2024-08-23 340 浏览
之前試過晚飯時間過嚟食有烏冬,沖繩風格蒸飯當中比較鍾意嘅係牛肉壽喜燒牛肉甜甜地 加上少少蔬菜感覺幾健康每款套餐都會有飲品,同埋跟埋甜品芝士蕃茄炊飯酸酸甜甜就算胃口唔好都會好想食蕃茄加芝士的組合一定不會令你失望我就比較鍾意芝士,所以另外加多一份芝士另外第一次試海鹽焦糖布甸雞布甸係唔會太甜酸酸地再加上海鹽和焦糖醬炸雞好熱 食嘅時候要小心啲仲有最鍾意嘅冬甩甜甜圈剛剛出爐的時候會好熱海鹽焦糖醬係大愛一邊食雪糕🍦一邊食冬甩口味唔錯
之前試過晚飯時間過嚟食
有烏冬,沖繩風格蒸飯

當中比較鍾意嘅
係牛肉壽喜燒
牛肉甜甜地 加上少少蔬菜
感覺幾健康

每款套餐都會有飲品,同埋跟埋甜品

芝士蕃茄炊飯
酸酸甜甜就算胃口唔好都會好想食
蕃茄加芝士的組合一定不會令你失望
我就比較鍾意芝士,所以另外加多一份芝士

另外第一次試海鹽焦糖布甸雞
布甸係唔會太甜酸酸地
再加上海鹽和焦糖醬
炸雞好熱 食嘅時候要小心啲

仲有最鍾意嘅冬甩
甜甜圈剛剛出爐的時候會好熱
海鹽焦糖醬係大愛
一邊食雪糕🍦一邊食冬甩口味唔錯
回頭度🍪7.5/10|人均消費💰~$60-100-呢間餐廳喺多區都有分店主打日式定食🍱而且款式多樣蒸飯🍚鍋物🥘炸雞🍗餃子🥟應有盡有最抵$79已經有哂主食+小食+甜品+飲品一次過滿足哂多個願望😍-🤍牛肉味噌壽喜燒鍋+肉味噌溏心蛋蒸飯 $75個蒸飯有啲飯素同木魚碎🐟幾惹味裡面仲有味噌腩肉碎🐽令個飯幾有油香不過個人略嫌腩肉太肥🤣壽喜燒鍋都有唔少牛肉片🐮仲有少量味噌腩肉碎仲有椰菜、芋絲同粟米🌽性價比幾高🥳味道🌕🌕🌕🌗🌑-🤍黑糖檸檬醬油豚肉蒸飯 $52朋友食的 唔評論了-🤍沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕 (+$20)波堤口感煙煙韌韌🍩配埋雪糕一冷一熱幾好食🍨個焦糖醬都好食🍮又比得夠多味道🌕🌕🌕🌕🌑-整體味道🌕🌕🌕🌗🌑抵食🌕🌕🌕🌕🌑
回頭度🍪7.5/10|人均消費💰~$60-100
裡面仲有味噌腩肉碎🐽令個飯幾有油香
不過個人略嫌腩肉太肥🤣
壽喜燒鍋都有唔少牛肉片🐮
仲有少量味噌腩肉碎
仲有椰菜、芋絲同粟米🌽
性價比幾高🥳
味道🌕🌕🌕🌗🌑
🤍黑糖檸檬醬油豚肉蒸飯 $52
朋友食的 唔評論了
🤍沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕 (+$20)
波堤口感煙煙韌韌🍩
牛肉味噌壽喜燒鍋
黑糖檸檬醬油豚肉蒸飯
肉味噌溏心蛋蒸飯
2024-08-07 677 浏览
放暑假帶小朋友來愉景新城玩跳彈床,玩到累去旁邊食沖繩料理餐廳,餐廳個招牌好得意,係沖繩的公仔,小朋友見到有冬甩食好開心😆⭐️牛肉味噌壽喜燒鍋,肉味噌唐心蛋飯呢個餐滿足曬我又想食飯又想食壽喜燒2個願望😂份量好足,牛肉鍋裡仲有粉絲和菜☺️👍飯有d肉碎撈埋幾好食,呢個餐只係75蚊!真係好抵食!⭐️金牌餃子餐廳好有心,因為奧運香港隊拿左金牌推出左限定10蚊叫餃子😆😆👍金牌餃子係蜜糖芥末味,酸酸甜甜幾開胃😊

⭐️牛肉味噌壽喜燒鍋,肉味噌唐心蛋飯

⭐️金牌餃子

2024-08-06
用餐时段
2024-06-20 692 浏览
試左個自由套餐,櫻花蝦飯,蝦多++紫菜碎,飯份量唔少; 炸雞大約六件,配醬汁易入口,近日優惠+10換餃子,比較一般,烏龍茶凍飲,最後是冬甩,加個雪糕,味道可口,唔油唔太甜,必然選擇,下星期冬甩優惠,會再去食。
  • 沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕
應該好多人都食過但我係第一次知同食😂仲要係朋友同我講呢間冬甩好好食先去食🤭果然冬甩真係冇令我失望係好想買多幾個返屋企💞🔺自由定食🔸明太子烏冬鍋+ 番茄芝士吉列豬扒鍋 $98+10烏冬好彈牙再配上濃郁明太子好正😚但忌廉好多所以有點滯建議share食會更好🙌🏻配料吉列豬扒大推!!炸得好鬆脆肉質很嫩💞上面仲有拉絲芝士超邪惡但好好食🧀而番茄底就正常,洋蔥味更出~🔸肉味味噌醬油蒸飯+壽喜燒牛肉鍋 $79+10份量真係好多!!蒸飯有醬油加木魚調味很足夠💦反而壽喜燒就有點失望,牛肉偏老壽喜燒味也不出但勝在牛肉夠多🥲🔸沖繩海鹽焦糖雪糕冬甩大推冬甩!!就算唔食主食都一定要試冬甩🍩呢個係定食包埋的,外皮脆脆地中間煙煙靭靭就咁單食已經超正👍🏻係暫時係香港食過最好食嘅冬甩🥹再配上焦糖醬同雲尼拿雪糕係冰火交融✨🔸無糖烏龍茶定食附上的飲品,正正常常~🤤好味度 : 8/10🔙回頭率 : 8/10

🔺自由定食
🔸明太子烏冬鍋+ 番茄芝士吉列豬扒鍋 $98+10

🔸肉味味噌醬油蒸飯+壽喜燒牛肉鍋 $79+10

🔸沖繩海鹽焦糖雪糕冬甩

🔸無糖烏龍茶
定食附上的飲品,正正常常~

🤤好味度 : 8/10
🔙回頭率 : 8/10
前排響DPark參加完慈善活動之後,同仔仔響商場食晚餐🥣,見到有間餐廳🍴比較多人,於是就去試吓😛晚餐🥣有已經配搭好嘅選擇,亦可以自由配,有主食🥘➕主菜🍗➕冬甩甜品🍩➕餐飲🥤,非常豐富🤩原先係想點上蒸💨下煮🔥嘅二段料理,但仔仔一見到有主菜係配布甸🍮,就話一定要㨂😅,咁唯有順應要求,點了「沖繩海鹽焦糖布甸炸雞🍮🍗」配「櫻花蝦明太子蒸飯🦐🍚」「 #沖繩海鹽焦糖布甸炸雞 🍮🍗」~ 炸雞熱辣辣🔥香脆可口,雞肉軟滑好juicy,配埋凍嘅布甸🍮,一冷❄️一熱🔥,一咸一甜,味道出奇地配,非常特別,不過布甸🍮份量不少,不配炸雞就咁食就有啲膩🤭「 #櫻花蝦明太子蒸飯🦐🍚」~ 一上枱已經香氣撲鼻😌,櫻花蝦🦐份量不少,配埋咸咸哋嘅明太子真係絕配,超級好味😋,唯一係飯太少,想加底😆晚餐甜品🍮係有張單,可以食完主菜先交比服務員製作甜品。我哋選了免費加配的「 #沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕🍩🍦」。冬甩🍩新鮮炸熱辣辣🔥,口感煙韌,有少少似麻薯麵包🥯,上面放埋雪糕🍦,睇得又食得,非常推薦👍🏻👍🏻👍🏻

櫻花蝦明太子蒸飯
沖繩海鹽焦糖布甸炸雞
2024-05-10
櫻花蝦明太子蒸飯
沖繩海鹽焦糖布甸炸雞
2024-05-13 462 浏览
估唔到黎到荃灣,俾我搵到一間隱世嘅餐廳。呢個吉列豬扒真係食過返尋味咁!佢真係走到香噴噴!而且分好友剛好一個人夠食,唔會太多或者大小。烏冬又爽口豆嘅湯底又夠味,唔會太淡。兩樣食材配合埋一齊,簡直係天作之合!沙冬甩,就係第一次食!而且佢上面仲有嚿雪糕喺度添!當飯後甜品就啱晒,又夠甜又夠好食!同埋個冬甩嘅size啱啱好,可以放得落上面嘅雪糕,但用嚟打卡就一流啦。下次想食冬甩,都會再嚟呢間餐廳幫襯!🤭🤭

估唔到黎到荃灣,俾我搵到一間隱世嘅餐廳。

2023-11-12
等候时间
10 分钟 (堂食)
2024-05-08 424 浏览
🥘沖繩二段料理📌荃灣愉景新城一樓1066號舖·愉景新城是荃灣區一個大型商場,周六周日更舉辦好多活動,適合大小朋友。今天跟友人去了吃沖繩料理,好別緻,配搭特別。🍮沖繩海鹽焦糖布甸雞 炸雞件配上布甸感覺新穎,咸的加上甜的會產生什麼化學作用?原來是好味。炸雞件外面香脆肉質鮮嫩,加上一塊Q Q的凍的布甸,一試難忘。 這個餐配上明太子櫻花蝦蒸飯,飯的份量唔係太多,明太子有少少鹹香加上櫻花蝦的色彩和香味,整個飯都非常可口。🧆黑糖檸檬雞雞件同樣香脆,包上黑糖汁醬又有鮮檸檬的香。配上肉味噌溏心蛋蒸飯,上面更有鰹魚碎,可口。🍨沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕另加了甜品,冬甩煙煙韌韌加上雲尼拿雪糕,完美的一餐。

🥘沖繩二段料理
📌荃灣愉景新城一樓1066號舖
愉景新城是荃灣區一個大型商場,
周六周日更舉辦好多活動,
適合大小朋友。

今天跟友人去了吃沖繩料理,
好別緻,配搭特別。

🍮沖繩海鹽焦糖布甸雞
炸雞件配上布甸感覺新穎,
咸的加上甜的會產生什麼化學作用?
原來是好味。
炸雞件外面香脆肉質鮮嫩,
加上一塊Q Q的凍的布甸,一試難忘。
這個餐配上明太子櫻花蝦蒸飯,
飯的份量唔係太多,
明太子有少少鹹香加上櫻花蝦的色彩
和香味,整個飯都非常可口。

🧆黑糖檸檬雞
雞件同樣香脆,
包上黑糖汁醬又有鮮檸檬的香。
配上肉味噌溏心蛋蒸飯,
上面更有鰹魚碎,可口。

🍨沖繩海鹽焦糖冬甩雪糕
另加了甜品
冬甩煙煙韌韌加上雲尼拿雪糕,
完美的一餐。
2024-05-06 298 浏览
愉景新城有一間好好食既冬甩🍩佢既冬甩係氣炸而且入面唔係平時出面食果啲甜冬甩既口感,而係入面有啲煙韌好似麻糬咁既口感,熱熱地好正🤤🤤每次黎愉景新城都要食一件😍堂食既話仲可以配雪糕🍦今次叫左個lunch set豚肉柚子雞蒸飯 再加$20要埋個甜品😍個飯用籠仔蒸幾得意但就一般,有小小dry,炸雞可以接受,配柚子醬個味道還好,甜甜酸酸咁👍🏻👍🏻甜品就very good la極度推介冬甩🍩👍🏻

甜品就very good la極度推介冬甩🍩👍🏻
早前已經係長沙灣店食過。。。對佢哋嘅「上蒸下煮」二段鍋真係好懷念😋而且食物質素+性價比高~值得一試再試!呢日我哋剛好在附近完咗活動經過見到原來荃灣呢度都有分店餐廳嘅人氣「海鹽冬甩」係我哋是次再訪嘅原因因為接近晚市眼見都真係陸續有好多食客幸好我哋早少少入內下單。。。如果唔係再遲多少少就開始要排隊了今次見到餐牌有新款「蜜糖芥末醬黑椒雞鍋芝士番茄炊飯鍋定食」$97 (主食+主菜+冬甩甜品+飲品)拉絲芝士配搭蕃茄呢個飯真係無得輸!尤其係小朋友嘅最愛,濃濃的芝士蕃茄滲透入每粒飯裡,配上蜜糖芥末醬黑椒雞,又香口又juicy, 層次分明!最主要都係個「海鹽冬甩」今次要額外叫多兩個,冬甩口感好似軟棉棉嘅麫包,好值得去試;試完之後就會好自然試埋其他,因為呢個冬甩甜品真係好出色😋👍推介!
早前已經係長沙灣店食過。。。
對佢哋嘅「上蒸下煮」二段鍋真係好懷念😋
而且食物質素+性價比高~值得一試再試!

呢日我哋剛好在附近完咗活動
經過見到原來荃灣呢度都有分店
餐廳嘅人氣「海鹽冬甩」係我哋是次再訪嘅原因

因為接近晚市眼見都真係陸續有好多食客
幸好我哋早少少入內下單。。。
如果唔係再遲多少少就開始要排隊了

• 海鹽冬甩甜品
2024-02-05 793 浏览
呢間鋪我成日去D PARK都會經過,但成日都好多人,而且位置亦唔算好多,所以一直無試。終於有一日,只係帶細佬出街,可以試下啦!店鋪坐位老實講唔算太舒服,有啲迫同有啲窄,而且有限時🫣。佢吸引我嘅地方就係豐富喇!有飯/鳥冬+炸雞/鍋物+甜品+飲品,成個組合非常吸引😋。 需要我覺得,飯配烏冬嘅配搭係有點奇怪(澱粉質+澱粉質),但睇下個食法其實又幾有趣,有人share又或者食量比較大的朋友應該會幾開心😆。 沖繩海鹽焦糖布甸雞($59)+蕃茄湯烏冬+雪糕奶茶焦糖布甸質感好creamy,唔太甜,奶香味濃😋,我真係好欣賞。至於炸雞亦十分香口,絕對係細路仔最愛。蕃茄湯烏冬呢,雖然無好大驚喜,但亦算水準之中,烏冬都幾彈牙。最後係杯雪糕奶茶,雪糕算係幾滑,重點係杯奶茶,茶味好濃(好有茶餐廳感覺)。暈茶嘅我都有啲暈😆。 壽喜燒牛肉烏冬+凍檸茶呢個爸爸就覺得好一般,賣相味道都係好一般,而我都覺得感覺唔豐富,下次,可以試下其他😆。 今次無試到出名的冬甩,同重澱粉質嘅二段料理,下次有機會可以試埋😋。 📍沖繩二段料理 Antoshimo Cafe & Bakery愉景新城荃灣青山公路荃灣段398號1樓1066號鋪

終於有一日,只係帶細佬出街,可以試下啦!
店鋪坐位老實講唔算太舒服,有啲迫同有啲窄,而且有限時🫣。

沖繩海鹽焦糖布甸雞($59)+蕃茄湯烏冬+雪糕奶茶
至於炸雞亦十分香口,絕對係細路仔最愛。

壽喜燒牛肉烏冬+凍檸茶

愉景新城荃灣青山公路荃灣段398號1樓1066號鋪
2024-01-24
2024-01-24 650 浏览
今天吃了一個抵食好味的午餐,沖繩海鹽焦糖布甸雞($59)這個名字有點複雜,雞中有布甸、焦糖有海鹽,原來味道一流,雞塊熱辣辣、脆卜卜,外脆內軟滑不油膩,好入味,配上那凍凍哋的焦糖布甸,有凍有熱,原來好夾。跟一個沖繩原味蒸飯,好清新的蒸飯有少少雞肉,菇等。用完正餐,可以將預先印發的收條給服務員,上甜品時間由自己掌握。我的套餐加配了一個沖繩海鹽焦糖雪糕冬甩($20)個冬甩質感好特別,好似煙煙韌韌的麵包,加入雪糕味道不錯。
今天吃了一個抵食好味的午餐,
沖繩海鹽焦糖布甸雞($59)
這個名字有點複雜,雞中有布甸、
焦糖有海鹽,原來味道一流,
雞塊熱辣辣、脆卜卜,
外脆內軟滑不油膩,好入味,
配上那凍凍哋的焦糖布甸,
有凍有熱,原來好夾。

跟一個沖繩原味蒸飯,
好清新的蒸飯有少少雞肉,菇等。

用完正餐,
可以將預先印發的收條給服務員
甜品時間由自己掌握。

我的套餐加配了一個
沖繩海鹽焦糖雪糕冬甩($20)
個冬甩質感好特別,
好似煙煙韌韌的麵包,
加入雪糕味道不錯。
2023-11-25 915 浏览
朋友帶我試下新菜式,我說日本料理我常吃,今次原來係吃沖繩料理,莫非吃苦瓜蛋。餐牌上見到沖繩蒸飯 日式炸雞,上蒸下煮 二段鍋燒,幾特別。朋友叫了「沖繩海鹽焦糖布甸雞」配「沖繩原味蒸飯」,一想起布甸雞夾唔夾,我將兩者一齊放入口,雞外脆內嫩加上布甸的焦糖味,好配合好好味,「沖繩原味蒸鈑飯」淡淡的清香,有香菇、雞肉等,原來好滋味。「大阪燒醬吉列豬扒」加「明太子櫻花蝦蒸飯」 個飯有明太子的咸香好惹味,豬扒外脆內軟嫩,肉質鬆軟入味,口感非常好加上大阪燒醬汁,好好味。大家也加配了一份冬乜,「沖繩海鹽焦糖雪糕冬甩」冬乜甩好煙靱,有點吃麻薯的感覺,加上雪糕餐後最佳甜品而且價錢相宜。

2023-10-24 997 浏览
每次都是為了吃冬甩才吃看了有新品 柚子火鍋炊飯選了豚肉火鍋 $149肉類可以選:豚肉/ 牛肉/ 豚肉+牛肉湯底可選:蕃茄湯/柚子湯因為想清新點選了柚子先吃了火鍋再麻煩店員給炊飯料肉的份量挺多我胃口不太分了給朋友才吃的完不過這個我不太喜歡,最主要要原因一方面柚子湯跟飯是有點不搭另一方面是煮完肉的湯其實非常油!變相吃炊飯就把全部油都吃下去了!所以下次我不會再點這個但朋友點的烏冬湯頭可以跟天婦羅也炸得很脆,值得吃以前吃冬甩好像沒有這麼多選擇所以我一直都吃原味,但這次因為加$9可以升級阿華田口味就加了結論是:下次還是點原味就好醬太多而且味道很香精味所以不推但平時吃原味我覺得好好吃總括而言這次體驗還好但根據之前吃的幾次質素還是可以得!遇然想吃甜品還是會再去🤣
每次都是為了吃冬甩才吃
看了有新品 柚子火鍋炊飯
選了豚肉火鍋 $149
肉類可以選:豚肉/ 牛肉/ 豚肉+牛肉
湯底可選:蕃茄湯/柚子湯
因為想清新點選了柚子
先吃了火鍋再麻煩店員給炊飯料
肉的份量挺多我胃口不太分了給朋友才吃的完
不過這個我不太喜歡,最主要要原因
一方面柚子湯跟飯是有點不搭
另一方面是煮完肉的湯其實非常油!
變相吃炊飯就把全部油都吃下去了!
所以下次我不會再點這個

但朋友點的烏冬湯頭可以跟天婦羅也炸得很脆,值得吃

結論是:下次還是點原味就好
醬太多而且味道很香精味所以不推
但平時吃原味我覺得好好吃

總括而言這次體驗還好
但根據之前吃的幾次質素還是可以得!
遇然想吃甜品還是會再去🤣

2023-10-23 617 浏览
之前成日都會食 兩年前七八十蚊就有正餐野食同甜品 性價比好高 但依家加到百2蚊1set 就好似性價比低好多🥲蕃茄魚柳同蕃茄濃湯烏冬熱辣辣好正最好食當然係海鹽焦糖冬甩又咸又甜 冰火兩重奏喺口度融合 一試就愛上!但最近一年冇左蕃茄魚 對於除了海鮮不吃其他肉既人黎講 唯有揀靖魚 但始終冇魚柳咁match咁好食 希望遲吓可以有返呢個選擇!
蕃茄魚柳同蕃茄濃湯烏冬熱辣辣好正
最好食當然係海鹽焦糖冬甩
又咸又甜 冰火兩重奏喺口度融合 一試就愛上!

2023-10-23
等候时间
10 分钟 (堂食)
  • 海鹽焦糖冬甩