2020-09-19 776 浏览
座位有待改善 比較窄坐得唔太舒服唔耐野食份量好大份!去左美國咁😂😂 但質素唔錯 而且種類繁多任君挑選 薯條係好好食! 外脆內軟 凍左都唔難食! 兩個女仔share份漢堡餐都足夠!
座位有待改善 比較窄坐得唔太舒服唔耐
  • 薯條
  • 炸軟殼蟹漢堡
  • 炸魚薯條
2020-08-15 919 浏览
I am a huge burger fan girl. Love a big fat juicy burger. Excited to try a burger place I’ve never been to Didn’t walk in with much expectations because it does feel quite local / HK style... server girl was not friendly at all, probably hates her job lolAnyway, got my bacon burger...BUN soggy, not toasted enough... also just too bland, personally prefer a good brioche bun or potato buns... something more buttery and fluffyBACON why not crispy? And only one long slice, I would rather they split

BACON why not crispy? And only one long slice, I would rather they split it in half and place it in the burger so I get bacon in every bite

OMG!!! Worst was the lettuce
it was soggy / wilted to the MAX... yuck!!! Kind of disgusting lol...

Enough said, burger fail (for me)
Bacon  burger
外卖自取
2020-04-07 1121 浏览
周未到大埔公園走走,吸下新鮮空氣!回程時經過八號花園搵食,看見🍔Burger Kitchen感覺很家庭式經營,如是開餐了!墨魚汁海鮮意粉🍝~呢度嘅🐙墨魚汁非常好味,厚身黏黏的,完全包圍著意粉;帶子加大碼外面煎封,內裡彈彈的好鮮,👍🏻刺身feel.....必食之選!🍟🐟Fish & Chips ~外脆內軟仲好Juicy,粉漿挺身,咬啖cock cock 聲,內裡的魚塊嫩滑完整,side dish 配熱辣辣有皮薯角🥔...我要啤啤佢先 🍻!最後由咖啡雪糕🍨同我say goodbye! 重手的雪糕在咖啡中翻騰,飲完立即腦部大激活!☕️😏下星期繼續行公園,再補食招牌Burger 先!

😏下星期繼續行公園,再補食招牌Burger 先!
焦糖雪糕咖啡
墨汁海鮮意粉
Fish  and  chips
  • 炸魚薯條
2020-03-07 893 浏览
睇相都見到依間餐廳d食物份量都唔野少🤤🙊🍴ᴍᴀɪɴ·和牛芝士漢堡 $108﹟牛肉既味道夠突出, 無比芝士蓋過左, keep得住佢既juicy同相對普通牛肉較淋身, 同樣有埋新鮮既蕃茄同生菜做配料, 食哂食個都唔覺得太油膩☺️🍴ᴍᴀɪɴ·菠蘿吉列蝦堡 $68﹟呢個配搭做得唔錯, 有菠蘿既juicy感覺, 令到蝦堡食起上黎唔會太乾身, 塊蝦餅炸到脆脆地, 食落啖啖蝦肉, 幾彈牙👍個包皮咬落都好軟熟, 加埋爽口既生菜, 番茄作為配料, 豐富左個burger既口感😯🍴ᴍᴀɪɴ·蘑菇洋蔥牛肉漢堡 $60﹟相比頭2款, 如果想食落覺得健康d就可以試試佢, 因為多左蘑菇既關係, 所以感覺食多左蔬菜😂個牛肉既味道比和牛淡身少少, 個人認為如果可以轉配蘑菇醬可能都唔錯😛🍴ᴍᴀɪɴ·英式炸魚配薯條(Lunch Set) $82﹟個set包左個南瓜湯同埋一杯普通飲品🙂至於個炸魚, 欣賞佢炸到外層夠脆, 食果陣用刀切都唔會話散開曬, 而魚都好厚肉, 有2大條✌️😱薯條就正常發揮😎🥤ᴅʀɪɴᴋ·特濃花生奶昔 $19 (跟餐半價)﹟欣賞佢有花生醬味🥜之餘又唔會話超級甜👍而且飲落仲有少少花生粒粒, 係想做肥仔放縱一下既
睇相都見到依間餐廳d食物份量都唔野少🤤🙊
🍴ᴍᴀɪɴ·和牛芝士漢堡 $108

🍴ᴍᴀɪɴ·菠蘿吉列蝦堡 $68
菠蘿吉列蝦堡

🍴ᴍᴀɪɴ·蘑菇洋蔥牛肉漢堡 $60
蘑菇洋蔥牛肉漢堡

🍴ᴍᴀɪɴ·英式炸魚配薯條(Lunch Set) $82
英式炸魚配薯條

🥤ᴅʀɪɴᴋ·特濃花生奶昔 $19 (跟餐半價)
﹟欣賞佢有花生醬味🥜之餘又唔會話超級甜👍而且飲落仲有少少花生粒粒, 係想做肥仔放縱一下既選擇🤪
特濃花生奶昔

🥤ᴅʀɪɴᴋ· 熱紫薯Latte $15 (跟餐半價)
﹟飲落有紫薯既香味, 但就覺得甜度可以減少dd🤔同埋如果有埋拉花或者用粉末整d圖案會更加開心🙈😂
熱紫薯Latte
菠蘿吉列蝦堡
蘑菇洋蔥牛肉漢堡
特濃花生奶昔
2020-02-20 2142 浏览
/Burger Kitchen🇭🇰/#sa大埔篇 #sa下午茶 ➖➖➖平時好少去開呢邊黎到點都想食番個tea先走🤣呢邊人流較少 窗外望到花草樹木見到都覺得舒服 想坐耐啲🙈Burger 有多種肉類揀 亦有意粉、甜品等等 價錢都唔算太貴 食完幾飽肚Burger跟薯條同奶昔都只係+$20奶昔就補番差價🙈▪️▪️▪️1️⃣蘑菇洋蔥牛肉漢堡 $60 材料有牛肉、沙律菜、番茄、磨菇、芝士同洋蔥包望落去係幾吸引 幾軟熟但底部較薄 較吸水 厚番啲好啲有番茄、沙律菜 田園風味 較清新洋蔥唔會過生 無刺眼刺鼻嘅感覺🥳磨菇份量足夠 跌晒出嚟 半溶芝士存在感反而無咁高漢堡牛肉韌度適中 唔太乾有少少筋位🙆🏻‍♀️覺得可以有多少少醬汁 雖然唔算好乾但感覺無咁單調😋➖➖➖分數:7.6/10 ➖➖➖2️⃣薯條 外脆內軟 幾厚薯肉 唔太油最吸引嘅地方係食得出無鹽罪惡感低啲~但個人偏好波浪紋薯條多啲🤓➖➖➖分數:7.3/10 ➖➖➖3️⃣特濃花生醬奶昔 原價$39 雖然好邪惡 但配burger就絕配🤤整體口感creamy而且幾稠冰感唔會好重 充滿花生咸香嘅味道飲到有花生醬粗粒 👍🏻👍🏻仲有好多其他口味 唔知味道如何呢➖➖➖分數: 8.4/1
/Burger Kitchen🇭🇰/
Burger跟薯條同奶昔都只係+$20
奶昔就補番差價🙈

▪️▪️▪️
1️⃣蘑菇洋蔥牛肉漢堡 $60
材料有牛肉、沙律菜、番茄、磨菇、芝士同洋蔥
包望落去係幾吸引 幾軟熟
但底部較薄 較吸水 厚番啲好啲
有番茄、沙律菜 田園風味 較清新
洋蔥唔會過生 無刺眼刺鼻嘅感覺🥳

2020-02-18
蘑菇洋蔥芝士漢堡
特濃花生醬奶昔
2020-02-10 458 浏览
近排都唔想走太遠近近地 係大埔發掘一下不同的美食對上一次黎呢間餐廳應該係年幾前雖然環境唔同 店家換左櫈 換咗餐牌但相同既都係 一樣咁美味 無失望.🍔蘑菇洋蔥牛肉漢堡...............$60如果係炒洋蔥會香啲 成個漢堡會好食啲肉質都juice唔太乾加埋獨有既醬汁 不過不失但磨菇味唔太重.🍔菠蘿烤雞堡配薯條............... $75菠蘿配合雞扒的確很Juice 很fresh既感覺雞肉好嫩 搭配清甜f菠蘿 完美配搭不過菠蘿食得出係罐頭菠蘿如果浸多一陣水 就唔會有太假既甜味咁會好好多.🍔Oreo奶昔唔夠oreo味🤦🏻‍♀.🍔 水牛雞翼少少辣無雪味食厭薯條食吓雞翼都係唔錯選擇.特別要讚既係呢間店用既包唔係普遍麵包鬆軟 鹹鹹地 同其他材料好夾***跟餐薯條+飲品.......................$20***跟餐水牛雞翼+飲品...............$23***轉奶昔(半價$19)
近排都唔想走太遠

食厭薯條食吓雞翼都係唔錯選擇
特別要讚既係
呢間店用既包唔係普遍[嘉頓]
麵包鬆軟 鹹鹹地 同其他材料好夾
***轉奶昔(半價$19)
2020-01-18 420 浏览
好多次都行過間野,今次周圍都要等位,所以終於去試左,點知就中伏!.環境方面尚可,座位與座位之間距離好近,但因為冇咩人的關係,未算迫。.大隻佬burger美式漢堡的「大」同香港漢堡的「大」真係好大分享。完全唔知點大法,分量又少,成隻野係凍嘅,唔新鮮,牛肉又冇肉汁,食完又唔飽,差!.Oreo奶昔冇乜牛奶味,得個甜字,好差。.同埋職員態度欠佳,明明冇咩人,但唔俾我哋坐卡位。.成個體驗好差,唔會再去。。。。
大隻佬burger
Oreo奶昔
冇乜牛奶味,得個甜字,好差。
同埋職員態度欠佳,明明冇咩人,但唔俾我哋坐卡位。
成個體驗好差,唔會再去。。。。
2020-01-16 229 浏览
今天小妹來了大埔的小店, 估不到平日都禁多人. 所以如果大家來食.記得早小小到5oz和牛漢堡 ($128)今時今日可以以一百元食到5OZ 和牛,真係超級抵食, 牛味好濃加上十分多牛肉汁, juicy, 十分美味可口。咁大塊和牛扒要買回家都要70-80元,再加上你自己都唔知整幾耐先整熟🙈依間店就整得岩岩好,有小小紅又不會全熟,再加上其他的醬汁、芝士成個漢堡真係一百分香煎龍蝦配芝士白汁意粉 ($148)龍蝦仔就正常size,煎得都又香口,加上龍蝦肉新鮮,食落好爽。加埋芝士白汁意粉,配搭唔錯Milo latte超級得意和可愛的熊熊拉花,味道就少少太甜

5oz和牛漢堡 ($128)

香煎龍蝦配芝士白汁意粉 ($148)

Milo latte

超級得意和可愛的熊熊拉花,味道就少少太甜
2020-01-14 206 浏览
大埔街頭嘅一間美式食品店,鋪面起轉角位,雖然唔算起眼,但係裝修有種美式風格,所以就走左入去試下。.大隻佬漢堡 $72 + 雞翼 & 飲品$23大隻佬漢堡份量夠,除左一塊多汁嘅牛肉漢堡外重有多種配料,包括蛋、酸瓜、洋蔥、蕃茄、生菜等,每一啖都有多重口感。而雞翼則有滿滿嘅醬汁,火辣嘅醬汁加上雞翼,鐘意辣嘅人一定鐘意。.農夫早餐 $85農夫早餐非常豐富,首先個碟有一半係蔬菜,非常健康。之解有蕃茄、牛油燒粟米、煙肉、芝士腸等。同樣份量十足,用黎做晚餐都一定夠飽!.Oreo奶昔好香嘅奶味加上粒粒嘅Oreo碎,唔會太甜,入口好滑。.榛子朱古力奶昔有濃濃嘅棒子同朱古力味,但兩者唔會互相搶味,鐘意又濃又甜嘅朱古力愛好者一定鐘意!. Burger kitchen 📍大埔安慈路2號八號花園地下3號舖

大隻佬漢堡 $72 + 雞翼 & 飲品$23

農夫早餐 $85

Oreo奶昔

好香嘅奶味加上粒粒嘅Oreo碎,唔會太甜,入口好滑。

榛子朱古力奶昔

Burger kitchen
📍大埔安慈路2號八號花園地下3號舖
2020-01-12 201 浏览
同細妹喺大埔上完瑜伽堂好肚餓, 行過見到呢間漢堡包店, 店仔細細但門面好精緻, 二話不說入去醫下肚🙃細妹叫咗漢堡包同薯條🍟我偷食咗少少薯條, 唔知係咪做完運動好肚餓, 佢啲粗薯好正, 炸得好香脆, 入面有滿滿嘅薯蓉😭實在係太邪惡!!我叫咗海鮮蕃茄香草意粉同柚子梳打, 意粉嘅賣相好精緻, 超多配料, 有鮮蝦, 帶子同青口, 都幾新鮮, 特別係蝦, 食落口感非常彈牙👍🏻另外必須一讚嘅係佢個汁, 最怕食意粉唔夠汁乾爭爭, 佢呢個汁係非常juicy, 掛汁效果好好, 而且蕃茄味好鮮濃, 超級鍾意❤飲品係算係冇咁邪惡嘅柚子梳打, 驚喜嘅係居然俾成罐梳打水我自己溝, 甜度可以自己控制, 非常唔錯😁整體嚟講餐廳俾人感覺唔錯, 有種小店俾人特別認真嘅感覺, 往往係大鋪難以堅持嘅, 希望餐廳可以繼續keep住水準💪🏻
2020-01-12 125 浏览
今日同家姐兩個人喺屋企決定落街行下家姐話想食burger☺️就決定去咗慈安路呢一間漢堡專門店食嘢👍.💟炸軟殼蟹漢堡$82出面食個牛肉漢堡已經要七八十蚊 呢度大大隻軟殼蟹 炸到又脆又香先至要82蚊😘有沙律醬蕃茄 特別配埋他他醬 勁好食塊麵包有看過脆卜卜 成個包嘅口感好豐富 極抵讚!家姐唔頸渴 我另外叫咗咖啡唔知係唔係咖啡師同我心有靈犀 知道我鍾意貓 畫咗隻貓貓畀我好窩心❤️❤️❤️.💟經典牛肉漢堡$52個包同另外一個一樣都係脆卜卜有好厚嘅牛肉 咬落去好juicy應該係手打 自家製 勁有心思芝士入口即溶 邪惡得嚟又好好味配埋酸瓜沙律菜洋蔥蕃茄 感覺好健康☺️☺️雖然係經典牛肉漢堡但係都mix-and-match得好好價錢又經濟喺大埔都有一間咁高質素嘅漢堡包店其實喺門口已經好多人排隊好在職員都好好 招呼又勤快都有位有即時安排我哋入座 值得一試😘.🎀Burger Kitchen🎀大埔安慈路2號八號花園地下3 號舖
今日同家姐兩個人喺屋企
出面食個牛肉漢堡已經要七八十蚊
呢度大大隻軟殼蟹 炸到又脆又香
先至要82蚊😘
有沙律醬蕃茄 特別配埋他他醬 勁好食
塊麵包有看過脆卜卜 成個包嘅口感好豐富 極抵讚!
家姐唔頸渴 我另外叫咗咖啡
都有位有即時安排我哋入座 值得一試😘
🎀Burger Kitchen
🎀大埔安慈路2號八號花園地下3 號舖
2020-01-11 148 浏览
首先,唔好講d野好唔好食,店員服務態度極度差!西口西面都算,因為天生既,無得怪人!叫左勁耐都無人落單,明明個舖頭就好細,當時得兩枱客,叫店員介紹下有咩好推介,塊面立即黑左,嫌你好麻煩咁!服務態度都唔重要,因為佢有咁多好評,以為d野好好食啦,點知……快餐店都好食過佢!叫左個classic beef burger另加20蚊,有薯條同野飲。牛肉漢堡係幾足料既,但牛肉無牛肉香味,有雪味,仲不停出血水。薯條炸得唔夠時間,薯條入面唔熟,食到有粉。點左杯mocha,淡而無咖啡香味,係一杯奶加咖啡水既野飲黎,麥當勞好味過佢好多。無論服務態度,食物品質,店舖環境,大型連鎖快餐店都好過佢多多聲。
2020-01-09
2020-01-06 141 浏览
今晚過黎大埔探朋友👯‍♀️因為我地兩個都好鍾意食Burger🍔所以我地約左係八號花園食呢間🍔冇諗過都好有驚喜重點係價錢都好親民!幾鐘意佢門口個霓虹燈招牌,好美式既感覺🇺🇸睇得出店主都好用心連D凳仔都印左佢地店名,幾得意😊位置唔多,的的式式既一間burger🍔🍔龍蝦芝士白汁意粉$1️⃣4️⃣8️⃣真係成隻龍蝦開邊🦞兩個人一齊SHARE一人半邊龍蝦幾開心呢個意粉有淡淡芝士香味🧀好CREAMY❤️菠蘿煙肉牛肉漢堡$6️⃣8️⃣鍾意食有菠蘿🍍既Burger既你真係唔好錯過有煙肉又有菠蘿,呢個組合冇得輸啦好多料呀,一啖咬唔曬,煙肉🥓煎到脆卜卜個麵包又軟熟,加埋好多重口感🍔❤️大啡菇牛肉漢堡$6️⃣8️⃣朋友嘗試一啖咬,咬唔到喇😂🍔大啡菇配牛肉呢個組合係很不錯大啡菇如果可以再大舊啲仲正個麵包都非常軟熟🍔👍🏻❤️香辣脆雞翼$2️⃣8️⃣脆卜卜,不過有少少辣🌶🌶❤️水牛城雞翼$2️⃣3️⃣呢個唔係另外比汁點既係成舊雞翼已經包住左汁少少辣🌶🌶❤️ICED MOCHA(左)$1️⃣9️⃣ ❤️凍烏龍茶$1️⃣0️⃣P.s. 呢間服務好,性價比高,重點又真係好味🍔😋
今晚過黎大埔探朋友👯‍♀️
因為我地兩個都好鍾意食Burger🍔
所以我地約左係八號花園食呢間🍔
冇諗過都好有驚喜重點係價錢都好親民!
幾鐘意佢門口個霓虹燈招牌,好美式既感覺🇺🇸
睇得出店主都好用心
連D凳仔都印左佢地店名,幾得意😊

位置唔多,的的式式既一間burger🍔🍔
龍蝦芝士白汁意粉$1️⃣4️⃣8️⃣
真係成隻龍蝦開邊🦞
兩個人一齊SHARE一人半邊龍蝦幾開心
呢個意粉有淡淡芝士香味🧀好CREAMY
❤️菠蘿煙肉牛肉漢堡$6️⃣8️⃣
鍾意食有菠蘿🍍既Burger既你真係唔好錯過
有煙肉又有菠蘿,呢個組合冇得輸啦
好多料呀,一啖咬唔曬,煙肉🥓煎到脆卜卜
個麵包又軟熟,加埋好多重口感🍔
❤️大啡菇牛肉漢堡$6️⃣8️⃣

朋友嘗試一啖咬,咬唔到喇😂🍔
大啡菇配牛肉呢個組合係很不錯
大啡菇如果可以再大舊啲仲正
個麵包都非常軟熟🍔👍🏻
❤️香辣脆雞翼$2️⃣8️⃣
脆卜卜,不過有少少辣🌶🌶

❤️水牛城雞翼$2️⃣3️⃣
呢個唔係另外比汁點既
係成舊雞翼已經包住左汁
少少辣🌶🌶

❤️ICED MOCHA(左)$1️⃣9️⃣
❤️凍烏龍茶$1️⃣0️⃣

P.s. 呢間服務好,性價比高,重點又真係好味🍔😋
2020-01-04
  • 龍蝦芝士白汁意粉
  • 菠蘿煙肉牛肉漢堡
  • 大啡菇牛肉漢堡
2019-12-28 131 浏览
又到係大埔覓食的時間🤗大埔d餐廳,唔黎一陣又轉哂樣!今次黎依間係漢堡飽主題! Burger Kitchen! 門口的燈牌相當吸睛👀望下餐牌,有超多不同種類的漢堡包!!不吃牛的朋友也沒有所謂因為有海鮮,雞,甚至乎素都有!!叫套餐的話,飲品方面有好多已經包左,也可以加錢叫梳打果d😯原來依度連早餐都有,有興趣可以黎試吓。我哋叫咗兩個漢堡包餐,一個跟薯條,一個跟雞翼!其中一個係午餐肉漢堡!有厚厚的午餐肉加牛肉漢堡仲有芝士菜洋蔥😍超級豐富,我喜歡佢的包,好軟🙂雞翼方面,有甜酸汁!!好濃味🤭另一個大隻佬漢堡,裏面有蛋,煙肉,漢堡。勁大個😂個口都唔夠大咬落去🤭薯條方面是粗薯條,剛剛炸出來好脆!推薦喜歡吃漢堡包的朋友來試吓😃
又到係大埔覓食的時間🤗大埔d餐廳,唔黎一陣又轉哂樣!

叫套餐的話,飲品方面有好多已經包左,也可以加錢叫梳打果d😯

原來依度連早餐都有,有興趣可以黎試吓。

我哋叫咗兩個漢堡包餐,一個跟薯條,一個跟雞翼!

雞翼方面,有甜酸汁!!好濃味🤭

推薦喜歡吃漢堡包的朋友來試吓😃
2019-12-20
  • 大隻佬漢堡
2019-12-27 115 浏览
我男朋友係一個大埔友 今日走去搵佢食飯 突然間心血來潮想試下漢堡包 咁當然唔係去金拱門啦 咁我哋就去咗八號花園一間叫做Burger Kitchen嘅地方 啲嘢食幾大眾化 叫咗一個 德州煙燻雞漢堡 雞肉經過煙燻之後油份亦都好突出 鮮嫩無比 雞肉相對牛肉嚟講比較淡肉味 但係都係好好食之後就叫咗一個 巴馬火腿煙三文魚白汁意粉 巴馬火腿算幾咸 要嚟送意粉就一流 意粉被重重嘅白汁包圍 口感軟滑 三文魚亦都因為煙燻過 所以比較偏鹹總而言之呢一餐都幾好食 唔錯唔錯

總而言之呢一餐都幾好食 唔錯唔錯