2021-06-02 55 浏览
今日夜晚突然之間心血來潮想食麵咁啱見到呢間餐廳就入咗嚟餐牌上面都有好多選擇我就嗌咗招牌手打魚蛋同黃金墨魚春捲卷雙拼米線另外加咗個菜同一包炸魚皮再每人嗌支野飲米線上枱既時候好貼心 將d蔥蒜放係匙羹入邊👍🏼如果唔食既人都可以選擇唔落魚蛋同春捲每樣都有三粒同三條而d魚蛋真係好大粒 食落好爽口彈牙🤤春卷入面就夾雜住d粟米 都好好食菜心就正正常常 而炸魚皮就係一大包上枱比我地自己開嚟食見呢度既辣椒油係自制而且仲有得買所以朋友試咗 唔食得辣既我就無食到啦而朋友既評價係香得嚟又唔會好辣 鍾意食辣既人可以試下估唔到呢餐晚餐睇落份量好少但食完其實都幾飽下次有機會再嚟食一定會試下佢個崩沙牛腩😝
今日夜晚突然之間心血來潮想食麵
而朋友既評價係香得嚟又唔會好辣 鍾意食辣既人可以試下
估唔到呢餐晚餐睇落份量好少但食完其實都幾飽
下次有機會再嚟食一定會試下佢個崩沙牛腩😝
2021-06-01 50 浏览
星期日晚餐時間周圍都好多人,今晚去左食魚蛋粉,叫左雙拼魚蛋同雲吞粗面,TST地段黎講,呢到既價錢都唔算貴! 粗面好食,唔會太重鹼水味,個湯底都好鐘意,清清地,唔會食完好口乾個種味精湯咁。招牌魚蛋好彈牙,雲吞都幾大粒,感覺上都好足料。另外,呢到有款自家製既黃金墨魚春卷,炸得好香脆,好好食! 重點要講下呢到既辣椒油,好香,又夠辣,原來仲可以單獨買架! 我地仲叫左份魚皮,浸落湯個陣仲會有少少炸炸聲,食落都好香! 油菜今日係菜心,正常發擇,不是苦苦的菜。見到呢到仲有飯,幾特別,有豬手飯,下次ENCORE再黎試下先!
2021-05-29 59 浏览
天氣太熱, 實在唔想因為搵食要喺陽光底下排隊🥵 見到呢間樂園魚蛋粉, 望落又唔貴, 同拉埋個friend去食😂我自己叫咗(限量發售嘅)呢碗崩沙牛腩($38), 加咗杯凍檸水(+$12), 咁樣一set先$50, 實在抵到爛🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ 先講牛腩, 佢唔硬, 唔係因為佢有脂肪, 而係佢整到好軟林, 充滿牛味, 即使係冇肥嘅瘦肉位, 都唔硬👍🏻 而且好足料, 唔係得幾舊仔牛腩, 而係由頭食到尾都仲有😂😂 河粉都算多, 同埋唔碎!另外我試咗朋友叫咗魚蛋粉(都係必點之一), 都幾正! 魚蛋魚片都做到爽口彈牙, 同埋望落佢果碗都係份量足😂2個人, 一人一碗河粉, 一杯野飲, 成張單$100都唔洗😂 平得太過分啦, 而且食物有質素, 環境亦乾淨企理. 平平哋又一餐🙆🏻‍♀️

2021-05-27 32 浏览
上堂前想醫下肚想簡簡單單食碗粉知道呢道有間粉麵店就黎試下呀點左~魚旦河魚旦好似街巿買既白魚旦咁口感都算彈牙既河粉好一般唔係太幼滑湯底OK唔係好淡果D總括黎講下午茶$33 連凍飲下次試下唔叫河粉睇下會唔會好DD~
上堂前想醫下肚

湯底OK
唔係好淡果D
總括黎講下午茶$33 連凍飲
下次試下唔叫河粉
睇下會唔會好DD~
2021-05-27
2021-05-24 71 浏览
近日呢間樂園魚蛋粉已經變成我既飯堂, 因為要係尖沙咀搵間魚蛋粉都唔容易, 仲要平靚正!呢到有飯有麵, 魚蛋粉29蚊起, 所以都好多打工仔入黎幫襯今日試左崩沙腩飯, 飯同餸係分開既, 仲有個紫菜湯送~紫菜湯好鬼甜, 紫菜無沙, 好飲!!!崩沙腩份量都幾多, 起碼有7-8舊, 賣相已經好靚, 入口真係好淋好滑好好食!!!之前都無咩食過崩沙腩所以都唔知係咩部位, 不過我同男朋友都一致讚好!!崩沙腩牛面仲有羅白, D羅白又係勁甜, 抵食!另外叫左個墨丸粗, 墨丸好新鮮, 咬到入面有粒粒墨魚, 好食過譚仔果D多多聲加埋個菜都係100蚊, 抵食快食之選!

今日試左崩沙腩飯, 飯同餸係分開既, 仲有個紫菜湯送~
紫菜湯好鬼甜, 紫菜無沙, 好飲!!!
崩沙腩牛面仲有羅白, D羅白又係勁甜, 抵食!

加埋個菜都係100蚊, 抵食快食之選!
👍🏻古法鮮蝦雲吞麵 $29雲吞好有驚喜!個餡竟然有成一隻半蝦😳豬肉醃得入味夠香,唔係得個咸字個皮又薄又滑粒粒都大粒,好足料👍🏻🤤味道:9/10性價比:9/10-👍🏻秘製五香牛肚米 $33牛肚煮得腍身唔韌,份量都算多可惜炆得唔夠入味😣辣椒油辣得黎夠香,落左成碗粉惹味好多,必落🤪味道:7/10性價比:8/10-📍#樂園魚蛋粉尖沙咀金馬倫道21號地下C號舖#hkfoodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkeat #hkrestaurant #美食 #香港美食 #外賣 #平食 #窮遊 #打卡 #香港打卡 #情侶好去處 #拍拖好去處 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #尖沙咀打卡 #尖沙咀小店 #尖沙嘴 #尖沙嘴美食 #港式粉麵 #魚蛋粉 #墨丸河 #雲吞麵 #鮮蝦雲吞 #五香牛腩
👍🏻古法鮮蝦雲吞麵 $29
雲吞好有驚喜!個餡竟然有成一隻半蝦😳
豬肉醃得入味夠香,唔係得個咸字
個皮又薄又滑
粒粒都大粒,好足料👍🏻🤤
味道:9/10
性價比:9/10

👍🏻秘製五香牛肚米 $33
牛肚煮得腍身唔韌,份量都算多
可惜炆得唔夠入味😣
辣椒油辣得黎夠香,落左成碗粉惹味好多,必落🤪
味道:7/10
性價比:8/10

📍#樂園魚蛋粉
尖沙咀金馬倫道21號地下C號舖

2021-05-11
  • 古法鮮蝦雲吞麵
2021-05-18 40 浏览
收工未夠6點,拿拿林叫同事一齊食個下午茶餐當晚飯~呢到既粉麵於下午茶餐時間相當抵食,30蚊左右就有麵,熱飲,加10蚊仲可以有份細油菜~牛雜麵同事點既牛雜麵,望到我都好想食🤤33蚊但係勁足料!而且聽佢講味道同口感都好好,湯底夠濃郁,五香同牛香味都重。幼麵爽口彈牙,份量同樣地好足夠,同事食得好滿足。淨水餃我想食左好耐既鳳城水餃!首先呢樣野真係唔係每個賣港式粉麵既地方都有,而且好少地方真係做得好食。而呢到既鳳城水餃係完全可以滿足我既要求,皮薄餡靚,足料又新鮮。清湯湯底清甜唔咸,我都食得好滿足~炸魚皮食粉麵又點可以唔叫一碟炸魚皮share呢?18蚊一份,份量好多,而且夠薄身同酥脆,好食~下午茶會送飲品,同事加4蚊要左支豆漿,而我就叫左又係好耐無見到既熱杏仁霜,呢樣野都買少見少了~
收工未夠6點,拿拿林叫同事一齊食個下午茶餐當晚飯~

牛雜麵

淨水餃

炸魚皮

2021-05-13
下午茶
2021-05-06 37 浏览
成日行開行埋尖沙咀都會見到呢間樂園魚蛋粉呢間魚蛋粉鋪嘅裝修比較新穎感覺望落去非常之乾淨同埋坐得比較舒服舖頭除咗有一般嘅麵食之外,仲有主打海南雞,而最近就更加出咗一啲雞系列嘅食物,例如呢個菜膽雲吞雞,望落去非常之吸引而佢嘅價錢亦都相當之平喺尖沙咀呢個物價比較高嘅地區來講,價錢算得上相當優惠舖頭亦都有用霓虹燈裝飾感覺非常之時尚同玩味試咗個酥炸門鱔皮非常之香脆可口有別一般炸魚皮嘅質地相對比較硬身所以亦都會跟個湯上,浸5-10秒先食非常之有口感如果平時鍾意食炸魚皮嘅都可以一試菜膽雲吞雞配白飯佢嘅質地好嫩滑其實都冇諗到一間主打牛腩魚蛋河嘅餐廳煮雞會咁出色以$55嘅價錢來講,餸菜嘅份量相當之多味道係屬於比較清淡但對我個人來講啱啱好當然要試吓最出名嘅牛腩肥瘦比例啱啱好牛腩亦都相當之入味肉質好霖豆漿當然唔少得用大品牌嘅豆漿保持水準

成日行開行埋尖沙咀都會見到呢間樂園魚蛋粉
呢間魚蛋粉鋪嘅裝修比較新穎
感覺望落去非常之乾淨同埋坐得比較舒服

而佢嘅價錢亦都相當之平
喺尖沙咀呢個物價比較高嘅地區來講,價錢算得上相當優惠

舖頭亦都有用霓虹燈裝飾

用大品牌嘅豆漿保持水準
2021-05-04
  • 菜膽雲吞雞配白飯
2021-05-04 30 浏览
今日收工有D事要去尖沙咀做,但8點先開始,所以7點就係附近搵野食,尖沙咀食野都幾貴,見到E間粉麵店平平地就入左去我同朋友分別叫左海南雞飯同牛筋麵海南雞飯望落都唔錯,但食落就。。。味道可以再多番少少,海南雞味道比較淡,雖然有醬可以點尼食,但平時食開的海南雞就算唔點醬都會帶點味道飯雖然係油飯,但食落都比較淡,不過份量尼講都ok,牛筋麵,牛筋麵唔錯!無論係牛筋還是麵的份量都多,牛筋入味,軟硬適中,而且成碗食落唔會覺得好油,不過有少少鹹,另外叫左個淨雲吞同菜心雲吞份量多,味道唔會太鹹,挺大粒的原本以為菜心的份量會比較少,不過又唔係,份量都夠兩個人食佢另外會有個紫菜湯,紫菜湯就偏鹹少少,食得比較清淡的朋友要留意!

我同朋友分別叫左海南雞飯同牛筋麵

飯雖然係油飯,但食落都比較淡,不過份量尼講都ok,

牛筋麵,牛筋麵唔錯!

另外叫左個淨雲吞同菜心
雲吞份量多,味道唔會太鹹,挺大粒的
原本以為菜心的份量會比較少,不過又唔係,份量都夠兩個人食
2021-05-04 56 浏览
偶爾到尖沙咀附近,想食平少少就同朋友入左依間粉麵店見佢門面比起普通既中式麵店乾淨企理 就同友人入左去lu一坐低就見到餐廳推出左一啲特式餐牌不過我地都係叫左傳統啲既粉麵黎醫醫肚魚旦粉一碗~魚旦係切到方方正正既潮式魚旦,味道會爽口啲無咁軟淋淋,食落都有魚鮮味,調味幾好,係一碗合格有餘既魚旦粉呢牛雜麵朋友叫既牛雜麵份量都好充足由於友人好鐘意食牛膀見到大大塊既牛膀 食落又無腥味就好滿足了其他既牛雜呢 牛肚算係爽口既 牛肺就mf過不失啦油菜(跟餐+$10蚊)唔會黃感感,食落幾甜 同埋無黑點 兩個字 收貨啦!凍檸茶兩杯茶味幾香 略嫌檸檬唔太酸 鐘意飲甜味重既檸茶的話 應該會幾岩飲總結:買單100蚊有找,有麵有菜有野飲無得挑剔了 而且依加疫情期間乾淨企理絕對有加分啦

偶爾到尖沙咀附近,想食平少少
就同朋友入左依間粉麵店

朋友叫既牛雜麵份量都好充足
由於友人好鐘意食牛膀
見到大大塊既牛膀 食落又無腥味就好滿足了
其他既牛雜呢 牛肚算係爽口既 牛肺就mf過不失啦

油菜(跟餐+$10蚊)
唔會黃感感,食落幾甜 同埋無黑點
兩個字 收貨啦!

凍檸茶兩杯

2021-02-28
  • 魚旦粉
  • 牛雜麵
2021-05-03 25 浏览
繼續尖沙咀覓食,今日同朋友食港式粉麵。見到呢度外賣仲有優惠,真係抵,平民恩物!我地揀左秘製牛腩幼麵同埋金牌豬手粗麵,炸魚皮,凍檸茶同凍鴛鴦。好快就有得食,可以見到都幾多牛腩,有大約7/8舊,牛腩唔會太肥,又肥又有瘦,食落口好稔,有層次。幼麵值得一讚,好彈牙,唔會太多梘水味,太苦,湯汁都好下次要加埋雲呑!朋友話豬手都好入味!呢度仲好貼心,俾埋個兜兜我地裝骨。魚皮係一包咁樣上,份量好多咖,仲好脆吖,唔會太鹹,輕輕點一點湯汁,配埋牛腩麵食,正!
繼續尖沙咀覓食,今日同朋友食港式粉麵。

見到呢度外賣仲有優惠,真係抵,平民恩物!

朋友話豬手都好入味!

呢度仲好貼心,俾埋個兜兜我地裝骨。

2021-05-03 33 浏览
約左朋友係附近揀禮物但其中一個遲放工 我地就諗住先速食個晚餐 今晚再屈佢大食一餐 見對面有呢間粉麵店開正係大路 位置咁方便就試下佢檯上放左個膠片貼有黃金墨魚春卷圖 非常吸引朋友就叫呢個搭配崩沙牛腩我就特別啲 見呢間餐廳有海南雞油飯跟埋紫菜湯先$48就決定試下 朋友個米粉嚟先 嘩 賣相好得 墨魚春卷金黃 足料漲卜卜 入面墨魚肉有粒粒咬口 好食牛腩連埋少少脂肪位睇起嚟好光滑 佢讚咬落去夠淋又入味之餘 牛味都幾濃 而且份量唔少 超值至於我個海南雞估唔到咁好味 平時我都好少食皮 但呢個雞皮非常之有雞油香 唔可以放過佢 而且雞肉都非常滑溜 配埋油飯都係必選而且有紫菜湯飲好過平時海南雞飯嗰種湯 飲起嚟唔會覺得好鹹味精湯咁 滿足

朋友個米粉嚟先 嘩 賣相好得

2021-05-02 30 浏览
好耐冇食過魚蛋粉嗰d, 今日見自己一個人食就決定食依間。餐牌好精美圖文並茂,應該係因為方便遊客睇啦。今日想食得豪氣d點咗個雙拼嘅牛雜牛筋麵, 都冇令我失望。葱用咗隻匙羹另外放,一見到碗麵都已經覺得佢好足料啊。牛雜同埋牛筋嘅份量超多,一個女仔食有少少食唔晒嘅感覺。最好食嘅我覺得係牛肚,因為整得好軟同入味,其他牛雜都正正常常,比街邊檔嘅牛雜好食。幼麵煮得啱啱好,冇鹼水味。另外見到佢有個數量限定嘅酥炸門鱔皮都好似幾特別,唔知係咪同平時食開嘅魚皮唔同呢所以就叫嚟試吓。佢係一包咁樣上,仲有埋碗湯一齊。不過個人覺得點牛腩湯汁會好食啲所以就冇點佢提供嘅湯啦。魚皮浸咗落牛腩湯度好入味,可能因為佢係門鱔皮嘅緣故, 佢比一般嘅魚皮硬身,所以即使浸咗一段時間都唔會太冧, 仲保持到卜卜脆嘅感覺。最後叫咗杯香奶奶茶作結,好滿足呀。
好耐冇食過魚蛋粉嗰d, 今日見自己一個人食就決定食依間。

餐牌好精美圖文並茂,應該係因為方便遊客睇啦。

幼麵煮得啱啱好,冇鹼水味。

佢係一包咁樣上,仲有埋碗湯一齊。

最後叫咗杯香奶奶茶作結,好滿足呀。
2021-04-22 46 浏览
爽腩、坑腩成日都食啦係咪.....崩沙腩? 咩黎, 叫黎試吓! 呢個就係崩沙腩.....上枱眼望非常靚仔,第一印象超好.食落真係唔得掂,我真係未食過咁正既牛腩。。。。。。佢係"香啦","滑啦","爽啦",仲竟然"唔黏牙",我點會咁遲先知有呢樣嘢架??味道真係好好,好夠牛味既,佢最勁係嬴埋口感,比100個讚呀!🤤🤤朋友食咗水餃米, 都好正呀,足料皮薄,湯底夠味唔會淡如水。我哋叫咗個小食,酥炸門鱔皮, 都好值得食。因為佢比魚皮厚身,食落脆卜卜,絕無膉味。佢教食前浸湯數秒更好,我都有跟佢做,不過我覺得浸唔浸都好食😋

朋友食咗水餃米, 都好正呀,足料皮薄,湯底夠味唔會淡如水。

• 崩沙腩
2021-04-20 29 浏览
呢日去完尖沙咀做野就入咗呢間食碗魚蛋粉,同事唔係好肚餓就要咗碗淨雲吞。見到佢有炸魚皮,當然要試下佢啦。其實佢menu都幾多選擇,飯麵同小食都有,價錢都幾平,$29到三十幾都有。招牌手打魚蛋麵佢一碗大概有三粒魚蛋同三塊魚片,魚蛋真係幾彈牙,又有魚味,係尖沙咀$29一碗真係幾抵食。淨雲吞雲吞粒粒都好飽滿,蝦同豬肉既比例都剛剛好,佢每一碗湯麵都有一跟好香既蔥蒜,加埋就味道豐富啲。炸魚皮佢一包都幾大包,仲有碟仔做俾你倒出黎食,魚皮脆卜卜,就咁食就得,加入湯送麵都得!檸杧可樂同熱檸茶

招牌手打魚蛋麵

淨雲吞