2020-03-27
前兩日女朋友過嚟接我收工 我哋兩個都掛住做嘢 晏晝淨係食咗少少 所以夜晚好肚餓🤭所以決定一齊去食個放題 刷餐勁嘅!呢間放題係我哋之前都有食開 質素同價錢都唔錯 而且宜家佢哋仲好似有折 一於就去食飽飽先😋上到去等左一陣就有位!呢度嘅自助吧枱都有好多選擇而且嘢飲種類都幾多 除咗汽水之外仲有幾個外國牌子嘅啤酒揀添!之後我哋急不及待就坐低叫嘢食啦!刺身 天婦羅 燒物 熱食等等當然唔少得啦😏刺身終於到!呢度嘅三文魚同埋比目魚嘅肉質都幾肥美而虎蝦都好新鮮 大大隻又彈牙👍🏻👍🏻•蒲燒鰻魚🥰•-另外我就好鍾意食呢度嘅鰻魚 一來鰻魚肥美 二來加埋啲醬汁一齊食 超惹味阿!•榴槤炸彈💣芝麻雞翼🐤•-另外呢度其中一項必食嘅就係芝麻雞翼啦!佢哋嘅雞翼炸得啱啱好 表皮勁脆勁香 但入邊嘅肉就好鮮嫩多汁🙈•雞軟骨🐤•-呢串雞軟骨都燒得好香脆 外邊皮脆味美 入邊嘅軟骨就好有咬口 加埋啲檸檬汁喺面 可以減低個油膩感👍🏻•燕窩燉蛋🍮•-另外呢個係佢哋新出嘅燕窩燉蛋 雖然份量唔多 但竟然有燕窩食咁高級😏而佢哋嘅燉蛋都整得好滑溜 蛋香味濃👍🏻•焦糖脆餅雪糕🍦•-最後佢哋仲有兩個大牌子嘅雪糕可以俾大家揀 另外仲有一隻口味係期間限
所以決定一齊去食個放題 刷餐勁嘅!
上到去等左一陣就有位!
呢度嘅自助吧枱都有好多選擇
之後我哋急不及待就坐低叫嘢食啦!
刺身 天婦羅 燒物 熱食等等當然唔少得啦😏
刺身終於到!
呢度嘅三文魚同埋比目魚嘅肉質都幾肥美
而虎蝦都好新鮮 大大隻又彈牙👍🏻👍🏻
•蒲燒鰻魚🥰•
•榴槤炸彈💣芝麻雞翼🐤•
另外呢度其中一項必食嘅就係芝麻雞翼啦!
•雞軟骨🐤•
•燕窩燉蛋🍮•
而佢哋嘅燉蛋都整得好滑溜 蛋香味濃👍🏻
•焦糖脆餅雪糕🍦•
最後佢哋仲有兩個大牌子嘅雪糕可以俾大家揀 另外仲有一隻口味係期間限定 每次嚟都唔同架 大家有興趣可以試吓🙈
呢間放題嘅食物質素水準穩定 就算一大班人或者兩個人去食都唔錯!