2022-11-10 495 浏览
🍔🍟 黑松露滑蛋牛肉漢堡配薯條 $98黑松露滑蛋同牛肉都幾厚身,不過都等幾耐先整好🥲唔夠時間係1個鐘內慢慢嘆,有啲可惜!小編特別中意呢間漢堡店既包皮,冇食錯應該係黑糖包❤️薯條既粉有少少似熱浪,都係啲細緻位見到小店既用心😆🔎評分:值得一試💯🍔🍟 炸魚漢堡 $58 + 薯條套餐$20友人最推薦既係炸魚漢堡,即使lunch冇套餐叫,加$20都可以食到薯條同有野飲😋其實都幾抵😗😗😗炸魚都幾大塊☺️☺️☺️☺️配埋他他醬真係冇得輸😝🔎評分:值得一試💯🍝 蒜油蜆肉意粉(少辣) $82叫左lunch set~ 唔算好大碟,係最快上碟既😝不過意粉煮得略為過熟,有啲偏軟身左😕蜆肉份量正常~ 味道整體比較普通😣呢個價錢再加lunch就應該唔會再食了~🔎評分:可以唔試👎🏼整體呢間小店既burger同薯條都係超值得一試既🥰不過因為即叫即整,所以都預番少少時間等出餐啦😀
🍔🍟 黑松露滑蛋牛肉漢堡配薯條 $98
黑松露滑蛋同牛肉都幾厚身,不過都等幾耐先整好🥲
唔夠時間係1個鐘內慢慢嘆,有啲可惜!
小編特別中意呢間漢堡店既包皮,冇食錯應該係黑糖包❤️
薯條既粉有少少似熱浪,都係啲細緻位見到小店既用心😆
🔎評分:值得一試💯

🍔🍟 炸魚漢堡 $58 + 薯條套餐$20
其實都幾抵😗😗😗
炸魚都幾大塊☺️☺️☺️☺️
配埋他他醬真係冇得輸😝
🔎評分:值得一試💯

🍝 蒜油蜆肉意粉(少辣) $82
叫左lunch set~ 唔算好大碟,係最快上碟既😝
不過意粉煮得略為過熟,有啲偏軟身左😕
蜆肉份量正常~ 味道整體比較普通😣
呢個價錢再加lunch就應該唔會再食了~
🔎評分:可以唔試👎🏼

整體呢間小店既burger同薯條都係超值得一試既🥰
不過因為即叫即整,所以都預番少少時間等出餐啦😀
麻甩專員又出發去搵漢堡食,今次入到黎大埔搵漢堡食小店位置唔算起眼,店內座位亦唔算特別多有set menu同 special set,價錢一般未到特別貴專員同朋友叫左兩個set,雙層芝士牛肉漢配薯條 / 菠蘿吉列蝦堡配薯條等餐時間大概10分鐘,即叫即製作<雙層芝士牛肉漢配薯條>$88(包冷/熱飲品)上檯第一眼見到漢堡包形唔錯,挺身夠高唔係一上檯就淋漢堡用上黑糖麵包製作,係一款比較少餐廳用黎做漢堡嘅款式(下面會解釋下點解少餐廳用黑糖麵包)漢堡內層配搭由洋蔥>芝士>牛肉>蕃茄>生菜>芝士 堆砌已成店家選用車打芝士係有原因,芝士溶化係其他配料同麵包到,可以直接帶出多d洋蔥同牛肉嘅味道出黎配料生菜真係普通生菜,呢個價錢我反而會預期係會有比較高級少少嘅生菜葉牛肉應該係店家親自手打,口感實在咬落唔鬆散味道以香料帶出為重,店家調味時應該加入左黑胡椒,香草,蕃茜,所以食落時香料味道都幾突出黑糖麵包軟硬程度還可以,未到非常軟熟,食落時有實實在在食緊麵包嘅個種飽肚感,但黑糖麵包做漢堡確實有少少奇怪至於點解比較少餐廳用呢款麵包做漢堡呢?1. 黑糖麵包必須要保持溫度係熱先

麻甩專員又出發去搵漢堡食,今次入到黎大埔搵漢堡食

小店位置唔算起眼,店內座位亦唔算特別多

等餐時間大概10分鐘,即叫即製作
雙層芝士牛肉漢堡

<雙層芝士牛肉漢配薯條>$88(包冷/熱飲品)
上檯第一眼見到漢堡包形唔錯,挺身夠高唔係一上檯就淋

漢堡內層配搭由洋蔥>芝士>牛肉>蕃茄>生菜>芝士 堆砌已成

牛肉應該係店家親自手打,口感實在咬落唔鬆散

至於點解比較少餐廳用呢款麵包做漢堡呢?
1. 黑糖麵包必須要保持溫度係熱先會做到有口感好軟熟嘅口感,否則放凍嘅時侯就會開始變硬,除非做包時泡打粉放得特別多

2. 黑糖麵包食落比較甜香,唔似普通漢堡包係咸包,但配搭漢堡的話會比較奇怪。
主要原因配料大多數都係咸味濃味,如果一啖咬晒成個漢堡,味道上就會感覺一部份甜一部份又咸
不過欣賞餐廳有勇氣嘅嘗試,因為外間太多特色嘅漢堡包店都唔敢咁樣做

菠蘿吉列蝦堡

<菠蘿吉列蝦堡>$86(包冷/熱飲品)
專員朋友表示:
菠蘿直接燒過表面,直接將菠蘿將酸甜味帶出黎
炸蝦堡厚實,表面麵包糠炸得夠脆口,但可惜嘅係漢堡包內無醬汁
炸蝦堡如果配上沙律醬/千島醬相信會更好味,否則食落口太乾

薯條份量多,溫度夠熱,但略嫌炸得唔夠脆口..
如果食完漢堡再食薯條會飽到上心口

*總結改善地方:
1. 黑糖麵包可以考慮轉用返普通軟熟嘅包款
2. 如果包款唔轉,漢堡內建議加少少醬汁會令個漢包有多d特色之餘,可以有返少少濕潤感口感之餘唔會咁實淨
3. 生菜希望改用返高級少少嘅生菜葉,上檯時見到都會覺得好食d

*麻甩專員評分區*
店內環境: 7/10
食物外觀: 9/10
食物味道: 7/10
整體分數: 7/10
翻食指數: 7/10

希望餐廳會持續改善及進步,期待下次再過黎嘅時侯見到有多d特別野再推出
2022-06-05
菠蘿吉列蝦堡
2022-05-08 385 浏览
兩個店員態度勁差, 以後都唔會再幫襯了。完全冇心做生意。個陣lunch hour, 店入邊得兩枱。 我行入店,完全冇stuff 又冇人理,我見冇人招呼,咪行返出去,點知其中一枱(一男一女)個男行左去收銀個到,原來佢係stuff, 佢兩個坐係枱到睇ig, 望都唔望下你,完全無視。 (即係成間得一個食客,都可以唔理你。。。)我問佢收唔收octopus, 佢完全唔想理。之前都食過次外賣都ok, 但係而家又貴又串,唔會再去了。
兩個店員態度勁差, 以後都唔會再幫襯了。完全冇心做生意。

我問佢收唔收octopus, 佢完全唔想理。
之前都食過次外賣都ok, 但係而家又貴又串,唔會再去了。
其實他們有lunch set但是不對胃口所以選擇了單點我點了一個芝士烤雞漢堡$58然後加$23可以點兩件水牛城雞翼和一杯飲品漢堡包上來了新鮮的菜都湧出來了漢堡包的麵包是用黑糖麥包做的聽起來好像比較健康(好像是😂)裏面沙律醬和溶化了的芝士混和一起,一口咬下去太滿足了❤️略嫌雞扒份量有點小女生吃剛剛好男生恐怕要吃兩個了😂疫情期間店小哥忙於包裝外賣叫了好幾次才有空下單飲品也是我吃完最後一口漢堡包才端上來(我是要邊吃麵包邊喝水否則會咽不下的人🙈)結帳$81這個價錢有點小貴雖然味道還不錯但吃一次就好😂
其實他們有lunch set
但是不對胃口所以選擇了單點
我點了一個芝士烤雞漢堡$58
然後加$23可以點兩件水牛城雞翼和一杯飲品

漢堡包上來了
新鮮的菜都湧出來了
漢堡包的麵包是用黑糖麥包做的
聽起來好像比較健康(好像是😂)

裏面沙律醬和溶化了的芝士混和一起,
一口咬下去太滿足了❤️
略嫌雞扒份量有點小
女生吃剛剛好
男生恐怕要吃兩個了😂

疫情期間店小哥忙於包裝外賣
叫了好幾次才有空下單
飲品也是我吃完最後一口漢堡包才端上來
(我是要邊吃麵包邊喝水否則會咽不下的人🙈)

結帳$81
這個價錢有點小貴
雖然味道還不錯
但吃一次就好😂
我第一次見到薯條,連動筷的意欲也沒有油光滿滿在薯條身上,很明顯就是薯條一早就炸好了,然後再翻炸,但又不想炸到焦黑,就變成這樣子索價差不多$200的龍蝦包,居然給兩片排包來做龍蝦包,我的確覺得這間餐廳真的用料差劣,連一個似樣的漢堡包都不肯用用料不佳,食材不新鮮,我不需要評價甚麼,離開餐廳的時候把整份薯條都原封不動,就是食客最好的回饋
我第一次見到薯條,連動筷的意欲也沒有
2021-11-08 687 浏览
小店式經營的美式漢堡店。店舖偏細,座位不多,有時廚師會兼任侍應,客多時要稍稍等候,水及餐具等採用自助形式。這裡主打漢堡🍔,今天就點了和牛芝士漢堡及巨人漢堡,加$20可加配薯條及飲品,價錢中規中矩。牛肉係好味嘅,只是肉味不太特出,但食得出應該係自家製,唔似係製成品,有口感😋,夠肉汁。但個包就水準一般,不過不失,如果能夠再烘得熱及脆身一點會更好。厚切薯條🍟夠脆,新鮮即炸,非快餐店薯條可比。👍👍
厚切薯條🍟夠脆,新鮮即炸,非快餐店薯條可比。👍👍
巨人漢堡,和牛芝士漢堡
2021-09-16
巨人漢堡,和牛芝士漢堡
  • 薯條
2021-09-25 608 浏览
📍burger Kitchen📍💡大埔睇到好多人去食特登去會一會佢🐥大隻佬漢堡($72)🐥巨人漢堡($118)見到張相咁大個好抵食,即刻吸引到呢個黎食,點知原來係同其他差唔多☹️失望🐥烤雞漢堡($49)呢個包個汁怪怪地,唔太推薦🐥大啡菇芝士牛肉漢堡($68)🐥紫薯奶昔飲落係有紫薯味,但飲落似溶左既雪糕,認真麻麻薯條即叫即炸,好新鮮,不過太熱氣啦真係😂d牛全部都好juicy啖啖肉位都唔太闊落
📍burger Kitchen📍
💡大埔
睇到好多人去食特登去會一會佢

🐥大隻佬漢堡($72)

🐥巨人漢堡($118)

🐥烤雞漢堡($49)
呢個包個汁怪怪地,唔太推薦

🐥大啡菇芝士牛肉漢堡($68)

🐥紫薯奶昔
飲落係有紫薯味,但飲落似溶左既雪糕,認真麻麻

位都唔太闊落
2021-09-21
午餐
2021-09-14 337 浏览
今日首次吃這間餐廳的漢堡,點了一個經典牛肉漢堡,一個流心蛋雞扒漢堡餐,餐中的薯條非常好,但雞扒卻不好,反而牛肉漢堡價厲廉物美。用餐時餐廳太大油煙,實在非常不好,餐廳一定要正視這個問題。
2021-09-14
  • 薯條
2021-07-29 664 浏览
黎到大埔嘅感想就係大埔人應該有好多煩惱ʕ •ᴥ•ʔ 因為係大埔真係有太多好野食,揀到我有選擇困難🙈琴日食左嘅哩間burger kitchen,佢地嘅漢堡包有好多款,連平時好少食到嘅軟殼蟹吉列蝦都有,我諗左成五分鐘先揀到食咩!質素仲絕對唔輸蝕港島賣百幾蚊嘅burger,會再encore😚 大啡菇芝士牛肉漢堡配薯條 $84Lunch set有湯或沙律、主菜同熱飲。我嗌左個沙律,份量都滿一個飯碗架🥙主角burger好厚身,齋睇相都數到有七層🤤麵包用左內酥外軟嘅軟包,大啡菇同牛肉都好juicy,完全唔會乾爭爭!Patties唔多肥肉粒但絕對唔會鞋口😛個side係好新鮮炸出黎嘅粗薯條,實在太邪惡喇🍟最後良心過意唔去所以冇加錢要特飲,嗌左熱檸水當減肥💀

大啡菇芝士牛肉漢堡配薯條 $84

2021-07-28
  • 大啡菇芝士牛肉漢堡配薯條
話說 見到有kol 黎呢度食 影到好似幾好食就走黎試下啦首先俾佢個餐牌吸引左180g 美國安格斯芝士漢堡 單個已經118😵就即刻醒起係shake shack 食個double shack burger 都係Angus beef 都唔洗80 冇理由俾118 食佢個安格斯burger架🤭咁就叫左個 蘑菇牛肉漢堡 (其實shake shack 都有🤔) 跟餐同埋個水手拼盤首先個burger 好普通 真係普通到爆 不值一提🥱要比喻既話咁我唯有講shake shack 個shack stack burger 好食好多跟住呢度啲薯條難食到一個點又唔脆 我同同行者一致認為m 記啲薯條仲好食水手拼盤個炸豬扒真係 一個災難現場 🤯 個炸豬扒薄得好離譜,就黎薄過個5蚊銀, 啲麵包糠仲厚過塊豬扒🤡 ,重點係個水手拼盤得同5蚊銀差唔多咁厚既炸豬扒,墨魚餅 ,好難食嘅薯條,幾條菜仔,兩塊薄切蕃茄片同埋一塊菠蘿,盛惠98蚊 呢個質素同份量真心對唔住呢個價錢🙏🏻仲有就係,服務態度都一般,上菜個陣個拼盤求其放,紮住隻叉同埋啲紙巾又唔理(我肯定佢留意到),就咁走左 重點係,當時鋪頭唔多人 唔係話好忙好多客叫佢,都唔理照
話說 見到有kol 黎呢度食 影到好似幾好食就走黎試下啦

首先俾佢個餐牌吸引左
180g 美國安格斯芝士漢堡 單個已經118😵

跟住呢度啲薯條難食到一個點
又唔脆 我同同行者一致認為m 記啲薯條仲好食

仲有就係,服務態度都一般,上菜個陣個拼盤求其放,紮住隻叉同埋啲紙巾又唔理(我肯定佢留意到),就咁走左 重點係,當時鋪頭唔多人 唔係話好忙好多客叫佢,都唔理照走。

食客第一時間會諗到啲咩? 咪就係個盤底咁污糟都就咁紮住就行開 真係話佢都無謂🙂

總括黎講:m 記好食過佢好多🍔178蚊兩個人食m 記會開心好多🥳
最後如果你係人傻錢多歡迎去試😋
2021-04-10 614 浏览
今日主題係食burger ,就揀選左依間。入到被安排坐係唯一對住窗既坐位,即刻好打卡位既感覺,對住啲綠葉樹木,瞬間好似去左森林,享受左一小時渡假的感覺。睇餐牌真係有好多款式,揀左好耐先決定到。最後揀左有成隻軟殼蟹夾係中間既炸軟殼蟹漢堡,係真係一隻啊咬落真係好脆,真係好好味,但我地只係加多左薯條同汽水,所以係唔夠飽既。而男朋友就揀左大啡菇芝士牛肉漢堡,食落個感覺好fresh 大啡菇真係好大,想一啖咬哂所有料真係有啲難度😂
今日主題係食burger ,就揀選左依間。

睇餐牌真係有好多款式,揀左好耐先決定到。

最後揀左有成隻軟殼蟹夾係中間既炸軟殼蟹漢堡,係真係一隻啊

2021-04-10
  • 炸軟殼蟹漢堡
2021-02-15 902 浏览
今次已經係第三次翻食burger Kitchen嘅漢堡包,有誠意做好食物嘅餐廳一定要支持。而我覺得Burger Kitchen 最大嘅賣點唔單只係非常好味嘅漢堡扒同醬汁,仲係原來佢嘅漢堡包嘅包係每次都唔同(起碼我食咗三次,三次都唔同,老實講第一次嗰個包好似係黑糖包,最吸引)所以每次都非常之有驚喜年初四工人休息日,要叫外賣又唸起Burger Kitchen,今次同老婆就叫咗兩個漢堡包同埋番薯條。大啡菇芝士牛肉漢堡,加隻雞蛋(如果係流心會更加好)大隻雞,外賣嘅賣相,冇計一定會打左折扣,但味道一流補償番!番薯條,味道比較甜,唔使點其他醬都好好食,不過可惜外賣拎到返嚟有好多倒汗水,番薯條比較林

大啡菇芝士牛肉漢堡,加隻雞蛋(如果係流心會更加好)

大隻雞,外賣嘅賣相,冇計一定會打左折扣,但味道一流補償番!

2021-02-15
試試和牛漢堡~*外賣自取有9折,外賣盒+$2#柑橘梳打+$15好飲,是柑橘🍊蜜+梳打水,記得攪拌~~喜歡#和牛芝士漢堡 #漢堡 #漢堡包 #🍔#burger $108 漢堡包🍔有醬料和生菜,但是漢堡扒太熟、好乾硬,而且和牛是瘦肉...所以肉質很粗糙( ᐡ•̥ •̥ᐡ )‬...B餐+$20 有沙拉🥗配橄欖油~健康ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:3/10#food #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodpic
試試和牛漢堡~
*外賣自取有9折,外賣盒+$2

#柑橘梳打+$15
柑橘梳打

好飲,是柑橘🍊蜜+梳打水,記得攪拌~~喜歡

#和牛芝士漢堡 #漢堡 #漢堡包 #🍔

配橄欖油~健康

ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:3/10

外卖自取
2020-11-16 857 浏览
海陸空拼盤,外賣回家後,食物又凍又硬又乾,超難食。外賣自取時間為1:30,但食物未到12時已完成。距離我的外賣自取時間,足足擺了一個半鐘。漢堡包一般一般。決定不再幫襯。
海陸空拼盤
2020-11-16
外卖自取
午餐
2020-11-05 774 浏览
同朋友係burger kitchen食Dinner。當晚人流多但唔會趕客走。叫左個A5和牛漢堡同巨無霸餐。巨無霸真係幾厚,朋友係男仔都話好難一口咬曬。和牛漢堡個包好軟,好味。不過稍嫌形狀有D奇怪唔夠靚。和牛牛味唔算好出,不過總體都好味既。相比漢堡,我覺得配菜更值得一讚。薯角新鮮出爐,外皮高溫炸到好脆口香口,內裡軟身又夠熱,好好味可惜份量好少,一個酒杯咁既份量。水牛雞翼,個汁特別,同之前係其他餐廳食既有D唔同。少少甜,多多辣,好好味。餐茶就唔好叫熱檸茶啦。個茶包唔夠茶味,似檸水多DOreo Milk shake好味。有奶味之餘曲奇味都出,唔係飲一啖就覺得好甜個只。So far如果經過附近可以一試。
同朋友係burger kitchen食Dinner。
當晚人流多但唔會趕客走。

叫左個A5和牛漢堡同巨無霸餐。

巨無霸真係幾厚,朋友係男仔都話好難一口咬曬。

和牛漢堡個包好軟,好味。不過稍嫌形狀有D奇怪
唔夠靚。和牛牛味唔算好出,不過總體都好味既。

相比漢堡,我覺得配菜更值得一讚。

可惜份量好少,一個酒杯咁既份量。

餐茶就唔好叫熱檸茶啦。個茶包唔夠茶味,似檸水多D

So far如果經過附近可以一試。

巨無霸

A5和牛漢堡