2011-06-01
之前係海鮮站食過2次~第1次可以話係最好水準+服務都好好今次相隔3年多再去~整體感覺已經完全唔同~依晚閒日人流唔多但無預早訂位6點多去到既時候..店員未安排入坐就已經講定有限時間食現場坐位空空如也~有幾多人訂檯其實佢地一早有預算ma仲要好似好難安排座位比我地咁~依點其實我真係好唔鐘意雖然整晚都無其他客人要檯而可以繼續食~但全程昅住既感覺真係好唔自在~昅住之中..連換骨碟都係要叫先識幫我地換呢依晚一行四人..叫左"麵包蟹" - Size同上次差不多..但原來3年間價錢已經加左$100肉質都ok~但奇怪..今次既麵包蟹會係軟膏~之前介紹+食過都話硬+橙色膏~係咪因為公蟹呢"龍蝦兩食".."龍蝦生果沙律" - 上檯好大碟~底層用新鮮生果堆砌~上層放上龍蝦肉最後淋上芒果汁作沙律醬料~生果唔夠凍~芒果沙律汁都唔夠多..味道唔太特別"龍蝦兩食".."芝士龍蝦焗伊麵" - 份量好多~賣相都焗得幾靚~但芝士味完全欠奉龍蝦肉夠鮮嫩彈牙~伊麵就比較淋身"辣椒蒸東星班" - 魚肉都夠新鮮~蒸法+調味同酒樓大同小異~而用大量辣椒做主配料~夠香辣感"籠仔蒸芥蘭" - 蒜料夠多"蒜茸包" - 送既~外脆內軟~蒜茸
6點多去到既時候..店員未安排入坐就已經講定有限時間食
現場坐位空空如也~有幾多人訂檯其實佢地一早有預算ma