2023-10-08 181 浏览
呢間日本菜主打食海膽,有大大碗海膽丼飯、小食、前菜等等,性價比高,鍾意食海膽唔好錯過啦😆🔸海膽凍豆腐 $68有兩三舊海膽同少少三文魚子,海膽鮮甜,凍豆腐幾爽滑,配埋凍豆腐汁食幾開胃清新!🔸海膽丼 $168🔸海膽三色丼 $148海膽丼好抵食呀!海膽份量好多,滿滿海膽幸福感滿瀉😍 海膽鮮甜唔腥,軟綿綿口感入口即融~ 仲可以用紫菜包住飯同海膽食,好好味!飯嘅份量都好足夠,男仔食都夠飽!海膽三色丼有海膽、三文魚子同吞拿魚茸,想食多啲其他嘢可以揀呢款~ 每樣材料都幾新鮮,份量又多,叫丼飯會配埋沙律同麵豉湯,抵食又好食!🔸火炙原條海鰻壽司 $58有兩件,海鰻火炙過幾香,口感軟綿,但會有少少細骨。🔸雞肉大蔥 $28🔸牛舌 $282款串燒味道都唔錯~雞肉幾嫩滑,牛舌幾爽口唔韌!🔸蒜香燒茄子 $48好多蒜!茄子燒得夠腍,又多汁!

海膽凍豆腐
🔸海膽凍豆腐 $68

海膽丼
🔸海膽丼 $168
🔸海膽三色丼 $148

海膽三色丼

火炙原條海鰻壽司
🔸火炙原條海鰻壽司 $58
有兩件,海鰻火炙過幾香,口感軟綿,但會有少少細骨。

雞肉大蔥
牛舌
🔸雞肉大蔥 $28
🔸牛舌 $28
2款串燒味道都唔錯~雞肉幾嫩滑,牛舌幾爽口唔韌!

蒜香燒茄子
🔸蒜香燒茄子 $48
好多蒜!茄子燒得夠腍,又多汁!

海膽凍豆腐
牛舌
蒜香燒茄子
  • 鹽燒牛舌
2023-10-07 23 浏览
「海膽仔」我絕對係衝着佢啲海膽而來,海膽唔單止性價比高,仲好高質,其他食物一樣咁出色,仲食咗即開嘅新鮮生蠔,價錢適宜就可以食到貴價食材,真係大滿足😋海膽丼 ($168)有埋湯及沙律,海膽同飯嘅份量都唔少,有兩種不同國家嘅海膽,味道甘甜,質感細膩,幾乎入口即溶,完全沒有怪味,果然係餐廳嘅名物,千祈唔好錯過😋日本生蠔($68隻)必食推介,手掌般咁大隻,肉身肥厚,味道鮮甜濃郁,口感嫩滑好creamy, 讓人回味無窮😋三文魚大蝦帶子丼 ($98)魚生厚切肥美,帶子大大粒,好厚實,大蝦新鮮彈牙,大大碗好多飯~熔岩海膽魚餅($38)外層係黑墨魚餅,入面係爆漿海膽,魚餅質地彈牙好食😋明太子雞翼 ($32)煎雞翼香口,再添一份鹹鮮,咬下去啖啖肉,明太子醬一湧而出~

海膽丼 ($168)

日本生蠔($68隻)

三文魚大蝦帶子丼 ($98)

熔岩海膽魚餅($38)
外層係黑墨魚餅,入面係爆漿海膽,魚餅質地彈牙好食😋

明太子雞翼 ($32)
煎雞翼香口,再添一份鹹鮮,咬下去啖啖肉,明太子醬一湧而出~
2023-10-04 33 浏览
今日去左新蒲崗探朋友,順便提早同佢食個生日飯,最後我地決定食日本菜,餐廳名叫海膽仔,聽個名就知呢到主打食海膽啦。海膽丼:擺盤好靚,即時要相機食先。海膽份量好足,入面仲有魚子、紫菜、薑,海膽口感順滑creamy。三文魚大蝦帶子丼:有大蝦、帶子、三文魚都有齊晒,岩晒有選擇困難症既我呀。三文魚厚身肥美,帶子同大蝦鮮甜。木村蘋果汁:加入山梨炙県.長野県產嘅蘋果汁,蘋果味好出,梳打入口清爽解渴。明太子雞翼:雞皮烤到微焦,入面釀左明太子,食落外脆內軟;唐揚炸雞炸到金黃色;吉列生蠔炸粉唔厚,口感酥脆;最後我地兩個都食到捧住個肚走。🔎海膽仔 (新蒲崗)📍新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號舖

🔎海膽仔 (新蒲崗)
📍新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號舖
不經不覺【海膽仔】已經變成我同大佬的飯堂,講真每次黎都必點signature的海膽菜式。今次我地見生蠔做緊優惠,就嗌左幾款試試,估唔到有驚喜‼️ 🦪西班牙-Eternia $48/隻🦪法國-Gillardeau $38/隻🦪日本-仙鳳趾Hokkaido $68/隻🐚加拿大海膽 $248🍣三文魚刺身 $68🦐珍寶赤蝦刺身 $38/2隻🍜汁燒雞扒拉麵 $68 餐廳生蠔做緊買5️⃣送1️⃣優惠,揀左三款黎試,三款都濃海水味,有鮮甜的口感。🇪🇸西班牙的生蠔,肉質偏肥厚,creamy。🇫🇷法國蠔,肉質結實,口感爽滑,層次分明。🇯🇵日本蠔亦稱「海中牛奶」,有手掌咁大,肉質柔軟肥美,口感嫩滑。 加拿大海膽都食過無數次,最欣賞佢夠晒肥美鮮甜,性價比高。這板海膽基本會配上波波飯團🍙、青瓜🥒、紫菜。無論點配都唔會掩蓋海膽本身的味道。另外,三文魚刺身偏厚肉,更加有口感。而大大隻珍寶赤蝦非常爽口。最後仲嗌埋汁燒雞扒拉麵,味道不過不失,但湯底非常濃郁!

🦪西班牙-Eternia $48/隻

法國生蠔
日本生蠔
汁燒雞扒拉麵
2023-09-27 28 浏览
銀雪魚西京燒魚肉甜滑、鮮嫩,加上沙律醬好惹味。魚皮就燒得卜卜脆😙 火炙鵝肝壽司最中意嘅火炙係呢個。一客$58有兩件。鵝肝的黃油滲入壽司飯,帶微微焦糖香。鼻塞都嗅到火炙左口魚邊壽司 & 火炙三文魚壽司左口魚和三文魚燒完油份豐富,飯粒普遍都幾軟熟,好香口。牛油果軟殼蟹卷海膽三色花之戀(1件)三色應該就係三文魚,油甘魚,吞拿魚。一次過滿足三個願望。海膽軍艦沒有辜負海膽仔之名,海膽係新鮮和鮮甜的。厚燒魚鰻魚木魚串一口串燒,厚度適中。我幾鍾意佢爐燒的程度、香脆但裡面又唔太乾。口感媲美我喺築地市場食到嘅燒鰻魚串。大根牛舌平時食開燒牛舌。想冇咁熱氣,所以叫咗醬汁煮的大根牛舌。牛舌住得好林,三件都係好似嚟自唔同部位咁,左邊有兩件帶點啲脂肪,幾好食。大根好冧身、清甜白蘿蔔嘅味道
銀雪魚西京燒
魚肉甜滑、鮮嫩,加上沙律醬好惹味。魚皮就燒得卜卜脆😙

火炙左口魚邊壽司 & 火炙三文魚壽司
左口魚和三文魚燒完油份豐富,飯粒普遍都幾軟熟,好香口。
牛油果軟殼蟹卷
海膽三色花之戀(1件)
三色應該就係三文魚,油甘魚,吞拿魚。一次過滿足三個願望。

海膽軍艦
沒有辜負海膽仔之名,海膽係新鮮和鮮甜的。

厚燒魚鰻魚木魚串

2023-09-27 26 浏览
1x年前係新蒲崗番工,個時淨係得工廠🏢,冇咩食。而家轉型左🏗,多左好多小店,又可以步行到啟德,搵食都方便左😃🌟倍化帶子吞海膽🌟呢碟刺身唔講得少,用帶子夾住啲海膽,可知帶子既厚度係幾厚🤏。帶子會用火槍燒一燒面頭,帶一啲啲炭香味🪵。粒帶子要成三 四啖先食得哂,超級大件呀 😍🌟三文魚腩刺身🌟過下口癮點黎食,肥美既三文魚腩啖啖魚脂香,又夠冷凍😋🐟🌟海膽三色丼🌟分別有海膽、三文魚籽同蔥蓉吞拿魚。滿意❗🌟松葉蟹雙重丼🌟松葉蟹肉拆肉上,蟹蓋上有蟹膏,雙重滋味口感🎊~➡️推介刺身類,夠新鮮,味道鮮甜
1x年前係新蒲崗番工,個時淨係得工廠🏢,冇咩食。

🌟倍化帶子吞海膽🌟

🌟三文魚腩刺身🌟
過下口癮點黎食,肥美既三文魚腩啖啖魚脂香,又夠冷凍😋🐟

🌟海膽三色丼🌟
分別有海膽、三文魚籽同蔥蓉吞拿魚。滿意❗

🌟松葉蟹雙重丼🌟
松葉蟹肉拆肉上,蟹蓋上有蟹膏,雙重滋味口感🎊~

➡️推介刺身類,夠新鮮,味道鮮甜

2023-09-26 25 浏览
出去食海膽,最怕食到唔新鮮有苦味。想食新鮮高質海膽,梗係要去海膽仔啦😋海膽三色丼 $138海膽新鮮顏色金黃有光澤,鮮甜不澀。三文魚籽爽脆新鮮,吞拿魚蓉份量多,嫩滑充滿魚香。壽司定食 $128壽司種類非常多,有三文魚籽、吞拿魚、三文魚腩等,當然唔少得有招牌海膽。吞拿魚非常新鮮,唔係腩都唔會有腥味。三文魚腩充滿油香,赤蝦嫩滑味道鮮美。仙鳳趾生蠔 $68@1餐廳當日時令生蠔係北海道仙鳳趾嘅生蠔。仙鳳趾出產嘅蠔被稱為「海中牛奶」,口感creamy,海水味鮮甜,足足有成隻手掌咁大,而且肉身肥厚。刺身壽司類活赤貝 $45珍寶赤蝦刺身 $38@2松葉蟹膏軍艦 $38帶子壽司 $28三文魚腩壽司 $16全部食材都非常新鮮,特別推薦活赤貝同松葉蟹膏軍艦。串燒類厚燒鰻魚串 $28魷魚鬚串 $18鰻魚口感肥美,入口即融,兩種串燒嘅炭燒香味都濃郁。海膽仔新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號舖

海膽三色丼 $138

珍寶赤蝦刺身 $38@2
松葉蟹膏軍艦 $38
帶子壽司 $28
三文魚腩壽司 $16

全部食材都非常新鮮,特別推薦活赤貝同松葉蟹膏軍艦。

串燒類
厚燒鰻魚串 $28
魷魚鬚串 $18

鰻魚口感肥美,入口即融,兩種串燒嘅炭燒香味都濃郁。

海膽仔
新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號舖

2023-09-18
2023-09-22 33 浏览
𝕀𝔾: 𝕙𝕜𝕡𝕝𝕒𝕪𝕝𝕚𝕤𝕥 📍海膽仔 (新蒲崗)🔍 新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號舖 🔹三文魚鵝肝帶子丼 💰138呢款丼飯絕對係邪惡美味組合,兩大塊鵝肝搭配兩粒帶子,仲有三塊三文魚,鵝肝油脂豐富味道好香🤤🤤清甜嘅帶子同新鮮厚切三文魚都大大塊😍另外晚市呢個set 仲配沙律同海鮮湯夠曬豐富~🔹海膽蟹肉炒飯 💰128每一口炒飯都散發出濃郁嘅海鮮香氣,讓人胃口大開!新鮮嘅蟹肉增添佐口感,搭配嘅海膽就帶來豐富嘅鮮味和奢華感,海膽份量頗多幾乎每啖都食到😋🔹甲羅燒配法包(2件)💰68蟹蓋裝有滿滿嘅蟹膏~十分邪惡😎再加埋生雞蛋🥚,撈埋搽落麵包度🥖勁厚足料嘅蟹膏,超級滿足😚🔹北寄貝刺身(6片)💰38每一片刺身都是新鮮厚實的北寄貝,色澤明亮,質感柔軟。搭配上適量嘅醬汁,更能突出北寄貝嘅鮮甜。🔹日本厚岸生蠔🦪 💰68蠔🦪肉豐滿而彈牙,帶著淡淡嘅甜味,食後又帶點金屬味。搭配上適量嘅檸檬汁,能中和蠔肉嘅鮮味,讓人感受到清新嘅口感!🤩🔹甲羅燒配法包 💰68蟹蓋裝有滿滿嘅蟹膏~十分邪惡😎再加埋生雞蛋🥚,撈埋搽落麵包度🥖勁厚足料嘅蟹膏,超級滿足😚
𝕀𝔾: 𝕙𝕜𝕡𝕝𝕒𝕪𝕝𝕚𝕤𝕥
📍海膽仔 (新蒲崗)
🔍 新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號舖

• 三文魚鵝肝帶子丼
  • 海膽蟹肉炒飯
  • 甲羅燒配法包
2023-09-22 32 浏览
港女男朋友鍾意食日本嘢,今晚就同佢哋食吓海膽。特登走到入嚟新蒲崗,聽講呢間平民,但係質素都唔錯。入到嚟鋪仔細細,座位唔係太多,睇嚟都係做街坊生意為主。我哋揀咗個海膽丼,佢會跟咗一個沙律同埋麵豉湯,如果你一個人嚟嘅話呢個聲就應該啱啱好。你到嘅時候佢啲海膽嘅份量都唔少,我去咗幾塊紫菜俾你嗰吓手癮,啲海膽都新鮮鮮甜嘅,絕對對得住佢個招牌㗎。我自己唔想食咁多飯,所以就冇嗌多一個套餐,反而就揀咗三款唔同嘅花之戀。分別係三色花之戀,黑松露玫瑰花之戀,同黃金魷魚花之戀。三色花嘅意思即係三款唔同嘅魚生,玫瑰花嘅意思即係吞拿魚。然之後再叫咗個牛油果軟殼蟹卷,一份四件,份量都啱啱好。見到佢有鵝肝多士,所以我都叫咗一件,佢個size比我想像中大,咁又真係對得住佢個價錢。然後仲叫咗我最鍾意嘅明太子雞翼,嚟到嘅時候都俾佢個size嚇親,又係比我想像中大。咬開之後仲脹卜卜,滿滿嘅明太子,實在太滿足啦。然之後見到佢有個幾特別嘅海膽墨魚餅,唔好睇佢個外表黑孖孖,一啲都唔吸引。咬開係滿滿嘅海膽漿,真係好滿足㗎。最後仲有一個三文魚骹,佢層魚皮炸到脆卜卜,但係啲魚肉又唔會乾爭爭,返回仲滿滿骨膠原添。兩個人食飽飽都係四百幾蚊

入到嚟鋪仔細細,座位唔係太多,睇嚟都係做街坊生意為主。

然之後再叫咗個牛油果軟殼蟹卷,一份四件,份量都啱啱好。

咬開之後仲脹卜卜,滿滿嘅明太子,實在太滿足啦。

咬開係滿滿嘅海膽漿,真係好滿足㗎。

兩個人食飽飽都係四百幾蚊,以日本嘢嚟講咁嘅價錢真係好抵食。
2023-09-13
2023-09-22 24 浏览
點餐後就會送上沙律及麵豉湯作為餐前菜剛剛好倍化帶子吞海膽 $98顧名思義將滿滿的海膽放在帶子內一口將整個放入口帶子鮮嫩 海膽鮮甜非常滿足難怪是餐廳必食推介海膽丼 $168十幾款丼飯中當然選擇海膽丼新鮮的海膽配白飯簡單就是美味芝士海膽大蝦炒麵 $98大大隻蝦夠鮮嫩搭配著海膽和濃郁的芝士調味口感豐富牛舌串 $28串燒選擇都不少嫩嫩的牛舌配上獨特的調味料燒得很不錯燒茄子 $48茄子經過燒烤後 再配合大量蒜蓉非常惹味富士山柚子梳打 $22梳打充滿柚子的天然香氣口感清爽宜人
點餐後就會送上沙律及麵豉湯

非常惹味

富士山柚子梳打 $22
梳打充滿柚子的天然香氣
口感清爽宜人
-海膽仔-@新蒲崗.餐廳的前半係刺身,海鮮的,再入內就係餐廳部份。餐廳的座住唔算多,以木為主的裝修簡單,唔會令人覺得局促。.哩度食品選擇好多,而且好抵食,所以食客好多,當日8點半到都幾乎滿座。.海膽凍豆腐 ($68)海膽好新鮮,味道甘甜,完全唔腥。加埋清淡的凍豆腐,口感更細滑。.火炙左口魚邊壽司 ($32)松葉蟹膏軍艦 ($38)必點的火炙左口魚邊壽司,燒過嘅左口魚邊油脂豐盈,食落淡淡魚油鮮香味。.滿滿的松葉蟹膏,食落味道濃郁新鮮,回甘十足。.七味五花腩串 ($28)半肥瘦的五花腩,外層燒得金黃香脆,把脂肪的油脂都迫左出黎,食落唔會覺得油膩。加上七味粉提味,更為惹味。.雞翼串 ($28)雞皮燒到金黃香脆,雞肉咬落充滿肉汁,保持住雞肉細嫩。而且醃得好入味,調簡用鹽燒香已經好好食。.金菇牛肉串 ($28)金菇同牛肉都燒得剛好,完全唔韌。.三文魚鰭 ($28)超級推介的一度小食,三文魚鰭燒過後油脂嘅香味更濃厚。外層香脆的魚皮加上嫩滑的三文魚肉,無論口感同味道都好好。.鵝肝多士 ($48)鵝肝外層燒到超級香脆,油香滿滿,加上同樣香口的多士,味道和口感都很夾。.珍味丼 ($128) 丼的選擇都好
-海膽仔-
@新蒲崗
海膽凍豆腐 ($68)
火炙左口魚邊壽司 ($32)
松葉蟹膏軍艦 ($38)
滿滿的松葉蟹膏,食落味道濃郁新鮮,回甘十足。
七味五花腩串 ($28)
雞翼串 ($28)
金菇牛肉串 ($28)
金菇同牛肉都燒得剛好,完全唔韌。
三文魚鰭 ($28)
鵝肝多士 ($48)
珍味丼 ($128)
丼的選擇都好多,每款都會配上沙律和味噌湯。沙律的份量唔少,而味噌湯都用料十足,有大量的昆布和豆卜。
珍味丼的海鮮配料有赤蝦、鮑魚、三文魚、帆立貝、希靈魚、香蔥吞拿魚,十分豐富。特別喜歡鮑魚,好爽口清甜。
發覺最近真係好耐無食過壽司同刺身,仲有勁想食海膽🤩見到呢間位於新蒲崗嘅——🌟海膽仔🌟個名好吸引,餐廳除咗外賣,裏面仲有得堂食🫣._.🍣|壽司定食|🍣(跟湯 & 沙律 & +$10西瓜沖味波子汽水)壽司定食種類多🤩啲刺身同料嘅配搭都好有誠意,有三文魚籽、吞拿魚蓉、帶子同海膽,仲跟配埋麵豉湯同沙律,見佢嘅波子汽水仲有好多口味,西瓜味仲係好少見🍉所以點埋想試埋·💛|加拿大海膽|💛個名叫得海膽仔,點可以唔試下呢到嘅海膽,見佢嘅加拿大海膽一盒五舊大大舊好吸引,上枱仲會跟配埋紫菜、青瓜同飯團粒比你包埋海膽一齊食,配料份量足夠,海膽真係好大舊好肥美,咁食好滿足💕·🐟|三文魚刺身|🐟三文魚好肥美,厚砌,數量多,性價比高!._.
發覺最近真係好耐無食過壽司刺身,仲有勁想食海膽🤩見到呢間位於新蒲崗嘅——🌟海膽仔🌟個名好吸引,餐廳除咗外賣,裏面仲有得堂食🫣
._.
🍣|壽司定食|🍣
(跟湯 & 沙律 & +$10西瓜沖味波子汽水)
💛|加拿大海膽|💛
🐟|三文魚刺身|🐟
三文魚好肥美,厚砌,數量多,性價比高!
._.
2023-09-13 19 浏览
🫶🏻因為方便就腳,一想食日菜而又唔想出遠門既時候,就會去呢間係屋企附近既呢間日本餐廳,去左幾次,發現食物質素都 Keep 到,必須要點名一讚佢地既熱食同刺身 🐟🐟🐠🔹 西京燒銀雪魚定食 ( $ 128 )銀雪魚煎香後魚肉嫩滑,味道帶有西京燒煮法中獨有既漬甜,魚鮮味香,相當美味 🤤 定食附送白飯、面豉湯及沙律,另有一杯飲品,今次點選原味梳打,甜爽滋味❗️🔸 三文魚 ( $ 68 )光澤明亮既鮮橙色三文魚刺身,一共有 8 切,鮮甜細膩,咁既份量同質素, CP 值好高😛🔹油甘魚 ( $ 48 )白中帶粉、映光既油甘魚刺身,肉質細嫩,魚味甘甜鮮味 ❣️❣️🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸 海膽仔 (新蒲崗)📍新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號舖⏰ 星期一至日: 12:00-22:00
🫶🏻

🔹 西京燒銀雪魚定食 ( $ 128 )

🔸 三文魚 ( $ 68 )

🔹油甘魚 ( $ 48 )

🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸

海膽仔 (新蒲崗)
📍新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號舖

⏰ 星期一至日: 12:00-22:00
2023-09-04
  • 西京燒銀雪魚定食
2023-09-13 16 浏览
上次嚟到呢度,就食佢嘅壽司盛。上次剩係得一個海膽軍艦,淺嘗咗佢嘅海膽之後,今次再嚟食嘅時候梗係要將海膽分量倍大好多倍啦。今次呢個海膽當一上菜嘅時候已經超有驚喜,因為海膽份量多到唔止係鋪咗喺飯嘅上面,仲有一個好得意嘅小木架,上面都裝住左另一版嘅海膽,真係好誇張呀。而套餐同樣係除咗呢一份主食,仲有前菜嘅沙律,同埋一客麵豉湯。海膽同樣係好濃嘅海鮮味道,不過今次分量倍大咗,如果怕魚腥味嘅朋友就可能會有啲驚,不過加埋豉油同埋紫菜真係超級撈飯,好滿足呀。

2023-08-18
介紹返💁🏻‍♀️。。🇯🇵海鮮丼 在新蒲崗 🇯🇵。海膽仔 Uni.Kotomo。新蒲崗大廈地下Q號舖。松葉蟹雙重丼 Rice with Matsuba Crab& Crab Roe。HKD128 + 10%三文魚鵝肝帶子丼 Rice with Salmon Foie gras & Scallops 。HKD138 + 10%定食跟 湯及沙律 Rice Set included Soup & Salad 油甘魚 Yellow Tail。HKD48 + 10% @ 4 pcs珍寶赤蝦 Jumbo Red Shrimp。HKD38 + 10% @ 2 pcs帆立貝 Scallops 。HKD48 + 10% @ 3 pcs雞軟骨 Chicken Cartilage。HKD38 + 10%🤫 Hehe..生日台灣之旅返嚟都一段時間啦..休息夠晒..又係時候約啲朋友仔出嚟見吓面~尋日就Late Lunch約咗阿Su落去新蒲崗嗰邊食飯吹水兼派手信..咁我哋兩個都係海鮮丼愛好者..落到新蒲崗真係好難唔諗起抵食又好食嘅海膽仔🤭🤫 話說呢次已經係我哋兩個第二次嚟幫襯海膽仔..一人一個海鮮丼就必然㗎啦..Su
介紹返💁🏻‍♀️

🇯🇵海鮮丼 在新蒲崗 🇯🇵
。海膽仔 Uni.Kotomo
。新蒲崗大廈地下Q號舖

松葉蟹雙重丼 Rice with Matsuba Crab

帆立貝 Scallops
。HKD48 + 10% @ 3 pcs

雞軟骨 Chicken Cartilage
。HKD38 + 10%

🤫 話說呢次已經係我哋兩個第二次嚟幫襯海膽仔..一人一個海鮮丼就必然㗎啦..Su Su依舊對松葉蟹雙重丼情有獨鍾..而我就試咗月替定食入邊嘅三文魚鵝肝帶子丼..然後再加多兩三種我哋最鍾意嘅刺身同一個熱氣嘢😌
🤫 可能係因為我哋過咗Lunch Time先至嚟食飯所以餐廳相對比較小人..我哋亦都坐得非常之舒服..嘢食仲好快就上晒枱..三種刺身包括有油甘魚珍寶赤蝦同埋帆立貝..油甘魚厚切有光澤而且肥美..珍寶赤蝦果然有一隻手掌咁長身而且質地彈牙鮮甜.. 帆立貝一份雖然只係得三粒但係粒粒都成卷膠紙咁大新鮮爽口~
🤫 我嘅期間限定海鮮丼有三片三文魚..都係厚切㗎~然後帆立貝同刺身散叫一樣咁大粒好食..而我最想試吓嘅鵝肝果然冇令我失望..脆皮Juicy油香滿滿..略嫌個飯太大過🍚最慘係我食得晒🥲
🤫 而Su Su嘅嗰個蟹丼亦都相當之吸引..有一個蟹蓋咁多嘅蟹膏再加份量都唔少嘅蟹肉同埋兩個蟹鉗..真係好好餸咁樣..我忍唔住搶咗佢一啖蟹膏嚟試吓..蟹膏足料唔似得出邊有一啲日式餐廳會將蟹膏撈埋麵豉醬辦到好多咁樣..百零蚊一個丼飯有咁嘅質素真係好性價比
🤫 總括嚟講呢..如果唔係撞正Weekdays Lunch Hours嚟海膽仔嘅話基本上都應該唔難搵位嘅..因為佢哋餐廳有兩層高嘅座位..雖然地方唔算話太大但係都坐得舒適..侍應姐姐們服務都相當唔錯..而且最重要係呢度嘅嘢食價錢非常之性價比..平時如果想平平哋食返個有質素海鮮丼我絕對推薦你過嚟海膽仔度試吓👍🏻
。。
翻兜指數:🙆🏻‍♀🙆🏻‍♀️️🙆🏻‍♀️ (5個🙆🏻‍♀️為翻兜爆燈)

💮已翻兜次數:2次💮
。。