2023-08-12 978 浏览
觀塘不嬲都好多好野食 今次就黎到漢和韓國料理食野 一出𨋢入到呢間餐廳 哇好大間🙈🙈如果多人黎食既話仲有獨立VIP房添 岩晒一大班fd黎聚會🫶🏻而且鄰近地鐵站 非常就腳 巴士站都係附近🫢🫢而揸車既朋友亦有泊車優惠的🚗-入番正題 講番野食部份🤤食物好新鮮亦都好夠味👍🏻有好多好多選擇俾食客選擇 烤野食.熱食.凍食.魚生.沙律.糖水.湯水.甜品都有🤤仲有值得推介既美國一級安格斯牛仔骨同娜威新鮮空三文魚刺身👍🏻個人最鐘意飲果個人參雞湯 好有人參味😋侍應們都服務好好 好勤力幫手收碟-星期一至四19:30前埋單走人都只係$213加一 認真抵食👍🏻而星期五六日就貴$10而已🥳而且set lunch都係$50起 岩晒係附近番工既打工仔🥰

2023-08-09
2023-08-10 783 浏览
每個月總會有一日突然想食自助燒肉,硬係覺得無食一次就會感到渾身不自在👀 喺觀塘做完嘢,見無咩做,又唔想周圍行,諗起附近有間食任食韓燒,就係類近地鐵站嘅「漢和韓國料理」我最鐘意佢啲位夠闊,俾我放好多碟食物都得😆🥩呢度簡直係肉食動物嘅天堂,肉類大概分為有醃製過嘅肉類,亦都有普通原汁原味嘅肉類,雖然係自助形式但係擺放整齊,乾淨衛生,完全可以放心夾🫡肉類有西冷牛扒、牛肉、牛脷、美國肥牛、牛肋骨肉~另外亦有豬頸肉、辣豬肉、豬扒、豬大腸、豬腩肉、辣雞翼、火雞腎、午餐肉、雞肉腸、紅腸等。除左肉類仲有海鮮選擇,例如八爪魚、辣鮮魷、辣魷魚鬚、魚柳…素菜方面有玉米筍、洋蔥圈、茄子、金菇、翠玉瓜、鮮冬菇等等...個人強烈推薦已經調咗味嘅肉類,醃製得超入味,重口味人士必愛!另外生菜色澤翠綠好新鮮,夾埋啲肉嚟食清爽唔會油膩,如果包住生菜食味道剛好~另外亦特別鐘意食魷魚/八爪魚類,平時無咩機會任食今次要食夠本😚另外以下都係啲特別推介📝1️⃣美國⼀級美國安格斯⽜仔⻣,香口又厚肉,油脂豐富!2️⃣肥瘦相間嘅豬腩肉焦脆厚實,烤製一陣就已經滋滋冒油,香氣混合油脂,推介!3️⃣牛舌~好薄身快熟又有嚼勁!📝個人搭配「牛肋骨肉+大蒜+泡菜

另外以下都係啲特別推介📝
1️⃣美國⼀級美國安格斯⽜仔⻣,香口又厚肉,油脂豐富!
3️⃣牛舌~好薄身快熟又有嚼勁!

📝個人搭配
「牛肋骨肉+大蒜+泡菜+生菜」一次過塞入口,各種味道喺口腔內炸開🤟
平時食韓國菜最開心其中一點就係有種類非常多嘅配菜,呢度有齊各款經典韓式配菜系列,包括泡菜、芽菜、菠菜、雲耳、甜魚仔乾、醃蘿蔔、芽菜及多款韓式醬料選擇,全部都係自助無限添加🤟仲有挪威新鮮空運三⽂⿂刺⾝及各款壽司,估唔到呢個價錢仲有食三文魚刺身!驚喜~
等燒肉熟期間,如果肚餓亦可以拎定啲熟食,同樣有好多選擇~例如豬腳薑、蒜頭生菜、炒飯、燒三文魚骨、多春魚、韓式炒粉絲、炸煎堆、煎馬蹄糕、炸雞、薯條、天婦羅、雜菜煎餅等,大概夾咗幾樣款淺嚐一下~味道都很不錯!我哋仲拎左啲韓式煎餅煎翻熱嚟食~將佢哋放喺鐵板烘吓,熱辣辣脆卜卜咁好好味😚
湯品類有人參雞湯、海鮮辣湯、同碗仔翅,燒完嘢食出去任拎豆腐花、涼粉、西米糕、椰汁糕、啫喱糖、南瓜西米露、各式水果同雪糕等甜品,另外啤酒汽水都係任飲,真係大滿足!
總結嚟講,呢度服務方面都幾貼心,侍應算勤快收碟,態度都好好,唔需要你特登要求都會自動波換烤盤~重點係呢個價錢好抵食,食物種類豐富多樣,絕對令你嘅味蕾盡享盛宴,實現韓燒自由,輕鬆回本沖沖沖!呢個價格對於如此豐盛嘅選擇嚟講絕對超值。如果你正在尋找物超所值嘅韓燒體驗,不妨來試下呢一間「漢和韓國料理」佢哋除咗有泊⾞優惠,仲有獨⽴Vip房適合多⼈聚會~

🥢漢和韓國料理
地址: 觀塘觀塘道414號1亞太中⼼9字樓
2023-08-10 624 浏览
漢和韓國料理 (觀塘)觀塘觀塘道414號1亞太中心9字樓漢和韓國料理,位於觀塘觀塘道414號1亞太中心9字樓,係一間我哋實在唔可以錯過嘅餐廳。佢哋嘅食品種類多元化,由熟食至新鮮刺身,由豐富嘅韓燒至令人垂涎欲滴嘅甜品,每樣都令人回味無窮。首先,我必須讚佢哋嘅豬腳。這款熟食配上韓式醬汁,味道實在係十足。豬手鮮嫩之餘,配醬汁更添風味,係我最愛嘅一款菜式。再嚟,我要提及佢哋嘅刺身。漢和韓國料理特別採用新鮮挪威空運三文魚,保證每片刺身嘅口感和新鮮度。食落去絕對舒服!當然,作為一間韓國料理餐廳,佢哋嘅韓燒自然係必試之選。主菜包括美國一級安格斯牛仔骨,以及各種不同嘅肉類。我特別推薦佢哋嘅豬頸肉,肉質鮮嫩,每一口都充滿滿滿嘅肉香。食完主菜,當然唔可以錯過佢哋嘅甜品。漢和韓國料理提供各式各樣嘅甜品選擇,為你嘅餐點畫上完美嘅句號。除咗食物,漢和韓國料理嘅環境同服務都非常出色。裝修舒適,仲有VIP房可以選擇。加上位置方便,仲有泊車優惠,實在係一班朋友聚餐或者敘舊嘅好選擇。總括黎講,漢和韓國料理絕對值得一試。讓我哋一齊重拾返當年中學時代嘅感覺,回憶返晒嚟,享受一頓美食之旅。#香港旅行 #香港美食#香港探店 #
漢和韓國料理 (觀塘)
觀塘觀塘道414號1亞太中心9字樓

#香港旅行 #香港美食#香港探店 #美食#多國菜#試食 #餐廳 #推廣

#foodie #hkfoodstagram #hkfood #hkfoodlover #kaygorfoodie #hkig #hkfoodie #foodiehk #hkigers #hkfoodblog

#hkfoodblogger #followforfollowback #likeforlikes #like #instalike #likesforlike #likeforfollow #likelike #liketime #likelikelike

#hon_wo_korean#HonWoKoreanRestaurant
#韓和韓國料理
#任飲任食自助餐
#韓式燒肉
2023-08-10 473 浏览
朋友介紹觀塘漢和的環境好靚,可以一邊欣賞觀塘景色一邊享受韓式燒烤餐廳好大,可以容納好多客人,而我哋坐喺窗邊位,超級大嘅落地玻璃,可以欣賞景色😜有唔同生果和沙律,生果非常甜,意想不到幾好食同新鮮😍仲有好多韓式前菜,泡菜、芽菜、菠菜、蘿蔔等等都應有盡有,好開胃😍仲有一啲新鮮嘅炸物,如果唔夠飽仲有粉絲同飯,嘢食嘅款式多多👍燒豬手燒三文魚,好多熟食可以俾你揀😼仲有壽司刺身專區,一大盤嘅新鮮三文魚,仲有少量款式嘅壽司😍😍任食非常抵👍一定要食佢哋嘅豬腳薑,非常入味,而且薑咪唔會太重,酸酸甜甜嘅感覺,而且豬腳大大嚿,充滿骨膠原,非常補身😍😍肉質非常新鮮,有醃好嘅肉亦都有冇醃嘅,但唔多調味料可以選擇,而且都好大塊,唔會有肉嘅腥臭味自助燒烤款式超級多,豬牛羊雞魷魚,樣樣都齊,仲有腸仔同燒蔬菜,款式多唔會食到悶😍最後10分我會比7分,款式非常多,而且店員態度真係好好,價錢優惠,食嘅時間亦都唔趕急😍,而且超級方便,觀塘店有泊車優惠又近地鐵站,一班朋友仔都好啱嚟呢到,有獨立Vip房適合多人聚會,而且食材又高級,食物選用美國一級安格斯牛仔骨,挪威新鮮空運三文魚刺身😍😍😍😍

有唔同生果和沙律,生果非常甜,意想不到幾好食同新鮮😍

燒豬手燒三文魚,好多熟食可以俾你揀😼

2023-08-10 267 浏览
今晚去咗一間以前好鍾意食嘅韓燒放題 ,終於有機會再重溫舊愛漢和韓國料理 ❤️❤️❤️,位置鄰近觀塘地鐵站,APM隔離,步行約5分鐘就到。搭Lift上到9/F, 見到店內大廳空間寬敞,另設有獨立VIP房適合多人聚餐 👍👍 食物方面以自助餐形式,款式非常多,韓式BBQ肉、海鮮、蔬菜,仲有前菜、熟食、甜品、生果,飲品、啤酒….. 可謂一應俱全,滿足多様需求,每位祇需$251 (連加一),超高CP 👍👍👍特別推介以下2款食材,超正,大家記得試吓😄😄😄 :1.)前菜有挪威新鮮空運三文魚刺身 🍣🍣🍣😋 2.)韓燒食品🔥🔥🔥 美國一級安格斯牛仔骨 ~ 食多2 round都唔嫌多 😋😋😋⭐️⭐️⭐️ 觀塘店有泊車優惠 🚗🚗🚗,請向店員查詢~

⭐️⭐️⭐️ 觀塘店有泊車優惠 🚗🚗🚗,請向店員查詢~
  • 韓燒
2023-08-06 268 浏览
Apm 隔離呢一間亞太中心有好多嘢食揀,見漢和座位寬敞,又想任食又想燒烤,我哋就諗都唔使諗入咗呢間😎重點係佢有刺身!仲係每日新鮮空運嘅挪威三文魚😝 色澤同脂肪分布都有著非常高既性價比🥰 仲要擺喺度俾人任夾😚燒肉方面,我就主攻呢個美國安格斯牛😋😋真係超好食,好多肉汁😜如果覺得可能太油膩,隔離有新鮮生菜,可以做生菜包超正!而且佢仲有獨立房可以容納好多人,搞大型聚會都可以選擇呢間🥳🥳 同埋又有泊車優惠,仲鄰近觀塘站!呢間真係性價比好高!雪糕任食,嘢飲嘅種類又多🫶🏼

燒肉方面,我就主攻呢個美國安格斯牛😋😋

同埋又有泊車優惠,仲鄰近觀塘站!
呢間真係性價比好高!雪糕任食,嘢飲嘅種類又多🫶🏼
【觀塘區】【漢和韓國料理】喺觀塘實在係好多嘢食,不過同浣紗娘食得最多嘅其中一樣食物就係韓燒。今次同佢就嚟到漢和,食返老字號穩穩陣陣,去到發現佢哋推廣緊泊車優惠,不過我哋暫時用唔著,對啲揸車嘅朋友都係福音,香港嘅車位唔平啊。而我哋都係第一次嚟呢度食嘢,好近觀塘地鐵站,勁方便。見佢哋裝修都好靚,一改韓燒畀人昏昏沉沉嘅形象,仲有獨立 VIP 房 for 多人聚會用,幾好。識食韓燒一定拎咗豆腐花先,一來暖胃,二來就係趁佢仲係完整,整返碗先。好喇燒嘢喇,食物都好新鮮同好夠味,我最中意個牛仔骨,原來係用美國一級安格斯牛仔骨嚟整,難怪。而三文魚刺身就係挪威新鮮空運三文魚嚟嘅,色澤上都睇得出係靚嘢。而家食韓燒,再唔係好似九十年代咁為燒而燒喇。而最後不得不講嘅就係佢哋呢個每位大人收 $213 嘅「歡樂時光自助餐」仲有得飲青島金裝啤酒,仲要係任飲,不過當然要法定成年人先可以飲酒啦。我哋都飲飽食醉,連埋加一兩位成人嘅埋單價係 $469,都真係唔貴喎。。。(地址:觀塘觀塘道414號1亞太中心9字樓)@hon_wo_korean#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodieth

(地址:觀塘觀塘道414號1亞太中心9字樓)

@hon_wo_korean

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am觀塘區 #觀塘 #漢和韓國料理 #韓燒 #觀塘韓燒 #漢和韓國料理 #任食任飲自助餐 #韓式燒肉 #HonWoKoreanRestaurant #1am1105 #1ambackup
2023-08-02
2023-08-02 292 浏览
同媽咪嚟咗呢度食韓燒但原來佢喉嚨唔舒服唔太想燒野食(但就去左拎薯條食?🤔不解)好彩自助吧有其他熟食可以幫手填飽佢個肚呢度嘅自助吧除咗有韓式燒肉之外仲有熱食 例如炒飯中湯三文魚炸雞翼竟然仲有阿媽鍾意食嘅薑醋仲有一個沙律吧,啱晒想瘦身嘅女仕們呢度嘅食物種類都算幾多如果唔想燒嘢食幾人 我諗都已經可以填飽晒嗰肚美國一級安格斯牛仔骨 挪威新鮮空運三文魚刺身 都係呢度推薦嘅食物 大家嚟到,點都要試下🤭呢度原來重有獨立VIP房 岩曬多人聚會而且環境都幾方便,鄰近地鐵站觀塘新店,呢度仲有泊車優惠添🍀總結環境好闊落又乾淨 食物種類都算多價錢相宜 地方又方便

同媽咪嚟咗呢度食韓燒
但原來佢喉嚨唔舒服唔太想燒野食
(但就去左拎薯條食?🤔不解)
好彩自助吧有其他熟食可以幫手填飽佢個肚
呢度嘅自助吧除咗有韓式燒肉之外
仲有熱食 例如炒飯中湯三文魚炸雞
竟然仲有阿媽鍾意食嘅薑醋
仲有一個沙律吧,啱晒想瘦身嘅女仕們
呢度嘅食物種類都算幾多
如果唔想燒嘢食幾人
我諗都已經可以填飽晒嗰肚
大家嚟到,點都要試下🤭
呢度原來重有獨立VIP房 岩曬多人聚會
而且環境都幾方便,鄰近地鐵站
觀塘新店,呢度仲有泊車優惠添

🍀總結
環境好闊落又乾淨 食物種類都算多
價錢相宜 地方又方便

2023-04-15 3747 浏览
有眾多分店分佈在港九新界嘅主攻韓式燒烤buffet嘅餐廳,CP值超高,每間分店地方都好寬敞,用餐範圍也很濶落,食物選擇也很多,最驚喜就是可以由11:00am食到3:30pm,枱與枱有充足空間感,和朋友傾密計一流--飲品區--自助無限暢飲有啤酒供應,喜歡啤一啤嘅朋友,更抵飲🍻--燒烤生肉/蔬菜區--燒烤生肉食物選擇也很多,應有盡有,牛,豬,雞,雞翼,魚,魷魚,腸類....韓式前菜任食唔嬲--煎炸孰食區--整體味道也不錯--沙律,生果,甜品區--日式飯團壽司

--飲品區--
自助無限暢飲
有啤酒供應,喜歡啤一啤嘅朋友,更抵飲🍻

--燒烤生肉/蔬菜區--

韓式前菜任食唔嬲

--煎炸孰食區--
整體味道也不錯

--沙律,生果,甜品區--

日式飯團壽司
2022-10-02 9062 浏览
呢啲掩眼法呃我唔到🧐燒烤區好似好多款式但其實同一類嘅食品不斷出現在不同鐵兜內,咁就當係好多款式你揀😑其實來來去去都係得嗰十款八款燒烤食物,我最愛雞腎個牌存在但現實係放咗豬肉😪仲有以前記得有咖哩味道醃嘅嘢好好味架🤔但原來宜家已經絕跡咗一款野都冇咖哩味出現🥺十分懷念服務唔錯D人都好慇懃同埋收野收得好快手😗但係佢哋嗰廁所🚽就真係慘不忍睹🥴一揭開個廁所蓋當堂嘔左出嚟🤮全部都係屎💩💩💩💩重點係有五格有四格已比💩攻陷,攪到我都唔敢去廁所☹️冇廁所水完全冇人理超級恐怖
服務唔錯D人都好慇懃同埋收野收得好快手😗
2021-12-24 13744 浏览
我好鍾意食韓燒,如果要平靚正,我首選漢和。我唔想咁多人,所以我選擇咗5:00入座,同埋因為如果7:30前離座,價錢仲可以平啲。我好鍾意食漢和嘅前菜,可以任食。另外肉類都好多選擇同新鮮,我自己最鍾意食牛肋骨。又有韓式小食提供,我自己最鍾意食煎䓤餅。仲有人蔘雞湯同碗仔翅,我自己就必食碗仔翅。如果鍾意食刺身,呢個corner就啱晒你。食完韓燒仲有好多生果清熱氣😬😬飲品選擇唔係太多,不過有我最鍾意嘅烏龍茶同無糖可樂仲有雪糕呀😍😍今餐真係食得好滿足,埋單平均每人$224 ,我覺得真係超值👍🏻👍🏻
我好鍾意食韓燒,如果要平靚正,我首選漢和。

我好鍾意食漢和嘅前菜,可以任食。

另外肉類都好多選擇同新鮮,我自己最鍾意食牛肋骨。

又有韓式小食提供,我自己最鍾意食煎䓤餅。

仲有人蔘雞湯同碗仔翅,我自己就必食碗仔翅。

如果鍾意食刺身,呢個corner就啱晒你。

食完韓燒仲有好多生果清熱氣😬😬

飲品選擇唔係太多,不過有我最鍾意嘅烏龍茶同無糖可樂

仲有雪糕呀😍😍

2021-12-18
放工太肚餓想出街食飯食到飽飽😋🍡🍢🍢🍡CP值高😮👍🏻人均消費只需$210(連加一)🤑中日韓都兼備😆 港式燒烤🤣觀塘亞太中心分店 地方闊落 坐兩旁更有落地玻璃卡位坐😆油煙味的確係有嘅🤔但又唔算太大油煙 可接受丫🤔攞嘢食嘅地方都算闊落🤓有好多熱盤選擇🤩亦有沙律吧,有羅馬生菜、西瓜、蜜桃片等等,亦有中日韓式嘅熱盤選擇,豬腳薑、韓式炒粉絲、人蔘雞湯、炸春卷等等,至於日式呢...🤔 有三文魚刺身🤩當然仲有三文魚腩刺身!!港式韓燒💁🏻‍♀️選擇有好多,全部都醃過味道比較濃,但就岩重口味嘅我😋有蔬菜、羊肉、雞翼、魚柳、牛舌、豬利、牛仔骨、腸仔.....包羅萬有👍🏻燒盤夠熱♨️啲野好快就燒熟👍🏻如燒盤太多碎碎/燶左嘅焦焦,店員都會好樂意換盤👍🏻欣賞👍🏻食完熱盤+燒烤,仲有甜品區🤩有牛奶布丁、泰式椰汁西米糕、果凍、牛奶公司杯裝雪糕、西米露,仲有可以自己裝嘅豆腐花🤩
放工太肚餓想出街食飯食到飽飽😋

油煙味的確係有嘅🤔
但又唔算太大油煙 可接受丫🤔

攞嘢食嘅地方都算闊落🤓
有好多熱盤選擇🤩
有三文魚刺身🤩當然仲有三文魚腩刺身!!

港式韓燒💁🏻‍♀️
選擇有好多,全部都醃過
味道比較濃,但就岩重口味嘅我😋

燒盤夠熱♨️啲野好快就燒熟👍🏻
如燒盤太多碎碎/燶左嘅焦焦,
店員都會好樂意換盤👍🏻欣賞👍🏻

食完熱盤+燒烤,仲有甜品區🤩
仲有可以自己裝嘅豆腐花🤩
2021-11-10
  • 人蔘雞湯
  • 韓燒
2021-10-29 6409 浏览
第一次試漢和午市韓燒放題,加一人均$150左右,仲可以由11點坐到四點,環境雖然唔係十分乾淨,但勝在比起其他韓燒餐廳唔會太嘈,適合一班朋友可以傾偈嘅地方。食物種類10分豐富,有日式壽司,但賣相唔吸引都冇乜人夾。仲有唔同既熱食,炸薯條,炸雞翼,煎三文魚,炒飯炒麵,韓式嘅傳統小食煎餅,泡菜小菜,泰式烤豬手,老火中湯,忌廉粟米湯,碗仔翅,泡菜湯,甜品有雀巢雪糕,豆腐花,小蛋糕🍰。 熟食方面值得稱讚嘅係老火中湯,雖然係放題但都幾足料,入面有唔同嘅蔬果,豬骨,煲到好入味,飲完好似充電完咁。豬腳薑都好入味,啲豬腳炆到入口即溶,雞蛋都好有醋味,好似屋企人煲嗰啲咁。甜品方面我淨係試咗豆腐花,佢豆味都OK嘅同埋幾滑,仲有黃糖糖漿選擇,鍾意食豆腐花嘅朋友仔可以試吓。除咗依幾樣好食之外,燒物都有好多唔同種類,有魷魚,蔬菜,牛扒豬扒,肥牛雞翼等等。但係我自己覺得除咗燒菠蘿好食之外,其他都一般般,試過一次就唔想再試,可一不可再。服務方面都OK,周不時有人幫你更換碟。總體而言,依間餐廳可以試一次嘅,但你問我會唔會再試第二次就未必啦,體驗下係OK嘅,但係如果真正想食好味嘅韓燒就去返啲正宗啲嘅韓燒餐廳🍴

服務方面都OK,周不時有人幫你更換碟。
餐廳🍴
2021-10-03 6236 浏览
最近過咗嚟呢邊試食, 呢間店以前都好出名, 而家越出越多新韓燒餐廳, 變相呢間都變成歷史, LUNCH果一小時邊夠時間慢慢燒嚟食呢? 但亦都有出到定食套餐, 非常啱啲上班族, 1:20左右都唔算太多人, 亦都唔駛點等位, 但都有八成入座, 午巿既定食都有好多種類揀,  環境都好大, 分開咗一邊韓燒一邊定食, 起碼食完冇油煙味先啦!韓式炒粉絲 - 賣相OK, 份量都好多, 感覺似茶記炒野既份量, 味道亦都唔差鐵板牛骨餐 - 成個鐵板上熱騰騰, 牛肉亦都好惹味, 份量都好多跟餐可以加糖水, $8咁大碗去邊到食到呀? 而家味道唔差跟餐飲品總結: 可以話係抵食既午餐, 上餐時間亦都好快, 可以一試

跟餐可以加糖水, $8咁大碗去邊到食到呀? 而家味道唔差

跟餐飲品

總結: 可以話係抵食既午餐, 上餐時間亦都好快, 可以一試
2021-09-02
2021-09-17 4202 浏览
星期五晚六時三十分入坐,講明食兩小時。之後八時二十分待應很不友善講,夠鐘,好多人出面等位,然後收哂所有野。我話阿姐,我三十分鐘先入黎食架,阿姐黑臉答我,甘你坐lor。嘩,而家係邊個有問題先
嘩,而家係邊個有問題先