2006-12-27 23 浏览
8 December 2006 (Fri) - 早餐好在臨去旅行前有人同我講過禁區內原來係有Burger King,令到我對今次既早餐充滿期待,當同學們都話入禁區吃早餐,我禁不住露出非常喜悅既表情,仲被人話我傻,嘻嘻~~同行幾個人,有人食大家樂,而我同另一友人都一心要食Burger King,仲一試佢個早餐,有雞蛋,薯粒同包,但未包嘢飲就要$28,都幾貴下,個樣仲只係OK吸引,但係食落又幾好味,仲要其他同學既早餐話好難食,只有我同另一個喺Burger King 買既食落好味,所以都食得好開心,不過就略嫌貴咗啲,因為要再加嘢飲要成$33蚊,真係唔係平,但起碼好矜貴下,只有機場同山頂有咋~~~
8 December 2006 (Fri) - 早餐

2006-11-15 17 浏览
上次食飽佐至上山頂,食唔到burger king,早兩星期去上海趕飛機,無食晏留返係機場點都要食一餐!叫佐個bacon deluxe餐轉鮮橙汁,$45 + $5。個包好大... 幾乎有半個托盤咁闊!真係兩個人食都夠。打開包裝紙睇下,見到蕃茄、芝士,仲有燶燶地既漢堡扒,嗯~ 對路對路!食落塊煙肉薄得黎都好香,唔太肥膩;牛肉扒都有炭燒香味,略嫌乾佐少少。蕃茄鮮甜,芝士香濃。薯條普通,不過都脆。比起其他標榜大大件但貴到死既美式漢堡,burger king算物有所值!

2006-11-07 5 浏览
26/10(四) 7:30am是日早上5時多起床,作簡單梳洗便坐車到機場,肚子仍空空如也;到了禁區後,男友立時嚷著要來個美式早餐,3個人點了2個餐:漢堡扒早餐跟薯寶,牛角包,炒蛋及咖啡$28-30,漢堡包餐跟薯條及咖啡$3x.漢堡扒早餐--男友一端來,瞥見那令人全不起勁的賣相已無法提起我的食慾,那塊呈深褐色的漢堡扒完全處於脫水狀態,硬實實的,淺嚐一口是預期的差勁.炒蛋亦然;口感粗獷,欠缺蛋香.而薯寶也不見得出色,色澤不夠金黃,口感可再炸得香脆點.至於牛角包則中規中矩,質地屬鬆軟,略嫌牛油香不夠濃郁.漢堡包--水準還是主打較穩陣,包身屬軟熟,漢堡扒比那塊營養不良的脫水扒juicy多,配以蕃茄洋蔥酸青瓜,味蕾總算找到點安慰!而那杯咖啡也是不敢恭維,可以不理!28/10(六) 10pm新馬遊的第3天行程(馬六甲),放底行李後,與男友逛畢酒店附近的商場,回酒店前男友要再次光顧Burger King才肯罷休.點了蘑菇芝士漢堡餐,由跟薯條及汽水改為洋蔥圈及檸檬茶(Nestea),才索價約HK$30,馬來西亞的生活指數的確頗低.輕嚐漢堡,水準比香港的高,漢堡扒juicy之餘,肉汁相當鮮甜;而洋蔥圈也
26/10(四) 7:30am

而那杯咖啡也是不敢恭維,可以不理!

28/10(六) 10pm
新馬遊的第3天行程(馬六甲),放底行李後,與男友逛畢酒店附近的商場,回酒店前男友要再次光顧Burger King才肯罷休.點了蘑菇芝士漢堡餐,由跟薯條及汽水改為洋蔥圈及檸檬茶(Nestea),才索價約HK$30,馬來西亞的生活指數的確頗低.輕嚐漢堡,水準比香港的高,漢堡扒juicy之餘,肉汁相當鮮甜;而洋蔥圈也香脆可口!

服務方面那馬拉籍服務員亦十分彬彬有禮,期待下次的大馬遊!
鴨仔團團員甲、乙拎左登機證即刻走入禁區開餐,一早已經決定食漢堡王,所以唔駛左揀右揀。小華堡:牛肉部份交由大人處理,自己就解決蔬菜部份。包包尚算軟熟,蕃茄、生菜、洋蔥相當新鮮,最高興有2片酸青瓜,夠開胃!!根據大人意見:牛肉相當牛味,好勁!!相信2部份加埋既化學作用一定更好,只可惜無法嘗試。薯條意料之外好食,熱辣辣脆卜卜,新鮮燙口!!!加上茄汁真係食唔停口,正正!!唔知係咪符合外國人胃口,普通裝汽水都好大杯,勁!!唔知加大裝有幾大杯呢???

2006-10-25 0 浏览
由於飛機餐又貴又唔好食, 所以我地去左burger king食個旱餐先.叫左個漢堡扒早餐,好有肉汁口感,好好食~~~好大包薯堡: 正, 好好味可惜只有山頂同機場先有,如果唔係一定會成日食

叫左個漢堡扒早餐,好有肉汁口感,好好食~~~

好大包薯堡: 正, 好好味

可惜只有山頂同機場先有,如果唔係一定會成日食
2006-10-08 26 浏览
見哩排burger king咁hit,去搭飛機經過緊係要試吓,要咗個雙層芝士漢堡餐,個飽都幾好味,薯條都ok,不過四十幾蚊都算貴,試吓就無防,唔會得登去食囉...
2006-10-07 1 浏览
講真,我對快餐店的漢堡包沒興趣.但是,那兒的真是太好吃了!!!當我要到其他國家旅行前,都是心思思想吃芝士漢堡,因為太好吃了!!!那些牛肉是由美國運來的,所以充滿了肉汁.薯條香脆,太好吃了!!!
2006-09-28 27 浏览
我去機場次次都係BURGERKING咁濟上個月食左個double whopper SET~總知係大SIZE因為上機又食晚飯~所以個人食一個餐個包太大啦~我叫佢CUT開2份好食丫~著條就普通啦好似60蚊度~就貴D
我去機場次次都係BURGERKING咁濟
因為上機又食晚飯~所以個人食一個餐
個包太大啦~我叫佢CUT開2份
好食丫~著條就普通啦
好似60蚊度~就貴D
2006-09-07 2 浏览
因為平時都掛住一早就去行duty free, 但諗起burger king o係香港都係得2間, 所以就去食. 我覺得d味道同我o係canada 時食既都係差唔多, 但d野真係好大份, 我完全食唔曬. 我覺得d味道都ok! 同McDonald o個d真係好唔同. 但我眼見好少香港人去食, 唔知係唔係唔中意食, 定有其他原因.*d service 唔太好, 好慢. 仲有我o個次去, 個度d staff 全部都係唔識cantonese. 攪到我明明o係香港, 都要講英文買野!*

2006-07-26 9 浏览
討厭機上膳食的我,在這兒吃早餐。同事選大力水手,我選這兒的「早餐No 11」($29)。這是份重量級早餐!有質地粗糙的炒蛋、又乾又無味的雞漢堡扒、又油又凍的炸薯塊、沒啥睇頭的牛角包。咖啡亦是致命傷!跟機上膳食般「差」,絕對無下次!
討厭機上膳食的我,在這兒吃早餐。
同事選大力水手,我選這兒的「早餐No 11」($29)。
跟機上膳食般「差」,絕對無下次!
2006-07-23 18 浏览
離港前的一餐。因一千零一店在禁區內,Burger King 竟變成香港的奢侈品。乘的是早機,吃的是special meal,無理由要full set...還是Whooper Junior 作罷。一入口,唔...厚麵包版麥當勞芝士漢堡包加洋蔥...?早知如此,還是到土步才吃當地的Burger King 吧。
離港前的一餐。

一入口,唔...厚麵包版麥當勞芝士漢堡包加洋蔥...?

早知如此,還是到土步才吃當地的Burger King 吧。
2006-07-15 0 浏览
好野,去旅行!同行的朋友知道我鍾意食burger king捨棄了送機的男友與本人入禁區食早餐,真係夠朋友!早機的關係,所以都係如常點了onion ring 加橙汁食物當然very good不過覺得服務員的速度快了很多(因平常每個客人都花頗多時完成買食物的程序)
好野,去旅行!
同行的朋友知道我鍾意食burger king
捨棄了送機的男友
與本人入禁區食早餐,真係夠朋友!

早機的關係,所以都係如常點了onion ring 加橙汁
食物當然very good
不過覺得服務員的速度快了很多
(因平常每個客人都花頗多時完成買食物的程序)
2006-06-24 5 浏览
竟然係burger king o既朱古力dip soft cone. 朱古力皮唔甜, 雪糕稀得滯, 價錢貴過麥記. I love 麥記!

I love 麥記!
2006-05-01 11 浏览
由台灣返o黎,一直都無乜心機寫食評...積下積下又有差唔多10篇,都係唔可以再頹廢喇~ 第一篇要彈一彈機場o既burger king。咁多人讚,於是臨飛去試一試:點左個double whopper large size餐($52)~ 薯條同麥記一樣係幼身,味道稍好少少(真係少少);個包係好大隻,但唔覺得件漢堡扒有肉味nor juicy,只不過係大量沙律醬營造多汁效果~ 相比之下,Triple O's好食好很多!! 總結:如果佢多開幾間分店,有econ of scale可以拉低average cost,同麥當勞唔會有分別~ 試試無妨,返炒咪預我~

2006-03-27 1 浏览
終於有機會去旅行,食o左早餐都要試番個whopper啦. spicy whopper其實唔辣. 個醬就惹味. 衰就衰在我唔係即刻食. 凍o左就弱d. 下次有機會要即刻食!