2024-09-01 29 浏览
今日途經太子,想買滷水返屋企食,經過呢間滷水店,買左$60拼盤(半斤,可選四款。揀左紅腸、豬肚、鵝腎) 一隻豬耳$20, 一隻細鵝翼$18,四兩墨魚$50 個師傅切拼盤時,已經覺得奇怪好似冇秤過,每樣拎一舊即刻切。返到屋企用電子磅發現嚴重呃秤,半斤應該係302.4g 但實際只有241g。如果以$60半斤作計算,足足呃咗客人$12。同埋紅腸係大陸防腐劑味紅腸,好難食!其他滷水不過不失,豬耳、豬肚、鵝翼都夠味,鵝腎唔入味。就算你幾好食都好,咁唔老實永遠唔會再幫襯!

如果以$60半斤作計算,足足呃咗客人$12。
就算你幾好食都好,咁唔老實永遠唔會再幫襯!
外卖自取
2023-03-19 333 浏览
以前喺界限街舊舖做燒味同滷水時都有幫襯開,現在轉左去新鋪雖然只做滷味,但師傅👨🏻‍🍳冇轉,一樣咁好味扺食。見佢只得一個食評,實在忍唔住手要寫吓📝。上次二佰三十蚊一大盒滷水鵝,再加一盒鵝肝、豆腐、豬耳、雞腎,但忘記了影相。滷水鵝🦢味道啱啱好唔會太鹹,啲鵝肉好淋,皮唔韌亦不會太肥,雞腎豬耳都好味,尤其鵝肝亦很滑。今次食滷水鴨🦆下庄只是三十五蚊,但食咗幾件之後才記得影相。今次雖然係鴨,但質素並沒有下降,當然肉身冇鵝咁厚喇。
滷水鴨
2023-03-19
外卖自取
滷水鴨
2023-02-08 198 浏览
今日剪完頭髮經過,見老細間鋪執得好企理,佢仲好細心咁遂件遂件放好d鵝翼呀頸呀、腳呀咁,睇得出佢好俾心機去打理個鋪頭。買左一盒佢執定嘅鵝翼連腳,盛惠$30。一拎到番屋企就食,仲有d暖暖地,係新鮮整嘅nice!老細仲俾左少少滷水汁我地,鵝翼雖然細細地,但佢隻滷水汁勁好食喎~ 好香!有少少藥材味但唔重,唔咸!食晒都唔會頸渴食到我同屋企人停唔到口,食晒先醒起唔記得影相 淨係影到個外賣袋咋 亞媽仲話下次要買多d,仲有佢d滷水豆腐睇落大舊又入味,下次一定買黎試下

nice!

!有少少藥材味但唔重,唔咸!食晒都唔會頸渴

食到我同屋企人停唔到口,食晒先醒起唔記得影相
淨係影到個外賣袋咋

• 滷水鵝腳