2013-04-13
今(13-4-2013 Sat)朝同男友起身後,有事要出尖沙咀,我o地出到去整好o野至食早餐,原本男友話食Delifrance,不過我覺得貴又冇選擇,我o地行經見到一間食小籠包o既,但11:15am都未準備好,就唯有放棄.我記得我o地之前o黎過呢頭,食過一間有室外座位o既茶餐廳,所以行o黎呢o度,不過今次揀隔離呢間.我o地o黎到,原本想坐出面,但其實係吸煙區,而且見到佢o地將地拖掛o左o係o個o度,所以又係放棄,入去卡位好過.男友要$34.00o既瑞士雞翼撈公仔麵,要XO醬,加$3.00要凍奶茶,我要$42.00o既瑤柱蛋白炒飯,都係要加$3.00o既凍奶茶.好快,兩杯o野飲到o黎,茶味唔係好濃郁,不過好彩冇被奶味蓋過.之後我o地o既o野食到o黎,睇睇我o既瑤柱蛋白炒飯,瑤柱碎加埋都冇一茶匙,使唔使咁少呀?而睇顏色,清到冇人有,食落,飯炒得乾身,但真係冇乜味,我要自己加豉油食.而男友o既瑞士雞翼撈公仔麵呢?佢將XO醬撈好,我試試啲麵,嘩!都幾辣吓,唔係幾好食,呢隻應該係買返o黎,唔似旺角王萍記o既好食(o個次食評: http://www.openrice.com/restaurant/
好快,兩杯o野飲到o黎, 茶味唔係好濃郁,不過好彩冇被奶味蓋過.
之後我o地o既o野食到o黎,睇睇我o既瑤柱蛋白炒飯,瑤柱碎加埋都冇一茶匙, 使唔使咁少呀?而睇顏色,清到冇人有,食落,飯炒得乾身,但真係冇乜味,我要自己加豉油食.
而男友o既瑞士雞翼撈公仔麵呢? 佢將XO醬撈好,我試試啲麵,嘩!都幾辣吓,唔係幾好食,呢隻應該係買返o黎,唔似旺角王萍記o既好食(o個次食評: http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=2275959),真係想o係o個o度買XO醬.
而瑞士雞翼呢,滷水味好夠,OK o既.