涼涼地又係邊爐控出動嘅時候啦😬今次我哋就去到九龍城嘅「瀛鍋」度打邊爐😊唔講唔知原來餐廳今年係開業14週年👍鮮味卜卜蜆鍋 $288鮮味十足嘅卜卜蜆鍋😋而且卜卜蜆份量非常之多!配料亦十分豐富,有蘿蔔、粟米等等……湯底相當清甜👍手切鴛鴦牛肉 (細) $368有手切牛肉 + 安格斯牛肉嘅呢個拼盤,牛肉夠哂鮮味!亦好有牛味,安格斯牛肉入口即溶,認真不得了👍鮮蝦魚皮角 $58皮薄餡靚嘅鮮蝦魚皮角,鮮蝦亦都算大隻😊餃子拼盤呢個餃子拼盤有4款包括:水餃王、雲吞、水餃、魚皮餃,款款都皮薄餡靚!而水餃王餡料豐富,大大粒!認真抵食😋酥炸蝦餅 $78即炸嘅蝦餅,炸得脆卜卜,熱辣辣香噴噴,真係食唔停口😝P.S 店內有兒童小型玩樂區!可以比小朋友放下電😝而且店內有多間廂房,私隱度高,最適合同朋友開party,只需人均消費$500,就可以包廂房,兩位或以上就可以啦😬

鮮味卜卜蜆鍋 $288

手切鴛鴦牛肉 (細) $368

鮮蝦魚皮角 $58

皮薄餡靚嘅鮮蝦魚皮角,鮮蝦亦都算大隻😊

餃子拼盤

酥炸蝦餅 $78

即炸嘅蝦餅,炸得脆卜卜,熱辣辣香噴噴,真係食唔停口😝

2024-10-05 175 浏览
天氣涼返啲就好想打邊爐😁今年第一次打邊爐,這間食材比預期中高質,樣樣都好食,仲有多款套餐,人多食仲化算!餐廳有兩層,樓上有多間廂房,私隱度高,適合生日party、聚餐、宴客。地下嗰層有個親子樂園、兒童玩樂區。小朋友坐唔定,有呢個玩樂區帶小朋友出街食飯都會輕鬆咗🤭😆椒鹽三文魚骨腩 $78非常惹味嘅小食,三文魚炸得酥脆香口,估唔到都幾多肉喎!鮮味卜卜蜆鍋 $288海量嘅卜卜蜆 食極都仲有,大隻又鮮甜,仲有粟米、蘿蔔、粉絲⋯鮮蝦魚皮角 $58口感味道都好🫶🏻手切鴛鴦牛(小) $368兩款牛肉都好味,一款又淋又滑入口即溶,另一款肉味超濃。什丸 香芋貢丸、金沙…$98有四款丸~潮州白魚蛋、手打鮮牛肉丸、金沙流心魚蛋、香芋包心貢丸,啲丸好正尤其是金沙流心魚蛋👍🏻鹹蛋黃味超香!有機洛神花大大杯 $38甜酸開胃、清熱解脂,打邊爐飲最適合不過

椒鹽三文魚骨腩 $78
非常惹味嘅小食,三文魚炸得酥脆香口,估唔到都幾多肉喎!

鮮味卜卜蜆鍋 $288

鮮蝦魚皮角 $58
口感味道都好🫶🏻

手切鴛鴦牛(小) $368
兩款牛肉都好味,一款又淋又滑入口即溶,另一款肉味超濃。

什丸 香芋貢丸、金沙…

有機洛神花大大杯 $38
甜酸開胃、清熱解脂,打邊爐飲最適合不過

2024-10-04 177 浏览
今晚嚟咗呢邊打邊爐,呢度環境真係好大,有兩層,上層有好幾間獨立房,想包場打邊爐嘅朋友可以考慮吓。佢哋啲房裝修幾精緻,座位好闊落。今日同朋友食咗椰子雞鍋。椰子雞鍋湯底有一個椰皇同埋一個椰青水,侍應連椰皇同埋椰青裏面的椰肉都刮埋落個湯底。湯底好足料,有紅棗,海底椰、紅蘿蔔,十分清甜。配上嘅雞質素還可以的,雞肉結實,唔會好削。另外我哋仲試咗佢一款椒鹽三文魚,整得好香口,有一種獨特嘅香味。餃子都可以一試,餡料好豐富,令到口感非常好,仲唔係好覺未有味精!
2024-10-02 216 浏览
#九龍城美食 #小蓮星呑食九龍城🔻 瀛鍋 九龍城福佬村道82-84號福成閣地下A-B號舖/好耐之前食過一次,估唔到而家下層竟然有個超大兒童樂園,勁啱比小朋友放電,大人就可以慢慢打邊爐同吹水,完全係親子樂園,上面仲有另一層,全部都係獨立包廂,某啲仲可以打通,想高啲privacy, 搞吓生日聚會,呢度都係一個好選擇. /🧃瀛鍋牛王拼盆 $568打邊爐點可以唔叫牛,叫個拼盤就一勞永逸!一盤有晒手切鲜肥牛,特級金錢展等,可以食到唔同口感同埋味道層次嘅靚牛,啲牛全部好高質,牛香同埋油脂香並重/🧃椒鹽三文魚骨腩 $88鍾意食香口嘢嘅必點,炸到好脆,但係三文魚肉就好嫩滑,再加埋超惹味嘅椒鹽,食唔停口/🧃鮮味卜卜蜆鍋 $298想食清啲,所以揀咗卜卜蜆鍋,勁多蜆,仲幾大隻下,好鮮甜,入面仲有芫荽同埋蘿蔔,忍唔住飲咗兩碗湯!/🧃餃子拼盤共有四款水餃,包括鮮蝦水餃皇,韮菜肉碎餃,鮮蝦雲吞同魚皮餃。最impressive 係鮮蝦水餃皇,皮薄餡靚,好大隻蝦,啖啖肉,仲好甜!另外魚皮餃都好正,好滑好香!/#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram
#九龍城美食 #小蓮星呑食九龍城
🔻 瀛鍋

🧃瀛鍋牛王拼盆 $568

🧃椒鹽三文魚骨腩 $88

🧃鮮味卜卜蜆鍋 $298

🧃餃子拼盤

#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography
2024-10-01 209 浏览
「九龍城 瀛鍋🍲」比較小見打邊爐有小朋友既playgroup位置如果想帶毛孩 🐶可查詢一下book獨立房間🤩 空間好大⭕️🍲 椰子孖寶雞鍋係用新鮮椰皇同椰青 入面既椰子水工作人員會幫手刮晒d包括椰肉入去再落雞肉 食之前可以飲 飲落非常清甜係打邊爐食牛肉/其他野之前襯D雞落左一陣 食左先 因為佢肉質好鮮嫩 唔好由佢煲老晒 浪費左👅😆🥩🥓牛豬羊拼盤全部手切🥩 牛肉雪花靚 肥廋平均有冰底唔怕慢慢食🍢雜丸估唔到個香芋丸幾有驚喜d餡好濃郁 同D香芋蓉好鮮甜👅📍瀛鍋 (九龍城)九龍城福佬村道82-84號福成閣地下A-B號舖
「九龍城 瀛鍋🍲」
比較小見打邊爐有小朋友既playgroup位置

有冰底唔怕慢慢食

🍢雜丸
估唔到個香芋丸幾有驚喜
d餡好濃郁 同D香芋蓉好鮮甜👅

📍瀛鍋 (九龍城)
九龍城福佬村道82-84號福成閣地下A-B號舖
黎九龍城打邊爐好多選擇,今次揀瀛鍋,地方又新又靚又有房又有小朋友玩既裝置😆任何組合既聚會都得,專做手工食材,手打丸、手切牛、特色餃仲有海鮮等😻叫野食時見到居然有原漿啤酒🍻啲麥香正到⼀個點,勁濃必飲🌟瑤柱滋潤白肺鍋,好大鍋超足料,⼀滾就飲得,奶白色😳少少胡椒拼大量豬骨腩既豬肺湯,好好味🤯我飲左5碗🤣又濃又香,配個酥炸蝦丸,好彈牙,鮮蝦味,送啤酒啱晒🍺手打黑白墨魚丸,明顯係真手打,黑墨丸非常彈牙,爽到爆🏓白色墨魚丸就比較濃墨魚味,好食👍🏻霜降肥牛到!🥩 澳洲既牛,油花靚到⼀個點,厚薄適中,食落口感好滿足,牛味牛脂味爆🤤鮮蝦魚皮角,鮮包既,個皮同個湯都幾夾,入面隻蝦好鮮,好味👍🏻鬆脆響鈴,鮮炸既可以即食,超脆,配湯都好正🥰西洋菜加濃湯都唔錯🍲食材非常高質既火鍋店🔥唔怪得之咁多熟客,個湯底完全俘虜左我既🩵⼀定要再試飲另一個湯!🤞🏻九龍城又⼀邊爐控熱點📍

原漿啤酒

即炸響鈴
鮮蝦魚皮角
西洋菜
2024-09-27 144 浏览
呢間舖頭位於九龍城,人人都知九龍城好出名泰國菜,其實呢度都好多火鍋店,大家都不妨嚟試吓呢間瀛鍋。瀛鍋呢間火鍋店原來已經開咗14年,最近仲做緊刺身大優惠,刺身全部都好鮮甜美味。場內非常之大,有供小朋友玩樂嘅地方,而閣樓都設有八間房間,非常之適合各位喺度進行任何聚會。你以為房間要好多人先可以book,其實完全唔係,就算兩個人起都可以book房間適用,每間房設有最低消費$500。場內衛生都好整潔,一啲都唔似已經經營咗14年。試咗椰子雞煲湯底,用咗新鮮不同嘅椰子即場調製湯底,非常鮮甜美味,個煲底仲會越食越鮮甜。牛肉豬肉羊肉拼盤,肉質多非常之唔錯,擺盤都好吸引,鍾意食火鍋嘅朋友可以嚟試吓。
場內衛生都好整潔,一啲都唔似已經經營咗14年。
2024-09-22 216 浏览
想減肥的時候朋友約吃火鍋怎麼辦🫣就是引導他吃卜卜蜆😂😂吃完一大鍋蜆後基本上也吃不了多少其他的了🤭這間火鍋店還有一個很大的兒童區,放了很多玩具可以給小朋友盡情玩樂😯確實是不多見🤣卜卜蜆鍋用清湯底慢慢把蜆煮開,等湯底沸騰後基本上就可以吃了🌟整鍋蜆的狀態都是新鮮飽滿,沒有一隻死蜆👍🏻湯底愈煮愈鮮甜,結尾來一個烏冬吸飽湯汁真的是神來之筆🌟等吃蜆的同時也點了一份小吃椒鹽三文魚骨腩🌟這小吃十分香口惹味,外脆裡嫩♥️我們沒點啤酒配它有點可惜了🙈雜丸中的香芋包心貢丸有驚喜🌟外層的貢丸爽彈有肉香,裡面香芋餡軟糯香甜👍🏻一向不愛吃包心丸的我表示這個可以🤣手切牛肉色澤不錯夠新鮮👍🏻
鮮味卜卜蜆鍋
稻庭烏冬
湯底愈煮愈鮮甜,結尾來一個烏冬吸飽湯汁真的是神來之筆🌟
椒鹽三文魚骨腩
雜丸
一向不愛吃包心丸的我表示這個可以🤣
手切鮮肥牛(小)

手切牛肉色澤不錯夠新鮮👍🏻
2024-09-19
鮮味卜卜蜆鍋
稻庭烏冬
椒鹽三文魚骨腩
雜丸
手切鮮肥牛(小)
  • 香芋包心貢丸
2024-09-22 251 浏览
#瀛鍋地址: 九龍城福佬村道82-84號福成閣地下A-B號舖電話: =====================九龍城去玩,呢間打邊爐真是一家大細天堂,大人打邊爐,另設小朋友架室內遊樂場,小朋友唔怕悶可以比佢地放電!椰子雞,現場倒入椰子水做湯底,再落鮮雞件滾,連中間椰子肉都會刮出來滾湯,一點都不浪費,煮起即刻飲湯潤一下。牛豬拼盤,在清甜的湯中更能突顯牛肉自身味道,蘸點小小細油提味手打丸有牛豬蝦及墨魚丸,沒加粉真材實料手工魚皮餃同菜,皮qq 彈彈,食飽飽響聆用來吸湯,識食一定要點
#瀛鍋

地址: 九龍城福佬村道82-84號福成閣地下A-B號舖
電話:
=====================

手打丸有牛豬蝦及墨魚丸,沒加粉真材實料

手工魚皮餃同菜,皮qq 彈彈,食飽飽

響聆用來吸湯,識食一定要點
2024-09-19 144 浏览
🚇九龍城🥘打邊爐💚獨立房🐶可帶狗去邊度揾先?就係呢間🌿瀛鍋🌿啦,佢有兩層高,地下嘅就係一張張邊爐枱,而樓上就係獨立房,細房嘅2人去到大房嘅10人以上都有,設有低消,佢哋打邊爐嘅形式係散叫,款式都幾多,由刺身去到熟食都有,每一間房都有獨立電視,非常適合一班朋友或者家庭聚餐😆,地下仲有兒童區,方便小朋友坐得耐可以過去玩吓,咁就唔驚佢哋悶親自己又可以烚吓烚吓啦,今日就帶咗🐶細佬嚟,訂咗細房🥘椰子孖寶雞鍋 $298 :我哋就叫咗個椰子鍋底,佢哋嘅孖寶就係椰皇同椰青,將所有新鮮嘅材料落晒去,包括椰肉🥥,再加入雞肉同其他蔬菜配料,可以先食雞飲吓個湯底先,真係超濃郁清香😍,所有椰子嘅精華喺晒裏面,絕對冇偷工減料,飲落椰青水微甜,超開胃,雞肉份量都唔少,食落肉質鮮嫩,一啲都唔靭😋,呢個湯底值得推介🙌🏻🙌🏻🍣特瀛刺身 $198 :呢份刺身拼盤有三文魚,希靈魚,北寄貝同紋甲魷魚等,所有嘅刺身都非常新鮮🤤,三文魚夠晒厚肉,油脂分布均勻,另外值得一讚嘅係佢既魷魚,佢裏面包住蟹籽,魷魚夠爽口,食落去帶有煙靭嘅感覺,連埋蟹籽一齊食口感更加豐富👏🏻👏🏻💚紫菜響鈴 $78 :唔好睇小佢呢款響鈴,佢比一般出邊嘅大一倍,
🚇九龍城
🥘打邊爐
💚獨立房
🐶可帶狗
去邊度揾先?

💚紫菜響鈴 $78 :唔好睇小佢呢款響鈴,佢比一般出邊嘅大一倍,灼幾秒就可以食得,超鬆脆,因為包有紫菜嘅關係就會更加香👍🏻

💚雜錦丸 $98 :呢款雜錦丸最特別嘅係手打鮮牛肉丸,佢係超彈超重牛肉味,睇得出係手打出嚟,咬落超彈牙又夠大粒🤤,其次就係佢哋推介嘅台灣貢丸,足料之餘都係彈牙,食落超香冬菇味👍🏻👍🏻

🥩雜錦啖啖肉 $368 :呢個拼盤有手切牛肉同黑毛豬肉片,牛肉雪花均勻,落鍋灼一陣已經食得,鮮牛肉肉質爽嫩,牛味又重,值得推介😉,另外一款豬肉片都唔錯喎,冇雪藏味,亦都唔蘇,佢哋切成薄片,所以都係比牛肉灼耐少少就可以食得,脂肪比例唔算多,但食落又唔覺靭,反而口感都唔錯👍🏻

🍹洛神花大大杯 $38 :嘢飲方面就叫咗呢杯自家製嘅洛神花茶,幾抵飲,又唔會好甜,最緊要係可以解渴消膩😆
2024-09-16 145 浏览
.#哈比四圍食 #九龍城 #九龍城美食 #火鍋 #🍲九龍城除咗泰國菜多之外,高質嘅 #打邊爐 都有好多今次呢間幾個月前已同朋友嚟過一次餐廳地方十分闊落,仲設有小朋友玩樂地方一層就設有唔同大細嘅VIP房 四至五人又或是十幾人都有每間房均設有冷氣同電視,私人度十分高因為今次得兩個人關係 所以都唔係叫咗好多款想重點分享個湯底🍲椰子孖寶雞鍋真係一個不得了嘅湯底,用齊椰子🥥、椰皇、椰青職員會幫你倒哂啲汁入鍋,然後拆埋啲椰肉入鍋你絕對係想像到個湯底係會有幾香 幾鮮甜用嚟淥海鮮、蔬菜,真係好正 好鮮味等緊個湯底液起時,我哋就叫咗個特瀛刺身🍣有超厚切三文魚、北寄貝、希靈魚、魷魚每款刺身都各有四塊其他都係叫咗一份手切霜降肥牛🐮你望落去每塊牛牛都係好厚身擔心會唔會好un嗰種但入口係好嫩嗰種整體感覺都十分良好,啲職員又好禮貌準備call齊人馬再嚟包房食好嘢😋
#哈比四圍食 #九龍城 #九龍城美食 #火鍋 #🍲
九龍城除咗泰國菜多之外,高質嘅 #打邊爐 都有好多
今次呢間幾個月前已同朋友嚟過一次
餐廳地方十分闊落,仲設有小朋友玩樂地方
一層就設有唔同大細嘅VIP房 四至五人又或是十幾人都有
每間房均設有冷氣同電視,私人度十分高

因為今次得兩個人關係 所以都唔係叫咗好多款
想重點分享個湯底🍲椰子孖寶雞鍋
真係一個不得了嘅湯底,用齊椰子🥥、椰皇、椰青
職員會幫你倒哂啲汁入鍋,然後拆埋啲椰肉入鍋
你絕對係想像到個湯底係會有幾香 幾鮮甜
用嚟淥海鮮、蔬菜,真係好正 好鮮味
等緊個湯底液起時,我哋就叫咗個特瀛刺身🍣
有超厚切三文魚、北寄貝、希靈魚、魷魚
每款刺身都各有四塊
其他都係叫咗一份手切霜降肥牛🐮
你望落去每塊牛牛都係好厚身
擔心會唔會好un嗰種但入口係好嫩嗰種

整體感覺都十分良好,啲職員又好禮貌
準備call齊人馬再嚟包房食好嘢😋
  • 霜降肥牛肉
一家大細朋友打邊爐好去處🤙🏻瀛鍋地址:九龍城福佬村道82-84號福成閣地下A-B號舖呢間餐廳有2層,地下有個空間佈置成兒童玩樂區咁,家長可以放心俾小朋友喺度放電,有小朋友玩樂區嘅火鍋店真係第一次見。另外樓上有幾款獨立房間,四人至20人房間都有,地方更加闊落,一大班朋友或者家庭聚會真係好適合。😆食物方面▫️椰子孖寶雞鍋 呢個真係要大大力推薦!!🤌🏻本身個首先店員會在大家面前把新鮮椰青、椰皇的汁和肉都加到湯底中,然後再將半隻雞新鮮倒入。整個湯非常鮮甜! 湯底內還有海底椰、蘿蔔、紅棗、馬蹄,很滋潤!😝▫️椒鹽三文魚骨腩椒鹽味道非常香口,三文魚骨的肉質幾好,魚油香十足。🤩▫️餃子拼盤叫左幾款吾同既餃子,分別有鮮蝦水餃皇、韮菜肉碎餃、鮮蝦雲吞、魚皮餃。水餃皇啖分量十足,新鮮多餡料。😋▫️牛&豬肉拼盤肉質新鮮,牛味突出• 整體•食物: 𝟺.𝟻/𝟻環境: 𝟺.𝟸/𝟻
一家大細朋友打邊爐好去處🤙🏻

瀛鍋
地址:九龍城福佬村道82-84號福成閣地下A-B號舖

食物方面
▫️椰子孖寶雞鍋

▫️椒鹽三文魚骨腩
椒鹽味道非常香口,三文魚骨的肉質幾好,魚油香十足。🤩

▫️餃子拼盤

▫️牛&豬肉拼盤
肉質新鮮,牛味突出

• 整體•
食物: 𝟺.𝟻/𝟻
環境: 𝟺.𝟸/𝟻
2024-09-13 113 浏览
好耐冇打邊爐啦,想起以前九龍城最出名就係火鍋同泰國野。酥炸蝦餅,外皮金黃酥脆,蝦肉新鮮彈牙,搭配酸甜醬,作為前菜真係不錯的選擇。椰子孖寶雞鍋,以椰皇和椰青為湯底,湯底清新甜香,加上淡淡既椰香,幾有特色。四拼餃叫左魚皮餃、雲吞、韮菜肉碎餃同水餃,魚皮餃Q彈口感,雲吞同水餃皮薄餡多,韮菜肉碎餃食落鮮香。手切鴛鴦肥牛同頂級黑豚肉片,肥牛油花不會太多,黑豚肉片就差左少少,有啲太薄既感覺。見佢呢到仲有兒童playground,仲有唔少廳房,朋友/家庭聚餐都適合。
好耐冇打邊爐啦,想起以前九龍城最出名就係火鍋同泰國野。

椰子孖寶雞鍋(椰皇 椰青)

椰子孖寶雞鍋(椰皇 椰青)
  • 椰子孖寶雞鍋(椰皇椰青)
2024-09-13 113 浏览
九龍城隱世高質火鍋 餐廳裝修好靚 地方寬敞 有好多卡位同圓枱 2樓仲有好多房間 每間房裝修成唔同嘅主題👍 2至10幾人都可以訂房 好聚會開party 私隱度極好🥰 ✨椰子孖寶雞鍋呢個湯衣真係不得了 有齊椰皇 椰子 椰青 雞都好大份 新鮮度及份量都十足 🥰職員喺我哋面前將啲椰子 椰皇椰青肉及汁放落個湯度 本身個湯已經有海底椰 紅蘿蔔 馬蹄 紅棗 再加少少鹽 落埋啲雞 7分鐘就可以食加飲湯啦 湯底非常清甜滋潤 雞肉香滑 依家仲回味緊 真係大力推介😋😋 ✨海鮮盛盒有蟶子皇 鮑魚 海蝦 廣島蠔 魚唇 刀貝 海鮮新鮮大隻 處理得好乾淨 落啲椰子湯 更加提升鮮味 鮑魚好彈牙 蠔嫩滑飽滿😋 ✨鮮肥牛 頂級豚肉片 草飼蒙古羊肉卷三款肉都好高質 雪花分布均勻 係好靚嘅部位 豚肉更加鮮美🥰👍 ✨田園菜籃粟米 蕃茄 冬菇 秀珍菇 油麥菜 生菜🥬 呢度係用機菜 真係非常新鮮 😉 整體嚟講 食材高質 坐得舒服 服務到位 🥰 🎈瀛鍋 (九龍城)九龍城福佬村道82-84號福成閣地下A-B號舖

九龍城隱世高質火鍋

✨椰子孖寶雞鍋

✨海鮮盛盒
有蟶子皇 鮑魚 海蝦 廣島蠔 魚唇 刀貝

✨鮮肥牛 頂級豚肉片 草飼蒙古羊肉卷

✨田園菜籃

整體嚟講 食材高質 坐得舒服 服務到位 🥰

🎈瀛鍋 (九龍城)
  • 海鮮盛盒
2024-09-11 196 浏览
今天在九龍城,經過一家火鍋店,門面和內部環境都充滿了日式風情,走進去更是有驚喜:專門設置了兒童玩樂區,讓小朋友們在享受美食的同時也能找到樂趣;還能帶寵物;二樓有私隱度極高的VIP貴賓房,裝潢得奢華寬敞,很有品味,適合親朋好友或者商務聚餐!火鍋中原本已經有海底椰、蘿蔔、紅棗和馬蹄,之後店員親自在面前將新鮮的椰青和椰皇的汁液與椰肉倒入湯鍋,湯底更加清甜香氣撲鼻。半份雞肉吸收了湯底,非常鮮甜的滋味在舌尖綻放!而海鮮盛盒更是賞心悅目,每一種食材都各有特色,放入火鍋後,聖子皇的彈牙、魷魚的滑嫩、花甲的鮮甜,魚唇的柔軟,湯底的清甜與海鮮的鮮美相得益彰,是視覺與味覺的雙重享受!紋理好靚的霜降肥牛肉入鍋後,油脂與湯底融合,咬下去滑嫩的口感,肉質鮮甜誘人!鮮蝦水餃皇是平常餃子兩倍大,皮薄餡大,裡面有一整個大蝦,鮮嫩彈牙!鬆脆響鈴輕輕一燙,硬脆的腐皮瞬間變得柔軟,入口滑順香醇!

鬆脆響鈴輕輕一燙,硬脆的腐皮瞬間變得柔軟,入口滑順香醇!