2024-03-07 547 浏览
預約六點用餐,準時入席服務態度良好,主動招呼客人與客人溝通,詢問客人的意見,總共叫了冬陰功湯、炸蝦餅、金邊粉和椰汁芒果糯米飯,最吸引的是甜品部份,會主動推薦給朋友。
預約六點用餐,準時入席
服務態度良好,主動招呼客人
與客人溝通,詢問客人的意見,
2024-03-07
  • 椰汁芒果糯米飯
2024-02-21 562 浏览
Thai-in火焰燒春雞 $228見到好多台都有叫一於叫一隻試下,一上枱就係原隻燒春雞,店員俾我哋影個全相之後就現場加火特效,變成火焰燒春雞,相當全程矚目,燒完之後個皮好卜卜脆,一撕落嚟啲肉汁不斷流出,識落鮮嫩多汁亦醃得好入味👍🏻推薦之一泰北冬陰功 $128嚟到泰式店,當然要飲過冬陰功,飲落酸酸辣辣10分開胃,仲用個小火爐熱住暖笠笠,入邊仲有幾隻蝦同菇好足料肉碎生菜包 $98去泰國店都會叫呢個生菜包,每間個肉碎調味都唔一樣,今次就好驚喜啱我口味,因為係比較辣,包埋生菜一齊食十分惹味Pha-tail 泰式金邊粉 $128金邊粉炒得乾身,仲有幾隻原條炸蝦,連埋蝦頭嚇一嚇😂食落幾彈牙,但個粉食落較甜蓋過個酸味,旁邊仲有砂糖及花生,唔洗點已經比較甜
Thai-in火焰燒春雞 $228

泰北冬陰功 $128

肉碎生菜包 $98

Pha-tail 泰式金邊粉 $128
2024-02-19 382 浏览
叫左個小食拼盤樣樣都有啲,蝦餅好爽口,夠晒彈牙,仲好大粒tim。仲叫左個豬肉串燒,燒得岩岩好,同佢地個醬汁好夾啊。菠蘿炒飯又好夠份量,兩個人食到好飽上餐速度都幾快。同埋佢地係會先上小食再到主食,我個人就覺得幾好 都幾貼心咁🫡🫡佢地有個超型嘅芒果糯米飯蛋糕 隔籬枱嗌咗一個黎慶祝生日 佢哋呢間舖原來係會報埋泰文嘅生日歌㗎,好high 🤣有氣氛啊~feel到成個場氣氛好jeng 下次如果有親戚朋友慶祝活動 會介紹大家黎度食 下次一定要嗌個芒果糯米飯蛋糕試試😆😆
叫左個小食拼盤
樣樣都有啲,蝦餅
好爽口,夠晒彈牙,仲好大粒tim。
仲叫左個豬肉串燒
,燒得岩岩好,同佢地個醬汁好夾啊

菠蘿炒飯
又好夠份量,兩個人食到好飽

2024-02-18
  • 炸蝦餅
  • 翟道翟豬肉串配糯米飯
2024-02-19 276 浏览
行完廟街既貴價夜市,就上網睇附近有咩好食,本住想食好小小又多人like既心態就過左泥食呢間泰菜麵包蟹有一大隻既軟殼蟹,軟殼蟹炸起泥唔會太乾身香濃既椰香咖喱味,最後仲要整多份蒜蓉包先得牛肉睇落去已經夠juice,食落去估唔到咁淋,完全唔似泰國舖既乾爭爭牛肉,加埋個碟酸酸辣辣既汁醬,超開胃咸蛋黃炒飯周圍都有,估唔到有驚喜,同出邊唔同,蛋黃醬係自己撈的,仲有D流沙既效果,加埋個份熟左既咸蛋落去撈飯,有口感有流沙,掂呀
麵包蟹有一大隻既軟殼蟹,軟殼蟹炸起泥唔會太乾身
香濃既椰香咖喱味,最後仲要整多份蒜蓉包先得

,加埋個份熟左既咸蛋落去撈飯,有口感有流沙,掂呀

咖喱麵包軟殼蟹
Thai-in  炒飯
2024-02-17
庆祝纪念
纪念日
咖喱麵包軟殼蟹
Thai-in  炒飯
  • 惹味蒜蓉包
真係 人生未食過咁難食嘅泰菜 狗也不__坐低 落完單 冇畀個碗 冇畀水蒜蓉包 & 生菜包 乾青咖哩 稀串燒豬 用鬆肉粉+怪味醬最經典碟燒牛!如圖!問佢有冇得揀熟到佢話冇 點知嚟到 乾+硬+鞋=牛肉乾!!!最後 價錢仲要貴到__街!
真係 人生未食過咁難食嘅泰菜 狗也不__

坐低 落完單 冇畀個碗 冇畀水

蒜蓉包 & 生菜包 乾
青咖哩 稀
串燒豬 用鬆肉粉+怪味醬
最經典碟燒牛!如圖!問佢有冇得揀熟到佢話冇 點知嚟到
乾+硬+鞋=牛肉乾!!!

最後 價錢仲要貴到__街!
2024-01-18 270 浏览
朋友介紹過好食正宗泰國菜,一路都想試,咁岩撞正朋友生日,決定book枱試下。早咗半個鐘去到,點知full 晒,職員提議我哋喺附近行吓先,佢哋一有客人走即刻打電話通知我哋👍🏻👍🏻👍🏻最緊要門口有d 包好嘅蝦片,6個人太餓,先食住蝦片,邊揀食咩,個蝦片超脆,太好食,臨走都再外賣包走👍🏻由於樣樣都好想食嘅關係,店內職員主動過嚟提議我哋,份量岩岩好,原來佢地嘅廚師全部都係泰國人,夠晒正宗。整體嘅嘢食都好好食,叫咗個拼盤,豬頸肉,魚,鳳爪,雞,軟殼蟹咖喱包,生蝦,菜。條魚同埋隻雞好食之餘,打卡一流。我哋預先仲訂咗個芒果糯米飯蛋糕,六個人訂咗個細size, 送出嚟嘅時候仲要有泰文嘅生日歌,夠晒地道,總括嚟講可以再encore
條魚同埋隻雞好食之餘,打卡一流。

2024-01-06
外卖自取
庆祝纪念
生日
  • 炭燒豬頸肉
  • 芒果糯米飯
  • 生蝦
煎蛋白雪雪,咬左個角的確係冇味既。搵阿姐落豉油,阿姐話冇豉油噶。我追問煎蛋喔,冇味噶?阿姐好大聲回答,係啊,冇味噶!佩服佢好意思甘大聲講甘既野。我就唔會再黎食冇味既蛋啦,各位睇路
🤮鞋口有雪味肉類+溝浠咖喱+白烚草青味滿滿蔬菜,有冇勇士一戰👎🏻?・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🚁🚁🚁🚁🚁🚁全伏咁滯🚁🚁🚁🚁🚁🚁🥭 芒果沙冰 HK$48・味道:可能係全晚最好食嘅item了...呂宋芒好香甜,好fresh 0糖漿味,但價錢太進取。・口感:綿密0冰感。🥩 街邊燒牛肉 HK$108・味道:well done牛肉🤡,有些微肉味,但已被鞋口肉質掩蓋所有嘢⋯⋯最後只能靠個酸辣汁食,但都係吊唔起肉味,可能本身就冇。・口感:鞋過呀婆腳皮👵🏻🐔 濕炒雞河 HK$88・味道:個芡好似濃湯寶溝出嚟嘅味,雞肉有啲雪味,菜同菇類正常,河粉碎濕濕到好似食緊飯。・口感:雞肉鞋口,菜類仲脆口嘅,河粉唔知做乜碎上。🍞 惹味蒜蓉包 HK$38・味道:呢個不錯,蒜蓉味香口外仲有另外炸蒜,係雙重惹味口臭XD・口感:外脆內軟,點咖喱汁一流,出色👍🏻🐤 惹味青咖喱雞 HK$108・味道:青咖喱味好薄弱,無論係咖喱味、椰汁味、甚至普通鹹味都不足,唔知食緊咩咁。雞件量多但同上,有雪味而且鞋口。啲菜都係白烚完再放落咖喱到,所以一咬啲菜爆嘅汁嘅水嚟,但外層係包住好浠嘅咖喱,極怪,hea到🤮,同埋茄子陣草青味連
🚁🚁🚁🚁🚁🚁全伏咁滯🚁🚁🚁🚁🚁🚁

🥭 芒果沙冰 HK$48
・口感:綿密0冰感。
🥩 街邊燒牛肉 HK$108
・口感:鞋過呀婆腳皮👵🏻
🐔 濕炒雞河 HK$88
・口感:雞肉鞋口,菜類仲脆口嘅,河粉唔知做乜碎上。
濕炒雞河
濕炒雞河
🍞 惹味蒜蓉包 HK$38
・口感:外脆內軟,點咖喱汁一流,出色👍🏻
惹味蒜蓉包
🐤 惹味青咖喱雞 HK$108
・味道:青咖喱味好薄弱,無論係咖喱味、椰汁味、甚至普通鹹味都不足,唔知食緊咩咁。雞件量多但同上,有雪味而且鞋口。啲菜都係白烚完再放落咖喱到,所以一咬啲菜爆嘅汁嘅水嚟,但外層係包住好浠嘅咖喱,極怪,hea到🤮,同埋茄子陣草青味連青咖喱都遮唔到。
・口感:水到爆溝浠版青咖喱+鞋口雪味雞+草青味白烚唔淋菜,咩料子?
惹味青咖喱雞
🚁🚁🚁🚁🚁🚁全伏咁滯🚁🚁🚁🚁🚁🚁

🤰性價比:低~
🤰9衝度:不了~
🤰結論:幾年前食過一次正正常常,點解今次會咁⋯⋯

2023-11-26
惹味蒜蓉包
2023-12-10 242 浏览
好有水準嘅泰國菜,2個人嚟食,叫左4樣野,椰汁雞湯好香濃,咖喱好夠味,仲有佢地嘅蒜茸飽真係超正(唔記得影相),仲炒左個菜,熱辣辣好有鑊氣😋而且服務仲好好見到其他枱點左個芒果蛋糕,仲播埋泰文生日歌,好有氣氛。下次有朋友生日會再過嚟食
2023-12-09
朋友是個超級芒果糯米飯的愛好者,臨近他生日訂了個小的蛋糕,份量也足夠3-4人吃,想要更大的也有提供。1. 口感綿密:芒果糯米飯的糯米飯軟糯而有嚼勁,與芒果的鮮嫩果肉相互融合,讓人一口咬下去就能感受到糯米的綿密口感。2. 香甜滋味:芒果糯米飯的芒果果肉帶有濃郁的甜味,與糯米飯的香氣相互融合,讓整道甜點散發出迷人的香甜滋味。再配以特色咸椰香汁,簡直是最好吃的泰式芒果糯米飯!3. 色彩鮮豔:芒果糯米飯的外觀色彩鮮豔,糯米飯的白色和芒果的橙色形成鮮明對比,讓人一眼就被吸引!4. 口感豐富:芒果糯米飯不僅有糯米的綿密口感,還有芒果的果肉纖維和果汁的爽脆口感,讓整道甜點的口感更豐富多樣!

• 椰汁芒果糯米飯
2023-10-16 315 浏览
食物質素一般,店舖又唔夠人數,本身之前食過,佢就俾左玩金券5蚊,諗住今日用埋去,埋單唔知要分開人頭,每人用一張,食完俾錢先知應該分開,個負責人又唔肯退返,只再俾返張現金券就算,仲話煩,呢個態度永不錄用
最近同朋友黎呢間泰國餐廳食生日飯6個人 樣樣都想食叫左招牌咖喱麵包軟殼蟹 小食拼盤 串燒 生蝦 燒雞 炸魚 叫咗好多野食!當日星期六 7點去到已經坐滿哂 見到有人等位好彩我哋一早book定 直接入得!叫完野食之後好快就上菜 出菜好快 成枱都係野食菜式有驚喜 生蝦會炸埋蝦頭比你食 正!小食拼盤竟然有埋生菜包 唔洗另外叫咖喱麵包軟殼蟹 賣相好正 味道甜甜地 小朋友都食到 麵包同軟殼蟹沾滿咖喱汁 好好味!串燒就不過不失 但個串燒汁好好食店員姐姐推介炸魚 我哋即管試一試 有驚喜!炸到好脆 好香口無介紹錯最後就係招牌既芒果糯米飯蛋糕 真係好靚呀我哋以為好飽會食唔落 但原來中間果層都係芒果 所以糯米飯唔會好多 最後6個人清哂 呢餐好滿足 下次會再黎
最近同朋友黎呢間泰國餐廳食生日飯
6個人 樣樣都想食

當日星期六 7點去到已經坐滿哂 見到有人等位

菜式有驚喜 生蝦會炸埋蝦頭比你食 正!
小食拼盤竟然有埋生菜包 唔洗另外叫

串燒就不過不失 但個串燒汁好好食

店員姐姐推介炸魚 我哋即管試一試 有驚喜!
炸到好脆 好香口
無介紹錯

最後就係招牌既芒果糯米飯蛋糕 真係好靚呀
呢餐好滿足 下次會再黎
  • 生蝦刺身
2023-08-28 448 浏览
和家人過嚟食晚餐,預先留咗火焰雞同咖哩蟹,我哋13人點咗拼盤、柚子沙律同沙爹、兩疏菜,共十款式菜式,非常飽足,員工服務好,上菜速度快。甜品類珍多冰、芒果沙冰同芒果糯米蛋糕好好味有機會會再幫襯。
甜品類珍多冰、芒果沙冰同芒果糯米蛋糕好好味

有機會會再幫襯。
2023-08-26
去佐敦搵食,見到個餐廳名以為係好地道嘅泰國菜,點知中伏。1. 炸蝦餅超鹹2. 海南雞,一見到就唔開胃,肉質很差,嚡口,醃味奇怪,比快餐店的更差3. 街邊燒牛肉是比較食得下,不過肉質都係差4. 濕炒豬肉河粉,本來應該最穩陣,點知豬肉又老,又有雪藏味,芥蘭又老又韌,食咗一半就放棄5. 珍多冰,咁普通嘅嘢都唔好飲用的食材都係劣質嘅,港式泰菜
去佐敦搵食,見到個餐廳名以為係好地道嘅泰國菜,點知中伏。

1. 炸蝦餅超鹹
3. 街邊燒牛肉是比較食得下,不過肉質都係差
5. 珍多冰,咁普通嘅嘢都唔好飲

用的食材都係劣質嘅,港式泰菜

2023-07-22
2023-07-11 602 浏览
位於佐敦的泰瀛平日都幾受上班一族歡迎,正值午市時間基本上是座無虛席。假期的下午來食午餐,這天比較少人返工所以餐廳仍然有很多座位。雖然是假期,餐廳仍然有供應午市套餐,讓客人們能夠有較經濟的選擇。餐牌上的選擇都頗多,飲品除了一般的咖啡茶,還可以享用龍眼冰或者青檸梳打,不需要另外加錢。鮮蝦炒金邊粉($65)的賣相都幾似樣,乾濕度適中,金邊粉條條分明。以我的口味,一般吃到的Pad Thai我都需要加入魚露去增加風味和提鮮,但這裡的食物對我來說鹹度已很足夠,可以不需另外再加入魚露,也就是食物味道偏重口味,而我則加入了一些白醋和少許辣椒粉去令這碟金邊粉更開胃。材料方面有三隻蝦仁,爽口但沒有甚麼味,其他都是雞蛋、芽菜等的基本材料。說是蝦頭膏海鮮炒河($68),味道上不怎麼食得出有蝦頭膏味,感覺得到的是油份較多而已,餐廳也是用一些坊間可以買到的現成蝦頭膏醬去炒。河粉程薄身,吃起上來比一般厚身的河粉輕盈一點,但因味道不足我們需要自己加入魚露、白醋等調整一下味道。跟炒金邊粉一樣都是炒粉來說,這碟炒河裡的海鮮份量都有不少,例如有蝦仁、墨魚仔、帶子粒,份量不吝嗇,感覺好像比較抵,但是味道來說Pad Thai會
鮮蝦炒金邊粉
蝦頭膏海鮮炒河
說是蝦頭膏海鮮炒河($68),味道上不怎麼食得出有蝦頭膏味,感覺得到的是油份較多而已,餐廳也是用一些坊間可以買到的現成蝦頭膏醬去炒。河粉程薄身,吃起上來比一般厚身的河粉輕盈一點,但因味道不足我們需要自己加入魚露、白醋等調整一下味道。跟炒金邊粉一樣都是炒粉來說,這碟炒河裡的海鮮份量都有不少,例如有蝦仁、墨魚仔、帶子粒,份量不吝嗇,感覺好像比較抵,但是味道來說Pad Thai會炒得更好吃,可以自己衡量一下,哈哈。

餐廳共有地舖以及樓上兩層,由於是假期客人都集中在地下的那層用餐,正值午餐時間大概有4、5檯客人。食泰國餐,調味架基本上是必須要的一環,但當我們請店員給調味架我們時,她說隔離檯在使用,需要等待隔離客人使用完才能夠給我們;最搞笑的是,我們詢問後其餘每檯客人都陸續請店員取來調味架,然後每檯客人就如排隊的那樣逐一輪著使用。幸好當時餐廳的客人比較少,每檯客人都不需要等太耐,但若是平日有大量上班族來食午餐,座無虛席時仍然只有一個調味架,不知道需要輪候多久才能夠到手呢?餐廳很應該增加調味架的數目。

食物值得一讚的是每一碟都是剛剛炒好熱辣辣有鑊氣的,味道都有泰國風味,倘若在附近想食泰國菜,這裡都是一個不錯的選擇啊
午餐