餐厅: 湊湊甄選 (K11 Musea)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-08-05 781 浏览
It is one of the best quality hotspots in Hong Kong. The environment and decoration is illuminating, when you walk into the restaurant, the vibe and atmosphere is like a top quality diner. The restaurant provides unlimited appetizers and fruits, and even a sauce mixing bar with many varieties . For the food, the soup is very tasty with rich flavors and the food is very delicious, with an extraordinary presentation. The boba is also really delicious! Definitely a restaurant worth trying!
✨酸菜白肉(鴛鴦) $138湯底順滑,肉類輕輕一烚已經帶有微微酸香,推薦比酸菜愛好者🙂‍↔️✨台式麻辣鍋(鴛鴦) $138 🤤推薦!辣度不高,麻香辣兼備,配肉類尤其出色。湯底裡面有鴨血,吸收晒湯底精華。湯底會越煲越濃,辣味更加突出,唔食得辣建議配搭多個唔辣嘅湯底做鴛鴦鍋!✨日本和牛三角胸小排 $388A4和牛級別,配埋麻辣湯底,令人一口接一口。✨企鵝丸 $59可愛嘅企鵝仔,其實係由墨魚製成🐧 ✨原隻鮮魷魚$78魷魚口感彈牙,不過同呢兩個湯底未必最夾🤣✨爽口牛黃喉 $58 🤤應該係我初次挑戰牛黃喉,外型令我諗起牛胸爽,咬落去爽脆,好似魚蛋咁彈牙😝 味道唔錯。✨鮮活豆苗 $58回憶起以前種過豆苗😆 一樣係有泥土,以盆栽嘅形式登場,要用小鉸剪剪走豆苗,果然好新鮮🤣✨大紅袍奶茶·經典珍珠奶茶 $29 🤤大大杯冰涼透心嘅奶茶,好幸福😻 推薦大紅袍奶茶,茶味突出,唔會死甜。
✨酸菜白肉(鴛鴦) $138

✨台式麻辣鍋(鴛鴦) $138 🤤

✨日本和牛三角胸小排 $388
A4和牛級別,配埋麻辣湯底,令人一口接一口。

✨企鵝丸 $59
可愛嘅企鵝仔,其實係由墨魚製成🐧

✨原隻鮮魷魚$78
魷魚口感彈牙,不過同呢兩個湯底未必最夾🤣

✨爽口牛黃喉 $58 🤤

✨鮮活豆苗 $58

✨大紅袍奶茶·經典珍珠奶茶 $29 🤤
2024-07-22 838 浏览
呢到嘅氛圍好舒適,餐廳氣氛好好!而且店員都好努力服務,經常加野最鍾意打邊爐,可以坐係度chill 住打仲要有得飲珍珠奶茶,茶底好飲荔枝蝦球係一定要叫的,新鮮脆炸。地瓜球同魚皮,都要拎,不過所以大家要留意,好快會被人清空
呢到嘅氛圍好舒適,餐廳氣氛好好!
而且店員都好努力服務,經常加野
最鍾意打邊爐,可以坐係度chill 住打
仲要有得飲珍珠奶茶,茶底好飲
荔枝蝦球係一定要叫的,新鮮脆炸。
地瓜球同魚皮,都要拎,不過所以大家要留意,好快會被人清空
2024-07-19 1002 浏览
一直都好鍾意食湊湊火鍋,因為湯底好味材料又新鮮!K-11 musea依間分店仲要又大又坐得舒服火鍋湯底選擇好多,今次揀左南洋叻沙同椰子雞($138+$138),前者椰香味好出,少少辣味但唔算好出,配料仲好足,有蝦、帶子、秋葵,吸咗叻沙湯入味又好食椰子雞湯好清甜,食落一啲都唔油膩,個雞仲好嫩滑!仲有粟米配埋湯更加甜首先叫左西澳曼杜拉龍蝦($498),係冇污染水域嘅地方出產嘅龍蝦,味道特別鮮甜,食落仲好爽口彈牙仲叫左新鮮白鱔片($78),一啲都唔腥,食落肉質爽彈又無泥味另外叫左人氣蝦滑( $68 ),勁多蝦肉入口好彈牙之後叫左爽口牛黃喉($58),原來係牛嘅心管,咬落脆爽又好入味蔬菜方面,就叫左油麥菜($38),吸哂湯底好正野飲可以揀台式飲品,叫咗大紅袍珍珠奶茶($33),依間個茶底好香濃好好飲!打邊爐仲送埋菠蘿沙冰同牛奶布甸,有埋甜品食好正今餐大滿足!

另外叫左人氣蝦滑( $68 ),勁多蝦肉入口好彈牙

蔬菜方面,就叫左油麥菜($38),吸哂湯底好正

打邊爐仲送埋菠蘿沙冰同牛奶布甸,有埋甜品食好正

今餐大滿足!
2024-07-17 997 浏览
因為9點先睇戲,7點放工嘅我哋好需要搵地方Hea,咁啱見到湊湊火鍋有優惠二人餐,所以就去試試佢!之前食過好多間台式火鍋,例如無老鍋、馬辣、鼎王,竟然第一次食湊湊火鍋,所以都幾期待,咁啱呢個二人餐有齊我哋想試嘅嘢!二人餐定價$798,可以食齊海鮮、肉類、丸、蔬菜、連主食都有,性價比都算高!其中一個台式火鍋最正嘅地方,叫台式麻辣鍋底,係可以無限任食鴨血豆腐!我哋兩個都係鴨血fans,所以起碼refill咗3次!!!套餐入面,我個人最鍾意頂級美國牛肩胛肉,肥瘦分明,唔會好似放題嗰啲薄身,牛味都幾濃!兩個人叫呢個套餐啱啱好,見到佢仲有個四人套餐,下次一大班朋友,不妨叫套餐,唔使頭痕諗menu嗌咩,快靚正!!!

2024-07-17 704 浏览
再次嚟到湊湊K11 Musea,今晚叫咗期間限定嘅二人餐($798)。再額外加咗午餐肉同埋綜合丸。職員服務態度好好,詳細解釋套餐優惠,又主動幫手加湯同埋落蝦滑。湯底濃郁香辣,辣椒和香料的結合讓人垂涎欲滴。辣味刺激但不過分,讓人上癮。湯底還帶有微妙的麻味,讓整個火鍋更加有層次感。無論是肉類、海鮮、蔬菜還是豆腐類食材,都能在湯底中充分吸收味道,讓人回味無窮。在我品嚐的火鍋中,肉類食材鮮嫩多汁,海鮮類食材新鮮美味,蔬菜類食材新鮮多樣。這些食材的質量直接影響了火鍋的口感和風味。在台灣,人們對於食材的選擇非常講究,追求新鮮、健康的食材是他們的一貫追求。服務人員熱情友善,樂於解答我的問題,並提供了快速而有效的服務。他們對於火鍋的烹飪技巧非常熟悉,並樂於與客人分享他們的專業知識。此外,他們還貼心地提供了各種蘸料和配菜,使食客能夠根據個人口味調配獨特的醬料,增添食物的風味。火鍋店的環境非常舒適,營造了溫馨和諧的氛圍。餐廳的裝潢設計簡潔大方,桌椅整潔舒適。火鍋店的空間寬敞,能容納不同大小的團體用餐。此外,店內通風良好,不會因為火鍋的蒸氣而感到悶熱。整體而言,這種舒適的環境使我能夠全身心地享受美食。

2024-07-15 618 浏览
朋友生日飯慶祝佢話想打邊爐於是我揀左係K11 MUSEA入面好有人氣既湊湊鍋火鍋店用左偏黑色系典雅既台式裝修風格座位舒適闊落、空間感都大 坐得好舒服自助bar有多款不同醬料自由配搭,仲有台式滷肉飯、涼拌、水果等都係可以無限添加👍🏻二人套餐$798 (鴛鴦鍋)有10款湯底選擇,我地揀左紅顏花膠雞鍋同台式麻辣鍋台式麻辣鍋:麻味非常刺激味蕾,好過癮😆配料中既鴨血同豆腐兩者好入味,而家仲可以無限添加,簡直係滿足鍾意食鴨血既我呀😍紅顏花膠雞鍋:湯底好濃好正👍🏻裡面有花膠、大粒花菇同鮑魚仔 。相當足料!不過會越煮越稠,所以要不停搞下佢以免黐底🥓頂級美國牛肩蓋肉份量多又大片,切得夠薄之餘 肉質食落仲超嫩,性價值比高🐧企鵝丸賣相非常可愛😍必點之一佢係用墨魚漿製成,口感軟滑彈牙,推薦大家試試🦐🐚海鮮拼盤有原殼鮑魚、帶子、蝦、扇貝、每樣野都好鮮味好爽口!我地仲揀左萵筍同冬粉。最後甜品有紅豆奶凍,3個女仔食到好飽好滿足🤤
朋友生日飯慶祝佢話想打邊爐
於是我揀左係K11 MUSEA入面好有人氣既湊湊鍋
火鍋店用左偏黑色系典雅既台式裝修風格
座位舒適闊落、空間感都大 坐得好舒服
自助bar有多款不同醬料自由配搭,
仲有台式滷肉飯、涼拌、水果等都係可以無限添加👍🏻

二人套餐$798 (鴛鴦鍋)
有10款湯底選擇,我地揀左紅顏花膠雞鍋同台式麻辣鍋

台式麻辣鍋:麻味非常刺激味蕾,好過癮😆

紅顏花膠雞鍋:湯底好濃好正👍🏻
裡面有花膠、大粒花菇同鮑魚仔 。相當足料!
不過會越煮越稠,所以要不停搞下佢以免黐底

🥓頂級美國牛肩蓋肉
份量多又大片,切得夠薄之餘
肉質食落仲超嫩,性價值比高

🐧企鵝丸
賣相非常可愛😍必點之一
佢係用墨魚漿製成,口感軟滑彈牙,推薦大家試試

🦐🐚海鮮拼盤
有原殼鮑魚、帶子、蝦、扇貝、
每樣野都好鮮味好爽口!
2024-07-14
午餐
庆祝纪念
生日
2024-07-14 434 浏览
在K11的湊湊鍋打邊爐,環境已經冇得輸,輕煙飄渺,仿如仙境一般,偌大的座位,感覺如貴賓式的款待. 這次先試了酸菜白肉湯底,非常開胃。所有食材都很新鮮,而且擺盤精美,非一般的打邊爐。
  • 火鍋
2024-07-09 445 浏览
超豐富台式火鍋🥘叫咗兩款湯底 一款係椰子雞湯 裏面仲有一絲絲鮮甜嘅椰子肉 鮮味十足😋 另一款就係喇吵湯底 裏面仲有多款鮮蝦同埋元貝 味道香濃好足料👍🏻一定要叫西奧萬杜拉龍蝦 除咗打卡之外 食落去仲啖啖肉 好有龍蝦嘅鮮味☺️ 手工蝦滑都唔錯 服務都好好 職員會幫我哋落蝦滑🥳 冰鮮白鱔片都值得一試 厚度啱啱好 口感爽彈 無論係配椰子雞湯定係沙嗲味都一流👏🏻 牛皇喉都好特別 非常爽口😝出面自助區有多款醬料 例如辣醬、沙嗲醬等等 仲有麻辣前菜 滷肉飯 同埋西瓜、哈密瓜 好豐富😚 配埋台式飲品真係大滿足🥤📍湊湊甄選 (K11 Musea) (尖沙咀)尖沙咀梳士巴利道18號維港文化匯K11 Musea 6樓608-609號舖
超豐富台式火鍋🥘

📍湊湊甄選 (K11 Musea) (尖沙咀)
2024-07-07 299 浏览
這家火鍋店絕對是我在城市中的首選!他們的服務非常周到,食材新鮮豐富,每次來都讓我感到驚喜。特別推薦他們的湯底,口味濃郁卻不油膩,絕對是冬天暖胃的好選擇。無論是家庭聚會還是和朋友約會,這裡都能為你提供一個溫馨且美味的用餐環境。
2024-07-07
用餐优惠
優惠券
2024-07-07 214 浏览
店內裝修溫馨雅致,燈光柔和,能讓客人放鬆自在地享受用餐。使用的肉類、蔬菜等食材都非常新鮮,來自優質的供應商。湯底也是現場熬製,湯頭濃郁鮮美。除了主打的火鍋料,店內還會提供各種配菜、小吃、飲品,滿足不同客人的口味偏好。服務員態度友好,能主動為客人解答問題,提供周到的服務。在保證食材和服務品質的前提下,價格也是適中的,不會讓客人有被宰的感覺。

店內裝修溫馨雅致,燈光柔和,能讓客人放鬆自在地享受用餐。

服務員態度友好,能主動為客人解答問題,提供周到的服務。

2024-07-07 201 浏览
位於k11 musea 的湊湊,環境靚,坐位寛敞,很多推廣優惠,可以試吓。飲品很多特色選擇,而且鴨血和豆腐任添,相當抵食。食物賣相也十分吸引。在這個場,這個價格是非常不錯的選擇。
鍋底
2024-06-30 216 浏览
湊湊火鍋的環境優雅舒適,空間寬敞明亮,裝潢別具特色,提供高品質用餐體驗。溫和的燈光和優美的環境,為用餐增添愉悅氛圍,讓顧客能夠放鬆享受美味佳餚。職員態度十分好的
2024-06-30 180 浏览
已經係第三次光顧,今次叫了鴛鴦鍋,鴨血任食超惹味,另外一邊嘅蕃茄牛膝湯,亦都味道一流,仲有我們最喜愛嘅茶飲,會再次光顧。而且極之推介芝麻斑魚片加少少辣醬先非常好吃。

而且極之推介芝麻斑魚片加少少辣醬先非常好吃。
連鎖火鍋店湊湊聽朋友介紹就多,居然是第!一!次!吃!還好上天眷佑,𝐰𝐚𝐥𝐤-𝐢𝐧也可以等到𝟏𝟗:𝟎𝟎兩位入座。每次經過𝐌𝐮𝐬𝐞𝐚分店看到裝修排場也會被嚇到(乾冰仙境效果🌫️)雖然𝐨𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥價格稍高,但可以玩企鵝/食物高質/服務到位/環境舒適,挺適合一家大細/朋友𝐫𝐞𝐮🍲———✤ 甄選套餐(雙人)|$𝟕𝟗𝟖必須叫𝐬𝐞𝐭‼️大食積表示份量足夠,還可以自助拿取肉燥飯/前菜/哈密瓜/西瓜🍉(𝐏𝐒記得要叫手搖飲!)✰ 鴛鴦類鍋底 - 臺式麻辣鍋+胡椒豬肚雞鍋麻辣鍋口味較溫柔,絕對不會嗆到。還可以無限續加蜂巢豆腐以及鴨血(店員毫不吝嗇,整鍋鴨血往鍋裡放);後者胡椒豬肚雞鍋奶香味濃,且有不少軟稔豬肚。✰ 肉類 - 頂級美國牛肩胛肉肉質確實𝐦𝐚𝐦𝐚𝐝𝐚𝐲,始終肉類來說還是牛小排最好~✰ 海鮮拼盤 - 蝦+帶子+蟶子+鮑魚出奇地新鮮‼️四大隻蝦彈牙無比🦐蟶子王𝐦𝐞𝐠𝐚 𝐬𝐢𝐳𝐞鮮甜爽脆;鮑魚𠝹花美觀之餘很可口。✰ 蔬菜 - 皇帝菜加入了奶的胡椒豬肚湯底鮮香濃郁,帶少許胡椒的辣味,很惹味!加入皇帝菜完美吸收湯底~-✰ 丸類 - 企鵝丸完全是沖著這個小企鵝而來的🐧超可愛打卡企鵝其實墨魚漿製,彈牙可口。✰ 主食
———
✤ 甄選套餐(雙人)|$𝟕𝟗𝟖

✰ 鴛鴦類鍋底 - 臺式麻辣鍋+胡椒豬肚雞鍋
麻辣鍋口味較溫柔,絕對不會嗆到。還可以無限續加

✰ 肉類 - 頂級美國牛肩胛肉
肉質確實𝐦𝐚𝐦𝐚𝐝𝐚𝐲,始終肉類來說還是牛小排最好~

✰ 海鮮拼盤 - 蝦+帶子+蟶子+鮑魚

✰ 蔬菜 - 皇帝菜
✰ 丸類 - 企鵝丸

✰ 主食 - 冬粉~2️⃣大舊絕對吃得飽!
甜品~紅豆奶凍清新不會膩

✤ 大紅袍珍珠奶茶|$𝟑𝟎~茶香四溢,奶味濃郁
✤ 美人烏龍奶茶|$𝟐𝟗~烏龍茶味絕對比樽裝正!