2024-10-03
【油尖旺區】【海豐粉麵】我呢段時間又開始積極返啲做「1am紅館」系列嘅餐廳,唔係好易被人以為我拋棄糟糠。不過呢排見少咗女同事係事實,攪到我成日心緒不寧,都要做返啲嘢㗎喇。咁喺漆咸道南嗰邊見到好多餐廳都係呢幾年開嘅,本身諗住再食某一間點知佢已經執咗笠。見到呢間粉麵店仲係屹立不倒就入去食啦,佢哋話自己最出名係牛腩同埋牛雜,就用 $55 叫咗碗「牛腩牛雜伊麵」,咁咪乜都食到囉。佢哋啲牛腩都幾正,煮得夠腍,肥瘦又均匀,而牛雜就普通咗啲。而呢度有得食伊麵,就放棄咗粗麵食佢,都係唔錯嘅。加 $20 轉套餐有碟油菜同嘢飲,我叫嘅「通菜」同「凍豆漿」都唔錯,有得揀通菜本身都係一個優勢嚟。胃口大開之下用多 $35 要碗「淨雲吞牛丸」,牛丸有啲失望,雲吞就正正常常咁,只能夠講碗嘢不過不失。用咗 $110 食呢餐,都係為咗影多啲相。。。(地址:尖沙咀漆咸道南83-85A號金德大廈地下B號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #
(地址:尖沙咀漆咸道南83-85A號金德大廈地下B號舖)
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #紅磡 #尖東 #尖沙咀 #1am紅館 #海豐粉麵 #牛腩牛雜伊麵 #通菜 #凍豆漿 #淨雲吞牛丸 #牛腩 #牛雜 #伊麵 #雲吞 #牛丸 #1am1526 #1ambackup