2024-02-06 56 浏览
天氣好凍決定要去食韓燒!我哋就去咗旺角瓊華中心呢度因為呢度可以無限任食泡菜爐邊蛋同埋芝士粟米!!我覺得爐邊蛋簡直係韓燒嘅其中一項主菜另外呢度嘅配菜好多都可以任食而且每次嚟到都有唔同嘅款式佢嘅泡菜都好啱我嘅口味甜甜地又唔會太酸- 特級牛助骨原條有成十吋長視覺十分震撼醃料味道帶甜肉質軟稔- 韓牛貝身肉油脂分佈極佳輕輕燒一陣就將啲油香逼哂出嚟- 炑八厚切五花腩韓燒豬肉一定唔少得!五花腩就係我嘅最愛- 芝士熔岩飯勁多芝士加上炒飯店員會協助攪拌趁熱食仲有芝士拉絲- 夾心棉花糖配朱古力威化餅平時去BBQ 都一定會買棉花糖依家連韓燒都有得食!較細火就唔會燒燶配埋餅乾一齊食又係另一番風味- 馬格利生米酒馬格利酒係類似韓國米酒顏色偏白的飲落甜甜地好順口帶有微微嘅奶味幾啱女仔飲為左爐邊蛋下次一定會再嚟!
天氣好凍
決定要去食韓燒!

我哋就去咗旺角瓊華中心呢度
因為呢度可以無限任食泡菜爐邊蛋同埋芝士粟米!!
我覺得爐邊蛋簡直係韓燒嘅其中一項主菜

- 韓牛貝身肉
油脂分佈極佳
輕輕燒一陣就將啲油香逼哂出嚟

- 炑八厚切五花腩
韓燒豬肉一定唔少得!
五花腩就係我嘅最愛

- 芝士熔岩飯
勁多芝士加上炒飯
店員會協助攪拌
趁熱食仲有芝士拉絲

- 夾心棉花糖配朱古力威化餅
平時去BBQ 都一定會買棉花糖
依家連韓燒都有得食!
較細火就唔會燒燶

飲落甜甜地好順口
帶有微微嘅奶味
幾啱女仔飲

為左爐邊蛋
下次一定會再嚟!
2024-02-05 31 浏览
炑八韓烤(旺角店)📍旺角彌敦道628號瓊華中心5樓這家店位於瓊華中心的五樓,環境舒適,讓人感到放鬆愉快。特級牛肋骨這個菜品絕對是牛肉愛好者的天堂。牛肋骨鮮嫩多汁,肉質鮮美,帶有豐富的牛肉風味。它搭配著店家特調的醬料,口感更加豐富。韓牛貝身肉這款韓牛貝身肉切得薄片均勻質地柔軟,入口即化肉質細嫩,帶有一絲絲的油花炑八厚切五花腩厚切的五花腩肉質鮮嫩多汁每一口都充滿了濃郁的豬肉香味烤至金黃酥脆的外皮更是令人垂涎欲滴。搭配韓國泡菜和生菜增添了一份清爽的口感,平衡了濃郁的肉味。芝士熔岩飯這是一道令人驚艷的主食熱騰騰的白飯上鋪滿了芝士芝士會熔化成濃郁的熔岩狀,混合著飯粒的香氣,口感十分迷人夾心棉花糖配朱古力威化餅酥脆的威化餅配上柔軟的棉花糖做內餡用極度邪惡嘅甜品做結尾馬格利生米酒這款韓國傳統的米酒清爽甘甜,非常開胃。口感柔和,帶有些許的酒精香氣。搭配著韓式烤肉,絕對是一個完美的搭配。
炑八韓烤(旺角店)
📍旺角彌敦道628號瓊華中心5樓

這家店位於瓊華中心的五樓,環境舒適,讓人感到放鬆愉快。

特級牛肋骨

這款韓牛貝身肉切得薄片均勻
質地柔軟,入口即化
肉質細嫩,帶有一絲絲的油花

厚切的五花腩肉質鮮嫩多汁
每一口都充滿了濃郁的豬肉香味
烤至金黃酥脆的外皮更是令人垂涎欲滴。
搭配韓國泡菜和生菜
增添了一份清爽的口感,平衡了濃郁的肉味。

這是一道令人驚艷的主食
熱騰騰的白飯上鋪滿了芝士
芝士會熔化成濃郁的熔岩狀,混合著飯粒的香氣,口感十分迷人

酥脆的威化餅配上柔軟的棉花糖做內餡
用極度邪惡嘅甜品做結尾

馬格利生米酒
搭配著韓式烤肉,絕對是一個完美的搭配。

2024-02-01 47 浏览
炑八韓烤 地址:旺角彌敦道628號瓊華中心5樓又係時間食好野啦😎~特級牛肋骨🥩$288牛肋條肉質鮮嫩,煮得相當軟稔,口感好好🙆🏻‍♀️,好入味,效果一流😎,真係好好食,值得一試!正👍🏻。韓牛員身肉🥩$158韓牛員身肉真係估佢唔到,大大塊好夠滑溜🤩只需燒數秒,咬落肉質感軟腍😚而且牛味濃郁,CP值幾高,正😏。炑八厚切五花腩🐷$138厚切五花腩肉油香感十足但又唔會太油膩🤭,係肉控人士最愛冇得輸,正🤗~芝士溶岩飯🥘$128芝士控嘅我當然唔會錯過澎湃嘅芝士熔岩飯啦,蒜蓉洋蔥base炒飯加上爆多芝士😍,啖啖食起都有拉絲視覺🤣,超級煙韌口感。馬格利生米酒(原味) 🍶$98唔好以為乳白色就無有殺傷力,其實佢都有成6-8%酒精,後坐力都好強㗎😁,米酒甜甜地,啖啖都好濃酒和米香味。夾心棉花糖配朱古力威化餅🍪$68燒棉花糖,好懷念呀。燒過啲棉花糖放係威化餅上面,真是特別甜😍!勁邪惡呀🤣,正。#nicefoodie旺角—--------------------#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblog
炑八韓烤
地址:旺角彌敦道628號瓊華中心5樓
又係時間食好野啦😎~
特級牛肋骨🥩$288
韓牛員身肉🥩$158
炑八厚切五花腩🐷$138
芝士溶岩飯🥘$128
馬格利生米酒(原味) 🍶$98
夾心棉花糖配朱古力威化餅🍪$68
#nicefoodie旺角

—--------------------
#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hk #香港 #香港美食 #美食 #旺角美食 #打卡 #旺角 #香港口味 #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食 #香港好去處 #炑八 #炑八韓烤 #Meokbangbbq #먹방 #韓燒 #燒肉 #韓國菜 #韓國餐廳 #韓國燒烤 #韓國料理 #韓牛 #無限添加爐邊蛋 #韓國直送食材 #koreanfood #韓國美食 #魷魚遊戲 #SquidGame #Netflix

2024-02-01 77 浏览
呢間專食韓燒嘅連鎖店餐廳空間大,坐位舒服,以大眾化價錢提供多款燒肉同韓式熟食料理🇰🇷💗先送多款伴菜,包括辣泡菜、酸漬蘿蔔、涼拌荳芽、涼拌青瓜、醬拌魚糕🥙另外仲有爐邊芝士粟米同泡菜雞蛋,全部可以無限refill🍳💗特級牛助骨 ($288)原條牛肋骨油脂分佈分均,肉質鬆軟有嚼勁,入口充滿肉汁🥩用上蘋果蓉、梨汁、醬油醃製,甜甜嘅醬油香非常惹味🍐💗韓牛貝身肉 ($158)貝刀肉位於牛腹同菲力嘅部位,呈霜降油脂分佈,油脂係口中爆發,入口即化💗炑八厚切五花腩 ($138)厚切五花腩肥瘦相間,肉質爽滑彈牙,脂肪部分燒過後迫出油份變得焦脆🐖包住生菜同豆瓣醬一齊食中和油膩感🥬💗芝士熔岩飯 ($128)鐵板泡菜炒飯加上蛋漿同芝士,熱辣辣又拉絲,芝士味勁濃🧀💗夾心棉花糖配朱古力威化餅 ($68)棉花糖燒到半融拉絲,再夾埋朱古力威化餅一齊食,夠哂甜絲絲🍪💗馬格利生米酒 ($98)生米酒酒精濃度較低,有香甜嘅米味,容易入口🍶

伴菜
炑八厚切五花腩

💗特級牛助骨 ($288)
特級牛助骨

💗韓牛貝身肉 ($158)
韓牛貝身肉

💗炑八厚切五花腩 ($138)
炑八厚切五花腩

💗芝士熔岩飯 ($128)
鐵板泡菜炒飯加上蛋漿同芝士,熱辣辣又拉絲,芝士味勁濃🧀
芝士熔岩飯

💗夾心棉花糖配朱古力威化餅 ($68)
棉花糖燒到半融拉絲,再夾埋朱古力威化餅一齊食,夠哂甜絲絲🍪
夾心棉花糖配朱古力威化餅

💗馬格利生米酒 ($98)
生米酒酒精濃度較低,有香甜嘅米味,容易入口🍶
伴菜
馬格利生米酒
🥩嚟到「炑八韓烤」,一試就知點解成為食客心水!開場先嚟個特級牛肋骨,長長一排,燒得香噴噴,啖啖肉汁噴發,軟嫩多汁,撕開就平地一聲雷,食完仲想再點!原味牛舌細膩得嚟又飽滿彈牙,微微的焦香配上淡淡的牛味,正到彈!呢家韓燒最正嘅一招,非炑八厚切五花腩莫屬啦,油香四溢,咬落去夠哂咬口,係食肉一族嘅至愛。韓國醬油蝦嘅鮮味加埋醬油嘅鹹香,同埋個爽彈口感,絕對係海鮮控嘅夢幻逸品。呢次仲意外發現咗d炒芝士年糕拉麵,年糕Q彈得嚟,芝士又牽絲,簡直係芝士愛好者嘅天堂!甜品方面,夾心棉花糖配朱古力威化餅令人驚喜,外脆內柔,朱古力威化餅增添咗一份豐富感,每一啖都難忘!啱唔啱講,韓式飲品都係一絕,馬格利生米酒顛覆咗我對傳統米酒嘅印象,清甜溫和,一氣呵成。🍶餐廳氣氛好又舒適,職員服務貼心,下次仲想同幾班朋友哋一齊嚟打口炮!👏👌

2024-01-22 39 浏览
韓風在港持續增強。。。。我們喜歡係呢度食韓式燒肉,除了有不停refill a既邪惡粟米芝士,仲有有店員協助我哋燒肉。特級牛助骨已醃漬,非常入味,長長的牛肋骨,肉質嫩滑,加上秘製醬汁,非常濃味但唔會蓋過肉味。韓牛貝身肉肉質肥美甘香,油分比較重,所以唔洗燒太耐。油花均勻佈滿,加埋泡菜更惹味。炑八厚切五花腩一整條五花腩已輕輕𠝹花,每邊煎至金黃,仲用香草一齊輕輕微燒,提升肉味。芝士熔岩飯夾心棉花糖配朱古力威化餅馬格利生米酒
韓風在港持續增強。。。。

2024-01-20 39 浏览
晚餐時間來到炑八食燒肉用OpenRice訂座有85折一入座職員好快就安排前菜大豆芽 泡菜 酸蘿蔔 海苔豆皮 生菜 沙律 好豐富,除了沙律外,其他食完也可添加。爐邊蛋及芝士粟米 都好食,有好多料,蛋燒到小小流心更好,職員一見到食晒就會主動加點了3碟肉:1)特級牛肋骨 $288肉好冧 好入味,一d都唔硬2)風味牛肉拼盤 $2983)炑八五花腩 $188好大塊豬肉 職員話整條放上鐵板燒 燒熟先剪會容易d 再叫了炒粉絲$88,炒得好惹味!兩人食完好飽
晚餐時間來到炑八食燒肉
用OpenRice訂座有85折

一入座職員好快就安排前菜
大豆芽 泡菜 酸蘿蔔 海苔豆皮 生菜 沙律
好豐富,除了沙律外,其他食完也可添加。

點了3碟肉:

1)特級牛肋骨 $288
肉好冧 好入味,一d都唔硬

2)風味牛肉拼盤 $298

3)炑八五花腩 $188

好大塊豬肉 職員話整條放上鐵板燒 燒熟先剪會容易d

再叫了炒粉絲$88
,炒得好惹味!

兩人食完好飽

2024-01-19
2023-12-31 146 浏览
之前有去過其他分店但係態度完全不一樣 入到去諗住叫嘢食嗰陣,突然過阿姐話最低消費要$800,但係門口帶位嗰個完全冇提及 根本唔係錢嘅問題 係兩個女仔根本就食唔到$800嘅嘢 迫於無奈只好嗌咗三款肉兩個飯 醬油蟹勁腥$258只有一隻又細隻又冇膏 着紅色衫嗰個阿姨,睇嚟大粒啲 做人冇乜禮貌 ,黑口黑面 ,呢間嘅態度真係唔好👎🏿加芝士粟米嗰陣也提及了兩三次才補給牛肉好多筋。。剪都剪唔到,擺喺上面嘅抽油煙機完全冇用 勁攻眼同攻鼻 空氣極度不流通🤢唔建議大家過嚟,完全搵笨。
之前有去過其他分店但係態度完全不一樣
根本唔係錢嘅問題
係兩個女仔根本就食唔到$800嘅嘢
迫於無奈只好嗌咗三款肉兩個飯
醬油蟹勁腥$258只有一隻又細隻又冇膏

加芝士粟米嗰陣也提及了兩三次才補給

紅遍全球的《魷魚遊戲》,真人挑戰賽最近已在Netflix播出大結局,不知道大家看完是否會意猶未盡,今次知道《炑八韓烤》餐廳聯乘《Netflix魷魚遊戲》作為主題,推出一系列期間限定食品及周邊精品,身為劇迷的我,也極速約了朋友到餐廳朝聖打卡及品嚐。餐廳佈置用了不少以《魷魚遊戲》為主題的裝飾,店員更穿上456運動外套,店內更有不少限量發售的聯乘精品,隨餐更附送限量版魷魚遊戲貼紙,而叫特飲都會附送限限量版杯墊,消費折實滿$500,更可獲贈炑八x魷魚遊戲年曆卡,以上數量有限,先到先得。🦑『紅綠燈魷魚遊戲套餐』(HKD$758)一入座店員會自動擺上各款韓式地道前菜,包括泡菜,芽菜、酸蘿蔔、海帶,爐邊的芝士粟米及泡菜蛋漿亦是我們最喜愛的配菜,跟前菜一樣都是可以無限添加,而且還有新鮮蔬菜及一盤沙律⭐【月見牛腹肉】薄薄一片,輕輕燒一燒已熟透,再蘸點蛋漿吃,蛋漿內有加了醬汁,入口肉質更入味,口感更加軟滑。⭐【安格斯外裙肉】以香葱,芝麻及醬油調味,肉質比較柔軟,肉味較濃。⭐【和牛牛肋條】肉質較實,點少少岩鹽吃,最正。⭐【新鮮魷魚】魷魚遊戲就是要有大大條魷魚了,原條魷魚燒,入口帶點鹹鮮海水味,燒好後剪開一圈

🦑『紅綠燈魷魚遊戲套餐』(HKD$758)

⭐【月見牛腹肉】
⭐【安格斯外裙肉】
以香葱,芝麻及醬油調味,肉質比較柔軟,肉味較濃。

⭐【和牛牛肋條】
肉質較實,點少少岩鹽吃,最正。
⭐【新鮮魷魚】
魷魚遊戲就是要有大大條魷魚了,原條魷魚燒,入口帶點鹹鮮海水味,燒好後剪開一圈圈,爽口彈牙。
⭐【醬油五花肉】
五花肉皮燒得很香口,油香滿滿,淡淡的醬油味,配上生菜一起入口,減膩又美味。

⭐【梨汁雞肉】
用了梨汁醃製,入口甜甜地,而且帶有肉汁,味道不錯。

⭐【深海鱈魚肉】
啖啖肉,肉質比較厚實,咬開有點像一絲絲瑤柱口感,很特別。

⭐【韓式香腸】
正常芝士腸的味道,一定要燒得香脆才好味道,伴碟更有南瓜,冬菇及雞髀菇。
🔴【紅燈沙冰】(HKD$48)
🟩【綠燈沙冰】(HKD$48)
特飲「紅燈沙冰」及「綠燈沙冰」顏色很搶眼亦玩味十足,除了有冰凍的沙冰外,沙冰裡面還夾雜了粉條,增加口感外入口都很透心涼。
☂️【FRONT MAN椪糖曲奇雪糕】(HKD$38)
可以說戳椪糖遊戲是《魷魚遊戲》內過關的經典性物品,插有神秘黑衫Front Man小旗,更配有士多啤梨及雲呢拿雪糕,我就用牙籤戳出椪糖曲奇餅中的雨傘圖案了,有得吃又可以玩,真過癮。
FRONT MAN椪糖曲奇雪糕
🌟今次發現於OpenRice預訂套餐,更有88折優惠。
🌟『紅綠燈魷魚遊戲套餐』及限定食品,由即日起至2024年1月20日,《魷魚遊戲》劇迷就不要錯過時間了~
📍〔炑八韓烤 MeokBang Korean BBQ & BAR〕
🇭🇰香港九龍旺角彌敦道628號瓊華中心5樓
5/F, King Wah Centre, 628 Nathan Road, Mong Kok, Kowloon, Hong Kong
2023-12-21
  • FRONT MAN椪糖曲奇雪糕
2023-12-23 46 浏览
-하나, 둘, 셋 목각인형~하나, 둘, 셋 목각인형~韓劇「魷魚遊戲Squid Game」紅遍全球⋯收視極高‼️🤩真人騷「魷魚遊戲:真人挑戰賽」都係Netflix上映左啦⋯炑八今次同魷魚遊戲聯乘推出一系列期間限定Set仲有獨家周邊 年曆📆布袋、原子筆🖌️貼紙⋯都幾靚入到餐廳已經感受到魷魚遊戲嘅氣氛無論牆上面既佈置 定係枱面墊枱紙都充斥着裏面嘅角色🚦$758 紅綠燈魷魚遊戲套餐🚥✅原隻新鮮魷魚✅醬油五花肉✅梨汁雞肉✅深海鱈魚肉✅韓式香腸✅安格斯外裙肉✅和牛牛肋條✅月見牛腹肉套餐嘅食物種類都唔少⋯⋯大大條魷魚爽口彈牙好新鮮🦑豬牛雞都好好味🐷🐮🐓😋今次最特別我覺得係深海鱈魚肉😍肉質比較爽實 好特別🥤紅燈沙冰 +$48🥤綠燈沙冰 +$48🍨椪糖曲奇雪糕 +$38叫得呢個Set 梗係要叫埋佢嘅飲品🥤同埋甜品🍨見隔籬枱杯嘢飲咁大杯 呢個價錢都值得 就叫咗試吓諗住佢紅紅綠綠以為會好甜好假味 又完全唔會喎 味道都唔錯雪糕牛奶味好濃👍🏻仲有兩粒大大粒甜甜士多啤梨🍓😋
하나, 둘, 셋 목각인형~
하나, 둘, 셋 목각인형~
韓劇「魷魚遊戲Squid Game」紅遍全球⋯收視極高‼️
炑八今次同魷魚遊戲聯乘推出一系列期間限定Set
仲有獨家周邊 年曆📆布袋、原子筆🖌️貼紙⋯都幾靚
入到餐廳已經感受到魷魚遊戲嘅氣氛

叫得呢個Set 梗係要叫埋佢嘅飲品🥤同埋甜品🍨
見隔籬枱杯嘢飲咁大杯 呢個價錢都值得 就叫咗試吓
諗住佢紅紅綠綠以為會好甜好假味 又完全唔會喎 味道都唔錯
雪糕牛奶味好濃👍🏻仲有兩粒大大粒甜甜士多啤梨🍓😋
前排播緊《魷魚遊戲真人Show》,上網搜尋下資料,見到OpenRice個到炑八韓烤有呢個「聖紅綠燈魷魚遊戲韓烤套餐」,預訂仲有88折優惠,即刻book檯同朋友去食。成個套餐份量超級豐富,包括新鮮魷魚、醬油五花肉、梨汁雞肉、深海鱈魚肉、韓式香腸、安格斯外裙肉、和牛牛肋條及月見牛腹肉,再加埋幾碟開胃前菜,擺滿晒成張檯。個人認為最好食是脂肪紋路超靚的安格斯外裙肉,以及腩肉油脂豐腴的醬油五花肉;而肉質柔軟牛肉味濃的和牛牛肋條入口好嫩滑,月見牛腹肉燒完之後都好香口,原來蘸上蛋黃醬料食更加好味添呀;魷魚確實鮮味十足,燒完仍好爽口彈牙;其實好怕燒魚肉,驚會痴爐同散開,但呢幾塊深海鱈魚肉又唔會喎,肉質厚實有彈性;香腸、雞肉及少量蔬菜配料亦都水準ok。因為單食套餐已經太豐富,連可以無限添加的前菜、爐邊蛋及芝士粟米都只係食了一round而已。紅綠燈沙冰色彩好鮮豔,味道亦清新,乳酪草莓味尤其好味。另加的甜品椪糖曲奇雪糕,跟足劇中的椪糖令人好想玩完先食,配埋雲呢拿雪糕就更滋味。

2023-12-13
2023-12-20 56 浏览
追開魷魚遊戲既fans,一定要黎試下炑八既魷魚遊戲既套餐 😍 炑八真係好多心思整嗮d周邊,拎人眼前一亮,而且炑八一直都有食開,再加上fans,一定要黎試 😍一到門口已經好有魷魚遊戲設計,好多周邊,套餐叫»»»紅綠燈🚦魷魚遊戲套餐 |新鮮魷魚 🦑:原隻魷魚大大隻、非常新鮮、而且食才處理得非常好、好咬口醬油五花肉🥩 :配上溫泉蛋🥚原來先係精彩配搭,五花肉切到薄薄一片,燒一陣就可以了,再點溫泉蛋,已經唔使點燒烤醬油,已經非常出色梨汁雞肉 :雞肉燒完都仲非常嫩滑,而且好香梨汁,非常清新既感覺深海鱈魚肉 :鱈魚D都唔腥,味道燒完仲非常想,而且啖啖肉,食完想再食 安格斯外裙肉🥩 :牛味香濃、入口容易咬,配上店鋪特色燒肉醬油,味道一流和牛牛肋骨 :牛肋骨切到一條條,食落成口都係肉既感覺,好正👍🏻😍😍月見牛腹肉 :牛腹肉多汁嫩滑,成口爆汁香濃 😍綠燈沙冰:🚦青蘋果🍏既味道,好Flash另外叫哩個餐仲會有魷魚遊戲月歷同貼紙送😍

新鮮魷魚 🦑:
原隻魷魚大大隻、非常新鮮、而且食才處理得非常好、好咬口

醬油五花肉🥩 :

梨汁雞肉 :
雞肉燒完都仲非常嫩滑,而且好香梨汁,非常清新既感覺

深海鱈魚肉 :
鱈魚D都唔腥,味道燒完仲非常想,而且啖啖肉,食完想再食

安格斯外裙肉🥩 :
牛味香濃、入口容易咬,配上店鋪特色燒肉醬油,味道一流

和牛牛肋骨 :
牛肋骨切到一條條,食落成口都係肉既感覺,好正👍🏻😍😍

月見牛腹肉 :
牛腹肉多汁嫩滑,成口爆汁香濃 😍

綠燈沙冰:🚦
青蘋果🍏既味道,好Flash

另外叫哩個餐仲會有魷魚遊戲月歷同貼紙送😍

2023-12-20 33 浏览
一入去餐廳充滿住魷魚遊戲嘅氣氛,連餐牌都係呀😍依家點佢餐牌入面嘅聖紅綠燈魷魚遊戲韓烤套餐,仲會有魷魚遊戲貼紙送,而滿$500仲會送魷魚遊戲嘅A4年曆卡1張🌟店內門口位置仲魷魚遊戲擺設,有得買鮮魚遊戲嘅周邊精品,係魷魚遊戲粉絲絕對唔可以錯過呀!🤩一坐低已經有好多韓國配菜同前菜上枱,仲會上一碟生菜可以包燒肉食._.🔥| 聖紅綠燈魷魚遊戲韓烤套餐 |🔥套餐好豐富,有齊好多款唔同嘅肉類嘅組合,仲有深海鱈魚肉,梨汁雞肉,韓式香腸,仲有成條新鲜魷魚,紅肉有醬油五花肉、安格斯外裙肉、和牛牛助條,月見牛腹肉,呢個配埋蛋黃上,燒完點黎食好正👍🏻一個套餐有咁多款唔同野食,真係食到好滿足!.🍨| FRONT MAN椪糖曲奇雪糕 |🍨雪糕用上魷魚遊戲嘅題材,椪糖餅嘅造型以曲奇程現,味道好食,好有睇劇果時嘅畫面.🧡| 紅燈沙冰 |🩷飲品仲附送魷魚遊戲造型嘅杯墊,顏色好靚,滿滿嘅沙冰勁解膩又解渴.💚| 綠燈沙冰 |💚青提子味,唔會太甜,綠色+橙色又係好靚,我比較鐘意呢隻味._.
._.
🔥| 聖紅綠燈魷魚遊戲韓烤套餐 |🔥
🍨| FRONT MAN椪糖曲奇雪糕 |🍨
🧡| 紅燈沙冰 |🩷
💚| 綠燈沙冰 |💚
青提子味,唔會太甜,綠色+橙色又係好靚,我比較鐘意呢隻味
._.
2K
見到最近炑八出左限定魷魚遊戲韓烤套餐📃朋友勁鍾意睇魷魚遊戲,當然要同朋友去試吓!旺角呢間店環境都幾闊落 走廊位唔會好迫🖼兩個人都可以坐得好舒服🛋⋄⋄====—====—====—====—前菜無限𝕣𝕖𝕗𝕚𝕝𝕝|🍳爐邊蛋 |🧀🌽芝士粟米有泡菜、芽菜、魚餅、沙律菜、醃蘿蔔、海帶等爐邊蛋同粟米芝士都好正😍—✦𝑺𝒑𝒆𝒄𝒊𝒂𝒍 𝑴𝒆𝒏𝒖✦🚦紅綠燈魷魚遊戲套餐🚥($758)食材都非常新鮮,口感鮮嫩多汁,每一口都讓人愛不釋手🤤🤤🦑新鮮魷魚非常新鮮 嫩味可口⋄🐷醬油五花腩肉⋄🐥梨汁雞肉香甜嫩滑⋄🐟深海鱈魚肉魚油香味道十足⋄🌭韓式腸仔味道濃郁 外脆內軟⋄🥩安格斯愛裙肉肥美又多汁 配埋月見蛋一齊食好正!⋄🐄和牛牛肋條肉質鮮味 牛味濃郁⋄🐮月見牛腹肉嚼勁帶口感 牛味突出—✦飲品✦魷魚遊戲造型飲品😍帶有topping清爽的口感非常適合配上燒烤🧊🍹紅橙沙冰($38)🍸綠橙沙冰($38)❤️特飲附送限量版杯墊—✦甜品✦🍨掽糖曲奇雪糕($38)雪糕口感綿密,雲呢拿味道濃郁,配上掽糖曲奇好滋味🍪—✻套餐附送魷魚遊戲限量貼紙乙張✻任何消費折實滿$𝟓𝟎𝟎送𝟐𝟎𝟐𝟒年曆卡乙張✻店內魷魚遊戲擺設打卡位拍照✻精品陳列架有魷魚遊戲

見到最近炑八出左限定魷魚遊戲韓烤套餐📃
朋友勁鍾意睇魷魚遊戲,當然要同朋友去試吓!

旺角呢間店環境都幾闊落 走廊位唔會好迫🖼
兩個人都可以坐得好舒服🛋

====—====—====—====—
前菜無限𝕣𝕖𝕗𝕚𝕝𝕝|🍳爐邊蛋 |🧀🌽芝士粟米
有泡菜、芽菜、魚餅、沙律菜、醃蘿蔔、海帶等
爐邊蛋同粟米芝士都好正😍

✦𝑺𝒑𝒆𝒄𝒊𝒂𝒍 𝑴𝒆𝒏𝒖✦
🚦紅綠燈魷魚遊戲套餐🚥($758)
食材都非常新鮮,口感鮮嫩多汁,每一口都讓人愛不釋手🤤🤤

🦑新鮮魷魚

魚油香味道十足

🌭韓式腸仔
味道濃郁 外脆內軟

🥩安格斯愛裙肉

肥美又多汁 配埋月見蛋一齊食好正!

🐄和牛牛肋條
肉質鮮味 牛味濃郁

🐮月見牛腹肉
嚼勁帶口感 牛味突出

✦飲品✦

🍹紅橙沙冰($38)
🍸綠橙沙冰($38)
❤️特飲附送限量版杯墊

甜品
🍨掽糖曲奇雪糕($38)

雪糕口感綿密,雲呢拿味道濃郁,配上掽糖曲奇好滋味🍪

✻套餐附送魷魚遊戲限量貼紙乙張

📍地址:旺角彌敦道628號瓊華中心5樓
2023-11-30
庆祝纪念
生日
即日起至2024年1月20號都有魷魚遊戲主題!‼️除咗店內佈置有魷魚遊戲嘅圖案,連店員都着住魷魚遊戲參加者嘅制服😂 每間分店都有限量商品嘅counter,Fans們一定要去試吓,買埋限量商品返去珍藏啊!😍紅綠燈魷魚遊戲套餐,有齊原條新鮮大魷魚、醬油五花肉、梨汁雞肉、深海鱈魚肉、韓式香腸、安格斯外裙肉、和牛牛肋條、月見牛腹肉,勁豐富!兩個人食非常足夠(我哋仲食唔晒🤣) 隨餐附送魷魚遊戲貼紙!魷魚新鮮又彈牙!真係巨大條!醬油五花肉半肥瘦肉質軟嫩!月見牛腹肉都勁正~!食材質素好高😋😋魷魚遊戲主題嘅飲品有紅燈沙冰同綠燈沙冰,兩杯個賣相都好靚~ 飲落去有啲好似泰國珍多冰入面嘅涼粉/啫喱,口感幾特別。隨飲品附送限量杯墊!當然唔少得甜品🍧 椪糖曲奇雪糕有埋劇集入面非常出名嘅椪糖遊戲一模一樣嘅曲奇!不過我哋太飽冇叫到😂😂😂爐邊蛋同爐邊芝士粟米任加!加咗兩次😆坐低就奉上生菜、沙律、6款韓式醃菜,除咗沙律之外全部都可以任食😋埋單仲送咗八五折coupon叫我下次幫襯😍一定再帶friend子再嚟過啦!🦑紅綠燈魷魚遊戲套餐 $758🍹紅燈沙冰 / 綠燈沙冰 $48@🍨椪糖曲奇雪糕 $38‼️消費滿$500就送埋極具
即日起至2024年1月20號都有魷魚遊戲主題!‼️

紅綠燈魷魚遊戲套餐

隨餐附送魷魚遊戲貼紙!

魷魚新鮮又彈牙!真係巨大條!
醬油五花肉半肥瘦肉質軟嫩!
月見牛腹肉都勁正~!食材質素好高😋😋

紅燈沙冰

隨飲品附送限量杯墊!

爐邊芝士

爐邊蛋同爐邊芝士粟米任加!加咗兩次😆

🦑紅綠燈魷魚遊戲套餐 $758
🍹紅燈沙冰 / 綠燈沙冰 $48@
🍨椪糖曲奇雪糕 $38

‼️消費滿$500就送埋極具收藏價值嘅2024年年曆卡一張!🤩‼️
2023-11-27
紅燈沙冰