2020-07-17 584 浏览
7月份優惠 中午12:00入座食shake shake海鮮桶$99 就是圖中的海鮮 桶內有很多蝦,青口,小量扇具,薯仔味道有3個味道可以選 ,我們揀了甜辣味的。由於我們想食龍蝦揀了$228 海鮮桶包一隻龍蝦。其實就是比別人多付$129。兩個人一起食剛剛夠飽如要飲水是要付錢的,所以食不到辣就要買支水吧。職員禮貌地解釋食物及提問。12:00到 要等到12:30才上菜。由於點了有龍蝦會比較慢。其他人點海鮮桶 就會15分鐘左右就上菜。環境不是很寛闊,中午比較多人點shake shake桶 沒有人燒烤,如果冷氣不要開太大就好了,因為食物很快就冷了,雖然都很好味。這個$99海鮮桶lunch 每天只有10個優惠名額要提早booking才有優惠。 正價沒有這麼便宜。
7月份優惠 中午12:00入座
食shake shake海鮮桶$99
就是圖中的海鮮
桶內有很多蝦,青口,小量扇具,薯仔
味道有3個味道可以選 ,我們揀了甜辣味的。
由於我們想食龍蝦揀了$228 海鮮桶
包一隻龍蝦。其實就是比別人多付$129。

兩個人一起食剛剛夠飽
如要飲水是要付錢的,所以食不到辣就要買支水吧

職員禮貌地解釋食物及提問。

2020-07-04
午餐
2020-07-08 509 浏览
武漢肺炎疫情持續,都不知何年何日才能出國旅遊😔難得有朋友推薦這間泰夯蝦,專打即夾即燒流水蝦,眼看如此特別決定一試。選了最早的5-7時段$348,但依然人頭湧湧...話明流水蝦,場內配置了多條流水道,確保吃到的蝦都是最新鮮的。餐廳還會提供一個冰筒,好讓你把扎扎跳的生蝦先弄暈再放上爐燒。說真的,雖然這種食法有點殘忍,但當你品嘗到一隻又一隻大頭蝦,那種鮮甜、彈牙、爽口的肉質後,什麼事也會拋諸腦後。海鮮方面還有扇貝和蜆,肉類、熟食、飲品和甜品也有多款選擇,總有一款岩你胃口。不得不提,入座的時候每人奉送的鮑魚同和牛。和牛脂肪比例均勻,鮑魚則大大隻,肉質彈牙。整體食物及服務質素都一流,有機會一定會再帶朋友前來👍🏼

不得不提,入座的時候每人奉送的鮑魚同和牛。
和牛脂肪比例均勻,鮑魚則大大隻,肉質彈牙。

整體食物及服務質素都一流,有機會一定會再帶朋友前來👍🏼
2020-07-06 411 浏览
今次第一次食、時間由7:00-9:30。我哋準時7:00到、都快就安排到位。係疫情下、入店前基本三部曲- 洗手、戴口罩及量體溫。再加上蒸衫😅入到店、店員都會俾一個冰桶用嚟整暈啲蝦用。另外會俾一盤已經加埋鹽嘅蝦俾你。基本上蝦都新鮮、有大有細. 海鮮仲有象拔蚌仔、蜆同帶子; 有雞腎、雞翼、丸、腸等。飲品任飲同有少少熟食;我哋掛住食海鮮、其他只係試咗幾隻雞翼同幾串串燒...都ok 嘅唯一唔好的地方就係嗰爐比較慢同好準時咁交枱。要密密燒、如果諗住一邊傾一傾食就要考慮清楚了。我哋見仲有15分鐘先交枱、就燒多幾隻(4隻)蝦食、但一個類似老細嘅人行埋嚟講咗句 ’乜你哋仲燒架‘...😧吓?仲有15分鐘先够鐘交枱喎....所以我哋未理佢繼續燒...最後我哋都準時交枱。不過、聽到嗰’老細‘咁講、就扣咗好多分.....我明白佢哋想返枱、但佢可以用另一種講法咁我哋會舒服啲囉~整體來講、呢嗰價錢還可以、但食得好趕.....
今次第一次食、時間由7:00-9:30。

整體來講、呢嗰價錢還可以、但食得好趕.....
2020-07-05 299 浏览
成日聽人講流水🦐,真係好想試下,但好難book位,所以遲遲未試。有次同朋友食飯傾開,佢話值得一試,即刻幫我安排。兩個司機帶住兩隻菜鳥去食,簡單介紹完就開波。司機教路,一個細爐可以🔥8隻🦐,🔥一轉要十分鐘左右。我地4人安排左✌🏻個細爐,一個🔥🦐專屬,一個🔥其他。🦐係出面個缸度撈,全部靚仔又生猛,的確唔錯👍🏻。但估唔到其他野食都咁出色🤭,無論係沙白扇貝象拔蚌,炸物熟食燒肉串,定還是湯水甜品雪糕球,每款相當有水準,絕不戲場👍🏻。反而人頭一件的宮崎和牛,油脂確實豐富,但牛味同口感就唔係好掂🤔。走個陣,店員仲叫我地拎啲雪糕球走啦,出面好熱呀⋯ 太貼心了😍總括嚟講,呢間難book位係合理,我會再黎👍🏻

總括嚟講,呢間難book位係合理,我會再黎👍🏻
2020-07-02
2020-06-29 306 浏览
今日跟舊同事聚會,有同事推介尖沙咀樓上鋪泰夯蝦,兩小時任食曼谷流水蝦,我們早兩星期訂座,七點前離座還有優惠$348。上到樓已見一大個蝦缸放滿新鮮活的大蝦,每檯都有贈送大元貝、花甲、鮑魚、宮崎和牛,大元貝、花甲外面可以自取,還有BBQ肉類、泰式料理、甜品、小食等。店內有多個流水蝦水道,侍應會因應情況不停添加活蝦,還會將死去的蝦抽起,泰國大頭蝦每隻都生猛新鮮,侍應叫我們可將活蝦放進冰桶內雪暈,那燒時就不會亂跳。每一張枱都有一大碟海鹽,蝦肉飽滿彈牙,有一些蝦頭爆膏。鮑魚口感煙韌彈牙,不用燒太久,鮑魚味十足,而且腍身唔老。大元貝 帶子更厚身圓大、肉質細嫩,味道鮮甜。和牛 – 脂肪比例分佈平均,而家油香十足,非常重牛肉味。還有非常多選擇,不同味道的雞翼、多春魚、豬頸肉、牛仔骨、咖哩魷魚、雞似串等等…..急不及待還有即煮食物,非常惹味。

鮑魚口感煙韌彈牙,不用燒太久,鮑魚味十足,而且腍身唔老。

大元貝 帶子更厚身圓大、肉質細嫩,味道鮮甜。

和牛 – 脂肪比例分佈平均,而家油香十足,非常重牛肉味。

急不及待還有即煮食物,非常惹味。
2020-06-28
2020-06-22 11841 浏览
最近留意到諾士佛台呢邊開咗間曼谷正宗流水蝦,竟然唔洗去咁遠,市區就得食!即刻約埋老公一齊去試下!入場前有消毒液清潔雙手,仲有消毒蒸氣,噴一噴前後身,之後仲提供埋圍裙,令人感覺食得安心。流水蝦好新鮮生猛,真係扎扎跳,而且數量都好多,唔洗驚夾唔到。夾完之後將蝦放入冰筒冰暈佢地先,咁就唔怕啲蝦周圍彈。之後就可以剪鬚剪拑先燒,就唔怕大煙或者好快有燶味。流水蝦新鮮,肉質彈牙,啖啖肉,好正👍🏻外面仲有其他海鮮拎,都係任食。餐前嘅泰式小食,酸酸辣辣,惹味開胃。仲有唔少熟食,可以食住先。其中泰式脆炸小食最吸引我。甜品有葡撻,心太軟,冬甩同雪糕球,雪糕球有好多味道揀,連我最鐘意嘅芋頭味同榴連味都有!燒烤肉類都有好多選擇!午餐肉、丸、腸、豬、牛、雞都應有盡有,雞翼仲有幾款唔同味道可以揀,啱哂鐘意食雞翼嘅我,另外佢嘅雞軟骨串都好正,忍唔住食完再食。飲品除咗汽水,梳打水,仲有花茶,涼茶!每人都有活鮑魚同和牛送返。店員會幫手將鮑魚起肉,鮑魚肉質彈牙,好鮮味。和牛牛味香濃,油脂甘香。海鮮好新鮮,食物選擇多。店員服務亦好好,總括而言,性價比好高,會再嚟!
流水蝦新鮮,肉質彈牙,啖啖肉,好正👍🏻

外面仲有其他海鮮拎,都係任食。
餐前嘅泰式小食,酸酸辣辣,惹味開胃。

仲有唔少熟食,可以食住先。其中泰式脆炸小食最吸引我。

飲品除咗汽水,梳打水,仲有花茶,涼茶!
2020-06-22 230 浏览
之前響新田已經食過一次,今次父親節,當然帶老人家食好西價錢牌無HARD-SELL6月期間有父親節優惠👇1)85折優惠(只限星期五、六、日及公眾假期)2)免費贈送即開生猛海鮮(任食)3)免費贈送大大大鮑魚一隻(每人)4)免費贈送日本宮崎縣A5和牛一份(每枱)所以折左之後更抵食牙一入到去等職員帶位,會先量體溫+蒸氣消毒+用酒精洗手入到去未食過嘅職員會講一次仲會每人送鮑魚一隻+日本宮崎縣A5和牛一份職員好好,見我地就咁連殼隊上去燒,就教埋我地點整+整埋之後就緊係自己夾蝦+拿野食啦上面個D係任夾架,  推介雞翼+厚切豬頸肉,燒完好JUICY 同之前新田唔同, 有3款海鮮任夾海鮮好快比人夾晒,但職員都即時Refill(大致都OK,係有D 有沙)其他野無影,大致有冬蔭公湯+關冬煮+烏冬前菜有鳳爪+ 迷你"魷魚"???一堆炸物(包括榴槤波波)甜品有雪糕、西瓜、 Donut、泡芙、迷你心太軟+迷你葡撻+椰汁西米糕飲品以罐裝+紙盒為主,不過有清熱嘅顆粒沖劑,烏龍茶, 咖啡機+ 一堆花茶同埋如果各位怕麻煩,可以ORDER 一碟蝦, 剪晒野+ 加埋鹽(但有幾隻唔新鮮)另外, 老闆話逢節日都有抽獎,個日抽三個
之前響新田已經食過一次,今次父親節,當然帶老人家食好西
價錢牌

無HARD-SELL
6月期間有父親節優惠👇
1)85折優惠(只限星期五、六、日及公眾假期)
2)免費贈送即開生猛海鮮(任食)
3)免費贈送大大大鮑魚一隻(每人)
4)免費贈送日本宮崎縣A5和牛一份(每枱)

所以折左之後更抵食牙

一入到去等職員帶位,會先量體溫+蒸氣消毒+用酒精洗手
入到去未食過嘅職員會講一次
仲會每人送鮑魚一隻+日本宮崎縣A5和牛一份

職員好好,見我地就咁連殼隊上去燒,就教埋我地點整+整埋

之後就緊係自己夾蝦+拿野食啦

同之前新田唔同, 有3款海鮮任夾
海鮮好快比人夾晒,但職員都即時Refill
(大致都OK,係有D 有沙)

其他野無影,大致有冬蔭公湯+關冬煮+烏冬
前菜有鳳爪+ 迷你"魷魚"???
一堆炸物(包括榴槤波波)

另外, 老闆話逢節日都有抽獎,個日抽三個人有龍蝦

可惜我抽唔中

父亲节
  • 雞翼
  • 厚切豬頸肉
2020-06-22 210 浏览
呢間餐廳主打泰式風味,會有蝦比你自己捉。全部蝦都好新鮮,扎扎跳!捉完新鮮蝦要將佢放落冰桶入面一彈,等蝦暈左先至再剪咗啲蝦鬚,然後燒嚟食。啲蝦因為好新鮮,大大隻又爽口。店員話加啲鹽燒會快啲熟,鹽燒蝦味道真係好正!自己捉蝦又係另一種樂趣!除咗蝦之外出邊自助區,仲有其他海鮮:有扇貝、貝類及大蜆。我鍾意食大蜆,因為好鮮甜。出面嘅自助區仲有多款不同嘅配料,豬、牛、雞、丸煩、蔬菜類都可以燒嚟食。仲有啲熟食:例如台灣腸、春卷、蝦片、燒賣、餃子、關東煮。甜品有葡撻、心太軟、雪糕,仲有多款不同飲品。食物品質高,服務好!

食物品質高,服務好!
2020-06-20 143 浏览
咁耐冇得去旅行真係好掛住泰國黎到泰夯蝦終於可以出街一解思念之情好玩又好食 一個個水缸裝滿左新鮮嘅泰國蝦可以親自抓蝦 適合一家大細用餐而且座位都好舒適 先在下放在冰桶內凍暈再燒保證新鮮度十足 而且蝦肉結實新鮮彈牙再配上特製嘅泰式辣汁非常惹味此外仲有多款食物任君選擇自助區有多款海鮮熱食甜品飲品小食等等海鮮款式超多 有扇貝鮑魚非常豐富 絕對值回票價燒嘢食方面就要有技巧一定要將所有食物放滿係爐上面爭取時間先可以食多啲整體來講食得非常開心甜品方面亦都非常有特色係原個雪糕球仲有泰式奶茶 沖繩海鹽等等口味非常
咁耐冇得去旅行真係好掛住泰國

整體來講食得非常開心
甜品方面亦都非常有特色
係原個雪糕球仲有泰式奶茶 沖繩海鹽等等口味非常
2020-06-18 6357 浏览
位於尖沙咀諾士佛臺一號一樓的泰夯蝦,主打流水蝦放題。在泰國旅遊的時候曾經和朋友試過,想不到在香港也能吃到。獲店員安排坐在流水蝦缸旁邊,可以按個人份量拿取及享用流水蝦。把流水蝦處理好 (剪掉蝦鬚和蝦腳),便可以開始燒蝦了,只要看到流水蝦變成橙色,便可以把蝦翻到另一面繼續燒。。新鮮的流水蝦蝦肉鮮甜又彈牙,令人回味無窮。蝦肉肉質結實,一點也不霉口,可見流水蝦相當新鮮。除了有流水蝦,還有無限量供應的扇貝、沙白和蜆,相當豪氣。各種海鮮用料新鮮,所以扇貝肉質爽口彈牙,味道又鮮又甜,可以瘋狂吃到飽。凍櫃內盛載了十多款配料,如咖喱雞翼、南乳雞翼;也有蔬菜如粟米、茄子片、菠蘿片等。吃了不少海鮮和蝦肉後,可以吃少許蔬菜,平衡一下油膩感。還有一款熱食自助區,設有各款香口小食。個人頗為喜愛吃炸榴槤波波,脆脆的外皮包裹著香濃的流心榴槤餡。餐廳的甜品也頗有特色,有較為特別口味的雪糕球,如奶茶口味、芋頭口味、海鹽等,方便又衛生。最後,餐廳約提供十多款飲品,可以自由拿取,個人則相當喜歡喝這款泰式梳打水,氣泡十足又健康。

除了有流水蝦,還有無限量供應的扇貝、沙白和蜆,相當豪氣。

2020-05-29
  • 流水蝦
2020-06-18 173 浏览
由於疫情關係未能出外旅行,原定的旅行都要取消了,為了彌補去旅行的心情,今日來到這間曼谷夜市都有得吃的流水蝦放題餐廳,回味一下在泰國旅行的滋味!入餐廳前在門口量體溫、消毒雙手,還有高溫消毒衫呢,很好的防疫措施!這裡是流水大頭蝦任食的,還有一些海鮮、肉類、丸類等可以任食任燒,而且餐廳還有熟食、甜品、關東煮。而飲品和雪糕也是任食的。大頭蝦非常新鮮,到撈蝦區撈蝦時,拿上冰桶把蝦凍暈就可防止蝦跳跳紮!由於我們是二人的關係,燒爐不算很大,大概也可6隻大頭蝦同時燒!在等待期間可以到熟食區拿一些炸物、蒜蓉蝦、咖喱魚蛋吃吃。餐廳還送上宮崎和牛和鮑魚,和牛肉質鬆軟,牛肉味濃,鮑魚爽口彈牙!大頭蝦很快便熟,很新鮮鮮甜,而且多膏!這裡的感覺也很像在曼谷夜市吃流水蝦的感覺,有機會會再來!
而飲品和雪糕也是任食的。
在等待期間可以到熟食區拿一些炸物、蒜蓉蝦、咖喱魚蛋吃吃。
大頭蝦很快便熟,很新鮮鮮甜,而且多膏!
這裡的感覺也很像在曼谷夜市吃流水蝦的感覺,有機會會再來!
2020-06-15
2020-06-17 156 浏览
以流水大頭蝦作主題的餐廳意念新穎,大人和小朋友都可以一嚐夾新鮮大頭蝦放上爐燒的滋味。值得一提的是晚餐還送兩份鮑魚與和牛。大頭蝦的數量非常多,而且隻隻新鮮扎扎跳,蝦子的,有膏的,任君選擇。夾上來後先放進冰桶把蝦冰暈,再放上爐燒。推介嘗試其他海鮮,把爐放滿更快熟,加牛油蒜蓉同埋葱燒更加好味。肉類飲品都有很多選擇,不同口味的雞翼,扒類,菇類,蔬菜。好豐富丫!仲提供涼茶俾你下火,衍生涼茶都有,真係好用心。

仲提供涼茶俾你下火,衍生涼茶都有,真係好用心。
2020-06-17 3803 浏览
呢日仔仔生日一於出去食飯慶祝吓,順便俾個藉口自己唔使煮餐廳做足防疫三步曲,除了量體溫及備有酒精搓手液外,最特別是用這部機為客人全身蒸氣消毒,感覺安心得多鮑魚/和牛一入座就每位送上鮑魚及宮崎和牛;鮑魚肉厚鮮彈,和牛油脂豐腴,入口脂香四溢每枱附近都有流水蝦道方便食客,從流水道夾起大頭蝦再放入冰桶冰暈,要冰暈咗啲蝦先可以放在爐上燒,否則啲蝦會彈走,到時真喺生蝦咁跳啦電烤爐分上下兩層,職員好細心指導我哋先將蝦鬚及兩隻鉗剪掉,這樣才可以排得密啲,防止熱能流失同時令到下層的食物快啲熟職員又教我哋可以將蝦蘸點鹽來烤可以帶出蝦的香味,烤出來的蝦真的香好多,鮮甜彈牙,食不停口每隻蝦都非常爆膏,橙紅色的膏入口甘香鮮味,懶理膽固醇,食咗先算餐廳除了主打蝦外,仲有其他海鮮供應,包括沙白及即開元貝、象拔蚌仔;沙白肥美無沙,元貝及象拔蚌仔新鮮彈牙,加埋我哋自製咗嘅蒜蓉牛油落去燒就更加惹味除了海鮮外,餐廳都有肉類同蔬菜供應,單喺雞翼就有六款口味選揀餐廳同時提供熟食,有烤台灣腸、關東煮、炸物、燒賣,仲有蒜蓉、香辣兩款熟蝦選擇,等緊蝦熟嘅時候都唔怕肚餓飲品、甜品無限供應,食埋泰式雪糕球就超滿足啦
呢日仔仔生日一於出去食飯慶祝吓,順便俾個藉口自己唔使煮

鮑魚/和牛

飲品、甜品無限供應,食埋泰式雪糕球就超滿足啦

2020-06-01
上年年底才去完一趟泰國旅遊,那趟旅程幾乎每天都在吃新鮮大蝦海鮮宴,很放肆。最難忘的莫過於那時吃過一次戶外的流水蝦,即夾即燒即吃的新鮮大頭蝦。沒想到香港也能於室內開設流水蝦的水缸及水道,讓客人感受一番。那天我們到訪的是宵夜時段,但是上一輪的食客還在,而且繁忙時間時,全場坐滿。座位相對較迫,加上要出出入入拿食物,有時坐得不太舒適。未入店前,店員做足防疫措施,還有個特別的蒸氣設備,為客人衣服消消毒。最有特色的當然是新鮮即撈的大頭蝦;待蝦變熟透橙色後,即剝蝦殼品嚐,巨型的蝦肉,入面還有蝦膏,十分結實爽彈。有時候侍應會幫忙撈蝦,送到我們枱上,還以鹽巴醃著。晚飯時分更會每枱一客奉送宮崎和牛及鮑魚。鮑魚放上爐上還在動,十分新鮮;和牛油脂豐腴,很快就化在口中。其他海鮮如扇貝、沙白及蚌,也是在外面任拿的,廚房也不時留意著食物情況,定時添補食物。光是吃流水蝦,已經很划算,另外還有海鮮及肉類放題,這個價錢真是回本了,整體性價比高。
最有特色的當然是新鮮即撈的大頭蝦;
鮑魚放上爐上還在動,十分新鮮;
和牛油脂豐腴,很快就化在口中。
食物沒有太大問題,蝦及海鮮都很生鮮。蝦大隻,肉硬爽,非常多肉。象拔蚌、沙白、扇貝無限供應,refill很快。飲品都很齊全,必定選到心水。特別一提是多款香港製的雪糕球,如奶茶、豆腐味等特式口味,較有驚喜。但因一場請了太多KOL/熟客/名人,令其他客人有冷落感覺。例如Staff一開始會為他們專人燒蝦,甚至幫手去飽魚貝殼服務。但其他客人則只放爐略介紹,連圍裙都無提供。令客人覺得厚此薄彼。若能簡單介紹蝦的燒法,如怎樣燒才熟及最好,小小提示已令客人內心為店加分。另外座位真的略嫌太擠迫,看到有4人位,被安排坐5人。