2018-11-13 828 浏览
店員無禮貌扣客人用餐時間趕客走迫人掉位張枱咁細,迫人叫得少D,叫得多又唔會俾多D 位放出菜慢,任食時間變相由餐廳控制~唔訂枱唔俾入地面濕滑容易滑倒廚房職員唔戴口罩唔帶手套,衞生環境極差黑色店舖~
店員無禮貌
扣客人用餐時間
趕客走
迫人掉位
張枱咁細,迫人叫得少D,叫得多又唔會俾多D 位放
出菜慢,任食時間變相由餐廳控制~
唔訂枱唔俾入
地面濕滑容易滑倒
廚房職員唔戴口罩唔帶手套,衞生環境極差

黑色店舖~
2018-11-05
用餐优惠
試食活動
2018-10-24 1557 浏览
即興想食放題,住大埔區好在有一間,第一次食,無訂位。好在有4位訂台改2位,所以我地2位walk in都有得入(下次一定要book位,勁多人)入座後員工好有耐性提示我地用電話落單教我地點做好貼心,等野食既時間放題泥講算系甘,食左太多野影五晒刺身都大件夠冰凍。有鵝肝生蠔每位送一隻,但要用apps登記做會員先有(就甘落單無需做會員)清酒煮蜆無咩酒味但系大大隻好清甜雪糕紙佢會系林走前半個鐘前比你揀定,有哈根大師有人生日仲會全店熄燈播生日歌好有氣氛
,等野食既時間放題泥講算系甘,食左太多野影五晒

刺身都大件夠冰凍。

有鵝肝

清酒煮蜆無咩酒味但系大大隻好清甜

雪糕紙佢會系林走前半個鐘前比你揀定,有哈根大師

有人生日仲會全店熄燈播生日歌好有氣氛
  • 刺身
呢間真係好爆,我地足足等左接近20分鐘先有得入座。用手提電話落單,都幾多選擇。😮要提一提,野飲要盡快叫,因為要等好耐先黎。😴 —因為都影左唔少,藍妹揀啲比較好食既講。壽司盤好靚喔。😍雞軟骨超好食,通常食到既都係好乾好咸,但今次完全唔會,好脆而且唔乾。😱鵝肝多士,估唔到佢舊鵝肝都唔細,多士熱辣辣,夾埋一齊食好正🤪三文魚同甜蝦刺身都幾好味,可以encore🤤軟殼蟹都算大隻,如果可以乾身啲就更好。—整體冇乜特別,啲野食係中上水準。🤔當晚最難忘反而係有2枱人慶祝生日,店員會拎蛋糕出黎,播哂生日歌,中英版本咩都齊。仲要全場熄燈,變到disco咁,閃到眼盲,閃足10分鐘。🙈
要提一提,野飲要盡快叫,因為要等好耐先黎。😴

因為都影左唔少,藍妹揀啲比較好食既講。

壽司盤好靚喔。😍
三文魚同甜蝦刺身都幾好味,可以encore🤤
軟殼蟹都算大隻,如果可以乾身啲就更好。

整體冇乜特別,啲野食係中上水準。🤔
仲要全場熄燈,變到disco咁,閃到眼盲,閃足10分鐘。🙈
2018-08-18 2723 浏览
大埔要食日式放題,好似真係無乜選擇!突然想食既時候只諗到漁屋😂(長期都滿座)即時打去book,好好采甘岩有個位可以俾我!入到去事不宜遲即叫刺身先,原來宜家改左用mobile app落單,都幾環保幾好!!!魚生我淨係鍾意食三文魚(雖然好多菌,一次半次應該ok?)其他個d樣樣叫左小小,朋友食完話都唔錯啦!食完生野叫左d串燒、天婦羅。。。d野食送到上黎係熱辣辣架!加分!最令我surprise 既地方係竟然有奶蓋茶飲🤤重點係仲要幾好飲(雖然會飽肚😂)但可以滿足我飲下奶蓋既慾望!最後食完仲要夾糖食雪糕,滿足!總結就都唔金錯啦,保持到以前既水準!
2018-08-05 1921 浏览
咁既價錢,真係失望,魚生不生鮮,味道都一係一般!重要收加一 人頭三百大洋。出去是旦一間 九龍區都比佢好!大埔佢算係獨市生意,但我寧願係隔壁買3,4百蚊壽司刺身 返去食,至少食得開心。坐位又狹窄,食物同環境唔好真係好影響心情!打去訂位,接電話果個態度唔好,聽電話都係一門學問,點樣令人再有下一次。
2018-07-15 3030 浏览
一至四,5pm 最早時段去,$248加一,仲用埋買六送一優惠,食到7pm,提早book位會比較好,因為地方真係比較窄,最唔方便規定一定要用app落單,不過的確係會減少左漏單 ,只係比較晒時間,同埋會一次過到晒,張台唔夠位擺。刺身方面,都好新鮮,黎得個份量會足,唔會減少,唯獨拖羅令我有d失望,切得太薄。壽司邊面,真係做得有心機,品質都好,人多既情況下都唔會馬虎,尼點抵讚放題黎講,尼間特飲好多,又有果酒,賓治,可惜試左兩隻果酒都係一樣味,只係最底換左隻果醬不過賓治都OK, 其他飲品仲有楊枝甘露,椰青水,汽水,茶等,選擇都多,不過都係要落單,唔係自己去拎尼個鵝肝多士最令我意外,食左咁多間放題都未見過有鵝肝多士,仲要唔係得一舊仔,係大舊,口感好正其他一般熟食,燒烤同炸物都有試,品質都唔錯,炸粉唔厚,炸榴槤入面個餡好正雖然羊架切得有d薄,不過都好好食甜品方面,木糠布甸唔得,似木糠面但佢個榴槤糯米糍好足料,水玄餅都好好食,係甜左少少最後會有一張雪糕紙,每人可以點一個雪糕,係到食同拎走都得,有move pick同哈根帝斯撰整體而言,尼間品質好,上菜速度都好快前台仲有一個人情味,台上有幾款軟糖,袋仔同

不過賓治都OK,

雖然羊架切得有d薄,不過都好好食

甜品方面,木糠布甸唔得,似木糠面

但佢個榴槤糯米糍好足料,水玄餅都好好食,係甜左少少

整體而言,尼間品質好,上菜速度都好快
前台仲有一個人情味,台上有幾款軟糖,袋仔同膠紙比你夾糖仔,幾有心思

2018-07-05 2257 浏览
老公升職加人工,一定要食餐好嘅慶祝一吓!一於近近哋去屋企樓下食放題啦!大埔嘅漁屋成日大排長龍,今日我哋都去朝聖下啦。食放題當然要叫大量刺身,咁先可以食到回本!呢到嘅刺身樣樣都好新鮮,片片都係厚切,食落好有口感同好juicy。首推係蝦,大大隻又夠彈牙,真係停唔到口。另一款推介就係三文魚刺身,好厚肉,好鮮甜架。海膽手卷size細細,唔用紫菜,改用甜筒,海膽份量都足好鮮甜。除咗刺身,鐵板粟米都係必食架,牛油味同蜜糖味都好香濃,好match好好味。熟食類首推烤羊架,羊味夠juicy,仲好嫩滑。芝麻雞翼好香口入味,熱辣辣脆卜卜,無得輸!最後當然要食燒菠蘿消滯!

熟食類首推烤羊架,羊味夠juicy,仲好嫩滑。

芝麻雞翼好香口入味,熱辣辣脆卜卜,無得輸!

最後當然要食燒菠蘿消滯!
2018-06-20
2018-06-21 1917 浏览
There are only one choice for having all you can eat Japanese buffet in Tai Po. You know, it’s quite dangerous to open such kind of big restaurant at this location. Yesterday ,we came to have a try as one of my friend recommend this! She said it’s a very good one .The sashimi is not bad. Fresh enough. But its a wrong order putting to our table. As I ordered some more kinds of sashimi. So we guessed it may belong to another table. But we still have it first . As we did wait for a while .The quali

The quality of sushi are not bad too. I can say the quality is as good as some same style restaurant in Tst or even cwb.

The giant prawn sashimi is must try item !!! It’s really a big one !!! And fresh !
2018-06-10 2213 浏览
又到放題時間近來覺得呢間放題幾好~ 一來質素keep得幾好二來轉咗電子落單,本來都多選擇,依家更多~ 款式多,味道三來係清酒都有得任飲,仲有柚子酒特飲,酒鬼最愛首先嚟個刺身先,我地好重手地order咗20隻刺身大蝦,點知佢落足俾我地 蝦蝦好新鮮,好肥美,食得好滿足之後都天婦羅🍤,炸到剛剛好,夠熟又唔太老😋最開心食到呢種質素~再嚟係雜錦壽司🍣,有好多新款嘅壽司-海膽海子軍艦、鰻魚反卷、炸蝦卷,仲有花之戀😍海膽唔苦,都幾鮮甜飲品方面一啲都唔馬虎,有好多款樽裝飲品,仲有好多款特飲可以揀,而且清酒都有冷熱揀,同埋坐得唔算太迫同某間大型放題同價,但我會覺得呢度會食得開心啲~~
又到放題時間

近來覺得呢間放題幾好~ 一來質素keep得幾好

二來轉咗電子落單,本來都多選擇,依家更多~ 款式多,味道

三來係清酒都有得任飲,仲有柚子酒特飲,酒鬼最愛

蝦蝦好新鮮,好肥美,食得好滿足

同某間大型放題同價,但我會覺得呢度會食得開心啲~~
刺身
金菇肥牛卷
天婦羅🍤
香蕉船
2018-06-07 1667 浏览
仔仔終於考晒試,今晚就帶佢食餐好嘅慶祝下啦。但我聽日要返工,所以都係唔去咁遠,近近哋就去屋企嘅樓下嘅漁屋日本料理食放題啦。而大埔漁屋聽朋友講,口碑唔錯又多嘢食,今日一於食盡佢!可能係平日嘅關係,人唔多,座位寬闊,坐得好舒服。十幾款點菜紙,好多款式。而每位個會送磯燒鮑魚,夠晒驚喜。放題總要食刺身,首推三文魚同甜蝦,三文魚新鮮厚切,肥美道一流。 至於甜蝦大大隻,味道鮮甜爽口,呀仔一個人食咗最少12隻。燒三文魚壽司都係我哋最愛,入口即熔。而飯都唔會鬆散。海老天婦羅唔油膩,亦唔厚粉,非常滋味。飲品方面,呢度有好多自家DIY,夠晒新鮮感。

可能係平日嘅關係,人唔多,座位寬闊,坐得好舒服。

十幾款點菜紙,好多款式。

而每位個會送磯燒鮑魚,夠晒驚喜。

燒三文魚壽司都係我哋最愛,入口即熔。而飯都唔會鬆散。

海老天婦羅唔油膩,亦唔厚粉,非常滋味。

飲品方面,呢度有好多自家DIY,夠晒新鮮感。
2018-06-04
2018-05-27 1542 浏览
今日同幾個fd去呢間放題✨✨一入到去裝修都幾靚,好光地方都幾大,坐位幾寬闊幾舒服👍🏻👍🏻同朋友gathering 就perfect💋價錢都幾ok,二百幾蚊食物都幾多款式,有炸物,串燒,刺身,壽司,湯飲品幾好飲,好特別我嗌左個勁多多多多多野食,成枱都係!!!影相一流ah😆😆😆岩哂大食既我野食全部都好出色呀,一定再黎第二次員工非常好態度👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻食物來得快,唔會俾小你叫幾多就來幾多真係唔錯👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻值得去
今日同幾個fd去呢間放題✨✨
一入到去裝修都幾靚,好光
地方都幾大,坐位幾寬闊幾舒服👍🏻👍🏻
同朋友gathering 就perfect💋

價錢都幾ok,二百幾蚊
食物都幾多款式,有炸物,串燒,刺身壽司,湯
飲品幾好飲,好特別
我嗌左個勁多多多多多野食,成枱都係!!!
影相一流ah😆😆😆岩哂大食既我

野食全部都好出色呀,一定再黎第二次

員工非常好態度👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
食物來得快,唔會俾小你
叫幾多就來幾多
真係唔錯👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻值得去
2018-05-07 1955 浏览
我之前都食過幾次,印象唔錯。直到星期日沈晚我打去book枱,想訂10個人下星期六食,個店員同我講有5點半同9點,甘我話5點半啦,好清楚講明5點半,留曬資料。星期一我再打去確定人數,佢就話我沈晚無book到,我即刻,下,無book到?之後仲要我5點食,仲講到好似我問題甘。佢同我講D同事做錯左,無人認。話星期六已經無5點半,得5點。甘我話,沈日我係book左5點半,點解甘都得?如果我今日唔打去,我12個人星期六咪企曬係到?之後講完一輪,佢話5點半12個人要先落訂$500。甘好啦,我收工去比,想加多2個位,佢話唔比,仲講到係我問題,態度勁串勁衰。話無5點半,話格硬比個位我。甘得啦,我以後唔會來食。自己員工做錯仲話翻客人轉頭,甘既餐廳我真係唔會再去。有曬電話紀錄,仲話無接過我電話,甘我究竟打左去邊到?真可笑!
2018-05-03 1808 浏览
伯父慶祝手術成功,話要吃得盡情,但又唔可以去得太遠,所以近質哋去屋企附近食日式放題。其實每日行過都見到好多人,故此質素應該唔會差,但就記住要book定位去食。位置唔大,但入面環境好舒服。而且放題食物同飲品選擇好多,有小食、刺身、壽司、熟食、雪條、茶、湯等等⋯⋯頭盤點少得刺身,三文魚十分厚,魚油豐富;松葉蟹腳好鮮甜,啖啖肉。甜蝦size吾細,好鮮甜爽口。螺肉嘅醬汁味道剛好,螺肉唔硬,口感一流!鹽燒海蝦十分爽口,肉質彈牙。雪糕係有最喜歡嘅蜜瓜雪條。

位置唔大,但入面環境好舒服。而且放題食物同飲品選擇好多,有小食、刺身壽司、熟食、雪條、茶、湯等等⋯⋯

螺肉嘅醬汁味道剛好,螺肉唔硬,口感一流!

鹽燒海蝦十分爽口,肉質彈牙。

雪糕係有最喜歡嘅蜜瓜雪條。

2018-05-02
2018-04-23 1950 浏览
傳統好多小食其中一個嘅地方就係大埔。大K老婆話,突然間好想食日本放題。跟住我哋就搵咗一間從來都未食過嘅漁屋!本身好少入大埔但係跟住個地址去搵其實唔難搵嘅。 但係去到門口,真係嚇親我呀lunch time入面人山人海己咁墟撼。二百幾蚊仲要包刺身任食價錢,已經係冇得比㗎喇。2個人仲要送多隻鮑魚! 不過真心嗰句送嗰隻鮑魚真係麻麻哋大家唔好貪心。冇計啦呢個價錢食到咁多嘢大家都應該要有合理嘅期望!帶子 北寄貝 同埋呢個油甘魚刺身, 絕對係冇得彈呀。不過左口魚壽司,就真係差啲啦。大家睇睇呢由1cm闊嘅壽司係快樂範上面真係好肉酸呀。 不過又係嗰句生意難做呀呢個價錢食到咁多好味嘅嘢少成本上面梗係要慳㗎啦大家體諒下呢
傳統好多小食其中一個嘅地方就係大埔。

冇計啦呢個價錢食到咁多嘢大家都應該要有合理嘅期望!

帶子 北寄貝 同埋呢個油甘魚刺身, 絕對係冇得彈呀。

2018-04-16 1616 浏览
唔知多唔多人喺大埔返工呢?我哋喺大埔返工,加上因為我老細住大埔,所以我哋嘅annual dinner都選擇喺大埔,而老細見我哋班後生鍾意食日本嘢,所以請我哋嚟呢間食放題,訂咗位,去到唔駛等就有位,雖然唔係豪裝,但環境同座位都非常舒服。食放題當然主打刺身啦!有三文魚、帶子、甜蝦、赤貝等等,賣相相當吸引!三文魚好新鮮好肥美,食落油脂豐富,超好味!帶子大大粒,好彈牙,食多幾粒都回本!甜蝦都一樣好大隻,蝦頭仲有好多高,肉質爽口彈牙!至於天婦羅又點少得炸蝦,唔會太多炸粉,上枱又夠熱又夠脆,口感唔錯!至於,老細話佢一把年紀,要食啲熱嘢,所以呢個牛肉鍋,就啱晒佢。值得一讚係,服務一流又無漏單!

值得一讚係,服務一流又無漏單!
2018-04-13