2023-01-24
1943 浏览
🌃 餐廳為日式燒肉店,餐廳位於筲箕灣, 鄰近於筲箕灣港鐵站B3出口, 亦可選擇於西灣河港鐵站進出,餐廳以傳統日式和風設計, 以木質為主調 , 座位寬敞, 讓人有一個舒適嘅感覺, 所有食物都以單點嘅形式,掃QR code 落單,餐廳主打不同既和牛部位, 十分適合對牛肉有要求嘅顧客,每張枱都有獨立嘅抽風系統, 食完燒肉身上都不會有很大浸嘅油煙味,十分貼心。.🐄 三筋(見島和牛)💲 108👉 係牛肩肉內後嘅肌肉部位,油花位分佈豐富,由於運動量相對地多, 所以油脂感較少, 食落幾嫩滑,十分juicy, 牛肉味好突出。🐄 手切和牛五花 (鹿兒島)💲 148👉 小編最鍾意食牛五花嘅部位, 因為油脂感特別豐富,油花十分細膩, 好適合牛肉薄燒, 放落去燒即刻滋滋聲,燒幾燒好快就食得,未食已經聞到牛肉嘅香氣,食落好有入口即化嘅口感, 食完仲想叫多一份添😍.🐄 和牛沙巴當 (鹿兒島)💲 148👉 係屬於上肩嘅里脊肉部分, 只佔了牛隻嘅很少部份, 係一個幾稀有嘅部位, 餐廳採用厚切方式呈上,食落油脂感十分豐富, 牛肉味好濃。.🍙 紫菜月見飯💲 28*2👉 小編覺得呢一個飯比其他連鎖燒肉店更加吸引, 鋪
🐄 三筋(見島和牛)
💲 108
🐄 手切和牛五花 (鹿兒島)
💲 148
🐄 和牛沙巴當 (鹿兒島)
💲 148
🍙 紫菜月見飯
💲 28*2
👉 小編覺得呢一個飯比其他連鎖燒肉店更加吸引, 鋪滿咗好香脆嘅紫菜碎, 再加上日本嘅蛋黃, 食完十分滿足😋
🍸 冰冷泡荔枝烏龍茶
💲 18*2
👉 食燒肉叫了呢一杯飲品就最適合不過, size都幾大杯 ,淡淡清新嘅荔枝味烏龍茶, 可以消除一下油膩感, 有助消滯。
📍 激安燒肉工房
筲箕灣新成街8號新成中心地下F號舖
此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。