熟蛋,話只得炒蛋同煎熟蛋。琴日已經係咁,我叫佢叫廚房炒熟d,卒之琴日上枱係未炒熟嘅蛋。今日直情黑面唔理我。餐茶5分鐘都仲未到,湯粉又等左10分鐘,炒蛋油多催左4次,上嘅係煎蛋,唔係我要嘅炒熟蛋。。。個湯粉d肉係唔新鮮嘅肥豬肉,完全冇味。餐茶好行貨,算。鄰座亦有唔少人催單,。。。卒之份早餐等40分鐘先上齊。7:55等到8:36,最後番工遲到。其實,炒嫩蛋同炒熟蛋,響香港已經家傳戶曉,廚房唔會唔識整,而且唔花功夫亦唔花時間,樓面(甚至樓雜)亦唔可能唔識,如果只係機打唔出,應該同廚房講聲,成件事就完。琴日同客拗頸今日無視個客,實在不該。然而,另一個老成d嘅收銀亞姐並非如此,叫餐得心應手。作為茶記,食物普普通通,但人手質素,廚房出餐就有待改善。如果趕時間就會失預算,如果生客,都幾趕客,畢竟,租貴而為慳皮,冇一個shop manager監督日常運作,糾正問題,的確係社會常態,無奈。。。睇黎,我應該去附近嘅大家樂。

個湯粉d肉係唔新鮮嘅肥豬肉,完全冇味。餐茶好行貨,算。

2023-10-27
$42 (早餐)
2023-10-27 1018 浏览
午飯時間整間飯店坐滿人,一般茶餐廳格局見到有陳皮燒鵝,就入去試下🍗原隻燒鵝脾瀨粉 $120燒鵝脾唔算肥,皮燒得好脆,肉質嫩滑多汁,亦真係食到有陳皮味,加埋酸梅醬,好食另外瀨粉係粗身,爽口,淡淡既瀨粉配埋燒鵝,好滿足😍

午飯時間整間飯店坐滿人,一般茶餐廳格局
見到有陳皮燒鵝,就入去試下

🍗原隻燒鵝脾瀨粉 $120
另外瀨粉係粗身,爽口,淡淡既瀨粉配埋燒鵝,好滿足😍

午餐
2023-10-16 856 浏览
今日早上來食早餐,服務態度一直都好麻麻,但因為餐廳地方大易找位,和位置方便,怎知送上來的熱奶茶少了1/3 , 其實這里的食物真係一般,又不平,行落二條街平啲,以後都係預多少少時間行遠啲食

2023-10-16
早餐
2023-09-22 1002 浏览
係以前細個食到嘅燒味味道,燒鵝肉嫩多汁,真係食到陳皮味,非常難得 , 連义燒切雞油雞都一咁好食🤤🤤🤤🤤😍, 就算係配米粉,都唔係比個無味嘅湯你送米粉就算。就連餐飲檸茶都係靚荼底,老實講餐廳坐無虛席。
2023-09-22
2023-08-05 1228 浏览
普通茶餐廳的環境裝潢燒鵝皮香肉嫩口感,燒腩仔皮脆偏肥!留意到其他食客享用叉燒燒肉店舖外排隊店內水洩不通,午餐服務,我盡量配合,快靚正就算了!如果想舒服一啲,放假嘅提早一點,人流會少啲
普通茶餐廳的環境裝潢

店舖外排隊
店內水洩不通
,午餐服務,我盡量配合,快靚正就算了!

如果想舒服一啲,放假嘅提早一點,人流會少啲
午餐
2023-07-19 928 浏览
見中午時間未有人排隊即入去試試, 阿姐安排入座後一坐低野食都未叫, 即刻比阿姐安排搭枱座第二張.  完全展現到灣仔區中午飯時間堂食需求有多大. 叫左個叉燒燻蹄就比錯左叉燒油雞,  即要求更換. 整體OK, 叉燒入口味淡, 肉鬆無口感. 下次不幫襯叉燒燻蹄.
2023-07-19
2023-06-25 1096 浏览
黎過幾次,每次都因為坐位問題受氣,好似唔駛錢食免費飯咁,叫左野等食都要起身讓位比其他客,見到其他客都係咁既待遇,食食下都要比樓面呀姐左調右調,呢間咁既野既特色? 唔駛錢都唔會再去!!!!
2023-05-13 1474 浏览
209蚊既乳豬燒肉雙拼平時食晏食燒肉飯乳豬飯既份量都ok, 諗住母親節路過斬少少料番去加餸 反到去打開真係呆左😂😂 不作解釋 例牌就係有6件細到乜咁既乳豬 加2盒燒肉飯份量既燒肉 好失望👎👎負評
209蚊既乳豬燒肉雙拼

負評
乳豬燒肉雙拼
2023-05-10 976 浏览
入去食早餐,嗌個普普通通既庵列餐等左十分鐘先到都算,個位已經窄。個阿姐仲要叫我坐埋d有人搭檯,隔離檯有位個阿姐都堅持要人地坐我隔離(卡位)搭檯。問返阿姐咁我個袋擺係邊,阿姐叫我自己諗唔關佢事,個態度串到呢。總之呢間野絕對無下次。黑名單。講埋個omelette,價錢無謂評論因為平貴既野見仁見智。老老實實我第一次食一份咁乾既omelette,如果有人想試下入口口感係鞋既omelette,不妨去挑戰下。我頂唔順求其食左七成(因為太肚餓)就走左。絕對值得我擺入黑名單。無下次

絕對值得我擺入黑名單。無下次
2023-05-05 691 浏览
去燒鵝專門店唔食鵝到底係咩玩法? 食鵝食到厭今日就試下佢既叉燒係軟滑同夠淋既但就比較咸同濃味米粉係好味好滑既唔係"鞋烚烚"嗰啲總結味道偏咸燒味出色價錢合理性價比高唯一不足有個別服務員態度比較差建議唔想返工可以請假唔好發洩喺客人身上
去燒鵝專門店唔食鵝到底係咩玩法?

食鵝食到厭

唔好發洩喺客人身上
2023-05-04
叉燒燻蹄米
2023-04-27 640 浏览
聽喺灣仔返工既朋友講呢間既燒鵝好好味所以趁今日放假嚟會一會佢我選擇下午茶時段先嚟避免同啲上班一族爭飯食點知都係咁多人唔 好理一於點返個油雞鵝瀨粉食下先燒鵝果然名不虛傳  油雞就一般,我個人略嫌有啲咸,但肉嫩既。下午茶連埋一杯飲品都係50蚊左右就可以食到咁正既燒鵝,去邊度搵呀?
聽喺灣仔返工既朋友講呢間既燒鵝好好味
所以趁今日放假嚟會一會佢
我選擇下午茶時段先嚟避免同啲上班一族爭飯食
點知都係咁多人
唔 好理一於點返個油雞鵝瀨粉食下先

下午茶連埋一杯飲品都係50蚊左右
就可以食到咁正既燒鵝,去邊度搵呀?
2023-04-25
  • 燒鵝瀨粉
2023-04-09 647 浏览
我同男友去食早餐,我飲熱檸檬茶加大,我要求多少少檸檬,落單牙姐反應話:吓多檸檬!跟住同水吧講多啲檸檬,2位水吧擰頭話吳得!我覺得佢加大熱飲加5元都比人貴,我只要求多一兩片檸檬啫,都不太過份!所以對此餐廳有點失望!
2023-03-06 945 浏览
平日都係呢頭返工,每日最煩就係晏就諗食咩! 每次經過呢條街就望到佢地啲燒鵝叉燒都燒得好靚所以被吸引黎幫襯。基本上一入去都有位坐低食,d叉燒好夠汁又唔會好乾柴、同埋好野味🥹 員工又好好人...成日叫多飯多汁多菜脯,鐘意食菜脯既人一定要佢比多小小型!! 送飯一流推介的。 佢地都好友善。送到上枱所有野都係夠哂熱! 本人係特別喜歡食叉燒去到邊間都一定要食叉燒....呢間榕哥令我真係一去灣仔都必會去食!!! 之後都會叫返杯野飲,通常叫奶茶走甜,茶底好香滑 唔澀口。下次會想試下佢地既乳豬