2019-09-05
早幾日同事介紹,話佐敦有間隱閉既拉麵店,佢話呢間拉麵店既湯底好正,好重豬骨同木魚味,所以我放工就同男朋友去試啦。 呢間拉面店全部都係單排座位,會直接見到師傅煮野。今日晚上7點左右黎到,一入門口,師傅就好熱情咁歡迎,仲介紹佢地最出名既拉麵,我地叫左2碗拉麵。而店內有枝特製魚油,加係湯底入面,好香魚味。第一碗係真田將軍拉麵,亦姐係豬軟骨拉麵。首先講下個湯底,真係好濃既木魚味。而豬軟骨就師傅一早醃好,非常入味。拉麵就軟硬適中,整體來講是高質的! 另一碗係豐臣將軍拉麵,呢碗拉麵好多蔥粒,配埋個湯底,非常好飲!而叉燒方面,我地見到師傅用左火槍加熱,令到塊肉充滿油香! 另外,我地每人都加左半熟溏心蛋,蛋是對半放在拉麵上面,非常好味,值得推薦比大家!而且都是加$10就有,好抵食。總括來說,呢間隱世既拉麵性價比好高,拉麵既水平比得上 連鎖既店,而且不收加一,在佐敦行開既朋友, 不妨係呢度試下,絕對抵食!