2022-07-21 93 浏览
好耐冇食過泰國野, 就約左朋友收工去葵芳食泰國菜金邊粉 - 是泰國著名的泰式料理,不論在泰國的餐廳或街頭小店都很常見, 店家炒到香氣十足, 而且有很多大蝦, 大份夾抵食泰式併盤 - 有炸春卷, 雞亦等等數重泰國食品, 十分香口, 配上凍飲一流串燒 - 點了2串雞和2串豬, 火烤恰到好處, 配上秘製汁十分惹味冬陰公爐魚 - 這個菜賣相十分吸引, 新鮮爐魚配上明爐冬陰功湯, 一次過滿足了2樣野, 既可吃魚, 又可飲湯, 2樣加埋十分搭配
好耐冇食過泰國野, 就約左朋友收工去葵芳食泰國菜

2022-07-20 68 浏览
朋友飯聚,嘻嘻哈哈又一晚❤️❤️❤️開心街坊泰國菜~🐠泰式芒果絲脆炸鱸魚,酸酸甜甜的汁,青芒絲腰果紫洋蔥,鱸魚起肉炸得香脆,我就覺太濃汁醬,我 friend 又話 ok。口味真係好個人 🤷‍♀️🐷燒豬頸肉,邊燒得香囗肉夠厚,每囗都有油脂香,不要怕肥,這是靈魂😍🥗再來個柚子沙律,感覺清淡健康一點😅🐥泰式鳳爪,醃得入味,夠爽囗酸得又夠開胃份量算多,適合大伙兒嘻哈嘈閉食個飯!完全地道街坊 feel 泰菜,性價比非常高,隊返幾支泰啤就爽了😂
朋友飯聚,嘻嘻哈哈又一晚❤️❤️❤️開心

街坊泰國菜~

🥗再來個柚子沙律,感覺清淡健康一點😅

🐥泰式鳳爪,醃得入味,夠爽囗酸得又夠開胃

2022-07-20
2022-07-03 200 浏览
有好多個神響收銀上面 。 個環境都乾淨既 。K15金不換濃湯海南雞絲河粉$49 +🍋凍檸茶兩蚊 =$51 。 唔 new 個底只睇個面頭係幾呃到人既🤫🤫 。 個檸檬茶冇茶味既🤨🤨 。 人地飲淨跟住加d水再比我 ??☹️☹️我食緊廚餘 ?? 有90%既河粉碎濕濕既 ?? what??K3 香葉肉碎煎蛋飯$49 。 個賣相都真係冇問題既 。 靚既 。虎你咩 , d油多到食一半都濟咗 。 廢事浪費食物所以先食哂佢 。 有時唔想食乾炒牛河就係因為d師傅落好多油 。佢 exactly就係呢種feel 。

有好多個神響收銀上面 。 個環境都乾淨既 。

2022-04-30 556 浏览
疫情嚴峻 而家有得揀都盡量買外賣返屋企食🥲 雖然真係好想正常生活 但係出街食又真係有一定嘅風險 仲要限咗四人一枱 真係乜癮都冇晒😵泰式海鮮炒金邊粉顔色鮮豔 食落口唔係好酸 材料方面都好豐富 有鮮蝦 芽菜 蛋等等 份量絕對夠兩個人食😗 香葉肉碎煎蛋飯望落賣相唔係好吸引 好似好少餸咁 但原來寶物沉歸底 由於飯嘅份量太多 我只好留起啲飯😂 一揭開原來有好多肉碎係底 仲有好多枝豆粒做配料 呢間嘅調味幾好食😋 仲有隻煎蛋係面 咬落口仲有蛋汁㗎無骨豬手飯賣相似乎係最好嗰盒飯 同樣地飯量好多 我都有留起啲 豬手滷得幾入味 豬皮入口即溶🐷 仲有半隻滷水蛋飲品我地嗌咗熱奶茶 熱檸水 味道正正常常呢個飯盒都算幾扺食 而且等候時間唔係太長 幾有效率😊 希望快啲唔駛成日叫外賣

泰式海鮮炒金邊粉

飲品
我地嗌咗熱奶茶 熱檸水 味道正正常常

外卖自取
2021-08-12 1548 浏览
尋晚點左兩個野食,雞蛋煎蠔仔餅,明爐魚!兩個都超級垃圾,蠔仔餅濕pat pat!條魚唔洗講,清湯加幾條蔥就叫明爐魚,擺喺Gas爐度燒!兩樣只食左一啖,直接俾錢埋單周人!無下次!
尋晚點左兩個野食,雞蛋煎蠔仔餅,明爐魚!
無下次!
2021-08-07
用餐时段
成日黎到葵芳都係去葵涌廣場搵食,今日搵左地膽朋友,佢推介位於信芳街(近葵涌運動場的泰國菜餐廳「泰星匯泰國菜」,感覺這一帶店舖似荃灣路德圍咁,一條街形形色色餐廳🍴林立。餐廳🍴環境不大, 主要用上木系顏色加泰國元素掛畫等裝飾營造泰國🇹🇭地道氣氛,空間不大, 容納二三十人左右,椅子🪑較殘舊,有點歷史痕跡。泰式酸辣鳳爪: 好有誠意,夠地道夠曬辣,每隻去骨鳳爪都蘸滿辣椒🌶️碎,軟骨都食埋真係好美味可口,調味做到恰到好處,吾會死咸。爽脆洋蔥🧅新鮮蕃茄增加口感,不錯的開胃菜。炭燒魷魚筒:一整隻魷魚🦑燒得好鮮嫩,充滿炭燒焦香味,大大隻,仲好有彈性爽口,蘸上泰式酸辣魚露醬。泰式炒金邊粉:非常夠鑊氣,仲有大量櫻花🌸蝦調味,沒有花生🥜碎,但食落甜甜地,有彈牙大蝦肉毫不吝嗇。沙嗲串燒(豬牛雞各兩串):食落無鬆肉粉味已經好好👍🏽沙嗲偏甜,啖啖花生🥜碎,啖啖炭燒味。總結:價錢合宜 味道正宗多謝地膽介紹

總結:
價錢合宜 味道正宗
多謝地膽介紹

2021-07-12 894 浏览
香葉肉碎炒飯$65無骨海南雞湯河$55好味指數:😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲💲環境舒適:😌😌環境衛生:🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️推介原因:份量超多。湯碗裝滿滑身的河粉,上面再放了極多雞肉。欣賞雞皮沒有那層肥膏。炒飯也是大大碟。一個大湯碗壓實炒飯,再倒在碟上,應該可以分到3-4個飯碗的量吧。正常食量的女生,一定吃不完。炒飯好惹味,夠鑊氣。好味得在葵廣掃街後,沒什麼胃口,也能一口接一口的,吃到半碟飯。飯是粒粒分明,但又不覺硬。用餐時,餐廳的電視播放著泰國歌曲短片,給我一種身在泰國的感覺。
好味指數:😋😋😋😋
抵食指數:💲💲💲💲💲
環境舒適:😌😌
環境衛生:🧹🧹
服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️

2021-07-02 603 浏览
經網上平台 叫呢間嘅外賣打電話去問點解執漏。仲要大條道理講句,賴網上平台多單執漏咗。咁明知多野,唔係睇清楚啲架咩?呢家唔係退唔退錢問題係態度問題仲要cut 線。唔會再幫襯
經網上平台 叫呢間嘅外賣
打電話去問點解執漏。
仲要大條道理講句,
賴網上平台
多單執漏咗。
咁明知多野,唔係睇清楚啲架咩?
呢家唔係退唔退錢問題
係態度問題
仲要cut 線。
唔會再幫襯
外卖送餐
2021-06-06 809 浏览
整體味道一般,似去泰國食嘅菜式;價錢親民,着$45都有交易;衛生唔太好,地下癡立立;同埋好多外賣,所以比杯水都要5分鐘,但係態度唔錯推薦泰式咖啡,雖然要加$8,但係味道正宗
2021-06-06
泰式乾炒肉片河
泰式凍咖啡
  • 泰式咖啡
2021-06-03 458 浏览
經常光顧的一家食店,之前覺得男老闆態度很好,店裏的叔叔阿姨也很熱情,女老闆態度平平。但今天去外帶卻莫名其妙被女老闆針對。店員拎著21號餐到門口問我,但我不是21號,於是她轉頭問另兩個學生,學生是21號,可她們說點的是凍檸茶不是奶茶。於是店員把餐拿回去問女老闆,女老闆就開始不停地在店裡嘮叨,還不時很不耐煩地看向我,零星地聽見她說“她點的就是泰式奶茶”(我點的正是這個),以及“拿出去隨便她給誰”之類的話語。之後我就看見店員把剛剛那份餐換成泰奶再拿著對應的小票出來給我。所以我想可能店員姊姊一開始是拿錯了小票。我並不責怪店員,畢竟午市繁忙也有可能出錯,但女老闆沒有弄清楚事情經過就莫名其妙怪罪在我頭上讓我實在無語😓我也不會因為女老闆一次的態度就否定這家店,客觀地說店裡的食物很符合我的口味,性價比也高,但真心希望女老闆能收斂一下自己的脾氣,不要讓一幫伙計難做,大家也只想來開開心心簡簡單單吃餐飯罷了...
外卖自取
2021-05-21 389 浏览
今日經過葵芳,很想食泰國菜於是去到這家泰國菜餐廳,簡單叫了一個豬肉濕炒河,生菜包,海南雞飯海南雞飯表現尚可以,醬汁好食濕炒可很鹹,河粉分量不夠多生菜包也很鹹,不過餐廳職員的態度良好,價錢也很相宜
今日經過葵芳,很想食泰國菜於是去到這家泰國菜餐廳,
簡單叫了一個豬肉濕炒河,生菜包,海南雞飯
海南雞飯表現尚可以,醬汁好食
濕炒可很鹹,河粉分量不夠多
生菜包也很鹹,不過餐廳職員的態度良好,價錢也很相宜

2021-05-17 364 浏览
由於今日係葵芳附近上班,因此中午和同事相約於葵芳吃午飯❗️由於同事想食泰國野所以就黎左泰星匯泰國菜🇹🇭餐廳環境裝修一般,但卻提供多樣傳統泰國餐點如泰式海南雞飯、泰式炒金邊粉等等❗️今次我點左泰式海南雞飯午餐,午餐連熱飲一杯 價錢共$46 ,份量適中,味道尚可,算係葵芳午飯性價比之選✅如果中意食泰國野既朋友都可以試下呢一間👍🏻美味指數:⭕️⭕️⭕️❌❌賣相指數:⭕️⭕️⭕️❌❌抵食指數:⭕️⭕️⭕️⭕️⭕️

美味指數:⭕️⭕️⭕️❌❌
賣相指數:⭕️⭕️⭕️❌❌
抵食指數:⭕️⭕️⭕️⭕️⭕️

泰式海南雞飯
2021-04-03
等候时间
46 分钟 (堂食)
泰式海南雞飯
叫餐已強調2次泰色奶茶要熱,本身都唔知間野沒有熱,可以當時同我講聲,甘黎到只得凍,唔緊要,好小事,換咗佢就得都唔係話怪任何人,但個老闆娘嘈到拆天話同員工講唔飲就唔好叫,仲鬧d伯伯員工,我就行出去講返件事,(而且佢餐牌亦無講明只有凍),佢知自己唔岩態度仲要係好差話米換比你law,我就話你d服務態度好差,佢就答我係甘差,真係唔知咩人,唔係想做生意,又猛鬧d公公婆婆職員,唔知咩人,唔係想做生意,見呢度下面都有人都講佢態度差,我都知唔係只對我一個
2021-04-23 483 浏览
中午食過幾次海南雞飯買過一次外賣味道唔錯但這次去對佢衛生好成疑有位女士的飲品滴了辣椒醬見店員從主店送餐到對面副店沒有把食物蓋好她最後棄單走了(其實有一位店員有把食物蓋好另一位則沒有)但海南雞醬汁在副店存放就沒有蓋好我晚上回家條腸乸住痛+肚屙海南雞及飯都沒有問題估計係醬汁因為可能本身酸酸辣辣沒察覺有問題其實上次外賣的經驗也不太好在店內等外賣時見師傅冇戴手套直接取雞切總結:如果衛生情況有改善都會再去.
中午食過幾次海南雞飯
估計係醬汁
因為可能本身酸酸辣辣沒察覺有問題

其實上次外賣的經驗也不太好
在店內等外賣時見師傅冇戴手套直接取雞切
總結:如果衛生情況有改善都會再去.
2021-04-22
等候时间
5 分钟 (堂食)
2021-04-02 493 浏览
葵芳泰國菜選擇不太多,飯腳提議泰星匯食正宗泰國菜。而家晚市不太多人,8pm不用等就已經可以入座。香辣肉碎海鮮炒河粉 ($66)一上枱已經聞到好香,夠味足料(肉碎仲好多添)即刻開胃晒馬拉盞炒椰菜苗($75)本身仲好掙扎用唔用鐵板上,叔叔提我因為我着白色衫,怕鐵板上會彈到件衫污糟,提議我都係用碟上😂椰菜苗好爽口,馬拉盞炒簡直完美👏🏻沙嗲串燒牛肉 ($58)兩隻食肉獸見到真係胃口大開,牛有牛味,大大嚿得嚟又唔un, 點埋沙嗲汁真係好正!炸蝦餅 ($48)炸蝦餅真係最驚喜之作,上枱時怕熱氣唔敢即刻食,隔咗一陣食都仲係好熱好熱,蝦餅又香口又厚又彈牙,正呀!總括黎講,食物正宗好味,雖然每款份量唔算多,但價錢唔貴可以食多幾款呀

香辣肉碎海鮮炒河粉 ($66)

一上枱已經聞到好香,夠味足料(肉碎仲好多添
)即刻開胃晒

馬拉盞炒椰菜苗($75)

椰菜苗好爽口,馬拉盞炒簡直完美👏🏻

沙嗲串燒牛肉 ($58)

炸蝦餅 ($48)

• 炸蝦餅