2012-07-27 56 浏览
泰一不是區內唯一供應泰國菜的餐廳,以我所知,同區另外還有兩間泰菜餐廳。泰一今年年初前後才開業,室內佈置較新穎,格局是半開放式,在街上可以透過玻璃門窗清楚看見餐廳裡面的情況,有大銀幕和大型動物裝飾,滕椅的座位比一般餐椅矮,絕對不會有吊腳的情況,感覺很實在。父母弟弟都去過泰國玩,唯獨我從未去過,對泰菜的認識有限,今次趁機買了兩張團購優惠卷,與家人分享。我們叫了四個菜及每人一杯飲品:泰式風沙豆腐($38),香炸豆腐方塊,沾上很多鹽,撈了很多炸蒜粒,味道有點過咸。冬蔭功湯(細$52),落單時要求小辣,上菜時的確是小辣,有陣陣椰香,但經過熱爐慢火煮沸,辣椒的辣味完全散發,最後變成大辣。配料很多,包括秀珍菇、車厘茄、鮮蝦連殼和瘦肉等。芋頭焗海鮮煲仔飯($55),有點像韓國石頭飯,飯粒大小和軟硬適中,配料可口,溫度夠熱,味道不錯。馬沙文咖哩羊膝 伴蒜蓉包($98),這道菜最有睇頭,羊膝炆得夠時間,肉質很軟熟,羊油的羶味完全滲於咖哩汁之中,還有西蘭花、薯仔、洋蔥和青紅椒等伴碟,蒜蓉包是豬仔包開邊,唔怕羶可以沾上咖哩汁同吃,可惜我有少少怕羶。
滕椅的座位比一般餐椅矮,絕對不會有吊腳的情況,感覺很實在。

我們叫了四個菜及每人一杯飲品:
唔怕羶可以沾上咖哩汁同吃,可惜我有少少怕羶。
用餐优惠
團購
午飯時間經過呢間餐廳,見入面冇咩食客都有d奇怪,不過見落雨唔想行就入去試下,入到去冇人帶位,之後落單,嗰位比較年長嘅waiter態度非常惡劣兼無禮貌,都算啦,等左幾個字d野食仲未黎,咁就叫另一位waiter落埋飲品,落完佢去入單,然後竟然間我地係咪淨飲?!下?咁即係之前嗰位態度惡劣嘅waiter冇落到單啦!!!嗰度一個客都冇都可以漏單?同佢講返之後佢地一句唔好意思都冇!!一而再再而三嘅問題真係火都黎!!決定拎袋走!不過佢地依然係無動於衷!實在太差太過份!香港仔咁多餐廳,咁嘅服務態度點可能立足?!絶對會black list 左佢,以後都唔會再黎!!!
2012-05-26
2012-04-28 12 浏览
泰式乾炒海鮮河⋯炒得唔乾⋯好濕⋯雲耳好大舊⋯牛柳粒石頭窩飯⋯勁多油⋯又多辣椒⋯洋蔥⋯得好少飯⋯最不知所謂就係牛油雞亦⋯係一D牛油味都冇⋯成隻都係油⋯用麵包糠包住炸⋯勁唔好食⋯整體得一個字""油
2012-04-28
2012-04-25 22 浏览
話說當天晚上去呢間野食..同家人一齊去試下呢間泰國野..一坐佢就俾左杯熱水..而我既坐位旁邊係佢地公司d貨未開既..之後我地叫左蠔仔餅個蠔仔麻麻地..唔係太好味..d蠔仔冇乜鮮味..蛋還蛋..蠔還蠔..唔係mix所以變成蛋有蛋味..蠔就冇左鮮味香芒蟹肉炒飯但係個飯黎到之後..到食哂都係冇蟹肉既出現..香芒還好..有少許甜味..個飯也是麻麻..因為沒有蟹肉避風塘魷魚圈呢個好好味..d避風塘好正..對於我呢個唔食辣既黎講..呢個避風塘..我覺得幾好..雖然有少少辣..但是都能夠食到..但魷魚圈整得唔夠脆..炒聖子呢個聖子幾好味..夠辣..但聖子有少許硬..配菜ok..整晚既餸菜..賣相ok..但味道真係唔多掂..又冇鮮味..又冇蟹肉..又唔脆..又硬身..
話說當天晚上去呢間野食..
同家人一齊去試下呢間泰國野..
一坐佢就俾左杯熱水..
而我既坐位旁邊係佢地公司d貨未開既..

之後我地叫左
蠔仔餅
個蠔仔麻麻地..唔係太好味..
d蠔仔冇乜鮮味..蛋還蛋..蠔還蠔..唔係mix
所以變成蛋有蛋味..蠔就冇左鮮味

香芒蟹肉炒飯
但係個飯黎到之後..
到食哂都係冇蟹肉既出現..
香芒還好..有少許甜味..
個飯也是麻麻..因為沒有蟹肉

避風塘魷魚圈
呢個好好味..
d避風塘好正..對於我呢個唔食辣既黎講..
呢個避風塘..我覺得幾好..雖然有少少辣..
但是都能夠食到..
但魷魚圈整得唔夠脆..

炒聖子
呢個聖子幾好味..
夠辣..但聖子有少許硬..
配菜ok..

整晚既餸菜..
賣相ok..
但味道真係唔多掂..
又冇鮮味..又冇蟹肉..又唔脆..又硬身..
2012-04-21
(非会员)
2012-04-23 14 浏览
一行四人見門面不錯,便入內一試叫了o架o厘牛腩(架厘寶盒)味道偏咸兼架厘味還架厘味牛腩味還牛腩味炸蠔幾好,有汁奄列居然是用炸的蝦羔翠玉瓜豬頸肉石咼飯只是一般水準炒菜幾好甜品~什果朱古力雪糕,幾好最接受不了是飲品,左邊椰子冰,右邊珍多冰,在我的立場是椰子味糖水加奶,另一杯的綠色粉都好怪,不是我們平時吃的軟滑而是硬的,各人只飲了一口便放下,非常難飲其他沒有影相
一行四人見門面不錯,便入內一試
炸蠔幾好,有汁

奄列居然是用炸的

蝦羔翠玉瓜豬頸肉石咼飯只是一般水準
炒菜幾好

甜品~什果朱古力雪糕,幾好

其他沒有影相
题外话/补充资料: 一元一隻蝦特價品要以入座時間計
2012-04-22
2012-03-01 60 浏览
告別一年, 我終於回來了,openrice又多了我這個為食鬼食客, 三點半放工後, 馬上與嘉豪搭107號巴士去香港仔, 但去到已經5點15分, 山窿謝記魚蛋已經打烊, 其實真是有點失望, 那時天色已不早, 在附近逛了一陣街之後都是時候去食晚飯, 走過幾個香港仔中心,在這繁華的都市中, 有一間的好當眼的泰國fusion餐廳, 玻璃窗外的海報印下美麗的食物介紹相片, 真是非常吸引, 門外更貼上$1晚市特價menu , 那麼為食的我怎樣抵擋到抵食又美味的泰國美食, 所以我停下來看下menu見到又不用等位, 而且有可以坐窗旁位置, 而且看了menu 的食物款式都不少, 都真是令人好吸引, 最後我們決定了在"thai one"食晚飯, 2人的set dinner 都只是$168, 可以選擇三款食品及有甜品+餐飲, 因為未夠$200, 所以用不到$1的優惠, 然後我order多一個正價的青木瓜沙律, 最終都夠$200,可以用到一蚊的優惠, 一蚊優惠可以選擇"炸軟殼蟹米紙卷","避風塘炸魷魚圈"及"吉列蠔", 但一蚊優惠是一定要一個order 計, 因為一個order 有四件"炸軟殼蟹米紙卷",
香港仔中心的"Thai one"
dinner set menu
因為未夠$200, 所以用不到$1的優惠, 然後我order多一個正價的青木瓜沙律, 最終都夠$200,可以用到一蚊的優惠, 一蚊優惠可以選擇"炸軟殼蟹米紙卷","避風塘炸魷魚圈"及"吉列蠔", 但一蚊優惠是一定要一個order 計, 因為一個order 有四件"炸軟殼蟹米紙卷", 所以已經收了$4, 再加上原價$50的10%服務費, 所以"炸軟殼蟹米紙卷"都是$9, 真是超抵食,
$1晚市特價menu, 食滿$200就可以享用此優惠
食那麼多辣的食物而且都幾多炸食物, 都好熱氣, 都是order一個"椰青"飲, 套餐加$19就可以了, 嘉豪就order "coke light "套餐加$5
drink menu , 可以選擇special drink , 款式又多
食物都只是等了10分鐘已經上枱,效率都好快, 先來了"香芒蟹肉炒飯", 都好夠乾身, 芒果肉都好大粒,芒果肉減低炒飯油膩感,入口更加清新,蟹肉比較少, 與一些青豆, 粟米,青蔥,及雞蛋的配料炒起,賣相外觀都好搶眼, 金黃的顏色已經令我垂涎三尺, 不油膩都幾惹味!!甜美的芒果更是令人開胃
香芒蟹肉炒飯---飯都好乾身, 又多芒果肉, 但蟹肉較少
"潘納咖哩鴨胸"--都好fusion feel , 西式和泰式合拼, 咖哩都香口, 不會好辣, 可是豆角又不腍,好像未熟?而且刀工就差了一點, 鴨胸都幾大件, 而且又兩件黏埋一件, 也切不斷, 咖哩也中和了鴨胸的油膩,所以這款菜式的fusion都配合不錯!
潘納咖哩鴨胸--都好fusion feel , 西式+泰式, 咖哩都香口, 不會好辣, 豆角又不腍
"香葉包雞"--所謂香葉,又稱為香蘭葉或班蘭葉, 雞肉炸得都金黃色,將班蘭葉剝開後, 雞肉外層香脆,雞皮都好薄,可是不覺得有班蘭葉的葉香味,油而不膩,內裡的雞肉都能保持嫩滑
香葉包雞, 炸得好香脆, 雞肉都幾嫩滑,但不覺有班蘭葉香
"炸軟殼蟹米紙卷"---賣相十分討好, 米紙卷都好大件, 入口清新, 米紙卷內夾有炸至金黃香脆的軟殼蟹,非常香脆可口,不覺得好油膩, 內裡有甘荀絲,檬粉, 生菜配上不少清新的配料,口感爽脆,蟹肉酥香滲出,肉質豐腴,口感持續豐富, 米紙卷皮厚薄適中又煙韌, 再加上醒胃酸汁真的非常好味,酸中帶甜更有少少辣, 滋味無窮,一碟有四件的米紙卷
炸軟殼蟹米紙卷, 用了$1的優惠, 再加上原價的服務費, 此order都是$9
青木瓜沙律---青木瓜絲及甘筍絲吃來更是爽口令我食來嚼勁豐富, 可能我不是太食得辣, 所以覺得好多紅辣椒碎, 酸味都好適中, 不過豆角真是不是好夠腍,配料更有令人醒胃的蝦乾, 鹹鹹地的味道, 所以食此沙律食落不同的味道層次, 配料分別有生菜, 車厘茄, 甘筍絲,洋蔥,蝦米,花生, 更散發清香的檸檬汁,整個沙律 酸酸甜甜更帶點辣,令人胃口大開
青木瓜沙律, 都夠酸又夠辣, 可是豆角不夠腍
我的餐飲是椰青, 套餐另加$19就有, 味道好清甜, 可是好像好細個椰青, 又扁身, 所以椰青水不算多, 開椰青的窿細了一點, 好難取到椰子肉來吃,飲椰青可以解渴又解辣, 每次食泰國餐我都飲的
椰青(套餐加$19), 不過都幾細個又扁身, 所以椰青水不會好多,但是幾清甜
終於到壓軸的course就是dessert , set dinner 的甜品其實我們都不會要求太高, 我們都不知是什麼, 我們都是估下是椰汁糕之類的....可是最後都是估錯了, 原來是芝麻雪糕糯米糍, 都可以接受, 芝麻都好香甜味濃, 而且又夠凍, 不過兩粒就份量少了一點, 未能滿足我這位喜歡食甜品的甜魔, 哈.....
芝麻雪糕糯米糍, 也是晚餐的set dessert, 好香芝麻味道
地方都好別緻, 有些動物園的感覺, 有一隻大型的長頸鹿做裝飾, 更有一個大螢幕可以看電視, 本來我們是坐2人枱, 我們因為order了好多食物想換四人枱, 侍應生都好樂意幫我們轉枱, 坐得都好舒適, 侍應生更有體貼的服務又常幫我們斟熱水, 更有熱情的推介給客人, 好細心服務,食物方面整體上都不差, 不過對蔬菜的配料要注意生熟程度, 此外因為本來想order 喇沙, 可是是用油麵, 所以我沒有order, 希望下次會是米粉
地方好別緻, 有隻可愛的長頸鹿, 更有大螢幕睇電視
2012-02-28
香港仔中心的"Thai one"
dinner set menu
地方好別緻, 有隻可愛的長頸鹿, 更有大螢幕睇電視
$1晚市特價menu, 食滿$200就可以享用此優惠
2012-01-13 7 浏览
今日5知食咩午餐好就去左泰一坐低我諗左好耐食咩好又有吉列豬排又有豬仔包樣樣都好始好吸引咁最後我叫左一個滑蛋咸牛肉三文治(其實佢有6樣配料選擇)份三文治黎到個樣都5錯睇落去有好多料咬起咸牛肉個味好出個蛋又5太老待應態度好好又不太貴學生仲有得減2蚊我會再去光顧:
今日5知食咩午餐好就去左泰一

坐低我諗左好耐食咩好

又有吉列豬排又有豬仔包
樣樣都好始好吸引咁

最後我叫左一個滑蛋咸牛肉三文治
(其實佢有6樣配料選擇)
份三文治黎到個樣都5錯
學生仲有得減2蚊
我會再去光顧:
  • 三明治
2011-12-13 19 浏览
見呢間野係香港仔新開無耐 上星期就趁打完波去試下大概夜晚七點幾到 人唔算太多 一行三人 有套餐 但計落唔係太抵 喲款又唔係太arm 加上又唔係太肚餓所以就嗡左 鐵板蠔仔炒蛋 芋頭海鮮煲仔飯 荷葉包雞 同埋甜品上菜速度好快 十分鐘內就送到鐵板蠔仔炒蛋: 鐵板夠熱 香氣十足 賣相吸引 炒蛋同蠔既比例適中食一啖 感受到份蠔既鮮味 不錯 蛋都好滑 加多少少附送既酸辣醫 仲惹味芋頭海鮮煲仔飯: 賣相不錯 驟眼看有不少材料 有蝦 魷魚 蠟腸 青口 冬菇 雜豆 芋頭 mud 都有喲 用料豐富食落去仲有飯焦味 熱氣十足 份量也不少荷葉包雞: 有四隻錦多! 侮件都好足料 隻雞炸到金黃色 食落去雞味十足 完全唔覺有冰鮮味 略縑油左少少 甜品係西米奶凍 係泰國越南餐館都唔係間間有 見幾特別 食完個口又乾又鹹 加埋飲品唔抵嗡 所以叫左甜甜地 凍凍地 幾得意綜觀而言 菜色賣相吸引 質素不錯 份量充足 價格合理 絕對值得一試
見呢間野係香港仔新開無耐 上星期就趁打完波去試下

上菜速度好快 十分鐘內就送到

食落去仲有飯焦味 熱氣十足 份量也不少
荷葉包雞: 有四隻錦多! 侮件都好足料 隻雞炸到金黃色
食落去雞味十足 完全唔覺有冰鮮味 略縑油左少少
甜甜地 凍凍地 幾得意

2011-11-10 35 浏览
Thaione坐就幾好坐但係貴兼難食四人套餐 對於正常食量既家庭都五夠 但係就要$498!!!仲要加一!完全五飽肚食完魚蛋粉30$有找 都仲飽過佢!而且食物種類又少!連普通既海南雞都無!好差!仲有個菜係咖喱海中寶 得一隻蝦 幾隻青口 下面一大舊麵包 濕哂又淋哂 切都切五開 點食??!完全錯配!唯一叫好少少得個炒蟹食完餐飯都五知食左啲咩絕對五會再食 請都五想食!浪費金錢!下面啲分 味道同抵食 簡直想比負分
2011-11-10
2011-10-29 6 浏览
 成日以為香港仔只得魚蛋粉, 今日跟班FRIEND 入香港仔試泰國菜, 未入門口, 見到入面隻長頸鹿已經好開心, 我地 7:15 去到, 侍應安排坐長頸鹿下面, 狂影一輪相就開始ORDER 食物. 串燒, 柚子沙律, 冬陰公, 炒飯, 軟殼蟹.炸蝦餅......食物好快到, 最好味係麵包咖哩蟹, 個名好勁-叫橫行四海..... 成個鞋盒噤大既大麵包, 仲已為我地會食蟹唔食包, 點知最後成班人搶住食包, D包點咖哩汁真係勁好味, 終於成個包比我地掃清光 !

柚子沙律
軟殼蟹
好有當年 RAINFOREST FEEL
  • 炸蝦餅
2011-09-26 30 浏览
夜晚6:45去到人少少, 上菜速度超快, 10分鐘內5個菜全部送到.... 一行三人, 叫左個二人餐包括: 泰式木瓜沙律, 鐵板蠔仔炒蛋, 芋頭海鮮煲仔飯, 兩杯飲品及甜品另外, 亦散叫串燒及泰式炒雜菜泰式木瓜沙律: 木瓜爽口, 蝦米過硬, 用上魚露及辣椒調味, 偏辣, 但都算為地道泰國口味..鐵板蠔仔炒蛋: 鐵板夠熱, 上菜令蛋香及蠔香四散, 炒蛋同蠔既比例合適, 炒蛋滑滑....芋頭海鮮煲仔飯: 色香味俱全, 有蝦, 魷魚, 青口, 雜豆, 但芋頭好似唔多。食到煲底仲有飯焦... 串燒: 豬肉, 雞肉串燒燒得較乾唔夠肉汁, 而沙嗲醬就好香...泰式炒雜菜: 有椰菜, 秀珍菇, 木耳, 芥蘭.. 炒得唔夠熟, 菜身好硬...味道見唔到有泰式風味, 只係個清炒雜菜... 綜觀而言, 菜色賣相美, 份量合適, 價格合理, 味道上可以有所提升....

另外, 亦散叫串燒及泰式炒雜菜

2011-09-26
  • 芋頭海鮮煲仔飯
不誇區的星期天, 盡量留在同區消費 香港仔以茶餐廳最多, 或者都係一般大路野。難得星期天找個藉口對自己好小小, 番兜了Thai One, 因為這間泰菜印象中也不錯啊 。一般情況兩個人搵位也不是問題, 今次被安排坐在一死角裡, 晚市客人不小, 枱間密麻麻實在濟得很。當日胃口不大, 於是散點幾款 香辣炸魚餅 (四件) $42 : 亮著金黃的油光, 厚身而有質感, 有點點泰式香草味, 但鮮味不足之餘還有小許魚骨, 一件起兩件止的小食。泰式麵醬炒椰菜苗伴咸肉 $48 :一棵棵粗葉種的椰菜苗, 顏色青綠挺吸引, 但嫌炒得不透, 硬得很, 紅紅的辣椒也只是裝胸作勢, 不辣的 。但泰式咸肉我還是第一次食, 只可形容又干又無味, 整體的味道也完全吊不起來, 失望。焗芋頭海鮮鮮煲仔飯 $55 : 上次食過好喜歡, 所以encore 熱辣辣以石窩碗上枱, 而發出的吱吱叫, 更是其誘人之處。配料更是豐富非常, 有雜豆, 豬肉碎, 海鮮, 蠟腸等, 墟得滿滿, 夠鑊氣最後以窩底的精彩飯焦結尾, 絕對是必食之選。 當未行出門口已口渴非常, 師父實在太重手, 速速返歸狂飲水沖淡, 但也無補於事, 這點實在要扣
不誇區的星期天, 盡量留在同區消費
香港仔以茶餐廳最多, 或者都係一般大路野。

當日胃口不大, 於是散點幾款

當未行出門口已口渴非常, 師父實在太重手,
速速返歸狂飲水沖淡, 但也無補於事, 這點實在要扣分。
2011-09-04
  • 焗芋頭海鮮鮮煲仔飯
2011-09-04 5 浏览
到了香港仔探親人..其後和表姐妹到了這間聞說晚上很難等到位的泰國菜..當然醒目的我們去打了電話去訂座的!到了預定的時候去到...他竟然說還未有安排到位子給我們..大概是上一轉的客人還未離座吧..等了大概十五分鐘後終於可以坐下了..我們一行五人叫了菠蘿炒飯..炒菜..金枕頭...還有這裡最有名的蟹...etc..菜到了...炒飯味道很濃...配料足夠而且賣相很好...可惜是用了十分多的油...極不健康...食到底的時候看見底下全是油...炒菜是最簡單的東西也是叫我最失望的..菜是硬的而且很dry..一點也不覺得下了汁...蟹當然是最好的了...是這裡的招牌菜...但說真的..我認為這蟹的水準在外面很多泰國菜也能食到..在比較之中很一點也不覺得特別了..它的優勝之處是它真係夠大碟...真的是食到飽飽的!!我們五個人叫了六個菜...算起來也不便宜啊..而且每樣菜的做法也比外面的下得多了油..看見那些油已經知道下次不會再來了
當然醒目的我們去打了電話去訂座的!
到了預定的時候去到...他竟然說還未有安排到位子給我們..
大概是上一轉的客人還未離座吧..
等了大概十五分鐘後終於可以坐下了..
菜到了...炒飯味道很濃...配料足夠而且賣相很好...
可惜是用了十分多的油...極不健康...
食到底的時候看見底下全是油...

炒菜是最簡單的東西也是叫我最失望的..
菜是硬的而且很dry..一點也不覺得下了汁...
蟹當然是最好的了...是這裡的招牌菜...
但說真的..我認為這蟹的水準在外面很多泰國菜也能食到..
在比較之中很一點也不覺得特別了..
它的優勝之處是它真係夠大碟...真的是食到飽飽的!!
我們五個人叫了六個菜...算起來也不便宜啊..
而且每樣菜的做法也比外面的下得多了油..
看見那些油已經知道下次不會再來了
2011-09-03
2011-06-30 15 浏览
之前經過見到裝修好似幾靚咁.今日得閒入去試試下午茶餐.環境唔錯.朋友叫左...都算幾足料.但個湯底可以濃味小小會更好 我叫左...咖哩入口果下唔辣.但過左一陣就覺得辣辣地.幾好味.但牛腩得幾塊同埋唔夠"林"另外我個餐加$6 可以要脆豬仔包一客.見咁平試試都好.黎到發現一客有兩個. 好抵!!仲要係又脆又熱又好味架喎!!茶餐每人都有杯野飲.餐牌入面仲有好多吸引既野.值得搵日約一班朋友試試
之前經過見到裝修好似幾靚咁.
今日得閒入去試試下午茶餐.
抬頭見到的波波樹
但個湯底可以濃味小小會更好

我叫左...
黃咖哩牛腩飯
黃咖哩牛腩
咖哩入口果下唔辣.
但過左一陣就覺得辣辣地.
幾好味.
但牛腩得幾塊同埋唔夠"林"
香脆豬仔包
另外我個餐加$6 可以要脆豬仔包一客.
見咁平試試都好.
黎到發現一客有兩個. 好抵!!

仲要係又脆又熱又好味架喎!!

茶餐每人都有杯野飲.

餐牌入面仲有好多吸引既野.
值得搵日約一班朋友試試

湯粉餐牌
黃咖哩牛腩飯
  • 黃咖哩
2011-06-30 24 浏览
本來一早已經想黎試, 但見這裡的食評好像評分麻麻, 最近好像有點起色, 於是"冒險"試下, haha. 我地一行三人, 兩點九坐低, 星期日都有下午茶, 不過三點鐘先有, 於是我地先叫左個細冬蔭功和酸辣鳳爪沙律, 另外在OR見到人地食風沙豆腐好似好正咁, 點知order完好耐先返黎話冇得賣啊. 個冬蔭功用個爐熱住上, 好彩有個爐, 否則佢d冷氣禁勁真係會好快吹凍晒. 估唔到細size都幾多, 我地三人每人都飲左兩碗, 好彩唔係好辣, 老人家唔食得太辣, 但有好香椰汁味, 亦有幾多料例如草菇香茅等等, 值得一試. 至於個酸辣鳳爪沙律, 都係一般水準, 小小辣, 份量幾大, 不會只係見d洋蔥而冇鳳爪. 另外叫左兩份下午茶餐, 一份係豬脾飯, 好淋都幾多汁,配上好多咸酸菜, 好大棵好乾淨的. 另外叫左個份係泰式拼盤, 一個籃上好精美, 重好有份量, 兩個釀蟹蓋, 兩件蝦餅, 兩件唔知咩餅, 兩隻雞翼, 個底仲有好多薯條, 真係抵食. 婆婆媽咪都好滿意, 食禁多野埋單只係$199, 睇黎今次冒險之旅大成功啦. ^^這間餐廳好好生意, 我地坐到四點都仲係咁有人入黎幫襯!注意這裡食夠二百蚊先可以碌

這間餐廳好好生意, 我地坐到四點都仲係咁有人入黎幫襯!

注意這裡食夠二百蚊先可以碌卡的.
2011-06-26