2006-05-12
六點半鐘... 定左七點兩位, 間舖都無人, 點解要比兩個最尾仲係出菜窗前的位我地呢? 要求換位時個侍應比面口我睇喎! 都未坐隱就問飲嘜, 點解你唔可以等我坐低, 睇下個drink list 呢? 又係個句: 間舖都無人。跟住坐係counter 前面, 個侍應棟響到又無話介紹, 都唔知佢想點, 我同佢講咁早, 師傅仲準備緊不如等陣先啦, 佢話: 哦。跟住問佢有冇香魚, 佢話: 香魚... 咩香魚, 點架? 咁無就算啦。佢話我地有冧蚌, 細鱗, 大眼雞... 我忍唔住笑... 咁似海鮮酒家既。眼前的材料唔係太多款式, counter仲有烏蠅飛來飛去, 不時停留在各種材料之上。我們兩個人本來想幾樣幾樣咁叫, 慢慢食, 不過第二輪6款之後侍應以經開始問幾次加唔加野, 間舖又唔係坐滿!我地都係食左個零鐘唧。總共叫左金目綢, 明太子雞翼, 鮭魚腩, 牛脷, 紫蕃薯, 魚翅, 燒明太子飯團和house sake。我覺得食物OK, 不過其他就真係麻麻地啦, 一般的串燒店都比它精彩。侍應大大聲傾閒計, 傾下尋日返大陸就開心啦! 又撩下人客個BB玩。客人的手提電話聲大大聲, 呢個響完又到第二個, 大大聲
我們兩個人本來想幾樣幾樣咁叫, 慢慢食, 不過第二輪6款之後侍應以經開始問幾次加唔加野, 間舖又唔係坐滿!我地都係食左個零鐘唧。總共叫左金目綢, 明太子雞翼, 鮭魚腩, 牛脷, 紫蕃薯, 魚翅, 燒明太子飯團和house sake。我覺得食物OK, 不過其他就真係麻麻地啦, 一般的串燒店都比它精彩。侍應大大聲傾閒計, 傾下尋日返大陸就開心啦! 又撩下人客個BB玩。客人的手提電話聲大大聲, 呢個響完又到第二個, 大大聲, 好似茶樓咁。
收得咁既價錢, 我真係無expect咁既環境囉!!!