2022-09-10 284 浏览
晚餐.一直想試嘅餃子店 點知好失望🥲食物等得耐等咗好耐先嚟得一個麵湯餃又嚟錯咗煎餃叫香茜餃又疑似嚟錯咗韮菜餃一片混亂!餃子唔算好大隻另外 青瓜太辣了食完呢餐好口渴😰
一直想試嘅餃子店 點知好失望🥲
一片混亂!
餃子唔算好大隻
另外 青瓜太辣了
食完呢餐好口渴😰

📍觀塘 𝙺𝚠𝚞𝚗 𝚃𝚘𝚗𝚐❝東九龍都有高質餃子🥟😍再回頭🤟🏻煎餃外皮香脆煙韌🔥傳統/創新口味都好食😋❞睇完餃控 @dumplingholic 同米紙條片 先知原來觀塘都有評價咁高既餃子店😝😎果然冇介紹錯✨平日lunch黎到好多人 等左好耐位🫠dinner黎會少人dd但都滿晒座!呢度既餃子唔同餡料會用唔同皮🥟而煎餃同湯餃嘅皮又會有唔同😋煎餃既皮會較厚身 香脆煙煙🤤湯餃皮就薄身順滑😍湯底係帶點薑味既濃湯🤤湯餃要配佢地自家製既辣菜甫好正🌶第一次去問老闆有咩推介 就試左以下2款!✨🖤🧀黑松露芝士豬肉煎餃 $64 (4.5/5)松露味好濃 芝士好足 好食!😍但偏油膩建議share✌🏻🌱韭菜豬肉湯餃 $48 (4.5/5)勁多韭菜好飽滿香口!✨簡單但好食😋第二次去就聽餃控講 試佢最中意既個2款✨🍃京蔥豬肉煎餃 $52 (4/5)平時京蔥都配羊肉 配豬肉原來都唔錯😗滿口蔥香 幾惹味!😙🦐蒜芯鮮蝦豬肉湯餃 $62 (4/5)蒜芯鮮蝦呢個combo好清新爽口🌱꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂📍 滾餃觀塘開源道60號駱駝漆大廈三座9樓K號舖🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…#
📍觀塘 𝙺𝚠𝚞𝚗 𝚃𝚘𝚗𝚐
❝東九龍都有高質餃子🥟😍再回頭🤟🏻
煎餃外皮香脆煙韌🔥傳統/創新口味都好食😋❞

黑松露芝士豬肉煎餃

第一次去問老闆有咩推介 就試左以下2款!✨

🖤🧀黑松露芝士豬肉煎餃 $64 (4.5/5)
松露味好濃 芝士好足 好食!😍但偏油膩建議share✌🏻

🌱韭菜豬肉湯餃 $48 (4.5/5)
勁多韭菜好飽滿香口!✨簡單但好食😋

京蔥豬肉煎餃
蒜芯鮮蝦豬肉湯餃
第二次去就聽餃控講 試佢最中意既個2款✨

🍃京蔥豬肉煎餃 $52 (4/5)
平時京蔥都配羊肉 配豬肉原來都唔錯😗滿口蔥香 幾惹味!😙

🦐蒜芯鮮蝦豬肉湯餃 $62 (4/5)
蒜芯鮮蝦呢個combo好清新爽口🌱

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍 滾餃
觀塘開源道60號駱駝漆大廈三座9樓K號舖

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_觀塘

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_港式
黑松露芝士豬肉煎餃
京蔥豬肉煎餃
蒜芯鮮蝦豬肉湯餃
  • 京蔥豬肉餃
  • 韭菜豬肉
2022-09-02 159 浏览
觀塘駱駝漆大廈出名多嘢食,平時返工放lunch最鍾意周圍去啲工廈搵嘢食,呢間滾餃一開張就已經吸引大量嘅人潮,事關佢哋出名係全部餃子即日手工包,用嘅材料都係好新鮮基本上唔會擺過夜👍🏻由於好多人都會揀佢返工放lunch食,所以一開門中午12點就已經大排長龍,遲少少嚟都唔得呀!建議大家11:50就好開始行過嚟啦🤣值得一睇佢哋個自家製菜蒲超好食,仲可以無限添加,撈埋米線一齊食又或者配餃子一齊食都勁好味!湯餃(香菇粟米豬肉餃拼香茜豬肉餃) $50/8隻另外再加多$12配特濃豬骨湯烏冬我個人覺得湯餃好食過煎餃,因為湯餃先食得出佢哋嘅皮有幾薄,一咬開啲肉汁就流晒出嚟,不過因為係人手包,佢哋嘅形狀有啲唔同,有時一夾上嚟就會散開🤣不過以呢個價錢喺觀塘食lunch佢嘅餃子真係好好食,仲可以提早三日預訂佢嘅生餃,啱晒返屋企淥粉食又或者打邊爐食👍🏻👍🏻👍🏻

湯餃(香菇粟米豬肉餃拼香茜豬肉餃) $50/8隻
另外再加多$12配特濃豬骨湯烏冬

2022-08-30 155 浏览
韭菜豬肉餃 (煎餃)餃子係大大粒,個皮唔會太厚👍,啲餡料就巨多,個餃煎完都仲係好多肉汁,拎出黎果陣熱辣辣,要小心啲肉汁🤓!餃子勁鮮甜,同大家平時食開的唔同,勁有驚喜😋肉同韭菜的比例岩岩好😄香菇粟米豬肉餃呢份就叫左湯餃,加8蚊就會有個上海麵底,份量麵足夠一個女仔食用,湯底方面就比較清淡,鍾意濃味的朋友仔就可能要加枱面上的辣醬先夠味🙈 香菇粟米🌽個味好出,食到粒粒粟米,清淡得來又唔會太淡,超好食!叫左餃子之後,店員會問要唔要菜圃,菜圃辣辣地 好惹味,值得一試!整體呢間餃子店會令人食完再想食,有機會一定要試,同埋留意返,都幾多人食,最近星期六晚市去,開鋪前已經有人龍滾餃 (觀塘)觀塘開源道60號駱駝漆大廈三座9樓K號舖
韭菜豬肉餃 (煎餃)

滾餃 (觀塘)
觀塘開源道60號駱駝漆大廈三座9樓K號舖
2022-08-26 4587 浏览
被列入美食waiting list已經一陣子,今天餃子控又出動。我在餐廳開門前10分鐘在外面等候,準時入座後不足3-5分鐘已經全場爆滿。客流很誇張!空間細座位少,扣掉4位阿姨現場包餃位置,一輪只能容納大概 24-28人,繁忙得工廈走廊都排滿人龍。食物方面 - 雙併湯餃 8顆 (可加上海麵/ 烏冬/ 米線)上海幼麵被湯煮淋,沒有任何彈牙質地。豬骨湯底?不濃稠,豬鮮味也不強。可能店主打餃子,所以湯底有點被忽視。餃子部份 - 先由味道個人評分最低的蒜芯鮮蝦豬肉餃開始︰蒜芯味不突出,每顆餃子內藏兩隻爽口蝦子,可惜蝦鮮味不香。由於豬肉份量不多,算是清新不太油膩。第二名 - 韭菜豬肉餃︰餃子皮厚薄適中,湯煮餃皮很滑溜。不過,有2隻餃子經湯煮後破皮爆餡。韭菜味道濃烈,就雖然份量不多也夠突出菜香。豬肉肉量少,全隻餃子基本上只採用肥膏部份,吃上會油脂膩口。第一位 - 京蔥豬肉餃︰京蔥切碎份量超少,卻是極濃郁一款。搶攻到鼻上的京蔥香氣,可以令人追著吃。可惜肥豬肉佔內餡九成,也為最油膩。幸好極味京蔥少許平衡脂肪本質,這款仍然必推,那怕肥都一定要試的難忘味道。附送小碟自家製辣菜圃微辣少咸,配餃子吃的確可以提昇
八餃上海麵
餃子部份 -
先由味道個人評分最低的蒜芯鮮蝦豬肉餃開始︰
第二名 - 韭菜豬肉餃︰
韭菜味道濃烈,就雖然份量不多也夠突出菜香。
豬肉肉量少,全隻餃子基本上只採用肥膏部份,吃上會油脂膩口。
第一位 - 京蔥豬肉餃︰
附送小碟自家製辣菜圃
微辣少咸,配餃子吃的確可以提昇餡料菜味,同時減低肥肉油膩感。
自家製辣菜圃
2022-08-26
自家製辣菜圃
  • 韭菜豬肉餃
2022-08-11 565 浏览
最近先知原來觀塘有幾間出名餃子店,而今次呢間聽聞午餐或晚餐時間勻需排隊嘅小店,最廣為人知。我係衝著佢嘅特色餃子而慕名而來,但排隊實在唔啱我嘅性格,所以決定買生餃。晚上5點尾嚟到,店外已經有人排緊隊,好誇張!!😧本身諗住買生餃,但嚟到先知原來無得即場買😨,反而要早三日係FB落單,仲要過埋數先可以喺門市取貨….甚少踏入觀塘嘅我,睇嚟無緣食到。😭點知隔左幾日去佢個FB發現原來而家做緊新界生餃送貨服務!!😲 雖然已經截左止,但我照Send訂單去踫下運氣,居然訂到🙊。雖然每盒價格比門市貴$3-$4,但唔駛去到咁遠拎、又可以試到觀塘出名餃子,總要付出少少嘅~😏黑松露芝士豬肉餃 $66/打由於松露幾搶味,芝士同豬肉香已被蓋過,所以味道比較單一。調味方面可能因為有芝士,所以鹹左少少。至於松露就香得嚟唔會覺得好化學,不過豬肉餡比較高,油膩感較重,好易溜。蒜心鮮蝦豬肉餃 $64/打呢款有驚喜,估唔到蒜心咁出味,仲帶點脆口、原隻蝦仁又彈牙,口感唔錯。由於餡料有蔬菜類,所以食落唔油膩。滾餃嘅餃子唔算大隻,亦唔係爆餡款,但勝在口味特別。兩款餃子中,蒜心味最令人驚訝同推介。

蒜心鮮蝦豬肉餃

黑松露芝士豬肉餃 $66/打

蒜心鮮蝦豬肉餃 $64/打

呢款有驚喜,估唔到蒜心咁出味

2022-08-10
蒜心鮮蝦豬肉餃
2022-07-21 586 浏览
經YouTube channel 介紹完,更多人都理解。當堂食未能照顧好,不如專心做好外賣/是但一樣啦。為咗出貨快,就煮唔熟都照出餐,咁樣會做壞自己招牌。觀塘搵食好艱難,打工仔一個鐘lunch, 比左十幾分鐘等位,20分鐘等食, 剩返幾多時間可以好好完成午餐呢?或者唔係舖頭無咁大個頭,唔好接咁多外賣。而係客仔無咁多時間,唔好幫趁。

2022-07-18 671 浏览
睇完餃控講到神級好食,嗰日咁岩去駱駝漆買嘢就順便去試吓,午餐時間等咗20分鐘就有位粒餃子望落去係正常size,但咬開入邊冇乜餡料。煎餃皮好靭,咬到好攰黑松露芝士,無芝士味,咬落去勁油,食完個口有陣苦味留咗喺到湯餃皮望落去好通透,但食落去都係偏靭,可能係包法嘅問題搞到個皮好厚,有一半都係皮豬骨湯有一層油係面,飲落去就係味精豬骨湯加麻油味,飲完個口鞋咗成日蒜心蝦,嗰調味幾好食,雖然有一隻蝦仔喺入邊,但係隻蝦係霉嘅,豬肉餡勁少,得一節手指尾左右泡菜餃同韭菜餃都正正常常冇乜特別CP值好低,平均要50幾蚊一份8粒,餃子唔算大粒,肉餡好少,食完好似無食過咁,大食嘅朋友一定要再加個麵另外見到佢哋個出餐位同收垃圾位係同一個位置,感覺上冇咁衛生
粒餃子望落去係正常size,但咬開入邊冇乜餡料。
煎餃皮好靭,咬到好攰
黑松露芝士,無芝士味,咬落去勁油,食完個口有陣苦味留咗喺到
泡菜餃同韭菜餃都正正常常冇乜特別
另外見到佢哋個出餐位同收垃圾位係同一個位置,感覺上冇咁衛生
2022-07-15
2022-06-11 749 浏览
約friend食晚餐, 其中一個介紹呢間餃子, 一行4人7點嚟到, 好full喎, 老闆好nice 叫我哋等一陣, 仲推介新出嘅芝士煙肉煎餃俾我哋. 全部都好吸引, 我哋叫咗4個雙拼共8隻味, 老闆冇介紹錯, 原本以為芝士煙肉會有啲奇怪,但係食落又出奇地夾, 不過始終芝味濃郁, 如果一個人食我建議叫雙拼會冇咁邪惡. 全部都好好味, 特別推介蒜心蝦同黑松露. 一個好清新一個好香濃, 超正! 另外我叫咗佢樽自家製奶茶, 有驚喜, 好香茶味又唔會好甜!之後仲買咗生餃拎走第二日做lunch, 同同事happy share!

另外我叫咗佢樽自家製奶茶, 有驚喜, 好香茶味又唔會好甜!

2000 浏览
2022-06-09
2022-05-23 4148 浏览
今次我地就買左外賣, 返到去啲餃子都仲keep到熱辣辣, 都幾開心既😚雙拼餃子🥟今次我地叫左兩set雙拼餃子, 因為餃子既款式唔同, 所以價錢都會唔同🤓 8隻($48/$54) or 10隻($52/$58),我地揀曬10隻, 兩款煎兩款湯🥰 湯餃(韮菜豬肉, 蒜芯鮮蝦豬肉餃)湯同餃分開, 到食既時候先將餃子放落湯☺️ 餃子皮厚度剛好, 餡料好足, 韮菜滿滿咁塞左係餃子入面, 鮮蝦餃都有一隻完整彈牙既鮮蝦係入面, 豬肉就偏細舊, 湯方面見到都有幾舊仔紅蘿蔔🥕煎餃(香菇粟米豬肉, 黑松露芝士)煎餃既皮比湯餃既薄身, 外皮煎到金黃色脆脆地, 黑松露味都幾濃完美地同芝士融入左, 真係好好食😍 香菇粟米都好好食, 餡料都好足, 但係黑松露果款實在太出色🤩涼拌肉鬆皮蛋豆腐🍲($36)勁足料, 醋味偏濃既醬汁勁開胃, 肉鬆帶點蒜泥滿滿咁舖左係嫩滑既豆腐上面, 再配埋帶點溏心既皮蛋係超正🤤呢間餃子店有驚喜, 絕對值得再黎, 有機會黎開觀塘既話推薦大家黎試下😎

雙拼餃子🥟

湯餃(韮菜豬肉, 蒜芯鮮蝦豬肉餃)

煎餃(香菇粟米豬肉, 黑松露芝士)

涼拌肉鬆皮蛋豆腐🍲($36)

2022-05-20
  • 香菇粟米豬肉餃
  • 韮菜豬肉餃
《良心黃店 - 餃子篇🥟》好耐無入黎「綠色線」食野🚄香港有好多出色餃子🥟/米線🍜店好想全部試哂呀!!🤤平日Lunch 13:30左右要排隊等位😂等左15 mins左右入得門口等緊已聞到好香餃子味🥟💨💨 好肚餓😢💖 香菇粟米豬肉餃(8隻/ $46)皮好薄,feel到唔係重味精,好快就食哂*每款湯餃配特濃豬骨湯💖 雙拼餃子黑松露/蒜芯蝦煎餃(10隻/$62)即叫即煎,非常之辣口⚡️♨️叫完要等10mins左右蒜芯蝦煎餃,有原隻蝦係入面🦐😄黑松露好香口,芝士無咩存在感🧀💖 自家製支裝奶茶($18)茶味香濃,不會過甜,好岩本人胃口💖 豆漿($10)正常野👨‍🎤後記· 全場7張4人桌左右,好多人買外賣/生餃番去煮👌🏻·🤣會見到姐姐們現場包餃,氣氛樂也融融🎶👨‍👩‍👧·去到有3款已賣哂,估計係受歡迎既口味 ,芝士、芫茜,祝所帶黃店都生意興隆!愈做愈有!
《良心黃店 - 餃子篇🥟》

好耐無入黎「綠色線」食野🚄
香港有好多出色餃子🥟/米線🍜店好想全部試哂呀!!🤤
門口等緊已聞到好香餃子味🥟💨💨 好肚餓😢

💖 香菇粟米豬肉餃(8隻/ $46)
皮好薄,feel到唔係重味精,好快就食哂
*每款湯餃配特濃豬骨湯
香菇粟米豬肉餃

💖 雙拼餃子黑松露/蒜芯蝦煎餃(10隻/$62)
即叫即煎,非常之辣口⚡️♨️
叫完要等10mins左右
蒜芯蝦煎餃,有原隻蝦係入面🦐😄
黑松露好香口,芝士無咩存在感🧀

蒜芯蝦煎餃

💖 自家製支裝奶茶($18)
茶味香濃,不會過甜,好岩本人胃口
自家製支裝奶茶

💖 豆漿($10)
正常野

👨‍🎤後記
· 全場7張4人桌左右,好多人買外賣/生餃番去煮
👌🏻
·🤣會見到姐姐們現場包餃,氣氛樂也融融🎶👨‍👩‍👧

蒜芯蝦煎餃
自家製支裝奶茶
2022-04-12 606 浏览
//< 滾餃 >呢間餃子店小編久仰大名!除左堂食仲可以買生餃🥟 小編分兩次買終於試到6款😍佢哋嘅餃子係每日新鮮食材做㗎,全部都皮薄非常juicy!————————————- 韭菜豬肉餃 $43/打 -呢款可湯可煎!呢度嘅餃子皮十分滑!!🥰韭菜新鮮好香,不過相對起其他味可能因為周圍都食到,就覺得冇咁特別🤣————————————- 香菇粟米豬肉餃 $48/打 -呢款可湯可煎!香菇非常非常香🥰粟米食得出係新鮮粟米唔係罐頭粟米!整體好Fresh好好食😝————————————- 京葱豬肉餃 $49/打 -呢款可湯可煎!小編大推🤩如果食蔥食京蔥既一定要食~ 因為唔係度度食到既味道😛 京蔥好香味道好出兼爽脆漏曬汁🤤煎餃🥟更加香!————————————- 芝士粟米豬肉餃 $57/打-呢款只能煎!呢款用咗車打芝士同埋mozzarella所以味道非常豐富!粟米🌽亦都係新鮮唔係罐頭好甜!粟米同芝士好夾,唔會過鹹好好食😋————————————- 黑松露芝士豬肉餃 $63/打 -呢款都係只能煎!佢用左15%義大利🇮🇹黑松露,非常香😇黑松露愛好者必叫!反之芝士味就唔係好食到,可能係因為用左
< 滾餃 >

- 京葱豬肉餃 $49/打 -

- 芝士粟米豬肉餃 $57/打-

- 黑松露芝士豬肉餃 $63/打 -
黑松露芝士豬肉餃

呢款都係只能煎!佢用左15%義大利🇮🇹黑松露,非常香😇黑松露愛好者必叫!反之芝士味就唔係好食到,可能係因為用左mozzarella cheese🧀 但係正正因為咁唔會好膩反而有芝士個種軟身口感仲有少少拉絲!呢款比較濃味都好推介~
- 蒜芯鮮蝦豬肉餃 $60/打 -
蒜芯鮮蝦豬肉餃

呢款可湯可煎!小編都係大推🥰 同樣出面都好少可以食到蒜芯既餃子🥟蒜芯味道濃郁爽脆,配埋大大隻爽口既蝦🦐真係好正!同樣煎更香口!!
評分:8.3/10
地址:觀塘開源道駱駝漆大廈三期9樓K室
營業時間:星期一至日11:00-20:00

#滾餃 #boileddumplings #餃子 #餃子店 #觀塘餃子 #觀塘滾餃 #觀塘餃子店 #觀塘工廈 #觀塘工廈美食 #駱駝漆美食 #駱駝漆大廈三座 #駱駝漆大廈 #觀塘美食 #觀塘餐廳 香港美食 #香港必食 #美食博客 #hkfood #hkfoodie #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodshare #hkfoodlover #🐷🐤餃子 #🐷🐤觀塘
2022-03-06 575 浏览
「滾餃」由一間網店做到喺觀塘工廈開到實體店,佢哋嘅餃子款式有8款🥟,仲有5款小食,唔算好多款,但當中最特別嘅一定係黑松露芝士豬肉餃🤩 除咗煎餃同湯餃,仲有做生餃團購,等大家喺屋企都可以食到佢哋嘅餃😋 •🥢 煎餃雙併10隻 $58 煎餃外賣點都會爭啲啲,表面都幾油膩😬 但都會食到餃子皮嘅煙韌,同埋都仲有少少脆,~餃子皮幾薄,餡料就唔算係最飽滿嗰種,但都可以接受~ 今次食嘅兩款煎餃都係只可叫煎餃,唔可以轉湯餃嘅款式~📸 黑松露芝士豬肉餃呢款好有驚喜,因為一打開盒已經聞到好香,食落都好有黑松露味😍 但芝士味唔太出,有少少鹹香味,加埋都幾正,咬開仲有少少芝士拉絲,下次再食嘅話一定會encore呢款!📸 芝士粟米豬肉餃芝士粟米餃好多餃子店都有,但滾餃呢款都好有驚喜!一咬開就見到入面嘅芝士餡係比較深黃色,偏向似車打芝士嘅顏色~ 食落個芝士鹹香味比較重同濃郁,不過都比較易膩,加埋啲好甜嘅粟米粒,都幾夾!•🥢雙併湯餃10隻 $52 湯餃就係配豬骨湯,飲落無乜味精味,幾鮮甜,加餃子都幾啱,缺點係油咗少少🤏🏼湯餃同樣皮薄,外賣會分湯,唔會浸爛晒啲餃子,不過夾落湯嘅時候好易整穿餃子皮 📸 蒜芯鮮蝦豬肉餃蒜

🥢 煎餃雙併10隻 $58
今次食嘅兩款煎餃都係只可叫煎餃,唔可以轉湯餃嘅款式~

📸 黑松露芝士豬肉餃

📸 芝士粟米豬肉餃

🥢雙併湯餃10隻 $52

📸 蒜芯鮮蝦豬肉餃
蒜香味幾出,再加埋爽口彈牙嘅原隻鮮蝦,幾好食😋

📸 京蔥豬肉餃
京蔥味唔算好突出,同其他餃子比較之下就稍為失色,相對比較淡味~

🥢 手拍青瓜 $22
青瓜上面有超多蒜,加埋陳醋、辣油,味道酸辣惹味🤤 但青瓜拍得唔夠,同埋可能醃得唔夠耐,所以有少少唔夠入味~
手拍青瓜

🥢 泰式無骨鳳爪 $34
朋友話比想像中辣,有啲唔夠酸,鳳爪幾爽口,而且份量其實都好多,裝滿咗一盒,但我食到中途先發現未影相🙈
泰式無骨鳳爪
手拍青瓜
泰式無骨鳳爪
2022-02-18 277 浏览
平時自己心血來潮嘅時候都會好想食餃子,今次就去咗呢一間喺觀塘工廠大廈上面嘅餃子店!叫咗外賣返屋企食,今次就叫咗一個黑松露豬肉餃,仲有香菇粟米餃!黑松露豬肉餃嘅香味真係好好,黑松露非常之清新嘅味道!而且呢度嘅豬肉餃嘅湯汁好正!至於呢個香菇粟米亦都好好食,粟米嘅份量好多,香菇夠晒濃郁同埋清甜!

2022-02-13 225 浏览
呢日聽聞駱駝漆又有一間餃子店,就趕喺禁堂食嘅6點前去會一會佢啦,來一個early lunch,店舖細細裝修都落咗心思,座位亦算係鬆動,唔會逼逼夾,店員姐姐非常友善主動,好有親切嘅感覺,第一次嚟到試一試個基本盤,雙拼餃子(湯餃八隻)$46 嘅價錢非常抵食,餃子非常足餡好飽滿,$10 一支嘅豆漿同我喺甜記飲嘅一樣,係咪每間餃子都係入呢間豆漿架呢? 講返餃子先,今次係叫韭菜同香菇口味,好味道再望多次餐牌,原來煎餃嘅口味都好吸引呀,有芝士同黑松露,要下次再嚟試試呀。
店舖細細裝修都落咗心思,
座位亦算係鬆動,唔會逼逼夾,
店員姐姐非常友善主動,好有親切嘅感覺,
第一次嚟到試一試個基本盤,
雙拼餃子-湯餃8隻

雙拼餃子(湯餃八隻)
$46 嘅價錢非常抵食,
餃子非常足餡好飽滿,
$10 一支嘅豆漿同我喺甜記飲嘅一樣,
係咪每間餃子都係入呢間豆漿架呢?

講返餃子先,今次係叫韭菜同香菇口味,
好味道

再望多次餐牌,原來煎餃嘅口味都好吸引呀,
有芝士同黑松露,
要下次再嚟試試呀。
雙拼餃子-湯餃8隻