2024-08-28
湘川滬真係一間好正嘅中菜館呀!😍🥢首先講價錢,真係平到你笑!💰😄 對於想食好嘢又唔想大出血嘅食客嚟講,呢度簡直係天堂!我個人推薦必食嘅有酸菜魚、水煮牛肉同埋小籠包。🐟🥩🥟 呢啲菜式嘅味道真係正宗到爆!👨🍳👌酸菜魚酸香開胃,啲魚新鮮又夠嫩滑,配埋香噴噴嘅酸菜,簡直係絕配!😋🐠水煮牛肉辣得過癮,啲牛肉嫩滑多汁,辣中帶香,真係食完都想再嗌多份!🌶️🤤至於小籠包,一啖咬落去湯汁四溢,皮薄餡靚,真係冇得輸!🥟💯講到環境,真係坐得幾舒服㗎!🏮🪑 裝修雖然唔係特別豪華,但係乾淨整潔,氣氛都幾好。侍應嘅服務都幾唔錯,態度親切又有禮貌,落單嘅時候仲會細心介紹,等你食得更加盡興。😊👍我可以話佢係我喺粉嶺最鍾意嘅川菜館啦!🏆🌶️ 每次去完都覺得超值,而且啲嘢食真係好好味!不過呢,因為佢位處火車站隔離,所以成日都好多客!🚉👥 尤其係晚飯時間,真係會坐都坐唔到㗎!所以我建議大家最好提前訂位啦,咁先可以保證有位食到。📞✅總之如果你想食正宗又抵食嘅川菜,又啱啱喺粉嶺呢邊,一定要去湘川滬試吓啦!😉👍 相信你一定會同我一樣愛上呢間小店㗎!❤️🍽️下次約朋友食飯,不如就去湘川滬啦!但記住要早啲book位呀!🕰️📅 我敢保證,你哋
至於小籠包,一啖咬落去湯汁四溢,皮薄餡靚,真係冇得輸!🥟💯
下次約朋友食飯,不如就去湘川滬啦!但記住要早啲book位呀!🕰️📅 我敢保證,你哋一定會食得開心,仲會想再來㗎!🎉😋