2007-06-24 7 浏览
一個早餐都要$27, 好鬼貴仲要係唔好食添, 炒蛋水準不及老麥以為係牛角包, 但只係牛角包形狀的麵包超唔抵..
一個早餐都要$27, 好鬼貴
仲要係唔好食添, 炒蛋水準不及老麥
以為係牛角包, 但只係牛角包形狀的麵包

超唔抵..
2007-06-14 13 浏览
週一往上海公幹, 從公司趕到機場, check-in 後, 還有些時間, 就到笑臉多多的Burger King.叫了一客"Whopper Junior Set". Whopper 真的很好吃. 牛肉香嫩多汁, 伴菜新鮮爽脆, 加上酸甜醒胃的dressing, 真的很好很好很好吃!!! 令人回味回味回味!!!其實數週前, 到過Langham Hotel 的Main St. Deli, 試了Ultimate 54 Burger. It's very nice indeed. 只是, Whopper at Burger $32, Ultimate 54 Burger at Main St. Deli $138. Both yummy yummy yummy. Yet $32 VS $138.......... >o<週日回程時, 繼續Burger King ^u^

週日回程時, 繼續Burger King ^u^
2007-06-13
終於遇岩搭中午機,可以食一個套餐spicy whopper對於嗜辣一族如本人會有點失望得少少辣味覺得還是食原味好過後記:旅程中,在德國吃了一次BK,吃了香港沒有的chicken burger 和chili cheese nuggetsburger就無乜特別,不過nuggets辣辣地,幾好味
終於遇岩搭中午機,可以食一個套餐

spicy whopper對於嗜辣一族如本人會有點失望
得少少辣味
覺得還是食原味好過

後記:旅程中,在德國吃了一次BK,
burger就無乜特別,不過nuggets辣辣地,幾好味
遇上苦味的popeyes炸雞, 最後改為幫襯bk, 去到正好午飯時間, terminal 2人流極多, 排隊買個spicy whopper餐, 加四件雞翼, 埋單$58, 減去$15的coupon, 即係$43。spicy whopper毫無驚喜, 那些spicy只係好似加些辣汁在個包內, 因為只吃片牛肉唔覺辣, 不過咁搞令我覺得番茄同生菜失去了新鮮的感覺。雞翼, 跟餐加就$5兩隻, 再加兩隻就要$10, 價錢係麥當勞的一倍, 但係雞的貨色就差過麥當勞, 因為bk的無咁滑, 點雞的辣醬麥當勞的好味很多。薯條外面硬身, 但內裡都淋。

薯條外面硬身, 但內裡都淋。
2007-05-01 1 浏览
尋晚發牙痕同娘親講一係今日行大佛,一係過大海。最後大霧日子都去寶蓮寺睇大佛。咁順路,當然再由東涌撘去機場T2食burger king做晚餐啦。要左1 set Whopper Jr. 同埋Fish burger,一份改做洋蔥圈。相信係因為少人幫襯,所以大部份食物都係要等佢即做,全部食物都熱架。娘親平時都少食麥記,未食前佢話Burger King咪又係食果d 野,冇特別。到食完都話塊牛肉真係好食好多(佢老人家都未試埋Triple O's呢) Fish burger 塊魚好味,有生菜食落又冇咁漏。食到好飽,外賣兩個蘋果批都冇食過。批俾我哥消滅左,佢就話凍左食都ok,好過麥記。佢同我都一樣,最鍾意洋蔥圈同Fish burger。

去到機場T2, 見到有BURGER KING, 又唔洗排, 山頂果間排到死死下! 下午茶時間, 所以一個餐同男朋友兩份分, 雙層漢堡餐, 正! 好味過MC記, 久唔久食一次都唔錯架.服務: 我問小姐有無介辣, 佢話無, 但佢地個包裡面明明要用, 我又看到廚房內有黃色吱吱樽, 點解佢會話無...

2007-04-20 11 浏览
特意去機場的skyplaza 內的isport玩,但實在太多人排隊了,行了一個圈後選擇去了Burger King, 本來一直諗住去山頂既時候試,而家終於有機會食。是日星期天,下午4點幾,無乜人排隊食野。我本身唔食牛,所以佢1至6號餐都唔適合我,最後選了8號餐Fish Burger($35):個飽好細,大概只有我的手心般大,但係好好食,個飽好軟熟,塊魚柳好juicy,同埋外皮好脆,加左煙肉芝士($5),芝士都ok,起碼係一整塊,但煙肉就唔得,炸得太韌,下次可只加芝士($2.5)。薯條及汽水加大加$2,薯條普遍都脆,好似無乜係淋既。杯coke light好大杯,但係無coke light味,已經少冰,如果多冰,咪一啲味都無!除加大外,還加了$5要了兩隻雞翼,辣既,比麥**同肯**都要辣,好野味,外皮脆,肉質多汁,幾滿意。臨走前還買了Mrs. Fields 的曲奇,係7-11俾錢。

2007-04-11 6 浏览
試過mcdonold, triple o, mos burger, 最好味都係burger king 既burger. 薯條都好食過其他快餐\店.
(非会员)
2007-03-25 2 浏览
我記得7歲係外國食過BK , d onion rings 真係超正去年暑假,我15歲仍對佢念念不忘果陣時去旅行被我意外地發現機場有間於是就雀躍萬分咁買左d food 黎食都幾失望,好似不太好吃於是,去到vancouver 的機場又見到間BK我又買左個whopper 同onion rings超超超超超超超超超超超超超超超超超超超超超超超超級好味!!!!!!!d 汁好味d肉好味所以我返hk 都買左個黎食我唸係最後一個whopper 掛我真係5明點解hk 果d 會同外國果d 差咁遠P.S.食完BK 后,我越黎越覺得M 記d野好難食!
去年暑假,我15歲仍對佢念念不忘
果陣時去旅行被我意外地發現機場有間
於是就雀躍萬分咁買左d food 黎食
都幾失望,好似不太好吃
於是,去到vancouver 的機場又見到間BK
我又買左個whopper 同onion rings

超超超
級好味!!!!!!!
d 汁好味
d肉好味
所以我返hk 都買左個黎食
我唸係最後一個whopper 掛
我真係5明點解hk 果d 會同外國果d 差咁遠
P.S.食完BK 后,我越黎越覺得M 記d野好難食!
(非会员)
2007-03-21 2 浏览
新店比air side既細得多~~得4,5個drawer(cashier)...由於新店...人客不多~~之前番工成日食...宜家開多左間...即刻試試...我點了一個double whopper with cheese and bacon(BCD)仲有nestea同fries再加8件chicken tender~買的當然無自己親手整咁好食...個BCd太多mayonnise同ketchup...bacon唔夠脆~~菜茄還可以吧...不過個burger patties就一定exp.左...油得離譜...唔知浸左幾耐牛肉汁~~個fries係新炸的~~當然非常好~~chicken tender一樣~~還是新鮮既好味~~整體黎講算ok啦...一定好過m記~~但無以前係airside咁好囉...--------------------------------------------小小tips~~其實食burger king好睇時間~~如果係旺住去食...都驚驚地~~但如果真係要去食都得~~就同個cashier講~~咩都要新鮮~~因為佢地個saling point係"have it your
新店比air side既細得多~~
得4,5個drawer(cashier)...
由於新店...人客不多~~
之前番工成日食...
宜家開多左間...即刻試試...
買的當然無自己親手整咁好食...
個BCd太多mayonnise同ketchup...
bacon唔夠脆~~
菜茄還可以吧...
不過個burger patties就一定exp.左...
油得離譜...唔知浸左幾耐牛肉汁~~
個fries係新炸的~~當然非常好~~
chicken tender一樣~~還是新鮮既好味~~
整體黎講算ok啦...一定好過m記~~
但無以前係airside咁好囉...

小小tips~~
其實食burger king好睇時間~~
如果係旺住去食...
都驚驚地~~
但如果真係要去食都得~~
就同個cashier講~~咩都要新鮮~~
因為佢地個saling point係"have it your way"
只要你講佢地都會做得到...但係要等多幾mins~~
加野就俾多小小錢~~減野就一定得~~
下次食既時候試下咁講~~
你一定滿載而歸~~

2007-03-05
漢飽入面果塊肉非常之有肉味, 而且有燒烤味. 好掂, 係我食過快餐店入面最好味0既. 好過MOS同西武.
20070216趕來check-in無暇午餐,飛機上供應的恐怕已是茶點,只能在這條食街裏尋一下……貴是預想之中,那麼就吃一點平時市區難得的東東吧:)不喜歡薯條與汽水的搭配,只要了單一個魚柳包,當然了,這不是Burger King的叫法,應該改為“華鱈魚堡”,作價20元,哎,真是……口味與麥記其實無甚差別,這類東西,熱熱的時候都是好吃的:)
20070216

口味與麥記其實無甚差別,這類東西,熱熱的時候都是好吃的:)
2007-02-21 4 浏览
記得之前禁區分店食一份burger king餐,好失望,全份餐食物都係凍+乾。(當時未有山頂分店)尋日再食多次,但今次係機場二號客運大樓翔天廊分店,即係唔去山頂唔屎出境都有得食。唔多人,可能因為個場仲新。新將期內仲有八折添~ 講返食物,因為會入場睇戲,所以只買左洋蔥圈,好新鮮好熱~ 買一包大size計埋折都係七個幾~抵呀~~!!P.S. 開放式廚房設計,令我見到一個應該係總理既男人,一路整包叫附近職員整野,同埋佢冇戴手套@_@

2007-02-16 7 浏览
上飛機前到此食個快餐,叫了mushroom cheese burger set,22oz 汽水實在太大杯。Burger 裏的牛肉太乾,薯條好似麥記好啲。
2007-01-11 1 浏览
繼哈迪斯失守後,新勢代的美式快餐店仍未趕上之際,全港只得兩間分店的Burger King正在默默耕耘,今日又是出差的日子,除不想光顧航班上的晚餐外,更想實際上支持這裡,就點了個Large size的Whopper,還多加兩皮來個差不多1 Liter的Coke Light及薯條,離航班起飛只差廿分鐘,唯有Take away吧!Large size的Whopper真的相當巨型,起碼直徑有成六寸以上,大量新鮮蕃茄生菜加幾片酸瓜,雖然配答跟坊間的快餐店一樣,但肉汁豐滿,配上新鮮蔬菜,食味總是與別不同;另外這裡的薯條雖然跟麥記一樣的是幼身的,但吸油功夫了得,在航班後段品嘗時仍鬆脆,不油賸,怎說都應該一試。四十二圓一客,論尺寸這是超巨型,而這個價錢只比起麥記,其實相距不遠,況且有關機構無聲無色的調整價錢,又出現不同地區不同價錢,你都不清楚今趟的應付價錢;服務方面怎說這都是在國際機場禁區內,絕對稱心,要求左影右影都可以。下次到機場,未必一定是麥記或家樂哥哥吧!

下次到機場,未必一定是麥記或家樂哥哥吧!