2019-10-10 116 浏览
周圍都開左唔同既台式飲品店當中黑糖系列受歡迎程度都幾多下今次就試左較少人識既-沐白呢間位於近寶勒巷等候既人流唔算多好快就可以買到想飲既個人都幾鍾意黑糖所以點左黑糖波霸鮮奶包裝都穩妥 幾衛生鮮奶一啲都無so味黑糖無平時飲個啲咁甜珍珠就唔算大粒 約中size但就好有咬口 個人覺得珍珠口感好過老x堂珍珠份量都多 冷熱剛好整體味道可以 同埋價錢平過其他性價都值既 鋪面還有少量坐椅供坐 亦提供叉電線 仲有牆身可以打卡~都幾貼心既小店可以繼續支持~
周圍都開左唔同既台式飲品店

珍珠份量都多 冷熱剛好
整體味道可以 同埋價錢平過其他
性價都值既
鋪面還有少量坐椅供坐 亦提供叉電線
仲有牆身可以打卡~
都幾貼心既小店
可以繼續支持~
外卖自取
2019-10-06 42 浏览
#191006二訪香港沐白☺️水準與台灣差不多唷❤️難得昨天是休息日🤣與媽媽乘巴士出去一下👸🏻家裏附近的都是中資和藍連鎖🤦🏿‍♀️寧可出去支持良心非中資/黃小店.<#芝雪木瓜鮮奶 $39>有香港限定芝雪(奶蓋)系列配最愛的木瓜😍奶蓋必定榜上有名😝濃厚稠順口感配上芝士鹹香👍🏿💯木瓜打均有少許果肉😝全靠天然鮮甜🤣明治鮮奶完勝👻奶味香濃還能突出木瓜香甜🤣飲完還覺得意猶未盡🤪總括味道集我最愛的❤️還有鹹甜味道十分特別絕對值得一試🤤.<#草莓牛奶 $35>店長推薦的招牌🌟但個人認為被木瓜鮮奶比下去了😝因為芝雪木瓜牛奶實在太棒💫飲料因選了無糖所以有點色差💁🏿‍♀️不過不影響味道☺️同樣用上明治牛奶🥛用料十足👍🏿新鮮原粒草莓打均🍓搖均享用便啖啖咬到莓果粒😚無糖所以酸味比較突出而且味道天然💁🏿‍♀️但反而較清新解渴💦.牛奶飲品建議去冰奶味更突出☺️Btw牆上的壁畫很治癒呢🥰..📍#沐白小農 (尖沙咀)尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場地下2,3,5號舖
#191006
同樣用上明治牛奶🥛用料十足👍🏿
新鮮原粒草莓打均🍓搖均享用便啖啖咬到莓果粒😚
牛奶飲品建議去冰奶味更突出☺️
Btw牆上的壁畫很治癒呢🥰
📍#沐白小農 (尖沙咀)
尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場地下2,3,5號舖
2019-10-03 38 浏览
之前去台北飲過一次,真係好掛住個味道,知道香港開左好開心。食完飯來個飯後甜品,都係叫左佢地嘅招牌大甲芋頭鮮奶,特選台灣大甲產地的芋頭泥,無加水,仲食到啖啖的芋頭粒,足料又飽肚!同台灣沒有分別啊!
2019-09-29 25 浏览
🔺沐白小農 小編平時好少幫襯呢D台式飲品店😝因為總覺得好多店嘅飲品都製作得比較甜🤨不過呢間就算唔嗌少甜 味道都剛剛好😃.沐白黑糖波霸鮮奶🖤友人大愛呢款飲品👍🏻👍🏻黑糖波霸份量好多 口感煙靭 鮮奶好滑🤤.芋頭鮮奶💜小編就比較喜歡呢款飲品😝芋泥好濃味 加埋鮮奶好match!飲晒成杯都唔會覺得頂住個胃👍🏻
🔺沐白小農
友人大愛呢款飲品👍🏻👍🏻
黑糖波霸份量好多 口感煙靭 鮮奶好滑🤤
芋頭鮮奶💜
小編就比較喜歡呢款飲品😝
芋泥好濃味 加埋鮮奶好match!
飲晒成杯都唔會覺得頂住個胃👍🏻
2019-09-26 37 浏览
又係沐白,都已經唔知係第幾次飲喇🤗今次叫哂小芋圓系列,因為我真係好中意食芋圓架😍.分別叫左大甲芋頭小芋圓鮮奶,黑糖鮮奶小芋圓,小芋圓冬瓜茶🥤🥤🥤.呢幾款甜到都固定左,冇得揀🙅🏻‍♀️,但係平時飲開少甜嘅我都覺得ok,唔會太甜👌🏻.水準keep到,繼續成為我心目中頭幾位嘅茶飲店呀👍🏻
又係沐白,都已經唔知係第幾次飲喇🤗
今次叫哂小芋圓系列,因為我真係好中意食芋圓架😍
水準keep到,繼續成為我心目中頭幾位嘅茶飲店呀👍🏻
2019-09-16 35 浏览
🐻🥛沐白小農🌳🌳🌳《尖沙咀》大甲芋頭鮮奶小芋圓($36)大甲芋頭鮮奶中全是選用台灣大甲芋頭,大甲芋頭被煮後打成泥 再與鮮奶混合沖製 飲落有芋頭粒 雖然望落去好似一pat 嘢咁 但當你要搖混合左之後 就會變一粒粒嘅口感牛奶味好重而芋圓佢係細細粒好容易食唔會煮得太淋身🤤👍🏻大甲芋頭好香配牛奶一絕🥛🍠值得一提嘅係尖沙咀分店有地方俾人坐喺度飲咁等嘢飲嗰時都冇咁熱冇咁辛苦啦佢仲有差電位俾大家充電🔋👍🏻👍🏻加分
🐻🥛沐白小農🌳🌳🌳《尖沙咀》

大甲芋頭鮮奶小芋圓($36)

大甲芋頭小芋圓
大甲芋頭小芋圓
行街行得攰都想搵個地方坐下飲杯嘢,而家叻啡室通常都會逼爆人🤢🤢成日都好羨慕外國啲cafe 有咁多空間俾人慢活。 好彩畀我哋搵到呢間去赫德道嘅沐白,可以嘆住台式飲品 又有位置畀人坐下,仲配埋叉電!!!非常貼心😆沐白黑糖波霸鮮奶本身賣相已經滿分,黑糖掛杯做得靚,珍珠多到唔使錢咁 😂😂 有好重嘅黑糖味😋本身我自己飲開微甜, 不過呢杯係鮮奶所以真材實料冇得揀甜度😝但都ok喎, 最緊要唔係用糖水溝出嚟嗰啲甜遮🤣大甲芋頭鮮奶 哩杯同樣係固定甜度,飲得出入面嘅甜味都係天然嘅唔係糖水👍 芋頭蓉非常濃郁且厚身, 員工建議飲之前先要搖勻, 不過都係因為好足料嘅關係,飲嘅時候都要都要keep住慢慢攪😂😂 鮮奶加埋淡淡嘅芋頭香, 芋頭控必點!!! 亦係飽肚之選,飲完好似食咗個芋頭一樣😂莓莓果茶 (加蘆薈)微甜微酸嘅莓莓果茶主要係用草莓打成, 茶底夠濃, 而且飲落好多果蓉好足料🍓🍓 我加咗蘆薈,反而好似破壞咗原本食果肉嘅口感🤣🤣可能因為兩者都浮面冇得分開食😂😂 下次應該加啲會沉底嘅(例如珍珠) 咁就滿分啦😝😝😝

沐白黑糖波霸鮮奶

大甲芋頭鮮奶

莓莓果茶 (加蘆薈)

2019-08-28 36 浏览
之前飲過沐白嘅黑糖波霸鮮奶、草莓鮮奶、草莓果茶(而家好似冇得賣)同埋柳橙綠茶! 當中最鍾意嘅就係柳橙綠茶次次都係揀少糖或者半糖⋯飮落清新解渴 感覺唔咁假(個人覺得類似天x茗茶嗰個柳丁綠茶 但係大杯啲同埋覺得幾好嘅地方係入面位置可以坐 仲有電話充電

當中最鍾意嘅就係柳橙綠茶
次次都係揀少糖或者半糖⋯

同埋覺得幾好嘅地方係入面位置可以坐 仲有電話充電

2019-08-28
  • 草莓鮮奶
  • 柳橙綠茶
2019-08-26 57 浏览
🤙《芒果控表示滿足》🤙期待已久既沐白,呢間分店仲有得坐同差下電,行街行到攰入黎坐下都幾好。—————————————————————#芝雪芒果鮮奶 💰38通常飲第一啖都係芝士,芝士味夠濃郁同香。佢唔係普通係芒果汁果種死甜味,而係飲落有果肉。#大甲芋頭鮮奶 💰30好多芋頭蓉,芋頭同鮮奶比例係1:1,飲落仲有啲芋頭粒。不過呢杯飲品真係比較飽肚,但幾正。#黑糖鮮奶💰26加$6仲可以有芋圓,芋圓細細粒咬落好煙韌。有時飲厭咗珍珠,不仿可以轉下芋圓。
🤙《芒果控表示滿足》🤙

—————————————————————

#芝雪芒果鮮奶 💰38

#大甲芋頭鮮奶 💰30

#黑糖鮮奶💰26
2019-08-23
  • 大甲芋頭鮮奶
2019-08-19 61 浏览
#中意嘅請分享請點讚🍻----------😋大甲芋頭小芋圓鮮奶 $36有一粒粒嘅小芋圓,每粒顏色都唔同,全部都好煙韌。除左有芋圓仲有芋泥,芋泥唔會打到好溶,仲會有細細粒嘅芋頭。鮮奶係用Meji明治鮮奶,飲落好滑,又唔洗怕飲奶精唔健康,而且鮮奶同芋頭好夾。飲完好滿足又飽肚。😋抹茶鮮奶 $28飲之前再搖下,等綠茶同鮮奶可以mix埋,呢杯嘅抹茶味好重好濃,飲到最後仲會有小小回甘,夠足料。😋黑糖鮮奶小芋圓 $32就算係黑糖都唔會話太甜,黑糖加埋鮮奶好易入口,芋圓口感十足,軟硬度岩岩好,夠煙韌唔會過淋身。----------入面會有位比客人坐,仲有電話叉電位置,所以買完飲品可以坐低打下卡,或者休息下。----------🔎沐白小農🚩元朗總店:元朗裕景坊 27-31 號金倫大廈地下 4 號舖🚩尖沙咀店:尖沙咀寶勒巷3-7A萬事昌廣場地下2,3,5舖
#中意嘅請分享請點讚🍻

😋大甲芋頭小芋圓鮮奶 $36

😋抹茶鮮奶 $28

😋黑糖鮮奶小芋圓 $32

🔎沐白小農
🚩尖沙咀店:尖沙咀寶勒巷3-7A萬事昌廣場地下2,3,5舖
2019-08-14 26 浏览
🥤沐白小農地址: 尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場地下2,3,5號舖-「沐白小農創立於台灣,捨去傳統人工精緻的香料、屏除化學添加的成分,嚴選 100% 天然健康的原料」-👅芋頭鮮奶台灣大甲芋頭 x 日本明治鮮奶芋泥中有不少芋頭粒😋明治奶出名香滑👍🏻-👅芝士芒果沙沙芝士奶蓋 x 芒果肉 x 綠茶芒果沙冰喝下會感受到淡淡的茶香&果肉💜-呢2杯絕對係真材實料絕不欺場👍🏻味道賣相都絕對高分💞-尖沙咀分店有吧枱供客人享用飲品😌-#沐白 #沐白小農#台灣美食 #milky #台灣美食 #台北美食 #台式飲品 #大甲芋頭鮮奶 #芋頭鮮奶 #明治牛奶 #芋頭控 #珍珠控 #黑糖波霸鮮奶 #黑糖珍珠鮮奶 #黑糖鮮 #台灣 #手搖杯 #taiwan #bobatea #milktea #milkteatime #foodphotography #bubbletea #taro #foodie #taiwantea #taiwanfood
🥤沐白小農
地址: 尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場地下2,3,5號舖
「沐白小農創立於台灣,
捨去傳統人工精緻的香料、
屏除化學添加的成分,
嚴選 100% 天然健康的原料」

👅芋頭鮮奶
味道賣相都絕對高分💞
尖沙咀分店有吧枱供客人享用飲品😌
  • 大甲芋頭鮮奶
2019-08-14 47 浏览
係台灣好出名嘅茶飲店沐白小農原來係尖沙咀已經有分店😍,路經寶勒巷離遠就見到醒目嘅招牌。網上推介飲黑糖波霸鮮奶同大甲芋頭鮮奶,不過呢排食到有啲濟,想飲清新啲嘅飲品,就揀咗珍珠紅茶拿鐵少冰。😝俾完錢就行咗入去等野飲,入面都幾闊落仲有個sitting area,如果想影相,係隔離有個俾你打卡嘅靚背景。🥳話咁快就嗌到我個no. ,店員好友善,提醒我上下搖勻之後先飲。😀第一啖就飲到珍珠,入口Q彈有咬口,咬落冇痴牙嘅感覺。茶底唔算濃味,有啲清清澀澀嘅味道,如果奶味再出啲就更上一層樓喇。😆😆

珍珠紅茶拿鐵

2019-08-06
2019-08-14 38 浏览
尖沙咀呢間分店係有位置可以坐所以可以同朋友一到傾計一到飲嘢😆首先叫左夏日新產品莓苺果茶 草莓味佷重 我很喜歡這個 茶味很香濃💜大甲芋頭鮮奶亦都好好飲雖然係固定甜度,但不會很甜 而且仲會食到荔枝台灣大甲產地嘅原粒芋頭 你食芋頭嘅朋友仔一定要飲呢杯另一杯每一次嚟到都會叫返杯黑糖波霸鮮奶雖然黑糖飲品已經喺香港興左一排。呢間質素亦都算係唔錯波霸珍珠煙韌彈牙 滿滿的黑糖味 加上熱熱嘅珍珠配上冰凍嘅鮮奶 冷與熱嘅碰撞令到成杯飲品嘅層次感更加豐富

大甲芋頭鮮奶亦都好好飲

另一杯每一次嚟到都會叫返杯黑糖波霸鮮奶
雖然黑糖飲品已經喺香港興左一排。呢間質素亦都算係唔錯
2019-08-13 1590 浏览
同朋友在尖沙咀逛街,見到一間新的奶茶店, 就決定買來試試,一共叫了三杯飲品, 分別是大甲芋頭鮮奶,黑糖波霸鮮奶,同埋芒芒翠玉青茶。店內的裝修十分好看,走文藝路線,以簡約的白牆配上柔和的燈光。店內也設有椅子,讓客人可以邊坐邊等,店員們也十分有禮貌,整體來說給人一種舒服的感覺。三杯飲品裡面,個人最喜歡大甲芋頭鮮奶,香甜的芋泥不失芋頭本來有的香氣,搭配有口感的芋圓,再加上順滑的鮮奶,有著多層的口感,真的讓人停不下口。此外,鮮奶的奶香完美中和芋泥的甜味,不會過甜,十分適合不愛喝太甜的人。朋友點的芒芒翠玉青茶也也不錯。炎炎夏日, 芒果是消暑的恩物。在清香的翠玉青茶裏面加入粒粒芒果, 大大增加茶的口感。芒果也有少少甜配合翠玉青茶的清爽, 剛開始飲時, 感覺比較特別, 怪怪的, 後來就覺得味道都幾清新, 消滯解膩。茶的份量適中。適合想要消滯的人飲。仲有一杯我地就梗係叫左店內招牌:黑糖波霸鲜奶。熱熱地既黑糖同波霸撞入鮮奶中,融合後係杯壁顯出引人注目既斑紋,最適合影相po上IG打卡啦!攞到手飲完第一口後就已經感受到滿口順滑既奶香味,再嚼下爽彈既熱波霸,黑糖汁帶出既甜味將口感升高一個level,甜而不膩。

翠玉青茶

仲有一杯我地就梗係叫左店內招牌:黑糖波霸鲜奶。
熱熱地既黑糖同波霸撞入鮮奶中,融合後係杯壁顯出引人注目既斑紋,最適合影相po上IG打卡啦!攞到手飲完第一口後就已經感受到滿口順滑既奶香味,再嚼下爽彈既熱波霸,黑糖汁帶出既甜味將口感升高一個level,甜而不膩。波霸在半個鐘以內口感最Q彈,所以要儘快飲完,但店家設計既大小正好合適,好快飲完一杯之後都唔覺得好滯。行街途中,享用一杯細心沖調既嘢飲就已經可以帶來好大既滿足感。
Drink

總的來說,沐白是一家不錯的奶茶店,裝飾好看,服務有禮,飲料好喝, 在路過尖沙咀的時候,十分值得一試
2019-08-12
翠玉青茶
Drink
2019-08-09 42 浏览
前排新開飲品店😍😆最鍾意試下新野。見呢間都多人排隊買,我同朋友要等埋其他朋友到,飲住杯drink drink 慢慢等😆呢度裝飾靚,又有bar枱住 ,有得港女打下卡添。叫左杯草莓🍓鮮奶沐白黑糖波霸鮮奶-我自己人呢款大甲芋頭鮮奶鮮草紅茶☕️拿鐵一人一杯飲住等朋友,每款試左啲草莓🍓鮮奶都好fresh ,好有草莓味,有啲似郁飲緊🍓milkshake 咁 ,niceMy favourite 黑糖波霸呢款 珠珠軟硬適中 幾有咬口😋真估唔到大甲芋頭鮮奶咁好飲 芋奶好滑,唔會好飽好滯 平時怕芋頭都鍾意呢個味道哈哈風狂影左好多相打卡😍🥳
沐白黑糖波霸鮮奶-我自己人呢款
鮮草紅茶☕️拿鐵
一人一杯飲住等朋友,每款試左啲

哈哈風狂影左好多相打卡😍🥳