說到韓燒, 要坐得舒服企理, 而且質素有保證, 我想信大家都試為炑八不錯~ 我和家人是久不久到這裡Gathering, 因為它不時推出抵食套餐, 而且它們的五花腩相當唔錯, 所以都係我地既食堂之一~ 今次炑八又有新套餐了, 係食鰻魚呀!!! (聽見都流口水了!!!) 媽咪話四人套餐幾抵食, 有燒肉拼盤 (包括厚切牛舌、五花腩、大蝦 、鰻魚、LA骨, 護心肉、 仲有乾冰八爪魚冷麵同芝士疍卷,甜品就有西瓜冰沬, 仲有醬油三文魚飯同埋袖子冰茶一JAR!份量十足! 兩款套餐其實都好吸引, 二人餐約HKD 588, 包厚切豬五花, 春川辣雞, 霜降牛小排、厚切牛舌、大蝦、紅魚扒、仲有乾冰八爪魚冷面, 甜品都係包西瓜冰沬和任選飲品二杯 啲野好快就上齊了!! 效率好快, 而且服務員好NICE 又好笑容, 次次來炑八都覺得好開心!前菜就上左四碟, 係可以無限任添的, 個人中意泡菜同芽菜, 好爽口又唔會太辣, 好味! 而爐邊就淋上左泡菜疍同芝士粟米, 個人大愛呢度既芝士粟米, 芝士又QQ又拉絲, 好好食! 好快就上左燒肉拼盤同鰻魚了, 賣相好仙景呀, 因為有好多乾冰造成既煙噴出來, 效果一流!

所以都係我地既食堂之一~

甜品就有西瓜冰沬, 仲有醬油三文魚飯同埋袖子冰茶一JAR!

份量十足!

乾冰散左, 見到好新鮮既各式烤肉同海鮮了!! 份量來講唔算太多, 不過真係好新鮮!

而且每樣食物都唔會細細舊, 聞到有陣陣新鮮既香味同光澤感, 好捨得比客人食既~

每樣食物都好高質!!!

主角原條鰻魚 - 本以為鰻魚有啲腥, 開頭有少少怕, 但烤好後真係好juicy, 肉質好嫩滑呀, 一啲都冇魚果種腥味,脆脆地又夠香, 超超超好食呀!

厚切牛舌入口一啲都唔酥!!!有好厚實既牛肉味,食落去好香~~~
而五花腩就無得輸, 烤好後塊膏變脆, 加上肉質好鮮好juicy! 大蝦又大只肉質又夠厚, 好爽呀!
而LA骨和 護心肉都好好食, 少少爽但又唔會淋同鞋, 相信係新鮮既肉先烤到呢個效果~

醬油三文魚飯 -喜出望外既三文魚飯, 佢係用特製醬油醃製, 食落去口感係三文魚刺身, 但就有多一層好鮮咸香既醬油,感覺比起普通三文魚刺身多左多層味道, 好食!而且份量都唔少, 三文魚又係厚切, 滿滿咁鋪滿左飯面, 4人每人可分到一碗~

乾冰八爪魚冷面 - 賣相又係靚靚, 水冷面口感好爽滑, 食落去成個涼晒! 八爪魚雖然份量唔多,
但夠爽又彈, 再加上其它配菜如雞旦, 青瓜 都清香好味, 成個食落去清淡可口, 食完剛才既烤肉用呢個清清胃口就好了~

芝士疍卷 - 口感似紫菜包飯, 但入面既料都好多, 食落去好實在(如料少會食落去鬆散), 芝麻好香, 成件都好好食, yum!

袖子冰茶 - 原jar上,夠晒4人飲了!! 冰茶比我想像中少甜, 甜度啱啱好,而且有好香既袖子味道,
能消除左頭先烤肉果種油滯感, 透心涼!

最後食番個西瓜冰沬 - 造型好靚呀!!!用上又甜又多汁既西瓜原個餔上, 入面係又香又濃又滑既牛奶冰再加上q彈丸子, 食落去好有甜蜜幸福感覺, 好好食!!!
2018-07-31
2018-06-10 901 浏览
呢間韓國餐廳幾乎一個星期都會食到兩日😋😋因為實在價廉物美,平靚正!!不得不介紹我經常叫嘅雞扒蛋包飯,啲雞扒煎得好嫩口,蛋包飯整得好完美,蛋炒得唔會過老,仲有好多蛋汁包住,配埋啲燒汁真係好送飯架😍😍😋😋😋
2018-05-31 559 浏览
時間:24/5/18地點: 銅鑼灣京都廣場2場分店時間: 14:56食物選擇少, 環境嘈雜 入到餐館女短髮肥女侍應態度惡劣, 粗聲粗氣 ,欲要求坐卡位坐大聲喝止, 卡位只能4人才可入座, 但場內只有2成位置已入座, 並有大量大台。 在進食其間此侍應在場內大聲喧譁,更跟她同伴不斷強調唔想調鋪唔會辭職, 就係等公司炒。
時間:24/5/18
地點: 銅鑼灣京都廣場2場分店
時間: 14:56
食物選擇少, 環境嘈雜
2018-05-24
下午茶
  • 下午茶抵但選擇少
  • 環境嘈雜
2018-05-18 553 浏览
同事推介這間韓國,lunch超抵食,系免收10%手續費先食開胃前菜,辣辣地,好惹味飲埋芽菜白蘿蔔湯,解晒前菜辣味好脆口雞扒,咬一口,雞肉肉汁爆晒出來,外脆內暖蛋包飯都好吃,蛋嫩飯香大醬味好香,熱沸沸湯,飲一口,不太辣五花腩火瘦半肥最靚,撈埋泡菜一起食,好滋味好多款式,下次試其他
同事推介這間韓國,lunch超抵食,系免收10%手續費

前菜

先食開胃前菜,辣辣地,好惹味

芽菜湯
飲埋芽菜白蘿蔔湯,解晒前菜辣味

雞扒蛋包飯

好脆口雞扒,咬一口,雞肉肉汁爆晒出來,外脆內暖
蛋包飯都好吃,蛋嫩飯香

大醬湯配紫飯

大醬味好香,熱沸沸湯,飲一口,不太辣
特級泡菜五花腩肉韓式拌飯

五花腩火瘦半肥最靚,撈埋泡菜一起食,好滋味

午餐牌

好多款式,下次試其他
雞扒蛋包飯
午餐牌
2018-05-04 543 浏览
其實呢間分店比較少人黎,所以如果突然間心思思想燒吓肉飲杯啤酒就會返嚟呢一度。今日少少哋叫,唔想食咁多野,另外叫咗個啤酒塔。原味牛肋骨,我始終都係鍾意原味嘅肉,特別係燒牛肉,二百零蚊唔算平又唔算貴,只要小心啲睇住過火,一樣可以燒得好好,點小小鹽就已經好好味。醃制牛肋骨,呢間餐廳嘅牛肋骨我特別鍾意,而呢個牛肋骨我最鍾意嘅就係佢用嚟一齊醃嘅洋蔥,唯一要小心嘅係呢一味牛肋骨有筋,所以真係要大火燒,五成熟就要起,如果唔係就唔會太硬食唔到紫菜飯卷,唔叫番啲澱粉質驚唔夠飽,紫菜飯卷係穩陣嘅選擇其實黎呢度齋食配菜都已經可以食飽你,我哋燒吓肉,飲下啤酒,傾下計,咁就一個晚上!

今日少少哋叫,唔想食咁多野,另外叫咗個啤酒塔。

紫菜飯卷,唔叫番啲澱粉質驚唔夠飽,紫菜飯卷係穩陣嘅選擇

2018-04-07 422 浏览
一出𨋢右手邊有一個細細的影相區,好搞笑!雖然炑八主打韓式燒烤,但其實亦有其他韓食。下午茶時段比較少人,唔怕隔離枱煙到自己一陣味。雖然係下午茶,依然有前菜有湯。今日食:烤牛肉蛋包飯($48):半生熟蛋,好奪目;裡面包住甜甜地嘅橙色飯,味道同飯質都OK;牛肉味都咸甜適中,同其他香港嘅韓式牛肉都係咁上下;最驚喜係個份量好似一份正常午餐!烤牛肉流心蛋飯($48):同烤牛肉蛋包飯最大分別係少咗啲牛肉,多咗啲配菜,同埋半生熟蛋換咗生蛋,味道清啲,要咗小碟辣醬來餸飯。跟餐小食紫菜包飯($8四件):清啖,紫菜唔脆(不過韓色好似是咁的)。跟餐飲品花款都唔少,柚子蜜同菊花蜜都夠味。

雖然係下午茶,依然有前菜有湯。今日食:

跟餐飲品花款都唔少,柚子蜜同菊花蜜都夠味。
(下午茶)烤牛肉蛋包飯
(下午茶)烤牛肉流心蛋飯
(跟下午茶餐)紫菜包飯
2018-04-02
2018-03-05 534 浏览
今日食咗韓國菜之炑八,相信好多人都食過啦,今次去咗銅鑼灣店鋪,位置超級近地鐵站岀口,容易搵到,好方便!今次同朋友總共三個人單叫咗三份牛,分別有牛肋骨,厚切五花腩仲有特級肉眼。首次叫特級肉眼,超級有驚喜,燒得岩岩好,啖啖香味同口感一齊攻入個口到。另外厚切五花腩,啖啖油香啖啖肉,再包埋生菜泡菜,正!而且因為太厚既關係好難剪開但店員見到會主動幫手!服務一流呀!最後不得不提既有首次嘗試既泡菜豬肉湯,仲有一碗飯跟添,入面仲有好多片豆腐入晒d泡菜味,咸度岩岩好!正! 燒肉推介:炑八

另外厚切五花腩,啖啖油香啖啖肉,再包埋生菜泡菜,正!

燒肉推介:炑八
2018-01-29 588 浏览
 食過兩次,一次lunch一次dinner~第一次去係因為冇啦啦好想食燒肉xdxd,朋友就推薦呢間!我同個friend兩個人order咗一個$520牛肉生蠔套餐,有牛肋骨,烤牛舌,牛臉肉,仲有我最期待嘅芝士生蠔!!!!!店員見我地唔知從何入手,就主動幫我地燒 xdxd服務態度好好~ d 牛肉質好鮮嫩好juicy,以呢個價錢算好抵!!!!另一次係食午市套餐,原本expect要$100,見到menu有d驚訝,原來午市係$50-$60!!!!!!我order咗烤牛肉蓋飯,好好味!!!
 食過兩次,一次lunch一次dinner~

2017-12-28 677 浏览
揀了呢間韓燒,食過下午茶好味又好抵食,所以今次試一試晚餐,卜左位即刻入座,呢間好多卡位,舒適度還好,8點左右到客人唔多。好細心盡備左圍裙及手機套我們4人叫了4份肉加2個飯,份量岩岩好。前菜已經好豐富,有泡菜,魚糕片(好彈牙微辣),芽菜,芝麻汁蔬菜沙律,酸蘿蔔片(好正好開胃) !仲有鍋邊蛋同粟米芝士超級牛肋肉($208)炑八牛臉肉($148)右下薄切牛舌($118)上原味護心肉($118)左下其實每樣都好味,特別推介牛舌,好薄好野味,有小小鹽燒既味道,另外牛臉肉都好出色,有肉汁,包菜食一流!另外還叫了伴飯,一開始無比辣醬,叫佢拎先有,味道一般。最後就係鐵板芝士炒飯,好味但有點漏,食物整體都好唔錯!

好細心盡備左圍裙及手機套

(好彈牙微辣),芽菜,芝麻汁蔬菜沙律,酸蘿蔔片
(好正好開胃) !仲有鍋邊蛋同粟米芝士

超級牛肋肉($208)

炑八牛臉肉($148)右下

薄切牛舌($118)上

原味護心肉($118)左下

2017-11-09 651 浏览
下午茶套餐$48環境可以,但有油煙味味道:湯多味精,泡菜好味主菜:泡菜豬肉鍋一般,夠熱 豬肉吾好食,泡菜一般凍0茶,吾夠檸味,得3片呢個餐吾會再order性價比:6.5
下午茶套餐$48
環境可以,但有油煙味
味道:湯多味精,泡菜好味
主菜:泡菜豬肉鍋一般,夠熱
豬肉吾好食,泡菜一般
凍0茶,吾夠檸味,得3片
呢個餐吾會再order

性價比:6.5

2017-10-09 662 浏览
從不寫食評的我也破例了,今晚同3個好友去食生日飯!最後我們選擇了這間出名的炑八韓烤~~一坐下就能感受到萬聖節氣氛,周圍布置了萬聖節飾物跟住侍應就迅速地開爐同整爐蛋和上前菜,哇哇哇有我最愛吃的泡菜!我們點了個鱈魚扒豬肉套餐,另散叫了份A++牛肩脥,這份牛也是極力推介,因為D侍應服務很周到,主動上前幫我們燒,可能是他的專業掌握到火侯,份A++牛燒得剛剛好,牛味好重好香~~~另外侍應還很熱情地向我們推介了他們的萬聖節套餐,明天就推出了,也是非常不錯的選擇,所以我們4個也決定月底再來食今次美中不足就是掛住食無影太多相,下次一定要手機食先!
今次美中不足就是掛住食無影太多相,下次一定要手機食先!

2017-09-14 634 浏览
一行3人放工後閒逛銅鑼灣想食韓燒 於是揀左呢間幾出名既炑八試試8點幾去到唔洗等位一埋位侍應就開爐同整定爐邊蛋、上配菜有泡菜同芝士栗米口味~3個人叫左個$520 二人套餐 有4款肉+4隻大蝦+4粒大帶子+ 2樣我地其實唔感興趣既冷麵同豬扒沙律(其實本身伴菜都有沙律) 配菜例如泡菜、海帶、沙律、包肉吃的生菜等等,都是免費refill😍散叫實在貴好多 所以叫餐抵d, 而且我地3個女仔食2人餐夠食有餘!個冷面有驚喜!賣相好靚 都幾好味!2人餐最好味既唔係肉,而係帶子第一次韓燒燒帶子 原來咁好味 而且大大粒口感好好 不過燒完個爐就會好污糟,要侍應在換過!反而d 肉普普通通, 豬五花好薄好肥 !個人中意食厚一d 既! 整體黎講唔錯既韓燒選擇!侍應服務都ok 速度都快~
一行3人放工後閒逛銅鑼灣
想食韓燒 於是揀左呢間幾出名既炑八試試

8點幾去到唔洗等位
一埋位侍應就開爐同整定爐邊蛋、上配菜

有泡菜同芝士栗米口味~

3個人叫左個$520 二人套餐

個冷面有驚喜!賣相好靚 都幾好味!

2人餐最好味既唔係肉,而係帶子

整體黎講唔錯既韓燒選擇!
侍應服務都ok 速度都快~
2017-07-04 966 浏览
時間:星期三 9pm人數:2<< 食物 >>團購 2人韓烤套餐 ($198 加一)前菜 點完菜即到。(唔記得問係咪任食,不過食完一round都飽啦。)Caesar 沙律,大豆芽,泡菜,海带,醃製白蘿蔔。用黎包肉嘅菜唔靚。仲有任食嘅 爐邊芝士粟米 & 泡菜蛋。芝士加咗粟米唔怕漏。泡菜蛋正常。烤肉6揀2:牛胸肉、牛肋骨肉、厚切五花肉、護心豬肉、豬皮、梨汁雞肉。我地揀咗 牛肋骨肉 & 護心豬肉。兩種肉嘅醃醬好似一樣。兩種肉都好味,質地淋。韓式炒年糕有年糕,洋蔥,蘿蔔絲。微辣。年糕彈牙。<< 服務 >>🔹本身得番 9pm枱,但未夠9pm餐廳打黎話有枱終是早少少上去。🔹上菜快。🔹waiter 求其擺低就算。🔹waitress 主動走埋黎問使唔使加 爐邊芝士粟米 & 泡菜蛋。<< 環境 >>🔹餐廳唔多人,50%滿。🔹有圓枱,卡位。🔹地下有啲sticky。<< 總結 >>整體唔錯。百幾蚊抵食。食哂所有野都幾飽。總共 $218 ($198 團購 +$20 服務費)人圴 $10
時間:星期三 9pm
人數:2

<< 食物 >>
團購 2人韓烤套餐 ($198 加一)

前菜 點完菜即到。
(唔記得問係咪任食,不過食完一round都飽啦。)
Caesar 沙律,大豆芽,泡菜,海带,醃製白蘿蔔。
用黎包肉嘅菜唔靚。

仲有任食嘅 爐邊芝士粟米 & 泡菜蛋。
芝士加咗粟米唔怕漏。
泡菜蛋正常。

烤肉6揀2:
牛胸肉、牛肋骨肉、厚切五花肉、護心豬肉、豬皮、梨汁雞肉。

我地揀咗 牛肋骨肉 & 護心豬肉。
兩種肉嘅醃醬好似一樣。
兩種肉都好味,質地淋。

韓式炒年糕

有年糕,洋蔥,蘿蔔絲。
微辣。年糕彈牙。

<< 服務 >>
🔹上菜快。
🔹waiter 求其擺低就算。

<< 環境 >>
🔹餐廳唔多人,50%滿。
🔹有圓枱,卡位。
🔹地下有啲sticky。

<< 總結 >>
整體唔錯。
百幾蚊抵食。
食哂所有野都幾飽。

總共 $218 ($198 團購 +$20 服務費)
人圴 $109
用餐优惠
團購
2017-07-02 672 浏览
去完韓國翻香港都唔夠一個人又忍唔到口去食韓國菜我係一個食肉獸黎既簡直係無肉不歡所以次次去親韓國都要食幾餐燒肉係香港都有食燒肉但係總係覺得係香港食韓燒好唔抵平價韓燒價錢係叫做可接受但d肉就完全唔掂貴價韓燒d肉叫高質但奈何食完之後我個銀包就元氣大傷炑八係我覺得價錢尚可接受之餘仲係肉算高質既一間韓燒餐廳今次我冇咩相分享因為一見到d肉我就好似前世未食過野咁食完先記得要影相今次我係lunch去食點咗牛肉set同豬肉set三個人都只係食咗249蚊(已加一每人都係83蚊到雖然我哋三個人但因為大家都唔算好肚餓所以只係點咗兩份除咗有肉之外仲包埋一碗飯同一碗湯所以我哋三個食都夠哂飽本身仲想叫多個豬排骨set但我哋3個真係唔係幾食得落咁就算留翻下次再叫啦惟有呢一份係豬肉set黎既講真真係一d都唔hea㗎以前去食個d平價韓燒真係俾塊豬扒你去燒㗎咋呢度就燒梗牛肉set入面既牛五花佢呢度d肉平得黎又好食d肉真係好有肉汁所以如果好鐘意燒肉但又唔想太貴我覺得食炑八仲好過
去完韓國翻香港都唔夠一個人

佢呢度d肉平得黎又好食
d肉真係好有肉汁
所以如果好鐘意燒肉但又唔想太貴我覺得食炑八仲好過
2017-06-18 2889 浏览
我一向都鍾意泡菜國嘅美食,今次父親節當然要同老爺黎食韓燒慶祝啦我同老公老爺奶奶一行四人七點就到達位於銅鑼灣京都廣場嘅炑八,由於銅鑼灣有兩間炑八分店所以我地約係地鐵站集合。場內環境好寬敞,相比我去過嘅北角、太子分店大好多,由於唔多人,侍應安排我地坐卡位,坐得好舒服環境寬敞舒適我地點選了父親節4人餐一開始送上香濃牛肋骨雪濃湯好香牛骨味,湯頭十分濃,配上韓式粉絲,好好味特級牛肋骨! 梨汁雞肉~因為用左梨汁醃,烤起有甜甜嘅味道,雞肉夠爽滑大蝦~夠爽豬五花~薄切,快熟油脂部分烤得夠香口,但不夠juicy男子漢牛小排全晚亮點份量好大塊~油脂好香,入口啖啖油香,大家都掙住食呢個係入會迎新送嘅薯條,上面有幾粒炸芝士年糕,幾特別豬肉泡菜煎餅夠香但因為奶奶唔食得辣,由我地三個清左佢大八爪魚唔洗烤好耐~入口好爽唔un,不過醃得唔夠味,點汁食剛剛好

環境寬敞舒適

我地點選了父親節4人餐

一開始送上香濃牛肋骨雪濃湯
好香牛骨味,湯頭十分濃,配上韓式粉絲,好好味

特級牛肋骨!

梨汁雞肉~因為用左梨汁醃,烤起有甜甜嘅味道,雞肉夠爽滑

大蝦~夠爽

豬五花~薄切,快熟油脂部分烤得夠香口,但不夠juicy

男子漢牛小排
全晚亮點
份量好大塊~油脂好香,入口啖啖油香,大家都掙住食

呢個係入會迎新送嘅薯條,上面有幾粒炸芝士年糕,幾特別

豬肉泡菜煎餅
夠香但因為奶奶唔食得辣,由我地三個清左佢

大八爪魚

唔洗烤好耐~入口好爽唔un,不過醃得唔夠味,點汁食剛剛好

庆祝纪念
父亲节